Tepelná tiskárna RP80UP-A

Size: px
Start display at page:

Download "Tepelná tiskárna RP80UP-A"

Transcription

1 Tepelná tiskárna RP80UP-A Používejte pouze schválené spotřební zboží. Jakékoliv problémy nebo chyby způsobené použitím pouze podobných výrobků ruší záruku. Před použitím výrobku si přečtěte manuál. Bezpečnostní upozornění Aby vaše tiskárna pracovala správně a zabránili jste jakémukoliv nebezpečí nebo poškození, dávejte si pozor na následující: VAROVÁNÍ Neuposlechnutím následujících instrukcí může vést k vážnému zranění nebo smrti. Nezapojujte společně do jednoho rozbočovače zástrčky z více výrobků. - Můžete způsobit přílišné zahřátí nebo požár. Nebezpečné. - Jakmile je napájecí kabel potřísněn vodou nebo jiným materiálem, používejte jej až poté, co jej vyčistíte. - Když jsou porty napájecích zásuvek povolené, nezapojujte je. - Používejte standardní výrobky pro zásuvky s více porty. Když si všimněte podezřelého zápachu, kouře nebo zvuku, ihned odpojte napájení a proveďte následující: 1) Odpojte napájení ze zásuvky. 2) Potvrďte, že z přístroje nevychází kouř a poté kontaktujte prodejce. Nevytahujte napájecí kabel ze zásuvky za vodič. Vytahujte jej za zástrčku. Kabel jinak může popraskat a způsobit požár nebo poruchu. Nezapojujte a nevypojujte zástrčku vlhkýma rukama. Hrozí riziko elektrického šoku. Prostředek pro vysoušení udržujte z dosahu dětí. Při požití hrozí otrava. Plastový pytlík udržujte z dosahu dětí. Pokud si jej přetáhnou přes hlavu, mohou se udusit. Napájecí kabel příliš neohývejte a nedávejte na něj těžké věci. Můžete tak způsobit požár. Používejte pouze napájecí adaptér přiložený k výrobku. Použití jiných adaptérů je nebezpečné. Nerozebírejte, neopravujte ani nepředělávejte výrobky. Používejte pouze schválené příslušenství, jinak může dojít k poškození. Na tyto věci se dotážte dodavatele. Nesahejte na teplotní hlavu. Můžete se popálit nebo ovlivnit kvalitu tisku. Nedovolte, aby se do tiskárny dostala voda nebo cizí objekty. Pokud se toto stane, vypněte tiskárnu, odpojte ji od napájení a kontaktujte výrobce. Umístěte výrobek na stabilní místo. Když spadne, může se rozbít nebo způsobit zranění. Nepracujte s tiskárnou, když se rozbije. Může pak způsobit požár nebo elektrický šok. Ihned vypněte napájení, odpojte napájecí kabel a kontaktujte prodejce. Poznámky Elektronické výrobky jako tiskárny jsou náchylné k poškození statickou elektřinou. Abyste takovému poškození zabránili, tiskárnu vypněte, než připojíte nebo odpojíte kabel. Jakmile dojde k poškození statickou elektřinou, kontaktujte servis. Představení výrobku Tiskárna RP80 je kompatibilní s elektronickými přístroji jako ECR, POS, pokladna, periferním vybavením počítačů atd. Hlavní vlastnosti tiskárny: 1. Vysoká rychlost: 250 mm/s. 2. Tichý provoz. 3. Podpora paralelního portu, CENTRONIC a sériového portu (RS_232).

2 4. Vestavěný data buffer (může přijímat data, zatímco tiskne). 5. Vybavte přístroj obvodem řídícím periferie pro ovládání externích zařízení jako například pokladny. 6. Podporuje ECS/POS, různou intenzitu tisku, atd. 7. Podpora stažení a tisku NV bitmapy Flash 64kb. Část 1. Nastavení a operace tiskárny Obsah balení Zkontrolujte části níže. Pokud je nějaká rozbitá nebo chybí, kontaktujte prodejce. Tiskárna RP80, napájecí adaptér, napájecí kabel, rolička papíru, CD, komunikační kabel. Poznámka: Obsah balení se může bez předchozího upozornění měnit. Pokud máte dotazy, kontaktujte prodejce. Propojovací kabel U tiskárny je kromě zvoleného kabelu pro komunikační rozhraní ještě USB kabel. Paralelní port Port pokladny Napájecí port Když je při připojování preferován ECR, POS nebo počítač, použijte kabel poskytnutý k tiskárně nebo požádejte o jiný dodavatele. Zapojení a výměna papíru Stiskněte tlačítko pro otevření krytu. Vyndejte starou roličku a vyměňte ji za novou 1. Vložte roličku papíru, jak vidíte na obrázku: 2. Ujistěte se, že je papírová rulička vložena ve správném směru. Správně Špatně 3. Povytáhněte papír ze spodku tiskátny a poté zavřete kryt, jak vidíte na obrázku níže.

3 4. Odtrhněte přečnívající kus papíru, jak vidíte na obrázku níže. Použijte automatické ustřižení nebo trhací hranu ve stroji. Doporučený papír Specifikace papíru Výrobce HPK-110 AF50KS-E TF-50KS-E PD-160R Hansol patech Co., Ltd JUJO Paper Co., Ltd Nippon Paper Industries Co. Ltd New Oji Paper Mfg, Co., Ltd F380 Kansaki Specialty Papers, Inc. Nevhodný papír může vést ke kritických chybám na tiskové hlavě a zkrátit životnost přístroje. Proto se ujistěte, že používáte doporučený papír. Jakékoliv problémy způsobené použitím jiné značky papísu způsobé zánik záruky i v záruční době. Připojení k počítači (PC-POS) Připojte poskytnutý kabel, jak vidíte na obrázcích níže. 1) Připojte jeden konec paralelního kabelu k portu na tiskárně. 2) Druhý konec tohoto kabelu připojte k tirkárnovému portu na počítači. Připojení k pokladně Připojte kabel k portu pokladny na zadní straně tiskárny. Pokladna Kabel pro spojení s pokladnou Použijte 12-24V/1A napájecí kabel pokladny, který je také kompatibilní s tiskárnou. Nesprávná pokladna způsobí poškození jak pokladny, tak tiskárny. Nespojujte port pokladny s telefonní linkou. Můžete tak způsobit chybový stav telefonní linky a tiskárny.

4 Připojení napájení 1. Ujistěte se, že je odpojené napájení a tiskárna vypnutá, než připojíte napájecí kabel. 2. Připojte napájení. AC adaptér Napájecí kabel 3. Zapněte vypínač na straně tiskárny pro připojení k napájení. Kontrolní panel tiskárny Světlo Power - rozsvítí se, když je tiskárna připojená k napájení. Světlo Error - rozsvítí se, když: 1. Tiskárna je přehřátá 2. Dochází papír 3. Chyba s špatným umístění krytu/řezače papíru Světlo Paper - svítí, když dochází papír nebo je špatně umístěn. Tlačítko Feed - stiskněte toto tlačítko pro určení délky papíru. Nastavení módu tiskárny Tiskárna RP80 je na začátku základní nastavení. Nicméně základní mód tiskárny lze rekonfigurovat, aby uspokojil zákazníkovy potřeby, pomocí DIP přepínače, který je umístěn na spodní straně tiskárny. Funkce DIP přepínače jsou následující: Přepínač Funkce Zapnutý Vypnutý 1 Řezání Bez řezání S řezáním 2 Bzučák Zapnutý Vypnutý 3 Hustota tisku Vysoká Normální 4 Mód 24 bytů S čínskými znaky Bez čínských znaků 5 Znaků na řádku Výběr pokladny Otevření pokladny Zavření pokladny 7-8 Rychlost přenosu (pro sériové rozhraní - viz tabulka níže)

5 Rychlost přenosu Rychlost přenosu (b/s) SW-7 SW zapnuto zapnuto vypnuto zapnuto 9600 zapnuto vypnuto vypnuto vypnuto Část 2. Správa tiskárny Funkce autokontroly Funkce autokontrolyu umožňuje uživateli zjistit, zda tiskárna pracuje normálně. Pokud tiskárna zjistí chybový stav, kontaktujte prodejce. Proces autokontroly: - Postup: 1. Ujistěte se, že je tiskárna vypnutá. 2. Stiskněte tlačítko FEED, přidržte jej, a zatímco jej stále držíte, zapněte napájení. 3. Ve chvíli, kdy se tiskárna zapne, se začne tisknout seznam autokontroly. - Autokontrola vytisknete byty, část sady čínských znaků, mód příkazů, typ rozhraní, nastavení vytáčení místní tiskárny, atd. - U tiskárny s řezáním papíru tiskárna papír automaticky uřízne, když dokončí tisk. - Tiskárna automaticky přejde po procesu autokontroly do módu tištění účtenek. Údržba tiskárny Pravidelná údržba tiskárny je nezbytná pro zachování kvality tisku, protože se s ní hromadí drobné zbytky papíru. Údržbu provádějte následovně: 1. Otevřete kryt papíru a pokud je to třeba, vyndejte roličku papíru. 2. Použijte do alkoholu namočenou vatu pro vyčištění tepelné hlavy. 3. Lehce navlhčenou vatou setřete váleček a senzor kontroly papíru. 4. Dejte roličku papíru zpět do tiskárny a zavřete kryt. Oprava zaseklého papíru Pokud dojde k zaseknutí papíru, varovné světlo začne blikat. 1) Stiskněte opatrně tlačítko pro otevření krytu papíru 2) Pokud se kryt otevře, odstraňte zaseklý papír a dejte zpět roličku. 3) Pokud kryt otevřít nejde, neotevírejte jej silou! Tiskárnu restartujte a pokuste se kryt otevřít znovu. Odsuňte kryt řezačky vepředu na tiskárně a otočte kolečně nahoru, abyste řezačku zasunuli (viz obrázek). Otáčejte kolečkem, dokud se neotevře kryt papíru. Tím opravu dokončíte.

6 Část 3. Dodatek a specifikace výrobku Vlastnosti Metoda tisku Teplotní tisku Rozlišení 203X203dpi (8 teček/mm) Šířka papíru Šířka tisku Tištěné znaky Hustota tisku Rychlost tisku NV bitmap Flash Buffer účtenky 79,5±0,5mm 72mm ASCII Font A: 12X24 ASCII Font A: 9X24 Znak 12X teček/řádek nebo 576 teček/ řádek 250 mm/s 64kb 8kb Poznámka: Rychlost tisku se mění podle změn kombinace přenosu dat a ovládacího příkazu. Napájecí adaptér Vstupní napětí Frekvence AC 100 až 240 V 50/60 Hz Výstupní napětí DC 24V, 2,5A Prostředí Pracovní teplota 0 až 45 C Skladovací teplota -10 až 50 C Pracovní vlhkost % Skladovací vlhkost % Životnost Teplotní mechanismus řádků; 10X105 (cca 100km) Auto řezačka MCBF říznutí řádků GM electronic spol. s r.o.

7 Tepelná tlačiareň RP80UP-A Používajte iba schválené spotrebný tovar. Akékoľvek problémy alebo chyby spôsobené použitím iba podobných výrobkov ruší záruku. Pred použitím výrobku si prečítajte manuál. Bezpečnostné upozornenia Aby vaša tlačiareň pracovala správne a zabránili ste akémukoľvek nebezpečenstvu alebo poškodenia, dávajte si pozor na nasledujúce: VAROVANIE Nedodržaním nasledujúcich inštrukcií môže viesť k vážnemu zraneniu alebo smrti. Nezapájajte spoločne do jedného rozbočovača zástrčky z viacerých výrobkov. - Môžete spôsobiť prílišné zahriatie alebo požiar. Nebezpečné. - Akonáhle je napájací kábel postriekaný vodou alebo iným materiálom, používajte ho až potom, čo ho vyčistíte. - Keď sú porty napájacích zásuviek povolenej, nezapájajte ich. - Používajte štandardné výrobky pre zásuvky s viacerými portami. Keď si všimnite podozrivého zápachu, dymu alebo zvuku, ihneď odpojte napájanie a vykonajte nasledujúce: 1) Odpojte napájanie zo zásuvky. 2) Potvrďte, že z prístroja nevychádza dym a potom kontaktujte predajcu. Nevyťahujte napájací kábel zo zásuvky za vodič. Vyťahujte ho za zástrčku. Kábel inak môže popraskať a spôsobiť požiar alebo poruchu. Nezapájajte a neodpájajte zástrčku vlhkými rukami. Hrozí riziko elektrického šoku. Prostriedok pre vysúšanie udržujte z dosahu detí. Pri požití hrozí otrava. Plastový vrecúško udržujte z dosahu detí. Ak si ho pretiahnu cez hlavu, môžu sa udusiť. Napájací kábel príliš neohývejte a nedávajte na neho ťažké veci. Môžete tak spôsobiť požiar. Používajte iba napájací adaptér priložený k výrobku. Použitie iných adaptérov je nebezpečné. Nerozoberajte, neopravujte ani neprerábajte výrobky. Používajte iba schválené príslušenstvo, inak môže dôjsť k poškodeniu. Na tieto veci sa dotaz dodávateľa. Nesiahajte na teplotné hlavu. Môžete sa popáliť alebo ovplyvniť kvalitu tlače. Nedovoľte, aby sa do tlačiarne dostala voda alebo cudzie objekty. Ak sa toto stane, vypnite tlačiareň, odpojte ju od napájania a kontaktujte výrobcu. Umiestnite výrobok na stabilné miesto. Keď spadne, môže sa rozbiť alebo spôsobiť zranenie. Nepracujte s tlačiarňou, keď sa rozbije. Môže potom spôsobiť požiar alebo elektrický šok. Ihneď vypnite napájanie, odpojte napájací kábel a kontaktujte predajcu. Poznámky Elektronické výrobky ako tlačiarne sú náchylné k poškodeniu statickou elektrinou. Aby ste takému poškodeniu zabránili, tlačiareň vypnite, než pripojíte alebo odpojíte kábel. Akonáhle dôjde k poškodeniu statickou elektrinou, kontaktujte servis. Predstavenie výrobku Tlačiareň RP80 je kompatibilné s elektronickými prístrojmi ako ECR, POS, pokladňa, periférnymi vybavením počítačov atď. Hlavné vlastnosti tlačiarne: 1. Vysoká rýchlosť: 250 mm / s. 2. Tichý prevádzka. 3. Podpora paralelného portu, CENTRONIC a sériového portu (RS_232).

8 4. Vstavaný dáta buffer (môže prijímať dáta, zatiaľ čo tlačí). 5. Vybavte prístroj obvodom riadiacim periférie pre ovládanie externých zariadení ako napríklad pokladnice. 6. Podporuje ECS / POS, rôznu intenzitu tlače, atď. 7. Podpora stiahnutie a tlače NV bitmapy Flash 64kb. Časť 1. Nastavenie a operácie tlačiarne Obsah balenia Skontrolujte časti nižšie. Ak je nejaká rozbitá alebo chýba, kontaktujte predajcu. Tlačiareň RP80, napájací adaptér, napájací kábel, rolka papiera, CD, komunikačný kábel. Poznámka: Obsah balenia sa môže bez predchádzajúceho upozornenia meniť. Ak máte otázky, kontaktujte predajcu. Prepojovací kábel U tlačiarne je okrem zvoleného kábla pre komunikačné rozhranie ešte USB kábel. Paralelný port Port pokladne Napájací port Keď je pri pripájaní preferovaný ECR, POS alebo počítač, použite kábel poskytnutý k tlačiarni alebo požiadajte o iný dodávateľa. Zapojenie a výmena papiera Stlačte tlačidlo pre otvorenie krytu. Vyberte starú roličku a vymeňte ju za novú 1. Vložte roličku papiera, ako vidíte na obrázku: 2. Uistite sa, že je papierová rulička vložená v správnom smere. Správne Nesprávne 3. Povytiahnite papier zo spodku tiskátny a potom zatvorte kryt, ako vidíte na obrázku nižšie.

9 4. Odtrhnite prečnievajúci kus papiera, ako vidíte na obrázku nižšie. Použite automatické odstrihnutie alebo trhacie hranu v stroji. Odporúčaný papier Špecifikácie papiera HPK-110 AF50KS-E TF-50KS-E PD-160R Výrobca Hansol patech Co., Ltd JUJO Paper Co., Ltd Nippon Paper Industries Co. Ltd New Oji Paper Mfg, Co., Ltd F380 Kansaki Specialty Papers, Inc. Nevhodný papier môže viesť ku kritických chybám na tlačovej hlave a skrátiť životnosť prístroja. Preto sa uistite, že používate odporúčaný papier. Akékoľvek problémy spôsobené použitím inej značky Papis spôsobom zánik záruky aj v záručnej dobe. Pripojenie k počítaču (PC-POS) Pripojte poskytnutý kábel, ako vidíte na obrázkoch nižšie. 1) Pripojte jeden koniec paralelného kábla k portu na tlačiarni. 2) Druhý koniec tohto kábla pripojte k tirkárnovému portu na počítači. Pripojenie k pokladni Pripojte kábel k portu pokladnice na zadnej strane tlačiarne. Pokladňa Kábel pre spojenie s pokladňou Použite 12-24V / 1A napájací kábel pokladnice, ktorý je tiež kompatibilný s tlačiarňou. Nesprávna pokladňa spôsobí poškodenie ako pokladnice, tak tlačiarne. Nespájajte port pokladnice s telefónnou linkou. Môžete tak spôsobiť chybový stav telefónnej linky a tlačiarne.

10 Pripojenie napájania 1. Uistite sa, že je odpojené napájanie a tlačiareň vypnutá, než pripojíte napájací kábel. 2. Pripojte napájanie. AC adaptér Napájací kábel 3. Zapnite vypínač na strane tlačiarne pre pripojenie k napájaniu. Kontrolný panel tlačiarne Svetlo Power - rozsvieti sa, keď je tlačiareň pripojená k napájaniu. Svetlo Error - rozsvieti sa, keď: 1. Tlačiareň je prehriata 2. Dochádza papier 3. Chyba s zlým umiestnenie krytu / rezače papiera Svetlo Paper - svieti, keď dochádza papier alebo je zle umiestnený. Tlačidlo Feed - stlačte toto tlačidlo pre určenie dĺžky papiera. Nastavenie módu tlačiarne Tlačiareň RP80 je na začiatku základné nastavenie. Avšak základný mód tlačiarne možno prekonfigurovať, aby uspokojil zákazníkove potreby, pomocou DIP prepínača, ktorý je umiestnený na spodnej strane tlačiarne. Funkcie DIP prepínače sú nasledovné: Prepínač Funkcie Zapnutý Vypnutý 1 Rezanie Bez rezania S rezaním 2 Bzučiak Zapnutý Vypnutý 3 Hustota tlače Vysoká Normálny 4 Mód 24 bytov S čínskými znakmi Bez čínskych znakov 5 Znakov na riadku Výber pokladne Otvorenie pokladne Zatvorenie pokladne 7-8 Rýchlosť prenosu (pre sériové rozhranie - viď tabuľka nižšie)

11 Rýchlosť prenosu Rýchlosť prenosu (b / s) SW-7 SW zapnuté zapnuté vypnuté zapnuté 9600 zapnuté vypnuté vypnuté vypnuté Časť 2. Správa tlačiarne Funkcia samokontroly Funkcia autokontrolyu umožňuje užívateľovi zistiť, či tlačiareň pracuje normálne. Ak tlačiareň zistí chybový stav, kontaktujte predajcu. Proces samokontroly: - Postup: 1. Uistite sa, že je tlačiareň vypnutá. 2. Stlačte tlačidlo FEED, pridržte ho, a zatiaľ čo ho stále držíte, zapnite napájanie. 3. Vo chvíli, keď sa tlačiareň zapne, sa začne tlačiť zoznam samokontroly. - Autokontrolu vytlačíte byty, časť sady čínskych znakov, mód príkazov, typ rozhrania, nastavenie vytáčania miestnej tlačiarne, atď. - U tlačiarne s rezaním papiera tlačiareň papier automaticky odreže, keď dokončí tlač. - Tlačiareň automaticky prejde po procese samokontroly do módu tlačenie účteniek. Údržba tlačiarne Pravidelná údržba tlačiarne je nevyhnutná pre zachovanie kvality tlače, pretože sa s ňou hromadí drobné zvyšky papiera. Údržbu vykonávajte nasledovne: 1. Otvorte kryt papiera a ak je to potrebné, vyberte roličku papiera. 2. Použite do alkoholu namočenú vatu pre vyčistenie tepelnej hlavy. 3. Ľahko navlhčenou vatou zotrite valček a senzor kontroly papiera. 4. Dajte roličku papiera späť do tlačiarne a zatvorte kryt. Oprava zaseknutým papiera Pokiaľ dôjde k zaseknutiu papiera, varovné svetlo začne blikať. 1) Stlačte opatrne tlačidlo pre otvorenie krytu papiera 2) Ak sa kryt otvorí, odstráňte zaseknutý papier a dajte späť roličku. 3) Ak kryt otvoriť nejde, neotvárajte ho silou! Tlačiareň reštartujte a pokúste sa kryt otvoriť znova. Odsuňte kryt rezačky vpredu na tlačiarni a otočte koliesko hore, aby ste rezačku zasunuli (viď obrázok). Otáčajte kolieskom, kým sa neotvorí kryt papiera. Tým opravu dokončíte.

12 Časť 3. Dodatok a špecifikácie výrobku Tlastnosti Metóda tlače Teplotný tlače Rozlíšenie 203X203dpi (8 bodiek/mm) Šírka papiera Šírka tlače Tlačené znaky Hustota tlače Rýchlosť tlače NV bitmap Flash Buffer účtenky 79,5±0,5mm 72mm ASCII Font A: 12X24 ASCII Font A: 9X24 Znak 12X bodiek / riadok alebo 576 bodiek / riadok 250 mm/s 64kb 8kb Poznámka: Rýchlosť tlače sa mení podľa zmien kombinácie prenosu dát a ovládacieho príkazu. Napájací adaptér Vstupné napätie Frekvencia AC 100 až 240 V 50/60 Hz Výstupné napätie DC 24V, 2,5A Prostredie Pracovná teplota 0 až 45 C Skladovacia teplota -10 až 50 C Pracovná vlhkosť % Skladovacia vlhkosť % Životnosť Teplotný mechanizmus riadkov; 10X105 (cca 100km) Auto řezačka MCBF porezanie riadkov GM electronic spol. s r.o.

WK29B / WK29W. Bluetooth Wireless Slim Keyboard. User manual ( 2 5 ) Uživatelský manuál ( 6 10) Užívateľský manuál (11 15)

WK29B / WK29W. Bluetooth Wireless Slim Keyboard. User manual ( 2 5 ) Uživatelský manuál ( 6 10) Užívateľský manuál (11 15) WK29B / WK29W Bluetooth Wireless Slim Keyboard User manual ( 2 5 ) Uživatelský manuál ( 6 10) Užívateľský manuál (11 15) 1. Installing the batteries The EVOLVEO WK29B / WK29W keyboard uses two AAA alkaline

More information

Rychlý průvodce instalací Rýchly sprievodca inštaláciou

Rychlý průvodce instalací Rýchly sprievodca inštaláciou CZ SK Rychlý průvodce instalací Rýchly sprievodca inštaláciou Intuos5 Poznámka: chraňte svůj tablet. Vyměňujte včas hroty pera. Bližší informace najdete v Uživatelském manuálu. Poznámka: chráňte svoj

More information

LV5WDR Wireless Display Receiver Rýchla príručka

LV5WDR Wireless Display Receiver Rýchla príručka LV5WDR Wireless Display Receiver Rýchla príručka 1 1. Predstavenie Wireless display receiver S Wireless display receiver (ďalej len WDR) môžete jednoducho zobrazovať multimediálny obsah (videá, fotografie,

More information

Hama GmbH & Co KG D-86651 Monheim/Germany. www.hama.com 67052336/10.09

Hama GmbH & Co KG D-86651 Monheim/Germany. www.hama.com 67052336/10.09 d Die Konformitätserklärung nach der R&TTE Richtlinie 99/5/EG finden Sie unter www.hama.com g See www.hama.com for declaration of conformity according to R&TTE Directive 99/5/EC guidelines f La déclaration

More information

Návod k použití: Boxovací stojan DUVLAN s pytlem a hruškou kód: DVLB1003

Návod k použití: Boxovací stojan DUVLAN s pytlem a hruškou kód: DVLB1003 Návod na použitie: Boxovací stojan DUVLAN s vrecom a hruškou kód: DVLB1003 Návod k použití: Boxovací stojan DUVLAN s pytlem a hruškou kód: DVLB1003 User manual: DUVLAN with a boxing bag and a speed bag

More information

HYUNDAI Phablet HP503Q

HYUNDAI Phablet HP503Q HYUNDAI Phablet HP503Q Stručný návod k obsluze Quick start guide Príručka stručným návodom V1.0.0/10/2015/CZ/EN/SK 1 Základní informace Před prvním použitím Vašeho nového přístroje si pozorně přečtěte

More information

NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL

NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL Rádiobudík / Rádiobudík / Alarm Clock Vážený zákazníku, děkujeme vám za zakoupení našeho produktu. Než začnete s přístrojem manipulovat, přečtěte si

More information

Prestige 660HN-T3A Príručka k rýchlej inštalácii splittra a smerovača (routra)

Prestige 660HN-T3A Príručka k rýchlej inštalácii splittra a smerovača (routra) Prestige 660HN-T3A Príručka k rýchlej inštalácii splittra a smerovača (routra) Volajte na našu zákaznícku linku: 02/208 28 208 Prestige 660HN-T3A Príručka k rýchlej inštalácii splittra a smerovača (routra)

More information

1 Disk CD pre systém Windows 2 Disk CD pro systém Macintosh

1 Disk CD pre systém Windows 2 Disk CD pro systém Macintosh HP Photosmart 2600/2700 series all-in-one User Guide Začínáme Začíname 1 Uživatelé kabelu USB: Kabel USB byste m li zapojit až v okamžiku, kdy k tomu budete vyzváni, jinak se m že stát, že software nebude

More information

WLA-5000AP. Quick Setup Guide. English. Slovensky. Česky. 802.11a/b/g Multi-function Wireless Access Point

WLA-5000AP. Quick Setup Guide. English. Slovensky. Česky. 802.11a/b/g Multi-function Wireless Access Point 802.11a/b/g Multi-function Wireless Access Point Quick Setup Guide 1 5 Česky 9 Important Information The AP+WDS mode s default IP address is 192.168.1.1 The Client mode s default IP is 192.168.1.2 The

More information

Wireless Audio with Dock

Wireless Audio with Dock DA-E550 Wireless Audio with Dock (Bezdrôtový audio systém s dokom) návod na použitie predstavte si možnosti Ďakujeme vám za zakúpenie tohto výrobku značky Samsung. Zaregistrujte svoj výrobok na lokalite

More information

ODVLHČOVAČ MDF2-12DEN3 MDF2-16DEN3 MDF2-20DEN3 MDN1-10DEN3

ODVLHČOVAČ MDF2-12DEN3 MDF2-16DEN3 MDF2-20DEN3 MDN1-10DEN3 ODVLHČOVAČ SK MDF2-12DEN3 MDF2-16DEN3 MDF2-20DEN3 MDN1-10DEN3 OPIS PRÍSTROJA 86 ELEKTRONICKÝ OVLÁDACÍ PANEL 87 MANUÁLNY OVLÁDACÍ PANEL 89 UMIESTNENIE A UVEDENIE DO PREVÁDZKY 90 VYPRÁZDŇOVANIE VODY 91

More information

Pračka. Uživatelská příručka. možnosti bez hranic. Děkujeme vám za zakoupení tohoto výrobku společnosti Samsung.

Pračka. Uživatelská příručka. možnosti bez hranic. Děkujeme vám za zakoupení tohoto výrobku společnosti Samsung. SECZ WF80F5***** WF70F5***** WF60F4***** Pračka Uživatelská příručka možnosti bez hranic Děkujeme vám za zakoupení tohoto výrobku společnosti Samsung. WF70F5E_WF60F4E_03445N_CS.indd 1 2014-04-23 6:55:36

More information

FM Stereo FM/AM Receiver

FM Stereo FM/AM Receiver 4-294-472-11(1) (CZ-SK) FM Stereo FM/AM Receiver Návod k obsluze Návod na použitie CZ SK STR-DH130 VAROVÁNÍ Abyste snížili riziko vzniku požáru a zásahu elektrickým proudem, nevystavujte tento přístroj

More information

TR1130 NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL

TR1130 NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL TR1130 NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL Stereo radiomagnetofon Stereo radiomagnetofon Portable radio with cassette recorder POPIS 1. Číselná stupnice 2. TELESKOPICKÁ anténa 3. Zdířka pro SLUCHÁTKA

More information

RIO DERMA ROLLER. Návod na obsluhu

RIO DERMA ROLLER. Návod na obsluhu RIO DERMA ROLLER Návod na obsluhu Upozornenia Rio Derma Roller sa MUSÍ pred a po každom použití sterilizovať. Rio Derma Roller používajte jemne na povrchu kože a NESMIE spôsobiť krvácanie. NEPOUŽÍVAJTE

More information

OFFICEJET 7500A. Stručná příručka Úvodná príručka E910

OFFICEJET 7500A. Stručná příručka Úvodná príručka E910 OFFICEJET 7500A Stručná příručka Úvodná príručka E910 Copyright Information 2010 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Edition 1, 3/2010 Reproduction, adaptation or translation without prior

More information

OFFICEJET PRO 8500A. Stručná příručka Úvodná príručka A910

OFFICEJET PRO 8500A. Stručná příručka Úvodná príručka A910 OFFICEJET PRO 8500A Stručná příručka Úvodná príručka A910 Copyright Information 2010 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Edition 1, 3/2010 Reproduction, adaptation or translation without

More information

YOUTUBE 4.0. Postup upgrade Youtube z Youtube 3.1 na Youtube 4.0 pro produkty EAGET X5R, M6, M7 a M9:

YOUTUBE 4.0. Postup upgrade Youtube z Youtube 3.1 na Youtube 4.0 pro produkty EAGET X5R, M6, M7 a M9: YOUTUBE 4.0 Postup upgrade Youtube z Youtube 3.1 na Youtube 4.0 pro produkty EAGET X5R, M6, M7 a M9: 1) V puštěném přehrávači EAGET zjistěte IP adresu vašeho zařízení (Nastavení - Systém - Síť - "IP adresa

More information

NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL

NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL IC 202 NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL Indukční vařič jednoplotnový Indukčný varič jednoplatničkový Induction cooker single range CZ Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení našeho

More information

English... 2. Česky... 19. Slovensky... 36

English... 2. Česky... 19. Slovensky... 36 English... 2 Česky... 19 Slovensky... 36 Sehr geehrter Kunde, die deutschsprachige Bedienungsanleitung und Serviceinformation für dieses Produkt finden Sie als pdf-version auf folgender Internetseite:

More information

TVL32915LED NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE BAREVNÝ TELEVIZNÍ PŘÍJÍMAČ S DÁLKOVÝM OVLÁDÁNÍM FAREBNÝ TELEVÍZNY PRIJÍMAČ S DIALKOVÝM OVLÁDÁNÍM

TVL32915LED NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE BAREVNÝ TELEVIZNÍ PŘÍJÍMAČ S DÁLKOVÝM OVLÁDÁNÍM FAREBNÝ TELEVÍZNY PRIJÍMAČ S DIALKOVÝM OVLÁDÁNÍM TVL32915LED NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE 50176231 BAREVNÝ TELEVIZNÍ PŘÍJÍMAČ S DÁLKOVÝM OVLÁDÁNÍM FAREBNÝ TELEVÍZNY PRIJÍMAČ S DIALKOVÝM OVLÁDÁNÍM OBSAH Vlastnosti... 2 Úvod... 2 Příprava... 2 Bezpečnostní

More information

D-Link DIR-600 inštalačná príručka 1

D-Link DIR-600 inštalačná príručka 1 D-Link DIR-600 inštalačná príručka 1 Revízia Dátum Popis 1.0 November 11, 2011 DIR-600 B5 Užívateľská príručka Ochranná známka D-Link a logo D-Link sú ochranné známky alebo registrované známky D-Link Corporation

More information

Instalace & Pokyny pro uživatele - Uschovejte pro další použití. Důležité Před instalací nebo použitím si přečtěte tyto pokyny

Instalace & Pokyny pro uživatele - Uschovejte pro další použití. Důležité Před instalací nebo použitím si přečtěte tyto pokyny Pračka Instalace & Pokyny pro uživatele - Uschovejte pro další použití Důležité Před instalací nebo použitím si přečtěte tyto pokyny Pokyny obsahují důležité informace, které vám pomohou využívat zařízení

More information

MC18G MC18B NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL. Minichladnička / Minichladnička / Mini-refrigerator

MC18G MC18B NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL. Minichladnička / Minichladnička / Mini-refrigerator MC18G MC18B NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL Minichladnička / Minichladnička / Mini-refrigerator Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení našeho produktu. Před uvedením tohoto přístroje

More information

Sledovanie čiary Projekt MRBT

Sledovanie čiary Projekt MRBT VYSOKÉ UČENÍ TECHNIC KÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF T ECHNOLOGY FAKULTA ELEKTROTECHNIKY A KOMUNIKAČNÍCH TECHNO LOGIÍ ÚSTAV AUTOMATIZA CE A MĚŘÍCÍ TECHNIKY FACULTY OF ELECTRICAL ENGINEERING AND COMUNICATION

More information

Quick Installation Guide

Quick Installation Guide Withings Body Quick Installation Guide Průvodce rychlou instalací Sprievodca rýchlou inštaláciou Gyors telepítési útmutató NEED HELP POTŘEBUJETE POMOCI? POTREBUJETE POMOC? SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE? http://support.withings.com/body

More information

Barevná televize Farebný televízor Color Television

Barevná televize Farebný televízor Color Television Barevná televize Farebný televízor Color Television SLT-3214DVBT Návod k obsluze Návod na oblsuhu Operating Instructions OBSAH 1 Důležité informace...1 1.1-Čištění displeje a krytu...1 1.2-Likvidace televize

More information

Upozorňujeme,že můžete formáty pro čtečky převádět ON-LINE na internetu do formátu PDF apod.

Upozorňujeme,že můžete formáty pro čtečky převádět ON-LINE na internetu do formátu PDF apod. Dobrý den, děkujeme za Nákup,níže máte odkazy pro bezplatné stažení.knihy jsou v archivech PDF(nepotřebujete čtečku e-knih),txt(nepotřebujete čtečku e-knih), a dále pro čtečky : soubory typu: PDB,MOBI,APNX

More information

NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL. BAC 801 Orange

NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL. BAC 801 Orange NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL BAC 801 Orange Elektronická kuchyňská váha Elektronická kuchynská váha Electronic kitchen scale Balance de cuisine elektronique Vážený zákazníku, děkujeme

More information

: Architectural Lighting : Interiérové svietidlá

: Architectural Lighting : Interiérové svietidlá SEC Lighting : Architectural Lighting : nteriérové svietidlá : Shape Harmony : Tradition The company SEC accepts with enthusiasm the challenges of continuously changing world. n our opinion, luminaries

More information

LCD TELEVIZOR / LCD TELEVÍZOR 32 LHD 72 DVB-T NÁVOD K OBSLUZE / NÁVOD NA OBSLUHU

LCD TELEVIZOR / LCD TELEVÍZOR 32 LHD 72 DVB-T NÁVOD K OBSLUZE / NÁVOD NA OBSLUHU LCD TELEVIZOR / LCD TELEVÍZOR 32 LHD 72 DVB-T NÁVOD K OBSLUZE / NÁVOD NA OBSLUHU Před uvedením výrobku do provozu si důkladně pročtěte tento návod a bezpečnostní pokyny, které jsou v tomto návodu obsaženy.

More information

DFD 1266 MW9 / DFD 1266 MX9 NÁVOD K POUŽITÍ / NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL

DFD 1266 MW9 / DFD 1266 MX9 NÁVOD K POUŽITÍ / NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL DFD 1266 MW9 / DFD 1266 MX9 NÁVOD K POUŽITÍ / NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL Myčka nádobí Umývačka riadu Dishwasher CZ SK ENG CZ Přečtěte si tento návod Vážný zákazníku, Přečtěte si prosím pozorně

More information

!T =!Mobile=== Nastavenia dátových a multimediálnych služieb pre multifunkčné zariadenia s operačným systémom Windows Mobile 5.0 NASTAVENIE MMS 1 /18

!T =!Mobile=== Nastavenia dátových a multimediálnych služieb pre multifunkčné zariadenia s operačným systémom Windows Mobile 5.0 NASTAVENIE MMS 1 /18 Nastavenia dátových a multimediálnych služieb pre multifunkčné zariadenia s operačným systémom Windows Mobile 5.0 Nastavenie je možné vykonať manuálnym resetom zariadenia, pričom všetky nastavenie sa vrátia

More information

DFA 1267 DX7 / DFA 1267 DW7 NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL

DFA 1267 DX7 / DFA 1267 DW7 NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL DFA 1267 DX7 / DFA 1267 DW7 NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL Myčka nádobí Umývačka riadu Dishwasher CZ Přečtěte si tento návod Vážný zákazníku, Přečtěte si prosím pozorně tyto uživatelské

More information

MX 868 FM NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL. MP3 přehrávač MP3 prehrávač MP3 player

MX 868 FM NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL. MP3 přehrávač MP3 prehrávač MP3 player MX 868 FM NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL MP3 přehrávač MP3 prehrávač MP3 player Blahopřejeme vám k zakoupení našeho nového MP3 přehrávače. Před použitím tohoto produktu si prosím pozorně

More information

E- Magnetic transport - Fastest Growing

E- Magnetic transport - Fastest Growing 975 Combo Roll Groover 975 Combo Roll Groover Obsah Bezpečnostní symboly...314 Obecná bezpečnostní pravidla Bezpečnost v pracovní oblasti...314 Bezpečnost při práci s elektřinou...314 Osobní bezpečnost...315

More information

Postup pre zistenie adries MAC a vytvorenie pripojenia. v OS Windows

Postup pre zistenie adries MAC a vytvorenie pripojenia. v OS Windows 1 Postup pre zistenie adries MAC a vytvorenie pripojenia v OS Windows Obsah: a) Zistenie hardwarovych adries MAC Windows 10 str. 2 Windows 8.1 str. 4 Windows 7 str. 6 Windows Vista str. 8 Windows XP str.

More information

Referenčné série 311a, 611a, 1211a, 7521a, 7541a, 5761a Návod na obsluhu

Referenčné série 311a, 611a, 1211a, 7521a, 7541a, 5761a Návod na obsluhu Ďakujeme za zakúpenie referenčného zosilňovača. Aby sme mohli lepšie vyriešiť záručný servis pre váš nový zosilňovač, ponechajte si originálny doklad o zakúpení a prečítajte si dodávaný záručný list. Referenčné

More information

LG-E510 P/N : MFL00000000 (1.0)

LG-E510 P/N : MFL00000000 (1.0) Všeobecné dotazy 810 555 810 * Před voláním se ujistěte, že máte správné číslo. ČESKY SLOVENSKY ENGLISH Všeobecné otázky

More information

LG-P880. Uživatelská příručka Návod na používanie ČESKY SLOVENSKY ENGLISH. www.lg.com

LG-P880. Uživatelská příručka Návod na používanie ČESKY SLOVENSKY ENGLISH. www.lg.com Všeobecné dotazy 810 555 810 * Před voláním se ujistěte, že máte správné číslo. ČESKY SLOVENSKY ENGLISH Všeobecné otázky

More information

Digitální fotoaparát s vyměnitelným objektivem

Digitální fotoaparát s vyměnitelným objektivem 4-287-953-11(1) Digitální fotoaparát s vyměnitelným objektivem α Návod k obsluze bajonet A Digitálny fotoaparát s vymeniteľnými objektívmi α Návod na použitie A-mount SLT-A65/SLT-A65V 2011 Sony Corporation

More information

Instrukční manuál. Akumulátorová vrtačka Sharks SH 617. obj.číslo SHK316

Instrukční manuál. Akumulátorová vrtačka Sharks SH 617. obj.číslo SHK316 Instrukční manuál Akumulátorová vrtačka Sharks SH 617 obj.číslo SHK316 Distributor:Steen QOS s.r.o. Bor. Č.p. 3, Karlovy Vary Distributor do SR Sharks Slovakia s.r.o., Seňa 162, Seňa (CZ) PLASTOVÝ OBAL

More information

Installation manual Wireless Keypad

Installation manual Wireless Keypad Advanced Operations Please know exactly what you are doing when processing the operations below. It could cause errors or erase settings which make keypad stop working. Please disarm from keypad before

More information

MICROSOFT WORD 2010. Mgr. Krejčí Jan (ZSJP) MICROSOFT WORD 2010 21. září 2012 1 / 21

MICROSOFT WORD 2010. Mgr. Krejčí Jan (ZSJP) MICROSOFT WORD 2010 21. září 2012 1 / 21 MICROSOFT WORD 2010 Mgr. Krejčí Jan Základní škola Jaroslava Pešaty, Duchcov 21. září 2012 Mgr. Krejčí Jan (ZSJP) MICROSOFT WORD 2010 21. září 2012 1 / 21 Microsoft Word 2010 Anotace V souboru typu pdf

More information

EWF 1276 EOW... CS PRAČKA NÁVOD K POUŽITÍ 2 SK PRÁČKA NÁVOD NA POUŽÍVANIE 23

EWF 1276 EOW... CS PRAČKA NÁVOD K POUŽITÍ 2 SK PRÁČKA NÁVOD NA POUŽÍVANIE 23 EWF 1276 EOW...... CS PRAČKA NÁVOD K POUŽITÍ 2 SK PRÁČKA NÁVOD NA POUŽÍVANIE 23 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE........................................................... 3 2. BEZPEČNOSTNÍ

More information

Uživatelská příručka Návod na používanie LG-P690

Uživatelská příručka Návod na používanie LG-P690 ČESKY SLOVENSKY ENGLISH Všeobecné dotazy 810 555 810 * Před voláním se ujistěte, že máte správné číslo. Všeobecné otázky

More information

Instrukční manuál Vysokorychlostní bruska Sharks SH135W obj.číslo SHK317

Instrukční manuál Vysokorychlostní bruska Sharks SH135W obj.číslo SHK317 Instrukční manuál Vysokorychlostní bruska Sharks SH135W obj.číslo SHK317 Distributor:Steen QOS s.r.o. Bor. Č.p. 3, Karlovy Vary Distributor do SR Sharks Slovakia s.r.o., Seňa 162, Seňa (CZ) PLASTOVÝ OBAL

More information

CHLADNIČKA - MRAZNIČKA

CHLADNIČKA - MRAZNIČKA CHLADNIČKA - MRAZNIČKA NÁVOD K OBSLUZE PC 2272 PC 3002 PC 3332 Vážený zákazníku Děkujeme, že jste zakoupil výrobek značky PHILCO. Aby váš spotřebič sloužil co nejlépe, přečtěte si všechny pokyny v tomto

More information

IPS 620SD INSTRUCTION MANUAL. IPS 620SD CD/MP3/WMA PLAYER 4x60WATTS

IPS 620SD INSTRUCTION MANUAL. IPS 620SD CD/MP3/WMA PLAYER 4x60WATTS IPS 620SD INSTRUCTION MANUAL IPS 620SD CD/MP3/WMA PLAYER 4x60WATTS SCAN DISP 9 2 3 6 4 6 7 5 25 Car Stereo CD/CDR/CDRW/MP3/WMA Player with PLL MW/FM Stereo Radio Radio Data System with PTY IPS 620SD CD/MP3/WMA

More information

Informace pro uživatele o zneškodňování starého vybavení a baterií Evropská Unie

Informace pro uživatele o zneškodňování starého vybavení a baterií Evropská Unie Vážení zákazníci, Toto zařízení je ve shodě s platnými Evropskými směrnicemi a normami týkající se elektromagnetické kompatibility a elektrické bezpečnosti. Evropský zástupce výrobce je: Vestel Germany

More information

How To Get A Car From A Car Dealer

How To Get A Car From A Car Dealer Elektrická sekačka Sharks SH 1400W Uživatelská příručka Distributor:Steen QOS s.r.o. Bor. Č.p. 3, Karlovy Vary Distributor do SR Sharks Slovakia s.r.o., Seňa 162, Seňa (CZ) PLASTOVÝ OBAL ODSTRAŇTE Z DOSAHU

More information

NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL

NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL HC 313 Cute Hair Seoul, Korea NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL Horkovdušná kulma/ Teplovzdušná kulma Hot-air curling irons Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení našeho produktu.

More information

English EB1030/ EB1031/ EB1033. User Manual

English EB1030/ EB1031/ EB1033. User Manual X English EB1030/ EB1031/ EB1033 User Manual English E6785 First Edition January 2012 Copyright 2012 ASUSTeK COMPUTER INC. All Rights Reserved. No part of this manual, including the products and software

More information

Sedací Soupravy SEDACIE SÚPRAVY. modely pro rok 2013/14 MODELY PRE ROK 2013/14 V KŮŽI I LÁTCE V KOŽI A V LÁTKE

Sedací Soupravy SEDACIE SÚPRAVY. modely pro rok 2013/14 MODELY PRE ROK 2013/14 V KŮŽI I LÁTCE V KOŽI A V LÁTKE Sedací Soupravy V KŮŽI I LÁTCE modely pro rok 2013/14 SEDACIE SÚPRAVY V KOŽI A V LÁTKE MODELY PRE ROK 2013/14 18-21 36-37 28-29 26-27 56-59 6-7 30-35 42-45 8-11 38-39 54-55 50-51 14-17 24-25 46-49 52-53

More information

PDXD 869 DVBT DVD/CD/MP3/CD-RW

PDXD 869 DVBT DVD/CD/MP3/CD-RW PDXD 869 DVBT DVD/CD/MP3/CD-RW přehrávač ATV/DVB-T tuner DVD/CD/MP3/CD-RW prehrávač ATV/DVB-T tuner DVD/CD/MP3/CD-RW player ATV/DVB-T tuner NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL Obsah návodu ÚVOD

More information

aneb Perfektní minulost.

aneb Perfektní minulost. aneb Perfektní minulost. 2013 se v angličtině nazývá Past Perfect. Používáme jej tehdy, potřebujeme-li jasně vyjádřit, že nějaký děj proběhl ještě dříve než minulý děj, o kterém hovoříme. Podívejme se

More information

Sieťový reproduktorový systém

Sieťový reproduktorový systém IGS9 Síťový reproduktor Návod k obsluze Sieťový reproduktorový systém Návod na použitie SA-NS510 Síťový reproduktor Návod k obsluze Začínáme Připojení k síti LAN Poslech hudebního obsahu přes vaši domácí

More information

Uživatelská příručka GT540 Tento průvodce Vám pomůže začít používat Vaš telefon.

Uživatelská příručka GT540 Tento průvodce Vám pomůže začít používat Vaš telefon. Č E S K Y SLOVENSKY E N G L I S H Všeobecné dotazy 810 555 810 * Před voláním se ujistěte, že máte správné číslo. Všeobecné otázky

More information

LG-E400. Uživatelská příručka Návod na používanie ČESKY SLOVENSKY ENGLISH. www.lg.com P/N : MFL67500301 (1.1)

LG-E400. Uživatelská příručka Návod na používanie ČESKY SLOVENSKY ENGLISH. www.lg.com P/N : MFL67500301 (1.1) Všeobecné dotazy 810 555 810 * Před voláním se ujistěte, že máte správné číslo. ČESKY SLOVENSKY ENGLISH Všeobecné otázky

More information

LG-E440 MFL67868137 (1.0)

LG-E440 MFL67868137 (1.0) Všeobecné dotazy 810 555 810 * Před voláním se ujistěte, že máte správné číslo. Všeobecné otázky 0850

More information

WSC senzor NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL. Senzor k meteostanicím / Senzor pre metostanice/ Sensor for weather stations

WSC senzor NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL. Senzor k meteostanicím / Senzor pre metostanice/ Sensor for weather stations WSC senzor NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL Senzor k meteostanicím / Senzor pre metostanice/ Sensor for weather stations Vážený zákazníku, děkujeme vám za zakoupení našeho produktu. Než začnete

More information

STR200 Party girl NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD K POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL. Žehlička na vlasy / Žehlička na vlasy / Hair straightener

STR200 Party girl NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD K POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL. Žehlička na vlasy / Žehlička na vlasy / Hair straightener STR200 Party girl NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD K POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL Žehlička na vlasy / Žehlička na vlasy / Hair straightener CZ Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení našeho produktu. Před uvedením

More information

CS Návod k použití 2 Bubnová sušička SK Návod na používanie 28 Sušička LAVATHERM 97689IH3

CS Návod k použití 2 Bubnová sušička SK Návod na používanie 28 Sušička LAVATHERM 97689IH3 CS Návod k použití 2 Bubnová sušička SK Návod na používanie 28 Sušička LAVATHERM 97689IH3 2 OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE... 3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...5 3. POPIS SPOTŘEBIČE...7 4. PŘÍSLUŠENSTVÍ... 8

More information

Návod na inštaláciu a obsluhu

Návod na inštaláciu a obsluhu Návod na inštaláciu a obsluhu Modem/router ADSL 2/2+ Glitel GT-318RI Samoinštalačný balík Obsah 1. Špecifikácia zariadenia... 3 1.1 Vlastnosti... 3 1.2 Obsah balenia... 4 1.3 Systémové požiadavky... 4

More information

Instrukční manuál. Akumulátorová vrtačka Sharks SH 1300 Li-Ion obj.číslo SHK315. www.sharks-cz.cz servis +420774335397

Instrukční manuál. Akumulátorová vrtačka Sharks SH 1300 Li-Ion obj.číslo SHK315. www.sharks-cz.cz servis +420774335397 Instrukční manuál Akumulátorová vrtačka Sharks SH 1300 Li-Ion obj.číslo SHK315 Distributor:Steen QOS s.r.o. Bor. Č.p. 3, Karlovy Vary Distributor do SR Sharks Slovakia s.r.o., Seňa 162, Seňa (CZ) PLASTOVÝ

More information

Úvod. Vlastnosti. Příprava

Úvod. Vlastnosti. Příprava Obsah Vlastnosti... 2 Úvod... 2 Příprava... 2 Bezpečnostní opatření... 3 Obsah balení... 4 Informace o životním prostředí... 5 Informace k opravě... 5 Tlačítka dálkového ovládání... 6 LCD TV a Ovládací

More information

JILONG JL290406, JL290407

JILONG JL290406, JL290407 CZ Motor k nafukovacím člunům JILONG JL290406, JL290407 Návod na použití 1 CZ ÚVOD Děkujeme, že jste si zakoupili náš produkt a doufáme, že Vám bude užitečný. Motor má sílu až 40 a 50 LBS, rybaření bude

More information

Uživatel Manuální Washing Machine User s Manual Automatická pračka Používateľská príručka

Uživatel Manuální Washing Machine User s Manual Automatická pračka Používateľská príručka WMB 51232 S PT Plně automatická pračka Uživatel Manuální Washing Machine User s Manual utomatická pračka Používateľská príručka Číslo dokumentu 2820523434_Z / 01-03-13.(10:47) 1 Důležité pokyny pro bezpečnost

More information

NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL

NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL CHO 162SS Elektrický sekáček potravin NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL Elektrický sekáčik potravín Electric chopper CZ Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení našeho produktu. Před

More information

aneb Perfekt perfektně.

aneb Perfekt perfektně. aneb Perfekt perfektně. 2013 se v angličtině nazývá Present Perfect, tedy Přítomný perfekt. Patří k časům přítomným, ačkoliv se jistě nejedná o klasický přítomný čas tak, jak jsme zvykĺı z češtiny. jistým

More information

Obsah. Specifikace výrobku... 34 NÁVOD K POUŽITÍ MOBILNÍHO TELEVIZORU. 35. Czech - 1 -

Obsah. Specifikace výrobku... 34 NÁVOD K POUŽITÍ MOBILNÍHO TELEVIZORU. 35. Czech - 1 - Obsah Vlastnosti... 2 Příprava... 2 Připojení k televiznímu distribučnímu systému (kabelová TV atd.) z přijímače... 4 Obsah balení... 4 Informace o životním prostředí... 5 Informace k opravě... 5 Tlačítka

More information

LG-H320 USER GUIDE ČESKY SLOVENSKY ENGLISH. www.lg.com

LG-H320 USER GUIDE ČESKY SLOVENSKY ENGLISH. www.lg.com Všeobecné dotazy 810 555 810 * Před voláním se ujistěte, že máte správné číslo. Všeobecné otázky 0850

More information

Laserový dálkoměr micro LM-100

Laserový dálkoměr micro LM-100 micro LM-100 Laserový dálkoměr micro LM-100 UPOZORNĚNÍ Póed používáním tohoto nástroje si peźlivď póeźtďte tento Návod k použití. Nepochopení a nedodržení obsahu tohoto návodu měže vést k úrazu elektrickým

More information

CS Návod k použití 2 Bubnová sušička SK Návod na používanie 28 Sušička LAVATHERM 97689IH3

CS Návod k použití 2 Bubnová sušička SK Návod na používanie 28 Sušička LAVATHERM 97689IH3 CS Návod k použití 2 Bubnová sušička SK Návod na používanie 28 Sušička LAVATHERM 97689IH3 2 OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE... 3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...5 3. POPIS SPOTŘEBIČE...7 4. PŘÍSLUŠENSTVÍ... 8

More information

Úvod. Vlastnosti. Příprava

Úvod. Vlastnosti. Příprava Obsah Vlastnosti... 2 Příprava... 2 Připojení k televiznímu distribučnímu systému (kabelová TV atd.) z přijímače... 4 Obsah balení... 4 Informace o životním prostředí... 5 Informace k opravě... 5 Tlačítka

More information

NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL

NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL CL 490 NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL Inteligentní robotický podlahový vysavač Inteligentný robotický podlahový vysávač Intelligent Vacuum Cleaner CZ Vážený zákazníku, děkujeme Vám

More information

CZ - VESLOVACÍ TRENAŽÉR S VENTILÁTOREM CONGO IN 2811 ( B R - 2 7 0 0 ) Dodavatel: Seven Sport s.r.o., Dělnická, Vítkov 749 01 www.insportline.cz Tel.: +420-556 770 199 Důležité bezpečnostní informace

More information

40 LED 732 PVR/32 LED 731 PVR

40 LED 732 PVR/32 LED 731 PVR 40 LED 732 PVR/32 LED 731 PVR LED TV NÁVOD K OBSLUZE LED TV NÁVOD NA OBSLUHU LED TVs INSTRUCTION MANUAL CZ SK GB Před uvedením výrobku do provozu si důkladně pročtěte tento návod a bezpečnostní pokyny,

More information

Přehrávač disků Blu-ray

Přehrávač disků Blu-ray BD-F5500 BD-F5500E Přehrávač disků Blu-ray uživatelská příručka představte si své možnosti Děkujeme, že jste se rozhodli pro výrobek společnosti Samsung. Chcete-li zcela využívat všech služeb, zaregistrujte

More information

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Svářečka Sharks SH 170 MIG pro svařování v ochr. Atmosféře Uživatelská příručka Distributor:Steen QOS s.r.o., Bor. Č.p. 3, Karlovy Vary Distributor do SR Sharks Slovakia s.r.o., Seňa 162, Seňa (CZ) PLASTOVÝ

More information

Dovozca: SLS-Technaco, s.r.o. Sasinkova 37, 010 01 Žilina

Dovozca: SLS-Technaco, s.r.o. Sasinkova 37, 010 01 Žilina 70/10 (SK) Uťahovák rázový vzduchový 1/2" JONNESWAY JAI 1044 Návod na obsluhu (SK): Upozornenie : Tlak vzduchu - maximálny výkon je dosiahnuteľný pri rozsahu tlaku 90 psi resp. 6,2bar. Vzduchová vetva

More information

NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL

NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL SPA 3860 NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL Masážní přístroj na nohy Masážny prístroj na nohy Foot massager CZ Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení našeho produktu. Před uvedením

More information

MSD 851 DVBT CINEMAX. DVD minisystém s DVB-T a analogovou TV DVD minisystem s DVB-T a analogovú TV DVD minisystem with DVB-T and analog TV

MSD 851 DVBT CINEMAX. DVD minisystém s DVB-T a analogovou TV DVD minisystem s DVB-T a analogovú TV DVD minisystem with DVB-T and analog TV MSD 851 DVBT CINEMAX NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL DVD minisystém s DVB-T a analogovou TV DVD minisystem s DVB-T a analogovú TV DVD minisystem with DVB-T and analog TV POZOR: Je důležité,

More information

QUICK START GUIDE LG-K420n

QUICK START GUIDE LG-K420n Všeobecné dotazy 810 555 810 * Před voláním se ujistěte, že máte správné číslo. Všeobecné otázky 0850

More information

MODULE CAN R/S MODULE CAN BUS MAGICAR MODUL CAN R/S MODUL CAN BUS MAGICAR

MODULE CAN R/S MODULE CAN BUS MAGICAR MODUL CAN R/S MODUL CAN BUS MAGICAR MODULE CN R/S MODULE CN BUS MGICR MODUL CN R/S MODUL CN BUS MGICR Mul CN BUS prevníka Pporované funkcie tabuľka vozidiel CN BUS converter mule Table of function supported vehicles Mul CN BUS převníku Pporované

More information

TVL19555LEDRR NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE BAREVNÝ TELEVIZNÍ PŘÍJÍMAČ S DÁLKOVÝM OVLÁDÁNÍM FAREBNÝ TELEVÍZNY PRIJÍMAČ S DIALKOVÝM OVLÁDÁNÍM

TVL19555LEDRR NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE BAREVNÝ TELEVIZNÍ PŘÍJÍMAČ S DÁLKOVÝM OVLÁDÁNÍM FAREBNÝ TELEVÍZNY PRIJÍMAČ S DIALKOVÝM OVLÁDÁNÍM TVL19555LEDRR NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE 50193181 BAREVNÝ TELEVIZNÍ PŘÍJÍMAČ S DÁLKOVÝM OVLÁDÁNÍM FAREBNÝ TELEVÍZNY PRIJÍMAČ S DIALKOVÝM OVLÁDÁNÍM Obsah Vlastnosti... 2 Úvod... 2 Příprava... 2 Bezpečnostní

More information

Návod k použití Návod k použitiu. slk / 2013 570285 R

Návod k použití Návod k použitiu. slk / 2013 570285 R REMS Power-Press SE REMS Power-Press REMS Power-Press ACC REMS Akku-Press REMS Akku-Press ACC REMS Mini-Press ACC REMS Ax-Press 25 ACC REMS Ax-Press 25 L ACC REMS Ax-Press 40 REMS Akku-Ex-Press P REMS

More information

Multi Channel AV Receiver

Multi Channel AV Receiver 4-408-151-11(2) (CZ-SK) Multi Channel AV Receiver Návod k obsluze Návod na použitie CZ SK STR-DH830/STR-DH730 VAROVÁNÍ Abyste snížili riziko vzniku požáru a zásahu elektrickým proudem, nevystavujte tento

More information

MODULE CAN R/S MODULE CAN BUS MAGICAR MODUL CAN R/S MODUL CAN BUS MAGICAR

MODULE CAN R/S MODULE CAN BUS MAGICAR MODUL CAN R/S MODUL CAN BUS MAGICAR MODULE CAN R/S MODULE CAN BUS MAGICAR MODUL CAN R/S MODUL CAN BUS MAGICAR Mul CAN BUS prevníka Pporované funkcie tabuľka vozidiel CAN BUS converter mule Table of function supported vehicles Mul CAN BUS

More information

M-372-12V Alarm 12V Užívateľská a inštalačná príručka Uživatelská a instalační příručka User and Installation Manual

M-372-12V Alarm 12V Užívateľská a inštalačná príručka Uživatelská a instalační příručka User and Installation Manual M-372-12V Alarm 12V Užívateľská a inštalačná príručka Uživatelská a instalační příručka User and Installation Manual Objednacie číslo Objednací číslo Order number M-372-12V Obsah 1. Obsah balenia... 2

More information

DC180HD Návod k použití SportovNí outdoorová kamera Návod Na použitie Športová outdoorová kamera user manual outdoor SportS Camera

DC180HD Návod k použití SportovNí outdoorová kamera Návod Na použitie Športová outdoorová kamera user manual outdoor SportS Camera DC180HD Návod k použití Návod na použitie User Manual SPortovní outdoorová kamera ŠPORTOVÁ outdoorová kamera outdoor Sports Camera Obsah Bezpečnostní upozornění... 3 Příslušenství... 4 Představení rozhraní...

More information

Elektronischer Durchlauferhitzer CEX-U

Elektronischer Durchlauferhitzer CEX-U D GB CZ Elektronischer Durchlauferhitzer CEX-U Montageanleitung für den Fachhandwerker Elektronicky řízený průtokový ohřívač CEX-U 03.10 Instalační pokyny pro odborníky CEX-U CZ SK 1 Přehled Prehľad Při

More information

Instrukční manuál Rázový utahovák Sharks SH 380N obj.číslo SHK307

Instrukční manuál Rázový utahovák Sharks SH 380N obj.číslo SHK307 Instrukční manuál Rázový utahovák Sharks SH 380N obj.číslo SHK307 Distributor:Steen QOS s.r.o. Bor. Č.p. 3, Karlovy Vary Distributor do SR Sharks Slovakia s.r.o., Seňa 162, Seňa (CZ) PLASTOVÝ OBAL ODSTRAŇTE

More information

BIRD Internet Routing Daemon

BIRD Internet Routing Daemon BIRD Internet Routing Daemon Ondřej Zajíček CZ.NIC z.s.p.o. IT 13 Úvod I Úvod do dynamického routování I Představení démona BIRD I OSPF a BIRD I BGP a BIRD Dynamické routování I Sestavení routovacích tabulek

More information

SET TOP BOX. Digital receiver BEN140 HD OWNER'S MANUAL. Read this manual before installation and use.

SET TOP BOX. Digital receiver BEN140 HD OWNER'S MANUAL. Read this manual before installation and use. SET TOP BOX Digital receiver BEN140 HD OWNER'S MANUAL Read this manual before installation and use. English SAFETY INFORMATION TO REDUCE THE RISK OF FIRE AND ELECTRIC SHOCK, DO NOT EXPOSE THIS UNIT TO

More information

CS Návod k použití 2 Pračka SK Návod na používanie 25 Práčka L 72270 VFL

CS Návod k použití 2 Pračka SK Návod na používanie 25 Práčka L 72270 VFL CS Návod k použití 2 Pračka SK Návod na používanie 25 Práčka L 72270 VFL 2 OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE... 3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...4 3. POPIS SPOTŘEBIČE...5 4. OVLÁDACÍ PANEL...6 5. PROGRAMY...8

More information

WELL WRC8500AN Dual WiFi Router

WELL WRC8500AN Dual WiFi Router WELL WRC8500AN Dual WiFi Router CZ Vá ený zákazníku, dìkujeme Vám za dùvìru, kterou jste nám projevil nákupem tohoto výrobku. Nákup WiFi routeru WELL WRC8500AN Dual byl zcela jistì dobrou volbou a vìøíme,

More information

CHLADNIČKA SXS PŘÍRUČKA PRO MAJITELE

CHLADNIČKA SXS PŘÍRUČKA PRO MAJITELE ČESKO PŘÍRUČKA PRO MAJITELE CHLADNIČKA SXS Tuto příručku si pečlivě pročtěte, dříve než budete svůj spotřebič používat, a uschovejte ji pro pozdější použití. www.lg.com 2 2 4 7 8 9 9 10 ČESKO 11 11 22

More information

ČESKY SLOVENSKY ENGLISH USER GUIDE LG-H850. www.lg.com MFL69472701 (1.0)

ČESKY SLOVENSKY ENGLISH USER GUIDE LG-H850. www.lg.com MFL69472701 (1.0) ČESKY USER GUIDE SLOVENSKY ENGLISH LG-H850 MFL69472701 (1.0) www.lg.com Informace o uživatelské příručce ČESKY Děkujeme, že jste si vybrali tento produkt LG. Pro zajištění bezpečnosti a správnosti používání

More information