Bagaimana Anda Boleh Buat Duit Secara Online Walaupun Anda buta IT Atau Tak Pandai Internet?

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Size: px
Start display at page:

Download "Bagaimana Anda Boleh Buat Duit Secara Online Walaupun Anda buta IT Atau Tak Pandai Internet?"

Transcription

1 Bagaimana Anda Boleh Buat Duit Secara Online Walaupun Anda buta IT Atau Tak Pandai Internet? YA KAMI SEDIAKAN 1 SISTEM SEMUDAH 1 2 3, SEMUA ORANG BOLEH LAKUKAN!! Salam sejahtera, Nama saya Kadrie (Admin Grop PPI).Saya Seorang Usahawan Internet Sepenuh masa sejak 2010.Saya telah menjalankan bisnes online dari rumah dan telah menjana pendapatan ratusan ribu setahun.harini saya kongsikan 1 teknik marketing bagaimana orang baru pon boleh buat duit dan sekiranya anda mengamalkan dan medalami teknik ini,anda bakal mebina satu empayar perniagaan internet yang kukuh suatu hari nanti,jadi sila baca dan teliti teknik ini dan saya sarankan anda Belom sertai perniagaan Tune Talk Tone Excel ini,sertai segara melalui orang yang perkenalkan peluang bisnes ini, jadikanlah Bisnes Tune Talk Tone Excel ini sebagai Lapang Sasar atau Sebagai tempat latihan permulaan sebelum anda memiliki empayar bisnes internet anda sendiri.modal yang kecil iaitu Hanya RM100 anggap ia yuran pembelajaran anda untuk ikuti jejak langkah saya.saya dan ahli Grop PPI bersedia 100% berkongsi ilmu & memberikan Pertolongan serta khidmat nasihat bagi sama-sama memajukan bisnes ini. Asas Pernigaaan Internet Syarat Untuk Menjana Pendapatan Secara Online 1. Perlu ada Produk/Servis 2. Perlu Buat Promosi 3. Perlu ada cara bayaran & menerima bayaran 4. Produk mesti mudah di pos. Cara-Cara Memilih Produk /servis Yang Bagus & Laris Dijual di Internet 1. Permintaan yang tinggi 2. Keperluan harian 3. Tak berat & tak mudah rosak (kos pos murah) 4. Margin tinggi,minima Rm20 5. Ada pendapatan ulangan (repeat sales)

2 Kenapa kita Mesti Ada Sistem? Saya bagi 1 contoh mudah. Cara manual kita angkat barang guna tulang empat kerat kita. Berapa banyak daya dan tenaga kita perlukan untuk lakukan kerja ini? Berapa banyak masa kita habiskan untuk kerja yang sama? Berapa lama kita boleh tahan dengan cara ni? Atau kita guna Alat dan sistem yang boleh mengankut barang tanpa mengeluarkan banyak tenaga dan dapat dilakukan dengan cepat.ini di panggil kuasa Laverage! Jadi dalam Team PPI (Projek Pasif Income ) ini saya mengajar Semua Ahli grop saya untuk Laverage! Saya ajar semua ahli talk kira level berapa pun cara guna alat untuk buat kerja yang sama dengan orang lain tetapi lebih mudah dan cepat. Kita ajak orang buat kerja yang sama tetapi dengan sistem kerja yang lebih mudah dan cepat.saya yakin ramai yang akan teruja & yakin dengan cara kita.kita boleh potong pendapatan orang yang join dahulu sebab kuasa laverage ini!! Jadi walau kita join lambat tetapi kita ada sistem yang membolehkan kita bersaing dan memintas mereka yang join awal tetapi tiada sistem kerja yang hebat! Tahniah Kerana Anda berjumpa saya!!

3 LANGKAH 1 SELEPAS SERTAI TEAM PPI Apabila anda menyertai biz kami ini, kami akan memberikan anda 2 website 1. Website Replika (sebagai web rujukan informasi bisnes) Contoh 2. Squeeze Page atau Landing Page (web pengumpul ) Contoh Tugas Anda adalah mempromosikan Squeeze Page sahaja.kerana link web replica akan dipromosikan menerusi follow up kemudian. Fahami Flow Teknik Marketing di Facebook guna TEKNIK NLCI Teknik ini adalah termasuk dalam Bab Sales Funnel iaitu kita membuat saringan kepada bakal pelanggan atau prospek kita: Proses yang kita lakukan adalah: Suspek Orang-orang di facebook atau wechat,whatap ps/istagram dan lainlain Prospek Orang-orang yang komen iklan Promo kita. Potensi prospek Orang yang mendaftar di Squeeze page(web) kita atau yang berkomunikasi dengan kita berkenaan biz ini Pelanggan/Ahli Bagaimana Nak melakukan proses ini,kita gunakan Teknik NLCI (No link check Inbox) dan Sistem Squeeze page(web) yang dibekalkan.maka kita lakukan promosi di facebook atau lain-lain media social.tujuan Promosi adalah untuk mengumpul nama & prospek sahaja.kerana Selepas nama & Berjaya di kumpul, tugasan follow up dan closing akan dilakukan oleh sistem (SOM) PROMO FACEBOOK NLCI LEAD NAMA AUTO FOLLOW UP WEBINAR

4 PROMO Anda dibekalkan oleh admin gambar-gambar promosi untuk di iklan di facebook,contohnya antara gambar gambar yang disediakan seperti dibawah ni. Tugas Harian Anda (Saya panggil Menembak atau Menjala ) Setiap hari buat posting ke facebook grop,join grop yang aktif danboleh juga share di wall facebook anda.dengan hanya letakkan ayat-ayat pendek Call To Action seperti Pm Saya Jika Nak Tau PM saya Minat Nak tau PM saya

5 Dibawah ni contoh seorang Ahli Grop PPI yang tak pandai internet dan tak ada Laptop cuba buat teknik ini,dan Alhamdulillah dia mendapat respon yang banyak: Cara Menjawab PM Sekiranya ada ramai orang yang komen PM maka anda harus segera respond,langkah pertama sila Add mereka jadi kawan dahulu (Add friend).kerana jika kita bukan kawan mereka kemungkinan mesej yang kita hantar ke inbox dia (PM) itu akan masuk ke Others Folder.Lihat gambar di bawah,jangan Pm jika keluar inbox begini.

6 Jika keluar inbox seperti dibawah ni ok boleh, mula Pm dengan memberi Salam

7 Selepas memberi salam, yang terbaik adalah menunngu prospek respond/jawab salam, tapi jika lambat sangat respond maka kita boleh terus letak mesej begini (pastikan anda siap-siap tulis di note pad atau mana-mana tempat agar tugas kita menjadi mudah dengan hanya copy & paste sahaja,takdak lah setiap kali nak Pm kena taip baru), Di bawah ini Contoh ayat jawaapan PM.Anda boeh reka ayat sendiri tetapi jika tiada idea Salam, Terima kasih kerana komen dan minat nak tau,ok sila Klik & Daftar di Link Web ini sekarang - ikut sahaja ayat ini. Teknik Marketing Lain Di dalam Grop PPI,kami sediakan juga banyak video-video Tutorial marketing untuk mempelbagaikan teknik agar ahli dapat belajar dan memaksimumkan potensi mendapat ramai prospek.antaranya teknik ke 2 SNIPER.Anda akan di ajar mendapatkan targeted prospek tanpa sebarang kos.

8 LEAD Apabila orang melayari squeeze page kita dan menerima berminat,mereka memasukkan nama & serta membuat pengesahan,proses ini dinamakan lead.dan tugasan anda medapatkan potensi prospek terlah Berjaya.Tugas seteruusnya akan dilakukan oleh sistem SOM. Hasil keputusan Ahli yang Berjaya mengumpul list

9 Auto Follow Up Selepas selesai Potensi prospek kita mendaftar,tugas anda 80% selesai,kerana tugasan berikutnya iaitu follow Up dan menerangkan beraitan bisnes Tone Excel ini akan dilakukan onleh Sistem Autoresponer SOM.Potensi Prospek Anda akan menerima lebih 30 Follow up.kandungan tersebut adalah informasi lenagkap berkenaan: 1. Penerangan bagaimana Sistem 100% Online Marketing berfungsi (SOM) 2. Info Produk & Bisnes Plan Tone Excel 3. Manfaat & Kebaikan Bisnes & Grop ini. 4. Teknik Marketing Secara Online & Offline 5. Kisah-kisah kejayaan Orang di dalambisnes Tone Excel ini. 6. Informasi terkini dan jemputan ke Seminar Online (Webinar) Admin akan menjawab bagi pihak anda semua persoalan potensi prospek anda.walaubagaimanapun,anda juga harus bersedia menjawab panggilan /SMS/Wasap dari potensi prospek anda,kerana di setiap nama,no telefon dan web replika anda ada di paparkan.jadi kemungkinan potensi prospek anda akan hubungi anda itu ada.setiap di hantar seperti di hantar oleh anda (masingmasing) mengikut nama,no telefon dan website penaja. Anda jangan bimbang,di dalam kes ini,mereka yang call itu biasanya POSITIF dan mereka hanya mahu mendengar suara sahaja sebelum mereka membuat bayaran penyertaan.ini biasa berlaku,biasalah..orang baru nak join pasti ada rasa risau dan bimbang jika ada masalah di hadapan, siapa dia nak call?dan dia mesti nak kenal siap penaja dia.so ini dinamakan Teknik buat marketing Orang Cari kita, Bukan kita Cari Orang..

10 Webinar Webinar adalah satu seminar online,terdiri dari 1 orang host & kehadiran boleh disertai dari 1 shinggab berarus orang dalam 1 masa bergantung kepada penganjur.ia boleh disertai oleh sesiapa sahaja dengan syarat meraka ada: 1. Talian Internet 2. Laptop/PC 3. Speaker/earphone Di dalam Grop PPI ini saya,selaku admin akan mengadakan webinar mingguan setiap Rabu jam 9:30 malam.saya akan menjemput potensi prospek mendaftar webinar pada setiap hari selasa (sehari sebelum webinar).di dalam webinar saya akan menerangkan lebih detail semua hal dari info bisnes tone excel sehingga system 100% online marketing.juga saya akan menjawab semua soalan dari potensi prospek anda.sekiranya kita Berjaya memberikan penjelasan yang baik,bisanya orang akan menerima apa yang kita bawa itu.tugas ini dapat menutup kelemahan ahli-ahli baru yang masih BLUR dalam bisnes ini atau spesis orang yang tak pandai bercakap. Kuasa Webinar ini sangat hebat kerana ia ia dapat menarik Ahli dari seluruh pelusuk dunia meyertai seminar kita,kos bagi semua orang adalah percuma pula! Kalau kita nak hadir BOP seperti syarikat MLM biasa buat kita kena ajak prospek keluar rumah,nak kena bayar petrol,nak kena belanja makan nak kena luang masa yang bnayak sampai Larut Malam (MLM) meniaga Larut Malam..betul? Di barat webinar ini dah jadi sebahagian dari bisnes networking,kini kita di Malaysia bakal menjadi pelopor yang mempelopori cara ini,saya yakin orang teruja untuk menyertai program ini kerana sistem komunikasi ini yang flexible ini.

11 Facebook Chat & Whatapps Proses Closing ni kadang-kadang jadi panjang,sebab prospek masih belum dapat faham dan yakin sepenuhnya.jadi kita boleh ambil anisiatif atau memberi ruang kepada potensi prospek kita bersembang dengan kita menerusi Facebook Chat atau Whatapps.Dua fungsi ni sangat power sabab selain teks kita boleh upload gambar untuk penjelasan yang lebih jelas.jadi jika ada prospek anda hubungi anda,pastikan anda tanya dia ada tak whatapps atau Facecook.kita boleh sembang dengan dia secra FREE. Testimoni Ahli PPI yang Berjaya CLOSE SALES Menggunakan Sistem SOM ini 100% ONLINE TANPA BERJUMPA.

12 Kuasa Mentoring & Support Untuk Berjaya anda harus ada mentor.mentor yang Berjaya boleh membimbing anda ikuti jalan untuk mencapai kejayaan.dengan menyertai grop PPI ini, anda juga mendapat group coaching yang di anjurkan admin(mentor) setiap minggu,dengan adanya group coaching ini anda dapat belajar secara intensif dan mendapat support secara berterusan.group coaching ini dilakukan secara Online menerusi webinar.anda juga akan diberikan support menerusi whatapps & facebook grop kami.berapakh nilai coaching seperti ini? Pasti dah lebih RM100.Tetapi dengan sertai team ini saya jamin anda akan dapat lebih nilai.

13 Kuasa Leverage Dengan adanya system,tools,team,network Bisnes & mentor Yang berjaya maka ia tak mustahil kita bakal mencipta satu Fenomena Baru bisnes networking secara online 100%!! Adakah Anda mahu jadi salah seorang dari pencutus fenomena ini? Bisnes Terbaik Di Dunia Tone Excel & Dengan Sistem 100% Online Pasti Anda Tertanya -tanya juga kenapa pilih bisnes Tune Talk Tone Excel ni? ada banyak peluang hebat diluar sana kenapa pilih bisnes yang modalnya kecil dan untungnya sen sen sahaja?

14 Ya,modalkecil untung memang kecil dan lambat nak kaya! Tetapi saya ada sebab yang kukuh kenapa saya pilih bisnes ini untuk di jalankan secara Online 100%. 1-Modal kecil maka risikonya kecil Tetapi potensi income setakat ini dah ada yang dapat sehingga RM500 ribu setiap bulan dengan bermula modal serendah RM90.Saya tak pernah jumpa bisnes bawah RM100 boleh jadi mencapai income tak masuk akal ini. 2-Untuk buat bisnes online, produk mestilah produk yang menjadi keperluan orang, baru laris terjual,produk prepaid ini adalah keperluan harian,pakai dan habis, lepas tu beli lagi.di situ berlaku repaet sales atau belian ulangan.maka dari situ ada pendapatan tetap atau pasif berlaku. 3-Untuk berniaga Online juga produk haruis mudah di pos,kalau boleh ringan dan tak mudah rosak..nah..prepaid SIMKAD adalah yang terbaik sebab mudah ia ringan dan tak mudah rosak. 4-Margin untung juga ok keran setiap simkad yang kita jual kita akan dapat RM20 KE RM27 termasuk bonus Top Up untuk pertama kali penjualan.lepas jual seklali kita akan dapat lagi duit sekiranya rakan kita yang join tadi top up.mereka bebas top up dimanamana tetapi income tetap masuk ke akaun bank kita. 5.Syarikat Sangat kukuh Prepaid ini di pacu oleh syarikat Tune Talk iaitu sebuah organisasi di dalam kumpulan syarikat Tune Group. Syarikat CELCOM mempunyai 37% saham di dalam syarikat ini. Syarikat pengendali program pula, iaitu Tone Excel Sdn Bhd mempunyai pengalaman luas dalam aktiviti pemasaran rangkaian.jadi mas adepan kita lebih terjamin. 6.Dah ramai contoh orang yang dah berjaya jana pendapatan bulana dan kita bebas wang dan masa (Financial Freedom).Yang 6 Angka sebulan dah ada beberapa orang,yang income 5 angka sebulan ramai,yang 4angka memang sangat ramai.jadi contoh yang baik dah ada,maka apa lagi kita takut? 7.Bisnes ini adalah umpama kita membina satu empayar perniagaan sendiri, yang mana di hujung usaha kita,atau bila kita dah berhenti bekerja, empayar bisnes kita itu boleh memberikan kita PENCEN setiap bulan(pasif income), juga kita boleh wariskan legasi peniagaan kita ini kepada anak cucu kita.jika kita makan gaji,setelah kita berhenti kerja kita tak boleh wariskan kerja dan pengalaman kita kepada anak cucu kita dan pendapatan kita terhenti setakat itu sahaja.

15 Power Of Networking Sistem Power, Tool Power,Team Power,Model biznes Network power,mentor Power maka saya Nampak ia satu peluang yang sangat besar!! Duplikasi akan menjadi Automatikdengan system 100% Online,Katalah anda tidak pandai sekalipun atau malas mencari orang, tetapi dengan bantuan Power of Leverage.katalah anda hanya menaja 1 orang sahaja,berapa potensi pendapatan anda dalam masa setahun? SERAMAI 2048 AHLI DI BAWAH JARINGAN ANDA DALAM MASA SETAHUN.JIKA INI BERLAKU,IKUT KIRAAN BIZ INI POTENSI PENDAPATAN ANDA ADALAH 5 ANGKA SETIAP BULAN SECARA PASIF!!! Dibawah ini Buktinya...

16 INILAH "POWER OF NETWORKING" Sekian Buat Kali ini,jumpa Lagi di Teknik Marketing yang lain dimasa akan datang,pesanan saya yang Akhir:

17 Buatlah..joinlah bisnes Tune Talk Tone Excel dengan menggunakan Sistem 100% Online Marketign ini(som).setiap hari ada saja orang yang nak sertai rangkaian saya disebabkan sistem ini.anda laburkan RM100 dan belajar guna alat ini sehingga mahir.insyaallah ia akan menjadi daya penarik untuk orang lain pula meyertai rangkaian dibawah anda. Cepat lambat sertai bisnes ini bukan jadi soalan lagi,jika anda join cepat tetapi lambat bertindak dan tak ada sistem maka anda akan di pintas oleh mereka yang cepat bertindak dan ada sistem kerja. Sekian Jumpa lagi Kadrie Admin PPI P:S Sila sertai Biz ini dengan orang memberikan ebook ini kepada anda.anda tak akan rugi kerana paling koman pon anda guna simkad Tune Talk ini,anda tetap dapat ilmu internet Marketing & ilmu berniaga & insuran 100K PERCUMA. P:P:S RM100 hari ini bukanlah besar sangat,kita bawa 1 family makan KFC dah abis betul? Anggap RM100 itu benih yang anda beli dan anda siram,baja dan jaga sehingga mengeluarkan buah (hasil) di kemudian hari.jadi jangan TAKUT Untuk laburkan wang RM100 Anda.

18

Panduan Lengkap Buat Duit Dengan Handphone

Panduan Lengkap Buat Duit Dengan Handphone Panduan Lengkap Buat Duit Dengan Handphone Financial Freedom Mohd Nazri Ab Rahim 011-35396115 IDP : 588266 kerjadarirumahla.blogspot.com ISI KANDUNGAN TAJUK M/S E-MAIL #1 (Salam pengenalan) 2 E-MAIL #2

More information

Disusun atur semula oleh Rokiah Abdul Hamid www.ummimamabiz.com

Disusun atur semula oleh Rokiah Abdul Hamid www.ummimamabiz.com Disusun atur semula oleh Rokiah Abdul Hamid www.ummimamabiz.com KISAH 1: Puan Lyana Saya nak kongsi kisah seorang yg hebat.. Beliau dah setahun++ dlm shaklee.. dari main2 kepada serius..dari distributor

More information

PENGURUSAN BILIK DARJAH Mohd Hasani Dali Universiti Utara Malaysia, Kedah & Mohamad Johdi Salleh International Islamic University Malaysia

PENGURUSAN BILIK DARJAH Mohd Hasani Dali Universiti Utara Malaysia, Kedah & Mohamad Johdi Salleh International Islamic University Malaysia PENGURUSAN BILIK DARJAH Mohd Hasani Dali Universiti Utara Malaysia, Kedah & Mohamad Johdi Salleh International Islamic University Malaysia Pendahuluan Bilik darjah merupakan medan perjuangan utama seorang

More information

.. CABARAN PENDIDIKAN SECARA JARAK JAUH: KESEDARAN DAN PENDEDAHAN DALAM ERA TEKNOLOGI MAKLUMAT DAN KOMUNIKASI (ICT)

.. CABARAN PENDIDIKAN SECARA JARAK JAUH: KESEDARAN DAN PENDEDAHAN DALAM ERA TEKNOLOGI MAKLUMAT DAN KOMUNIKASI (ICT) ,,.. LAPORAN AKHIR.. CABARAN PENDIDIKAN SECARA JARAK JAUH: KESEDARAN DAN PENDEDAHAN DALAM ERA TEKNOLOGI MAKLUMAT DAN KOMUNIKASI ICT) Oleh ZURAINI ZAKARIA FATIMAH HASSAN HASMAWATI HASSAN NORESAH HJ. MOHO.

More information

AZMI BIN HJ. AWANG LAPORAN AKHIR INI DIKEMUKAKAN UNTUK MEMENUHI SEBAHAGIAN DARIPADA SYARAT MEMPEROLEHI IJAZAH SARJANA MUDA PENGAJARAN DENGAN KEPUJIAN

AZMI BIN HJ. AWANG LAPORAN AKHIR INI DIKEMUKAKAN UNTUK MEMENUHI SEBAHAGIAN DARIPADA SYARAT MEMPEROLEHI IJAZAH SARJANA MUDA PENGAJARAN DENGAN KEPUJIAN KEBERKESANAN KAEDAH PENILAIAN KATA HUBUNG BAHASA MELAYU MELALUI INTERNET BERBANDING KAEDAH KONVENSIONAL MURID TAHUN ENAM SEKOLAH KEBANGSAAN PASIR PANJANG KUALA TERENGGANU AZMI BIN HJ. AWANG LAPORAN AKHIR

More information

KESAN PENGGUNAAN BAHAN BANTU MENGAJAR VISUAL DALAM PENGAJARAN SUBJEK SAINS TAHUN TIGA. Oleh. Christopher Lu Wei Wang Chrislww2682@gmail.

KESAN PENGGUNAAN BAHAN BANTU MENGAJAR VISUAL DALAM PENGAJARAN SUBJEK SAINS TAHUN TIGA. Oleh. Christopher Lu Wei Wang Chrislww2682@gmail. , ms.87-101 KESAN PENGGUNAAN BAHAN BANTU MENGAJAR VISUAL DALAM PENGAJARAN SUBJEK SAINS TAHUN TIGA Oleh Christopher Lu Wei Wang Chrislww2682@gmail.com ABSTRAK Kajian penyelidikan ini dijalankan untuk meningkatkan

More information

KAJIAN TERHADAP PROSES MEMBUAT KEPUTUSAN DALAM TINGKAH LAKU MEMBELI DI KALANGAN PENNGUNA: KAJIAN KES DI JOHOR BAHRU.

KAJIAN TERHADAP PROSES MEMBUAT KEPUTUSAN DALAM TINGKAH LAKU MEMBELI DI KALANGAN PENNGUNA: KAJIAN KES DI JOHOR BAHRU. VOT 71897 KAJIAN TERHADAP PROSES MEMBUAT KEPUTUSAN DALAM TINGKAH LAKU MEMBELI DI KALANGAN PENNGUNA: KAJIAN KES DI JOHOR BAHRU. (AN INVESTIGATION OF DECISION-MAKING PROCESS IN CONSUMERS PURCHASING BEHAVIOR:

More information

PANDUAN AMALAN 5S JABATAN AKAUNTAN NEGARA MALAYSIA

PANDUAN AMALAN 5S JABATAN AKAUNTAN NEGARA MALAYSIA PANDUAN AMALAN 5S JABATAN AKAUNTAN NEGARA MALAYSIA TUJUAN 1. Tujuan Panduan Amalan 5S ini ialah untuk: 1.1 memberi panduan asas pelaksanaan amalan persekitaran berkualiti di Jabatan Akauntan Negara Malaysia

More information

FAKTOR, KESAN DAN STRATEGI MENANGANI PERMASALAHAN KURANG TUMPUAN PELAJAR SEKOLAH MENENGAH DI DALAM KELAS: SUATU KAJIAN KUALITATIF

FAKTOR, KESAN DAN STRATEGI MENANGANI PERMASALAHAN KURANG TUMPUAN PELAJAR SEKOLAH MENENGAH DI DALAM KELAS: SUATU KAJIAN KUALITATIF FAKTOR, KESAN DAN STRATEGI MENANGANI PERMASALAHAN KURANG TUMPUAN PELAJAR SEKOLAH MENENGAH DI DALAM KELAS: SUATU KAJIAN KUALITATIF Mohammad Aziz Shah Bin Mohamed Arip Fauziah Binti Mohd Sa ad Norhidayah

More information

Memahami tingkah laku remaja bermasalah dari perspektif Teori Tingkah Laku, Humanistik, Psikoanalitik & Tret Personaliti

Memahami tingkah laku remaja bermasalah dari perspektif Teori Tingkah Laku, Humanistik, Psikoanalitik & Tret Personaliti Jurnal Pengajian Umum Bil. 9 43 Memahami tingkah laku remaja bermasalah dari perspektif Teori Tingkah Laku, Humanistik, Psikoanalitik & Tret Personaliti KHALIM ZAINAL ABSTRACT Human performs an incredible

More information

PROGRAM PENSISWAZAHAN GURU (PPG) KURIKULUM PENDIDIKAN MATEMATIK

PROGRAM PENSISWAZAHAN GURU (PPG) KURIKULUM PENDIDIKAN MATEMATIK PROGRAM PENSISWAZAHAN GURU (PPG) MOD PENDIDIKAN JARAK JAUH IJAZAH SARJANA MUDA PERGURUAN DENGAN KEPUJIAN MODUL MATEMATIK PENDIDIKAN RENDAH MTE 3102 KURIKULUM PENDIDIKAN MATEMATIK INSTITUT PENDIDIKAN GURU

More information

BERITA BAIK DARIPADA TUHAN! Penerbitan Agama Kristian

BERITA BAIK DARIPADA TUHAN! Penerbitan Agama Kristian BERITA BAIK DARIPADA TUHAN! Penerbitan Agama Kristian Cara memanfaatkan brosur ini: Brosur ini akan membantu anda menikmati pembelajaran FirmanTuhan, Bible. Ayat rujukanpada hujung setiap perenggan membantu

More information

LEMBAGA HASIL DALAM NEGERI MALAYSIA PERCUKAIAN PEKERJA MALAYSIA YANG DIHANTAR BERTUGAS DI LUAR NEGARA KETETAPAN UMUM NO. 1/2011

LEMBAGA HASIL DALAM NEGERI MALAYSIA PERCUKAIAN PEKERJA MALAYSIA YANG DIHANTAR BERTUGAS DI LUAR NEGARA KETETAPAN UMUM NO. 1/2011 LEMBAGA HASIL DALAM NEGERI MALAYSIA PERCUKAIAN PEKERJA MALAYSIA YANG DIHANTAR BERTUGAS DI LUAR NEGARA KETETAPAN UMUM NO. 1/2011 TARIKH KELUARAN: 7 FEBRUARI 2011 PERCUKAIAN PEKERJA MALAYSIA YANG DIHANTAR

More information

PENGURUS / PENTADBIR SUMBER MANUSIA

PENGURUS / PENTADBIR SUMBER MANUSIA HUMAN RESOURCE MANAGEMENT INFORMATION SYSTEM BUKU PANDUAN LATIHAN (PENGURUSAN REKOD PERIBADI REKOD PERIBADI) PENGURUS / PENTADBIR SUMBER MANUSIA Versi F1.0 DOKUMEN PROJEK HRMIS KERAJAAN MALAYSIA - TERHAD

More information

Laporan Tahunan Alam Sekitar, Keselamatan dan Kesihatan

Laporan Tahunan Alam Sekitar, Keselamatan dan Kesihatan Laporan Tahunan Alam Sekitar, Keselamatan dan Kesihatan Laporan Tahunan Alam Sekitar, Keselamatan dan Kesihatan Pernyataan dan Ikhtisar oleh CEO 1 Dasar dan Prinsip Alam Sekitar, Keselamatan dan Kesihatan

More information

JuKu: Jurnal Kurikulum & Pengajaran Asia Pasifik - Julai 2013, Bil. 1 Isu 3

JuKu: Jurnal Kurikulum & Pengajaran Asia Pasifik - Julai 2013, Bil. 1 Isu 3 STRATEGI PEMBELAJARAN AKTIF SECARA KOLABORATIF ATAS TALIAN DALAM ANALISIS NOVEL BAHASA MELAYU Rafiza Abdul Razak rafiza@um.edu.my Jabatan Kurikulum & Teknologi Pengajaran Fakulti Pendidikan Universiti

More information

PENDIDIKAN BUKAN FORMAL (PBF) DI MALAYSIA: CABARAN DAN HALA TUJU WAWASAN 2020

PENDIDIKAN BUKAN FORMAL (PBF) DI MALAYSIA: CABARAN DAN HALA TUJU WAWASAN 2020 PENDIDIKAN BUKAN FORMAL (PBF) DI MALAYSIA: CABARAN DAN HALA TUJU WAWASAN 2020 Mohd. Azhar Abd. Hamid Muhammed Fauzi Othman Zainudin Hassan Othman A. Kassim Fakulti Pengurusan dan Pembangunan Sumber Manusia

More information

STRATEGI PENGAJARAN PEMBELAJARAN DI INSTITUSI PENGAJIAN TINGGI: SATU ANJAKAN PARADIGMA. Oleh

STRATEGI PENGAJARAN PEMBELAJARAN DI INSTITUSI PENGAJIAN TINGGI: SATU ANJAKAN PARADIGMA. Oleh STRATEGI PENGAJARAN PEMBELAJARAN DI INSTITUSI PENGAJIAN TINGGI: SATU ANJAKAN PARADIGMA Oleh Maria Chong Abdullah Samsilah Roslan Tajularipin Sulaiman Fakulti Pengajian Pendidikan Universiti Putra Malaysia,

More information

PERIBAHASA: GAMBARAN MINDA MELAYU DALAM PENCIPTAAN IKLAN

PERIBAHASA: GAMBARAN MINDA MELAYU DALAM PENCIPTAAN IKLAN PERIBAHASA: GAMBARAN MINDA MELAYU DALAM PENCIPTAAN IKLAN Noraini Shahida Ishak M Mascitah Mansor Divisyen Bahasa Melayu, CELPAD Universiti Islam Antarabangsa Malaysia ABSTRAK Seringkali apabila seseorang

More information

Penilaian tentang usaha untuk menjalinkan hubungan di antara sekolah dengan pihak luar

Penilaian tentang usaha untuk menjalinkan hubungan di antara sekolah dengan pihak luar Tajuk: Kita sentiasa melibatkan masyarakat dalam pengendalian sekolah awam kita dengan mendapatkan sokongan Persatuan Ibu Bapa dan Guru selain badan bukan kerajaan serta guru dan kesatuan mereka. Berdasarkan

More information

GANGGUAN SEKSUAL DI TEMPAT KERJA: BAGAIMANA MENGHADAPI DAN MENGATASINYA

GANGGUAN SEKSUAL DI TEMPAT KERJA: BAGAIMANA MENGHADAPI DAN MENGATASINYA GANGGUAN SEKSUAL DI TEMPAT KERJA: BAGAIMANA MENGHADAPI DAN MENGATASINYA Pernah mengalami tindakan gangguan seksual (Sexual Harassment), contohnya tiba-tiba rakan sepejabat kita meletakkan tangannya dibahu

More information

bab 1 Dasar Model Ekonomi Baru

bab 1 Dasar Model Ekonomi Baru bab 1 Dasar Model Ekonomi Baru Program Transformasi Ekonomi Hala Tuju Untuk Malaysia 63 Bab 1: Dasar Model Ekonomi Baru Malaysia telah mencapai kemajuan besar dalam pembangunan ekonomi dan sosial yang

More information

UNIT 5 PANDUAN MENULIS LAPORAN KAJIAN

UNIT 5 PANDUAN MENULIS LAPORAN KAJIAN Kajian Tindakan Dalam Pendidikan 61 UNIT 5 PANDUAN MENULIS LAPORAN KAJIAN HASIL PEMBELAJARAN Di akhir unit ini anda diharap akan dapat 1. Mengetahui pertimbangan-pertimbangan yang perlu diberi perhatian

More information

STANDARD KOMPETENSI GURU MALAYSIA

STANDARD KOMPETENSI GURU MALAYSIA STANDARD KOMPETENSI GURU MALAYSIA Saedah Siraj Profesor dalam Reka Bentuk Kurikulum dan Teknologi Pengajaran/Dekan Fakulti Pendidikan, Universiti Malaya,50603 Kuala Lumpur, Malaysia E-mail: drsaedah@yahoo.com

More information

Peranan Komunikasi Kepemimpinan Diri Dan Organisasi Dalam Perspektif Islam

Peranan Komunikasi Kepemimpinan Diri Dan Organisasi Dalam Perspektif Islam Peranan Komunikasi Kepemimpinan Diri Dan Organisasi Dalam Perspektif Islam RAJA ROSLAN BIN RAJA ABD. RAHMAN INSTITUT PENGURUSAN TEKNOLOGI DAN KEUSAHAWANAN UNIVERSITI TEKNIKAL MALAYSIA MELAKA AZIZI YAHAYA

More information

Vol. 37 Jun 2011. jurnal KEBAJIKAN MASYARAKAT SOCIAL WELFARE JOURNAL

Vol. 37 Jun 2011. jurnal KEBAJIKAN MASYARAKAT SOCIAL WELFARE JOURNAL Vol. 37 Jun 2011 jurnal KEBAJIKAN MASYARAKAT SOCIAL WELFARE JOURNAL jurnal KEBAJIKAN MASYARAKAT SOCIAL WELFARE JOURNAL LEMBAGA PENGARAH Penasihat Tuan Haji Hadzir Md. Zain Ketua Pengarang Cik Norani Bt.

More information

KEMAHIRAN KEUSAHAWANAN: SATU KAJIAN ANALISIS KANDUNGAN BUKU-BUKU TEKS. Muhammad Haron Husaini & Khairul Anuar Ahmad

KEMAHIRAN KEUSAHAWANAN: SATU KAJIAN ANALISIS KANDUNGAN BUKU-BUKU TEKS. Muhammad Haron Husaini & Khairul Anuar Ahmad Kemahiran keusahawanan KEMAHIRAN KEUSAHAWANAN: SATU KAJIAN ANALISIS KANDUNGAN BUKU-BUKU TEKS Muhammad Haron Husaini & Khairul Anuar Ahmad Abstract : Pendidikan Negara bermatlamat menghasilkan modal insan

More information

Bab 1. 1Malaysia: Mencarta PeMBangunan Ke arah negara BerPendaPatan tinggi. Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur

Bab 1. 1Malaysia: Mencarta PeMBangunan Ke arah negara BerPendaPatan tinggi. Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur Bab 1 1Malaysia: Mencarta PeMBangunan Ke arah negara BerPendaPatan tinggi Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 Krisis kewangan global telahpun reda, ekonomi Malaysia kini kembali pulih dan semakin

More information

Bab 7 Membanteras rasuah

Bab 7 Membanteras rasuah Bab 7 Membanteras rasuah 141 Pelan Hala Tuju Program Transformasi Kerajaan Bab 7 : Membanteras rasuah Kedudukan rasuah Malaysia, menurut Transparency International, telah jatuh ke tangga ke-56 pada tahun

More information