Rounding to the Nearest Hundred (Basic) 2. Mr. Washington worked in a building that was 932 feet tall. What is 932 rounded to the nearest hundred?

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Size: px
Start display at page:

Download "Rounding to the Nearest Hundred (Basic) 2. Mr. Washington worked in a building that was 932 feet tall. What is 932 rounded to the nearest hundred?"

Transcription

1 Rounding to the Nearest Hundred (Basic) 1. Mr. Sanchez asked Paul to round the number 735 to the nearest hundred. What answer should Paul have given Mr. Sanchez? A. 600 B. 700 C. 800 D Mr. Washington worked in a building that was 932 feet tall. What is 932 rounded to the nearest hundred? A. 900 B. 800 C. 700 D parents attended a parent meeting at Elm Elementary. When the principal announced the number of parents in attendance, she rounded 582 to the nearest hundred. When rounded to the nearest hundred, about how many parents attended the meeting? A. 300 B. 400 C. 500 D Kelly lives 179 miles from the beach. Rounded to the nearest hundred, about how many miles does Kelly live from the beach? A. 100 B. 200 C. 300 D The school cafeteria sold 429 cartons of milk yesterday morning. Rounded to the nearest hundred, about how many cartons of milk did the cafeteria sell yesterday morning? A. 100 B. 200 C. 300 D. 400

2 6. Sal bought a computer for $825. Rounded to the nearest hundred, about how much money did Sal spend on his computer? A. 600 B. 700 C. 800 D Which number rounds to 600 when rounded to the nearest hundred? A. 591 B. 549 C. 657 D Ms. Poe's class read 863 books last year. Rounded to the nearest hundred, about how many books did Ms. Poe's class read last year? A. 600 B. 700 C. 900 D Which number does NOT round to 200 when it is rounded to the nearest hundred? A. 162 B. 175 C. 235 D Julie and Mark drove 361 miles last weekend. Rounded to the nearest hundred, about how many miles did Julie and Mark drive last weekend? A. 400 B. 300 C. 500 D. 600

3 11. Which number rounds to 500 when rounded to the nearest hundred? A. 571 B. 519 C. 437 D fourth grade students from Jones Elementary took a field trip last week. Rounded to the nearest hundred, about how many fourth grade students from Jones Elementary went on the field trip last week? A. 400 B. 300 C. 200 D Justin's math workbook is 287 pages long. When rounded to the nearest hundred, about how many pages is Justin's math workbook? A. 300 B. 400 C. 500 D Which number does NOT round to 700 when rounded to the nearest hundred? A. 675 B. 683 C. 762 D Caroline's class earned 539 points during their grade level math contest. Rounded to the nearest hundred, about how many points did Caroline's class earn during the math contest? A. 400 B. 500 C. 600 D. 700

4 Rounding to the Nearest Hundred (Basic) Answer Sheet 1. B 2. A 3. D 4. B 5. D 6. C 7. A 8. C 9. D 10. A 11. B 12. D 13. A 14. C 15. B

5 Rounding to the Nearest Hundred (Basic) 1. Mr. Sanchez asked Paul to round the number 735 to the nearest hundred. What answer should Paul have given Mr. Sanchez? 2. Mr. Washington worked in a building that was 932 feet tall. What is 932 rounded to the nearest hundred? parents attended a parent meeting at Elm Elementary. When the principal announced the number of parents in attendance, she rounded 582 to the nearest hundred. When rounded to the nearest hundred, about how many parents attended the meeting? 4. Kelly lives 179 miles from the beach. Rounded to the nearest hundred, about how many miles does Kelly live from the beach? 5. The school cafeteria sold 429 cartons of milk yesterday morning. Rounded to the nearest hundred, about how many cartons of milk did the cafeteria sell yesterday morning?

6 6. Sal bought a computer for $825. Rounded to the nearest hundred, about how much money did Sal spend on his computer? 7. Write a number between 549 and 673 that rounds to 600 when rounded to the nearest hundred? 8. Ms. Poe's class read 863 books last year. Rounded to the nearest hundred, about how many books did Ms. Poe's class read last year? 9. Write a number between 162 and 254 that does NOT round to 200 when it is rounded to the nearest hundred? 10. Julie and Mark drove 361 miles last weekend. Rounded to the nearest hundred, about how many miles did Julie and Mark drive last weekend? 11. Write a number between 429 and 571 that rounds to 500 when rounded to the nearest hundred?

7 fourth grade students from Jones Elementary took a field trip last week. Rounded to the nearest hundred, about how many fourth grade students from Jones Elementary went on the field trip last week? 13. Justin's math workbook is 287 pages long. When rounded to the nearest hundred, about how many pages is Justin's math workbook? 14. Write a number between 675 and 763 that does NOT round to 700 when rounded to the nearest hundred? 15. Caroline's class earned 539 points during their grade level math contest. Rounded to the nearest hundred, about how many points did Caroline's class earn during the math contest?

8 Rounding to the Nearest Hundred (Basic) Answer Sheet $ Answers will vary through Answers will vary 250 through Answers will vary through Answers will vary through

Math. Rounding to Tens & Hundreds. Answers. 1) Round to the nearest Hundred ) Round to the nearest Hundred. 829

Math. Rounding to Tens & Hundreds. Answers. 1) Round to the nearest Hundred ) Round to the nearest Hundred. 829 1) Round to the nearest Hundred. 455 2) Round to the nearest Hundred. 829 3) Round to the nearest Hundred. 7,444 4) Round to the nearest Ten. 23,349 5) Round to the nearest Hundred. 759 6) Round to the

More information

Grade 4 Mathematics Number and Number Relations: Lesson 23

Grade 4 Mathematics Number and Number Relations: Lesson 23 Grade 4 Mathematics Number and Number Relations: Lesson 23 Read aloud to the students the material that is printed in boldface type inside the boxes. Information in regular type inside the boxes and all

More information

Math 081 Worksheet Section 1.5 v02 Dressler. Name. 9) 3486 to the nearest thousand

Math 081 Worksheet Section 1.5 v02 Dressler. Name. 9) 3486 to the nearest thousand Math 081 Worksheet Section 1.5 v02 Dressler Name 9) 3486 to the nearest thousand Round the whole number to the given place value. 1) 586 to the nearest ten 10) 63,320 to the nearest thousand 2) 708 to

More information

Name: Date: Start Time: : End Time: : Grade: Number of mistakes:

Name: Date: Start Time: : End Time: : Grade: Number of mistakes: Name: Date: Start Time: : End Time: : Grade: Number of mistakes: A+ A B C D 0 1 2-3 4-6 7+ [1] Round 621, 650 and 674 to the nearest hundred. 621 is closer to 600 than 700. So, 621 rounds to 600. 674 is

More information

Integrated Algebra Ratios, Proportions and Rates $ =

Integrated Algebra Ratios, Proportions and Rates $ = % ½ ⅘ Integrated Algebra Ratios, Proportions and Rates $ = ⅓ Ratio A ratio is a comparison of two quantities. Ex: A teacher graded 180 bonus quizzes during the school year. The number of quizzes receiving

More information

In 5th grade, you learned how to divide using models and partial quotients. Take a look at this problem.

In 5th grade, you learned how to divide using models and partial quotients. Take a look at this problem. Lesson 38 Part 1: Introduction Equivalent Divide Multi-Digit Ratios Numbers Develop Skills and Strategies MAFS 6.NS.2.2 In 5th grade, you learned how to divide using models and partial quotients. Take

More information

Grade 2 Level. Math Common Core Sampler Test

Grade 2 Level. Math Common Core Sampler Test Grade 2 Level Math Common Core Sampler Test Everyone we come in contact with is scrambling to get their hands on example questions for this grade level. This test sampler is put together to give you an

More information

5th math problem solving (5thmath_problemsolve)

5th math problem solving (5thmath_problemsolve) Name: Date: 1. Tanesha bought 15 packages of paper with 100 sheets in each package. How many sheets did she buy in all? A. 115 B. 150 C. 1,500 D. 15,000 2. Trisha saved $100.00 to buy presents for her

More information

2 and 3-Digit Addition and Subtraction

2 and 3-Digit Addition and Subtraction 2 and 3-Digit Addition and Subtraction 1. The second and third grade students from Epps Elementary went on a field trip to the science museum. The first bus arrived at 9:50 A.M. with 75 students. The second

More information

NUMBERS & OPERATIONS. a b c d a b c d

NUMBERS & OPERATIONS. a b c d a b c d NUMBERS & OPERATIONS. Round 23.65 to the nearest tenth. a. 23.7 b. 23.6 c. 23.65 d. 23.66 2. Round 0.343 to the nearest hundredth. a. 0.33 b. 0.34 c. 0.34 d. 0.35 3. Round 5.8787 to the nearest thousandth.

More information

Grade. 8 th Grade. 2011 SM C Curriculum

Grade. 8 th Grade. 2011 SM C Curriculum OREGON FOCUS ON MATH OAKS HOT TOPICS TEST PREPARATION WORKBOOK 200-204 8 th Grade TO BE USED AS A SUPPLEMENT FOR THE OREGON FOCUS ON MATH MIDDLE SCHOOL CURRICULUM FOR THE 200-204 SCHOOL YEARS WHEN THE

More information

STUDENT NAME: GRADE 4 MATHEMATICS

STUDENT NAME: GRADE 4 MATHEMATICS STUDENT NAME: GRADE 4 MATHEMATICS Administered January 2010 Name: Class: Date: 4th Grade TAKS Mathematics Test 1. In which number sentence does 3 make the equation true? A. 7 = 21 B. 21 = 7 C. 21 7 = D.

More information

Benchmark Test : Grade 4 Math. Class/Grade

Benchmark Test : Grade 4 Math. Class/Grade Benchmark Test : Grade Math Name Class/Grade Date Benchmark: MA..A.. Benchmark: MA..A.. Mrs. Rivers' fourth-grade class is taking a field trip to a strawberry farm. The table below shows the number of

More information

1.5. Solving Multi-Step Equations Field Trip Fundraiser. My Notes ACTIVITY

1.5. Solving Multi-Step Equations Field Trip Fundraiser. My Notes ACTIVITY Solving Multi-Step Equations SUGGESTED LEARNING STRATEGIES: KWL, Question the Text, Create Representations, Quickwrite The Future Engineers of America Club (FEA) wants to raise money for a field trip to

More information

Lakeview Christian Academy Summer Math Packet For Students Entering Grade 7 (Pre-Algebra 1)

Lakeview Christian Academy Summer Math Packet For Students Entering Grade 7 (Pre-Algebra 1) Lakeview Christian Academy Summer Math Packet For Students Entering Grade 7 (Pre-Algebra 1) Student s Name Summer 2016 To be completed during the month of August prior to the start of the school year.

More information

TERMS. Fractions: Adding and subtracting: you need to have the same common denominator (bottom) then, you + or the numerators (top).

TERMS. Fractions: Adding and subtracting: you need to have the same common denominator (bottom) then, you + or the numerators (top). 1 TERMS Edges: This is all the straight lines of a figure. Like the edge of a desk. Faces: This is the flat surface of a figure. Vertex: This is all the corners of a figure. Right angle: An angle at 90

More information

RELEASED FORM RELEASED. End-of-Grade Tests Grade 3. Mathematics Calculator Active Mathematics Calculator Inactive (page 20)

RELEASED FORM RELEASED. End-of-Grade Tests Grade 3. Mathematics Calculator Active Mathematics Calculator Inactive (page 20) Name Grade Form W North arolina Public Schools of North arolina www.ncpublicschools.org State oard of Education epartment of Public Instruction Office ivision of of ccountability and Services/North Technology

More information

Copyright 2013 Edmentum - All rights reserved.

Copyright 2013 Edmentum - All rights reserved. Model Multiplication & Division Copyright 2013 Edmentum - All rights reserved. 1. Janet has 3 pictures to color. If it takes Janet 4 minutes to color each picture, then which of the following shows how

More information

Excel Math Placement Tests A grade-level evaluation tool

Excel Math Placement Tests A grade-level evaluation tool Excel Math Placement Tests A grade-level evaluation tool Attached are six tests that can be used to evaluate a student s preparedness for Excel Math. The tests are labeled A - F, which correspond to first

More information

Functional Skills Maths Assessment. Level 2

Functional Skills Maths Assessment. Level 2 Functional Skills Maths Assessment (Level 2) Repairing Jackie s Home Assessment Task Sheet SAMPLE PAPER Functional Skills Maths Assessment Learner name Learner Registration Number Learner signature Centre

More information

Percents. Writing percents as decimals. How to change a percent to a decimal.

Percents. Writing percents as decimals. How to change a percent to a decimal. Percents Introduction: Percent (%) means per hundred or hundredths. When you read in the newspaper that 80% of the voters voted, it means that 80 out of 100 eligible citizens voted. A percent can be considered

More information

Two-step equations - word problems - decimals

Two-step equations - word problems - decimals -1- Two-step equations - word problems - decimals 1) A wise man once said, "400 reduced by 3 times my age is 142." What is his age? 2) Daniel wanted to make note cards by cutting pieces of paper in half.

More information

Jacob and 3 other runners are part of a relay race team. If each team member, including Jacob, runs 2,300 yards, how many yards long is the race?

Jacob and 3 other runners are part of a relay race team. If each team member, including Jacob, runs 2,300 yards, how many yards long is the race? enchmark Test : Grade Math Name lass/grade ate Mr. arney sold apples at his fruit stand on Saturday. If he sold an equal amount of apples to different people, how many apples did each person buy? Jacob

More information

Multiplying and Dividing Decimals

Multiplying and Dividing Decimals 9 CHAPTER Lesson 9.1 Multiplying and Dividing Decimals Multiplying Decimals Multiply. Write the product as a decimal. 1. 0.9 3 4 5 tenths 3 4 5 tenths 5 2. 1.5 3 3 5 tenths 3 3 5 tenths 5 3. 0.08 3 5 5

More information

Solve each equation by using models or a drawing. x = 3 Simplify. Check the solution. Since 2 (3) + 3 = 9, the solution is 3.

Solve each equation by using models or a drawing. x = 3 Simplify. Check the solution. Since 2 (3) + 3 = 9, the solution is 3. 3-5 Solving Two-Step Equations MAIN IDEA Solve two-step equations. New Vocabulary two-step equation Math Online glencoe.com Concepts In Motion Etra Eamples Personal Tutor Self-Check Quiz MONEY A florist

More information

Section 2.5 Average Rate of Change

Section 2.5 Average Rate of Change Section.5 Average Rate of Change Suppose that the revenue realized on the sale of a company s product can be modeled by the function R( x) 600x 0.3x, where x is the number of units sold and R( x ) is given

More information

Formative Instructional and Assessment Tasks

Formative Instructional and Assessment Tasks Coin Collection 4.NBT.1 - Task 1 Domain Number and Operations in Base Ten Cluster Generalize place value understanding for multi-digit whole numbers. Standard(s) 4.NBT.1 Recognize that in a multi-digit

More information

Packet. Rising 5th Grade Summer Math. Ms. Neale

Packet. Rising 5th Grade Summer Math. Ms. Neale Rising 5th Grade Summer Math Packet Ms. Neale 2013 St. Jude Regional Catholic School Students who just completed 4th grade are being asked to complete this math packet over the summer. The problems in

More information

60% 12 % 40% 20 3 % Lesson 7 1. Quick Review 2/5. 83/400 Fraction

60% 12 % 40% 20 3 % Lesson 7 1. Quick Review 2/5. 83/400 Fraction Lesson 7 s and s Quick Review Answer the following: Suppose a roller coaster casts a shadow of 3.5 feet. At the same time, a nearby Ferris wheel casts a 9 foot shadow. If the roller coaster is 6 feet tall,

More information

2. In solving percent problems with a proportion, use the following pattern:

2. In solving percent problems with a proportion, use the following pattern: HFCC Learning Lab PERCENT WORD PROBLEMS Arithmetic - 11 Many percent problems can be solved using a proportion. In order to use this method, you should be familiar with the following ideas about percent:

More information

Lesson 5: Percent Change Bellringer

Lesson 5: Percent Change Bellringer Lesson 5: Percent Change Bellringer Find 88% of your class! Lesson 5: Percent Change Classwork Let s Think: Mrs. Accordino had you do a new sprint today on converting numbers in to percents! You compare

More information

4. Daniel 4 5. Daniel 2 6. Tyler 3. a. What is the size difference between the longest and shortest finger?

4. Daniel 4 5. Daniel 2 6. Tyler 3. a. What is the size difference between the longest and shortest finger? Measurements in Fractions of Unit - Guided Lesson Complete the following problems: 1) People measured their index finger to the nearest ¼ inch. People were given numbers to make the data easier to plot.

More information

You ve learned how to round three-digit numbers to the nearest ten or hundred. Take a look at rounding larger numbers.

You ve learned how to round three-digit numbers to the nearest ten or hundred. Take a look at rounding larger numbers. Lesson 4 Part 1: Introduction Round Whole Numbers Develop Skills and Strategies CCSS 4.NBT.A.3 You ve learned how to round three-digit numbers to the nearest ten or hundred. Take a look at rounding larger

More information

Multiplying a Fraction and a Whole Number

Multiplying a Fraction and a Whole Number Multiplying a Fraction and a Whole Number Reteaching - Reteaching - Find _. Find _ of, or _. _ is the same as dividing, so _ by. Since _ is times _, _ + 9. 9 Find each product.. _. _ 0. _ of. _ 0 of. 00

More information

Service Hour Instructions

Service Hour Instructions Service Hour Instructions The following is a brief explanation of the service requirements for students. If you have questions, please search the Christian Service page on edline and/or email the service

More information

Mountview Youth Center Elementary

Mountview Youth Center Elementary Mountview Youth Center Elementary 2011-2012 READING (All Students) 2011-2012 Grade 6 --- All Students Num. Per. Partially Number of Students 2** Mountview Youth Center Elementary 2011-2012 WRITING (All

More information

Estimation. Number Theory

Estimation. Number Theory Name: Date: Chapter Practice 1 Estimation and Number Theory Estimation Find each sum or difference. Then use rounding to check that your answers are reasonable. Round each number to the nearest hundred.

More information

Greatest Common Factor

Greatest Common Factor SKILL 10 Name Greatest Common Factor Date The greatest common factor (GCF) of two or more numbers is the greatest number that is a factor of each number. One way to find the greatest common factor is to

More information

U4 L2. Multi-Step Real World Problems PACKET A 1. The table shows the amount of flour needed for six cookie recipes.

U4 L2. Multi-Step Real World Problems PACKET A 1. The table shows the amount of flour needed for six cookie recipes. U4 L2. Multi-Step Real World Problems PACKET A 1. The table shows the amount of flour needed for six cookie recipes. What is the total amount of flour needed for all six cookie recipes? A 16.25 cups B

More information

Lesson: Multistep Word Problems Practice Set: Estimate products

Lesson: Multistep Word Problems Practice Set: Estimate products Lesson: Multistep Word Problems Practice Set: Estimate products Estimate by rounding both numbers to tens and then multiplying. 61 x 29 is approximately Estimate by rounding the largest number to tens

More information

4. Write a mixed number and an improper fraction for the picture below.

4. Write a mixed number and an improper fraction for the picture below. 5.5.1 Name Grade 5: Fractions 1. Write the fraction for the shaded part. 2. Write the equivalent fraction. 3. Circle the number equal to 1. A) 9 B) 7 C) 4 D) 7 8 7 0 1 4. Write a mixed number and an improper

More information

Mathematics Common Core Sample Questions

Mathematics Common Core Sample Questions New York State Testing Program Mathematics Common Core Sample Questions Grade7 The materials contained herein are intended for use by New York State teachers. Permission is hereby granted to teachers and

More information

Lesson Description. Texas Essential Knowledge and Skills (Target standards) Texas Essential Knowledge and Skills (Prerequisite standards)

Lesson Description. Texas Essential Knowledge and Skills (Target standards) Texas Essential Knowledge and Skills (Prerequisite standards) Lesson Description This lesson continues with characters from Mr. Cash s fourth grade class. The students want to raise money for the playground fund at Capital Elementary School. Students are to determine

More information

EDU10003: The World of Maths Estimates and rounding

EDU10003: The World of Maths Estimates and rounding EDU10003: The World of Maths Estimates and rounding Learning Materials Rounding is used to give an approximate answer. To round a number to the nearest ten, if the number ends with a 1, 2, 3 or 4 the number

More information

Washington State Math Championship 2009 Individual 5 th and 6 th Grade

Washington State Math Championship 2009 Individual 5 th and 6 th Grade Individual 5 th and 6 th Grade The first ten problems are multiple choice and will count toward your team score. Answer by CIRCLING the appropriate letter on the on the answer sheet. 1. In the product

More information

Skip Counting. Can you help your new friends with counting and rounding? start 5

Skip Counting. Can you help your new friends with counting and rounding? start 5 Skip Counting Can you help your new friends with counting and rounding? 25 20 15 10 start 5 70 75 35 65 40 45 50 55 Table of Contents Skip Counting Hundreds Chart Skip Counting by 2s, 5s and 10s to 100

More information

4-5 Scatter Plots and Lines of Fit

4-5 Scatter Plots and Lines of Fit Determine whether each graph shows a positive, negative, or no correlation. If there is a positive or negative correlation, describe its meaning in the situation. The graph shows a positive correlation.

More information

2. 8 _ 7, _ 5, _ 5,624

2. 8 _ 7, _ 5, _ 5,624 5-1 Complete each division. Check your answer. 1. 5 _ 4,820 2. 8 _ 7,548 3. 9 _ 7,535 4. 3 _ 2,958 5. 7 _ 5,857 6. 6 _ 5,556 7. 7 _ 6,945 8. 8 _ 5,624 9. 4 _ 3,254 Use estimation to check the solution.

More information

Math and FUNDRAISING. Ex. 73, p. 111 1.3 0. 7

Math and FUNDRAISING. Ex. 73, p. 111 1.3 0. 7 Standards Preparation Connect 2.7 KEY VOCABULARY leading digit compatible numbers For an interactive example of multiplying decimals go to classzone.com. Multiplying and Dividing Decimals Gr. 5 NS 2.1

More information

6-1. Write each fraction as a sum of unit fractions Name the fraction for each sum of unit fractions. 9.

6-1. Write each fraction as a sum of unit fractions Name the fraction for each sum of unit fractions. 9. 6-1 Write each fraction as a sum of unit fractions. 1. 2 2. 5 3. 2. 7 5. 12 = 6. 6 12 = 7. 12 =. the fraction for each sum of unit fractions. 9. 1 + 1 + 1 10. 1 + 1 + 1 11. 1 + 1 + 1 + 1 12. 1 12 + 1 12

More information

(Amounts are rounded down to the nearest 100 million yen)

(Amounts are rounded down to the nearest 100 million yen) 1 2 3 (Amounts are rounded down to the nearest 100 million yen) 4 5 6 7 8 9 10 11 12 180 8 4 0 66 3.3 3.9 77 9.0 11.1 112 113 11.5 122 9.9 135 166 10.4 120 60 12 13 14 15 16 17 Appendices 18 19 20 21 22

More information

MATH PACKET. for Students Entering the Fourth Grade. Students Name: First and Last. Parent s Signature:

MATH PACKET. for Students Entering the Fourth Grade. Students Name: First and Last. Parent s Signature: MATH PACKET for Students Entering the Fourth Grade Students Name: First and Last Parent s Signature: INTRODUCTION Welcome to the summer math packet for students completing Third Grade. The design of the

More information

Grade 6 Tennessee Middle/Junior High School Mathematics Contest

Grade 6 Tennessee Middle/Junior High School Mathematics Contest Grade 6 Tennessee Middle/Junior High School Mathematics Contest 2006. These are the heights of the five starting players of the girls' basketball team: 5' ", 4' ", 5' 6", 5' 7", and 5' 7". What is the

More information

Activity 2-1. Extending the place value system

Activity 2-1. Extending the place value system 2. DECIMAL NUMBERS 2-1 Extending the place value system 2 2-2 Is it a decimal point? 5 2-3 The size of decimal numbers 6 2-4 Scales with decimal numbers 7 2-5 Decimal accuracy 8 2-6 Rounding decimal numbers

More information

Middle Grades Placement Test

Middle Grades Placement Test The Objective This test can be used to help teachers find the best initial placement for students who are new to the Saxon math program. This test includes selected content from Math 54, Math 65, Math

More information

Middle Grades Placement Test

Middle Grades Placement Test The Objective This test can be used to help teachers find the best initial placement for students who are new to the Saxon math program. This test includes selected content from Math 54, Math 65, Math

More information

Using Bar Models: Addition and Subtraction

Using Bar Models: Addition and Subtraction Name: Chapter 4 Date: Using Bar Models: Addition and Subtraction Practice 1 Using Part-Part-Whole in Addition and Subtraction Solve. Use the bar models to help you. 1. Miss Lucy has 27 students in her

More information

8000 100 = Rs 800 Face value of 500 shares = Rs (500 20) = Rs 10000 800 Rate of dividend = = 8%. Math Class X 2 Question Bank

8000 100 = Rs 800 Face value of 500 shares = Rs (500 20) = Rs 10000 800 Rate of dividend = = 8%. Math Class X 2 Question Bank Question Bank Shares And Dividend 1. Find the dividend due at the end of a year on 250 shares of Rs 50 each, if the half yearly dividend is 4% of the value of the share. Half-yearly dividend on 1 share

More information

By the end of the year the value of the car has gone down by 40%. How much is the car now worth?

By the end of the year the value of the car has gone down by 40%. How much is the car now worth? 3 3.1 Finding the new amount after a percentage increase or decrease Questions are targeted at the grades indicated To work out a multiplier for a percentage increase (e.g. 140 increase of 40%) 100% +

More information

ACCOUNTING PARAPROFESSIONAL TEST

ACCOUNTING PARAPROFESSIONAL TEST Louisiana Department of State Civil Service Sample Questions for Series 9242 APT TEST ACCOUNTING PARAPROFESSIONAL TEST ************************************** This booklet contains SAMPLE QUESTIONS ONLY.

More information

Activity Standard and Metric Measuring

Activity Standard and Metric Measuring Activity 1.3.2 Standard and Metric Measuring Introduction Measurements are seen and used every day. You have probably worked with measurements at home and at school. Measurements can be seen in the form

More information

Quarterly Cumulative Test 2

Quarterly Cumulative Test 2 Select the best answer. 1. Find the difference 90 37.23. A 67.23 C 52.77 B 57.77 D 32.23 2. Which ratio is equivalent to 3 20? F 5 to 100 H 140 to 21 G 100 to 5 J 21 to 140 3. Alonda purchased 8 for $2.00.

More information

Fourth Grade. Summer Packet. Packet Covers 4th Grade Common Core Math Standards Shaun Sanchez

Fourth Grade. Summer Packet. Packet Covers 4th Grade Common Core Math Standards Shaun Sanchez Fourth Grade Summer Packet Packet Covers 4th Grade Common Core Math Standards My Summer Math Packet Name I can understand that multiplication fact problems can be seen as comparisons of groups (e.g., 24

More information

Assessment For The California Mathematics Standards Grade 5

Assessment For The California Mathematics Standards Grade 5 Introduction: Summary of Goals GRADE FIVE By the end of grade five, students increase their facility with the four basic arithmetic operations applied to fractions, decimals, and positive and negative

More information

Section 5.2 Compound Interest

Section 5.2 Compound Interest Section 5.2 Compound Interest With annual simple interest, you earn interest each year on your original investment. With annual compound interest, however, you earn interest both on your original investment

More information

Name: Date: Period: PIZZA! PIZZA! Area of Circles and Squares Circumference and Perimeters Volume of Cylinders and Rectangular Prisms Comparing Cost

Name: Date: Period: PIZZA! PIZZA! Area of Circles and Squares Circumference and Perimeters Volume of Cylinders and Rectangular Prisms Comparing Cost Name: Date: Period: PIZZA! PIZZA! Area of Circles and Squares Circumference and Perimeters Volume of Cylinders and Rectangular Prisms Comparing Cost Lesson One Day One: Area and Cost A. Area of Pizza Triplets

More information

LESSON PLAN The Final Countdown Countdown to an event Elementary (1st 2nd) Math/Social Studies 45 minutes OBJECTIVE(S): MATERIALS NEEDED:

LESSON PLAN The Final Countdown Countdown to an event Elementary (1st 2nd) Math/Social Studies 45 minutes OBJECTIVE(S): MATERIALS NEEDED: Lesson Plan The Final Countdown Topic: Countdown to an event Grade Level: Elementary (1 st 2 nd ) Optional 3 rd 4 th Subject: Math/Social Studies Time: 45 minutes OBJECTIVE(S): Students will use the calendar

More information

Test Paper X (college devised)

Test Paper X (college devised) Practice Test X Numeracy Level 1 Name Date Key skills application of number Adult numeracy Level 1 Test Paper X (college devised) YOU NEED This test paper A ruler marked in mm and cm You may NOT use a

More information

Grade 3 Level. Math Common Core Sampler Test

Grade 3 Level. Math Common Core Sampler Test Grade 3 Level Math Common Core Sampler Test This test sampler covers most of the standards seen at the Common Core Third Grade Level. This portion of curriculum is heavily focused on algebra, fractions,

More information

Prime and Composite Numbers Prime Factorization

Prime and Composite Numbers Prime Factorization Prime and Composite Numbers Prime Factorization Reteaching Math Course, Lesson A prime number is a whole number greater than that has exactly two factors, the number itself and. Examples: Factors of are

More information

Practice Problems to Prepare for Trades Math Assessment Test Form A (Answers are located at the end of this practice exam)

Practice Problems to Prepare for Trades Math Assessment Test Form A (Answers are located at the end of this practice exam) Practice Problems to Prepare for Trades Math Assessment Test Form A (Answers are located at the end of this practice exam) The actual Trades Math Assessment Test will have 0 questions few multiple choice

More information

To Multiply Decimals

To Multiply Decimals 4.3 Multiplying Decimals 4.3 OBJECTIVES 1. Multiply two or more decimals 2. Use multiplication of decimals to solve application problems 3. Multiply a decimal by a power of ten 4. Use multiplication by

More information

Grade Four Reasoning Sample Test

Grade Four Reasoning Sample Test Grade Four Reasoning Sample Test. The top shelf held 7 books. The bottom shelf held books. books from the top shelf were checked out. 6 books from the bottom shelf were missing. How many books are left

More information

Homework. Video tutorials: Info for parents:

Homework. Video tutorials:  Info for parents: Homework Video tutorials: http://bit.ly/eurekapusd Info for parents: http://bit.ly/pusdmath GRADE Mathematics Curriculum GRADE MODULE Table of Contents GRADE MODULE Fraction Equivalence, Ordering, and

More information

Practice Test Answer and Alignment Document Mathematics: Grade 7 Performance Based Assessment - Paper

Practice Test Answer and Alignment Document Mathematics: Grade 7 Performance Based Assessment - Paper The following pages include the answer key for all machine-scored items, followed by the rubrics for the hand-scored items. - The rubrics show sample student responses. Other valid methods for solving

More information

Year 5 Term 2 Homework

Year 5 Term 2 Homework Yimin Math Centre Year 5 Term 2 Homework Student Name: Grade: Date: Score: Table of contents 2 Year 5 Term 2 Week 2 Homework 1 2.1 Topic 1 Fractions................................... 1 2.2 Topic 2 Decimals...................................

More information

Assessment For The California Mathematics Standards Grade 3

Assessment For The California Mathematics Standards Grade 3 Introduction: Summary of Goals GRADE THREE By the end of grade three, students deepen their understanding of place value and their understanding of and skill with addition, subtraction, multiplication,

More information

My Fractions Handbook

My Fractions Handbook My Fractions Handbook By Mrs. Tiffany Howard www.teacherspayteachers.com Graphics from the pond: http://frompond.blogspot.com What fraction of Ms. Lady s spots are yellow? Table of Contents: What is a

More information

Writing & Solving Equations Bell Work 1. Name: Period:

Writing & Solving Equations Bell Work 1. Name: Period: 1) The perimeter of a rectangle is 0 inches. If its length is three times its width, find the dimensions. Writing & Solving Equations Bell Work 1 Tuesday: ) You are designing a rectangular pet pen for

More information

Grade 6 Math Practice Test

Grade 6 Math Practice Test Grade 6 Math Practice Test 2013 2014 For further information, contact: Louisiana Department of Education s Help Desk 1-877-453-2721 Ask LDOE? http://www.louisianabelieves.com/resources/contact-us This

More information

Teacher Workbooks. Mathematics Series Rounding Decimals, Vol. 1. Copyright 2004 Teachnology Publishing Company A Division of Teachnology, Inc.

Teacher Workbooks. Mathematics Series Rounding Decimals, Vol. 1. Copyright 2004 Teachnology Publishing Company A Division of Teachnology, Inc. Teacher Workbooks Mathematics Series Rounding Decimals, Vol. 1 Copyright 2004 Teachnology Publishing Company A Division of Teachnology, Inc. For additional information, visit us at www.teachnologypublishing.com

More information

Math. Rounding Decimals. Answers. 1) Round to the nearest tenth. 8.54 8.5. 2) Round to the nearest whole number. 99.59 100

Math. Rounding Decimals. Answers. 1) Round to the nearest tenth. 8.54 8.5. 2) Round to the nearest whole number. 99.59 100 1) Round to the nearest tenth. 8.54 8.5 2) Round to the nearest whole number. 99.59 100 3) Round to the nearest tenth. 310.286 310.3 4) Round to the nearest whole number. 6.4 6 5) Round to the nearest

More information

Multistep Word Problems

Multistep Word Problems Solutions are at the end of this file. Use after Delta Lesson 15 Multistep Word Problems The Student Text includes some fairly simple two step word problems. Some students may be ready for more challenging

More information

Thank you for choosing to share your students with sweetfrog. We are pleased to offer our Leap Forward Field Trips to teachers and their students as

Thank you for choosing to share your students with sweetfrog. We are pleased to offer our Leap Forward Field Trips to teachers and their students as Thank you for choosing to share your students with sweetfrog. We are pleased to offer our Leap Forward Field Trips to teachers and their students as a fun way to practice fundamental lessons being taught

More information

Ratios and Proportional Relationships: Lessons 1-6

Ratios and Proportional Relationships: Lessons 1-6 Unit 7-1 Lesson 1-6 Ratios and Proportional Relationships: Lessons 1-6 Name Date Classwork Book Math 7: Mr. Sanford Lessons 1-6: Proportional Relationship Lesson 1-1 Lesson 1: An Experience in Relationships

More information

STUDENT NAME: GRADE 8 MATHEMATICS

STUDENT NAME: GRADE 8 MATHEMATICS STUDENT NAME: GRADE 8 MATHEMATICS Administered October 2009 Name: Cla ss: 8th Grade TAKS Practice Test 1 1 A librarian arranged some books on the shelf using the Dewey decimal system. Choose the group

More information

MATH PACKET. for Students Entering the Fourth Grade. Students Name: First and Last. Student s Third Grade Teacher: Parent s Signature:

MATH PACKET. for Students Entering the Fourth Grade. Students Name: First and Last. Student s Third Grade Teacher: Parent s Signature: MATH PACKET for Students Entering the Fourth Grade Students Name: First and Last Student s Third Grade Teacher: Parent s Signature: INTRODUCTION Welcome to the summer math packet for students completing

More information

3. Find the y-intercept of the function: f(x) = 6 x A wheelchair ramp runs 36 inches and rises 3 inches. What is the rate of change?

3. Find the y-intercept of the function: f(x) = 6 x A wheelchair ramp runs 36 inches and rises 3 inches. What is the rate of change? Coordinate Algebra EOCT Review Test #2 1. 4. For the function f(x) = -2x 2, if the domain is {-3, 0, 3}, find the range. 2. An arithmetic sequence is: 5. The graph shows the first quadrant portion of four

More information

Estimating/ Rounding

Estimating/ Rounding Estimating/ Rounding UStandard: 3.A.1.1 UConcept Skill: UEstimating/Rounding To estimate means to find an answer that is close to an exact amount. To round means to find about how many or how much by expressing

More information

Possible Stage Two Mathematics Test Topics

Possible Stage Two Mathematics Test Topics Possible Stage Two Mathematics Test Topics The Stage Two Mathematics Test questions are designed to be answerable by a good problem-solver with a strong mathematics background. It is based mainly on material

More information

Mathematics Curriculum

Mathematics Curriculum 2 GRADE Mathematics Curriculum GRADE 2 MODULE 4 Table of Contents GRADE 2 MODULE 4 Addition and Subtraction Within 200 with Word Problems to 100 Module Overview... i Topic A: Sums and Differences Within

More information

4 th Grade Summer Mathematics Review #1. Name: 1. How many sides does each polygon have? 2. What is the rule for this function machine?

4 th Grade Summer Mathematics Review #1. Name: 1. How many sides does each polygon have? 2. What is the rule for this function machine? . How many sides does each polygon have? th Grade Summer Mathematics Review #. What is the rule for this function machine? A. Pentagon B. Nonagon C. Octagon D. Quadrilateral. List all of the factors of

More information

Lesson 3.7 PROBLEM SOLVING

Lesson 3.7 PROBLEM SOLVING Name Problem Solving Multiply 2-Digit Numbers Essential Question How can you use the strategy draw a diagram to solve multistep multiplication problems? PROBLEM SOLVING Lesson 3.7 Operations and Algebraic

More information

Objective: Round a given decimal to any place using place value

Objective: Round a given decimal to any place using place value Lesson 8 Objective: Round a given decimal to any place using place value Suggested Lesson Structure Fluency Practice Application Problems Concept Development Student Debrief Total Time (12 minutes) (6

More information

Practice ITBS Test Math Concepts and Math Estimation

Practice ITBS Test Math Concepts and Math Estimation Practice ITBS Test Math Concepts and Math Estimation Part 1: Math Concepts Directions: This is a test of how well you understand the number system and the terms and operations used in math. Four answers

More information

Enjoy! Mary Anne Hamilton, Jeff Stone, and Scott Turner 5 th Grade Teachers

Enjoy! Mary Anne Hamilton, Jeff Stone, and Scott Turner 5 th Grade Teachers SUMMER MATH PACKETS FOR STUDENTS HAVING COMPLETED 5 TH GRADE This packet consists of six sections made up of problems similar to some of the units covered during the 5 th Grade year. An answer sheet follows

More information

11-4 Mean Absolute Deviation

11-4 Mean Absolute Deviation Find the mean absolute deviation for the set of data. Round to the nearest hundredth if necessary. Then describe what the mean absolute deviation represents. 1. 3. The table shows the lengths of the longest

More information

Good afternoon, we hope you've had a great week.

Good afternoon, we hope you've had a great week. Good afternoon, we hope you've had a great week. Student- led Conferences Our second round of conferences are just around the corner. During this set of conferences, your child will revisit his/her goals

More information

Loans Practice. Math 107 Worksheet #23

Loans Practice. Math 107 Worksheet #23 Math 107 Worksheet #23 Loans Practice M P r ( 1 + r) n ( 1 + r) n =, M = the monthly payment; P = the original loan amount; r = the monthly interest rate; n = number of payments 1 For each of the following,

More information

TEST NAME: Scale and Scale Factor TEST ID: GRADE: 07 Seventh Grade SUBJECT: Mathematics TEST CATEGORY: My Classroom

TEST NAME: Scale and Scale Factor TEST ID: GRADE: 07 Seventh Grade SUBJECT: Mathematics TEST CATEGORY: My Classroom TEST NAME: Scale and Scale Factor TEST ID: 907845 GRADE: 07 Seventh Grade SUBJECT: Mathematics TEST CATEGORY: My Classroom Scale and Scale Factor Page 1 of 9 Student: Class: Date: Instructions Choose 10

More information