Copyright TeachMe.com

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Size: px
Start display at page:

Download "Copyright 2016-123TeachMe.com 46904 1"

Transcription

1 Sentence Match Quiz for Category: travel_1 1) Ofrecen algún descuento por estancia prolongada? - A: Do you offer an extended stay discount? - B: Is there a free map of the museum? - C: Is there a free brochure about the museum? 2) Hay un mapa gratis del museo? - A: You are in the restaurant. - B: A single ticket for Barcelona, please. - C: current address - D: Is there a free map of the museum? 3) Ustedes son visitantes aquí? - A: Are you visitors here? - B: Does the hotel offer free parking? - D: They are in Spain. 4) El pasajero está en el baño. - A: The passenger is in the rest room. - B: I lost my ticket. - C: The first flight leaves at 8:15 and arrives at 10:30. It's a direct flight. - D: Where is the boarding gate? 5) Perdí mi boleto. - A: I lost my ticket. - B: Do you prefer window or aisle seat? - C: The travel schedule. - D: A single ticket for Barcelona, please. 6) El equipaje está listo. - A: We're looking for a good excursion to the mountains. - B: Is there a free brochure about the museum? - C: The luggage is ready. - D: Is there a free map of the museum? 7) A qué hora sale el vuelo? - A: When does the flight leave? - D: The passenger is in the rest room. 8) A qué hora puedo registrarme? - A: What time may I check in? - B: The luggage is ready. - C: Do you all have any place to keep the luggage? - D: The airport is far. 9) Entonces, nosotros necesitamos ver el mapa. - A: You are in the restaurant. - B: to pesos - C: Juan is also thinking about traveling. - D: Then, we need to see the map. Copyright TeachMe.com

2 10) dirección actual - A: The luggage is ready. - B: When does the flight leave? - C: You are in the seat. - D: current address 11) Nosotros estamos en la terminal de buses. - B: The passenger is in the rest room. - C: We are in the terminal building. - D: Then, we need to see the map. 12) Juan piensa también viajar. - A: Is there a free brochure about the museum? - B: Is there a free map of the museum? - C: We are in the terminal building. - D: Juan is also thinking about traveling. 13) Un billete sencillo para Barcelona, por favor. - A: to pesos - B: current address - C: A single ticket for Barcelona, please. - D: When does the flight leave? 14) Buscamos una buena excursión a las montañas. - A: When does the flight leave? - B: Do you offer an extended stay discount? - C: I lost my ticket. - D: We're looking for a good excursion to the mountains. 15) Yo le encontraré en el vestíbulo. - A: I will meet you in the lobby. - B: You are in the seat. - C: I lost my ticket. - D: A single ticket for Barcelona, please. 16) Tú estás en el restaurante. - A: The travel schedule. - B: The departure time is five o'clock. - C: The airport is far. - D: You are in the restaurant. 17) Ella está en el avión. - A: Do you prefer window or aisle seat? - B: She is in the airplane. - C: When does the flight leave? - D: The luggage is ready. 18) Cuánto cuesta el billete? La ida y vuelta vale pesetas. - A: current address - B: Does the hotel offer free parking? - C: Is there a free map of the museum? - D: How much is the ticket? Round trip costs 57,000 pesetas. Copyright TeachMe.com

3 19) La hora de partida es a las cinco en punto. - A: Are you visitors here? - B: Do you all have any place to keep the luggage? - C: Do you offer an extended stay discount? 20) Prefiere usted asiento en ventanilla o pasillo? - A: Does the hotel offer free parking? - C: The passenger is in the rest room. 21) Por favor, a qué hora sale mi avión? - B: Please, what time does my flight leave? - C: to pesos - D: We are in the terminal building. 22) El aeropuerto está lejos. - B: current address - C: Where is the boarding gate? 23) Tienen algún lugar para guardar las maletas? - A: Do you all have any place to keep the luggage? - B: When does the flight leave? - C: I will meet you in the lobby. - D: Are you visitors here? 24) Tú estás en el asiento - A: We are in the terminal building. - B: Please, what time does my flight leave? - C: The passenger is in the rest room. - D: You are in the seat. 25) El horario de viaje. - A: Is there a free map of the museum? - C: Juan is also thinking about traveling. - D: The travel schedule. 26) dirección anterior - A: previous address - D: Do you all have any place to keep the luggage? 27) Ofrece el hotel estacionamiento gratuito? - A: Does the hotel offer free parking? - B: The luggage is ready. - C: previous address Copyright TeachMe.com

4 28) Hay un folleto gratis del museo? - A: I lost my ticket. - C: Is there a free brochure about the museum? - D: current address 29) a pesos - A: How much is the ticket? Round trip costs 57,000 pesetas. - B: to pesos - C: Where is the boarding gate? - D: I lost my ticket. 30) Dónde está la puerta de embarque? - A: The luggage is ready. - B: You are in the seat. - C: The departure time is five o'clock. - D: Where is the boarding gate? 31) Ellos están en España. - A: They are in Spain. - B: Then, we need to see the map. - C: Are you visitors here? 32) El primer vuelo sale a las ocho y cuarto y llega a las diez y media. Es un vuelo directo. - A: The first flight leaves at 8:15 and arrives at 10:30. It's a direct flight. - C: Are you visitors here? - D: The passenger is in the rest room. Copyright TeachMe.com

5 Answer Key for Worksheet Sentence Match Quiz starting on page 1 1 = A, 2 = D, 3 = A, 4 = A, 5 = A, 6 = C, 7 = A, 8 = A, 9 = D, 10 = D, 11 = C, 12 = D, 13 = C, 14 = D, 15 = A, 16 = D, 17 = B, 18 = D, 19 = D, 20 = D, 21 = B, 22 = A, 23 = A, 24 = D, 25 = D, 26 = A, 27 = A, 28 = C, 29 = B, 30 = D, 31 = A, 32 = A Copyright TeachMe.com

Copyright 2016-123TeachMe.com 242ea 1

Copyright 2016-123TeachMe.com 242ea 1 Sentence Match Quiz for Category: por_vs_para_1 1) Son las habitaciones accesibles para discapacitados? - A: Are the rooms handicapped accessible? - B: You must fill out this form in order to get work

More information

Copyright 2015-123TeachMe.com 55877 1

Copyright 2015-123TeachMe.com 55877 1 Sentence Match Quiz for Category: cuanto_mucho_poco_1 1) Cuántas personas son? - A: How many are you? - B: How much is a ticket to Buenos Aires? - C: How many oranges do you want? 2) Cuánto tiempo dura

More information

Copyright 2016-123TeachMe.com fece0 1

Copyright 2016-123TeachMe.com fece0 1 Sentence Match Quiz for Category: plural_pronouns_1 1) Vosotros estáis en el aeropuerto. - A: You guys are at the airport. - B: You guys are nice too. - D: They hear a drum. 2) Nosotros salimos al gimnasio.

More information

Spanish for Travel and Beginners Phase Book

Spanish for Travel and Beginners Phase Book Spanish for Travel and Beginners Phase Book Online Language Immersion and Language Exchange from and for Real Life Real Life Language, 2014 Table of Contents At the airport En el aeropuerto 4 Getting around

More information

Copyright 2016-123TeachMe.com 4ea67 1

Copyright 2016-123TeachMe.com 4ea67 1 Sentence Match Quiz for Category: hacer_make_do_1 1) Nosotros hacemos todo lo posible para proporcionar un buen servicio. - A: We do our best to provide good service. - B: These chores are done each time.

More information

Futura Language Professionals PO Box 26153 Wauwatosa, WI 53226

Futura Language Professionals PO Box 26153 Wauwatosa, WI 53226 Vamos a Viajar- Theme-based course with Dani y Beto. Lesson Plan 3 Note: All activities should take 5-7 minutes. Day 3 Target Vocabulary: El autobús el autobús bus el conductor/la driver conductora los

More information

Futura Language Professionals PO Box Wauwatosa, WI 53226

Futura Language Professionals PO Box Wauwatosa, WI 53226 Vamos a Viajar- Theme-based course with Dani y Beto. Lesson Plan 2 Note: All activities should take 5-7 minutes. Day 2 Target Vocabulary: El avión el piloto pilot Por favor Please Buenas tardes. Good afternoon.

More information

S P A N I S H G R A M M A R T I P S

S P A N I S H G R A M M A R T I P S S P A N I S H G R A M M A R T I P S One of the main impulses behind the earworms approach is to really get your brain used to the linguistic patterns, even the melody, of the target language. We do this

More information

Sentence Match Quiz for Category: preterite_vs_imperfect_1 Mark the sentence that matches each item below.

Sentence Match Quiz for Category: preterite_vs_imperfect_1 Mark the sentence that matches each item below. Sentence Match Quiz for Category: preterite_vs_imperfect_1 1) Llegó un poco tarde. - A: He arrived a little late. - B: Last week was wonderful. - D: There were at least 120 people in the street. 2) En

More information

ISC Spain. Enjoy a unique experience.

ISC Spain. Enjoy a unique experience. ISC Spain Enjoy a unique experience. PROGRAMA / PROGRAM - Alojamiento y pensión completa en residencia / Full board at the University Residence - 20 horas/ semana de clases de Español / 20 hours per

More information

Spanish for You! Viajes 2012. Spanish for You! Viajes. Learn Spanish in a simple, effective, and affordable way! Debbie Annett MSEd.

Spanish for You! Viajes 2012. Spanish for You! Viajes. Learn Spanish in a simple, effective, and affordable way! Debbie Annett MSEd. Spanish for You! Viajes Learn Spanish in a simple, effective, and affordable way! Debbie Annett MSEd. Viajes is a theme suggested to me by my students. It is a neat theme because students learn everyday

More information

Copyright 2016-123TeachMe.com b4b7b 1

Copyright 2016-123TeachMe.com b4b7b 1 Sentence Match Quiz for Category: preterite_ar_verbs_1 1) Nosotros caminamos al circo. - B: We drank a coffee at the hotel. - C: I bought some necklaces. - D: We walked to the circus. 2) Y también ordené

More information

Telling and asking for the time.

Telling and asking for the time. Lesson: : telling and asking for the time General: : Objectives: Structures: Target Vocab: 40 mins - 1 hour Telling and asking for the time. " Qué hora es?" "Por favor Podrías decirme la hora?" "Es la

More information

Copyright 2016-123TeachMe.com d7419 1

Copyright 2016-123TeachMe.com d7419 1 Sentence Match Quiz for Category: adverbs_place_1 1) Está muy cerca. - A: It's very near. - B: Does the pain get better if you lean forward? - C: There is where I saw him. - D: The city that you can see

More information

Copyright TeachMe.com 42d13 1

Copyright TeachMe.com 42d13 1 Sentence Match Quiz for Category: preterite_ir_verbs_1 1) Los españoles prefirieron estudiar idiomas desde casa. - A: We wrote a letter to the lawyer. - C: You wrote on the newspaper. - D: The Foundation

More information

Tiene una mesa para cuatro?

Tiene una mesa para cuatro? February 17th, 2007 In this edition: visiting the restaurant and ordering food Lesson 17 Notes CoffeeBreakSpanish.com Tiene una mesa para cuatro? Lesson 17 Programme Notes Welcome to Coffee Break Spanish,

More information

SPEAK SPANiSH ONE TiDBiT AT A TiME

SPEAK SPANiSH ONE TiDBiT AT A TiME SPEAK ONE TiDBiT AT A TiME BOOK 1 Did you know that in Spanish we don t have popcorn? Find out why on page 39 These tidbits will help you understand the similarities and differences between English and

More information

INFORMATION NOTE FOR PARTICIPANTS

INFORMATION NOTE FOR PARTICIPANTS June 2000 E COMMISSION ON GENETIC RESOURCES FOR FOOD AND AGRICULTURE Third Inter-sessional Meeting of the Contact Group Teheran, Islamic Republic of Iran, 26-31 August 2000 INFORMATION NOTE FOR PARTICIPANTS

More information

I Conference of Universities that signed MoU with the UN University of Salamanca (Spain) May, 2011

I Conference of Universities that signed MoU with the UN University of Salamanca (Spain) May, 2011 GETTING TO SALAMANCA The most common way to travel to Salamanca from another country is by flying first to Madrid s International Airport, called Barajas. Recently, it is becoming more popular to fly to

More information

SOME USEFUL INFORMATION How to reach Cartagena from Alicante and Murcia-San Javier airports, and from Madrid city. BUSES PRICE (EUROS)

SOME USEFUL INFORMATION How to reach Cartagena from Alicante and Murcia-San Javier airports, and from Madrid city. BUSES PRICE (EUROS) SOME USEFUL INFORMATION How to reach Cartagena from Alicante and Murcia-San Javier airports, and from Madrid city. BUSES DEPARTURE (HOURS) TIMES PRICE (EUROS) SOME REMARKS EL ALTET (ALICANTE)-CARTAGENA

More information

For In English. In the English language, the word for is used in different ways.

For In English. In the English language, the word for is used in different ways. Por Vs. Para For In English In the English language, the word for is used in different ways. Examples: This is for you. We went to the mall for a new suit. They vacationed in Europe for three months. Por

More information

CONVERSATION ACTIVITIES TRAVEL

CONVERSATION ACTIVITIES TRAVEL CONVERSATION ACTIVITIES TRAVEL A. QUESTIONS 1. How many countries have you been to? 2. Where did you spend your last holidays? What did you do? 3. When you were a child, did your family take trips? Did

More information

Spanish for You! Mi vida 2013. Spanish for You! Mi vida Lesson Plan Grades 5-6 by Debbie Annett MSEd. Copyright 2013 Debbie Annett

Spanish for You! Mi vida 2013. Spanish for You! Mi vida Lesson Plan Grades 5-6 by Debbie Annett MSEd. Copyright 2013 Debbie Annett Spanish for You! Mi vida Lesson Plan Grades 5-6 by Debbie Annett MSEd. Copyright 2013 Debbie Annett All rights reserved. No print of this work may be reproduced in any form without permission in writing

More information

FOR TEACHERS ONLY The University of the State of New York

FOR TEACHERS ONLY The University of the State of New York FOR TEACHERS ONLY The University of the State of New York REGENTS HIGH SCHOOL EXAMINATION S COMPREHENSIVE EXAMINATION IN SPANISH Wednesday, January 26, 2011 9:15 a.m. to 12:15 p.m., only SCORING KEY Updated

More information

General Certificate of Secondary Education. Spanish Paper 2 Speaking Tests Role-playing Situations (Foundation and Higher Tiers) [G9102] [G9106]

General Certificate of Secondary Education. Spanish Paper 2 Speaking Tests Role-playing Situations (Foundation and Higher Tiers) [G9102] [G9106] General Certificate of Secondary Education 2006 Spanish Paper 2 Speaking Tests Role-playing Situations (Foundation and Higher Tiers) [G9102] [G9106] G9102G9106EB TEACHER S BOOKLET, ALL SESSIONS TEACHER

More information

Copyright TeachMe.com a368d 1

Copyright TeachMe.com a368d 1 Sentence Match Quiz for Category: body_1 1) Tengo dolor de estómago. - B: Do you have dry skin? - C: Do you have any spots on your skin? 2) Me he dado un golpe en la rodilla. - A: I've hurt my knee. -

More information

Prepare to speak Spanish Out There

Prepare to speak Spanish Out There Prepare to speak Spanish Out There Aim: Of course a lot of us travel with a map, but sometimes we need the help of the locals for directions to the best-kept secrets. What we are going to learn in this

More information

General Certificate of Education Advanced Level Examination June 2014

General Certificate of Education Advanced Level Examination June 2014 General Certificate of Education Advanced Level Examination June 2014 Spanish Unit 4 Speaking Test Candidate s Material To be conducted by the teacher examiner between 7 March and 15 May 2014 (SPA4T) To

More information

COE XII WELCOME. Congreso internacional de oncología para estudiantes University of Navarra

COE XII WELCOME. Congreso internacional de oncología para estudiantes University of Navarra COE XII WELCOME Congreso internacional de oncología para estudiantes University of Navarra INDEX 1 Welcome 4 2 What to pack 6 3 How to get to Pamplona 8-12 4 Accommodation 13 5 Useful addresses 15 1 WELCOME

More information

Shipping your pet to Spain

Shipping your pet to Spain Shipping your pet to Spain Spanish Removals also specialise in shipping pets to Spain. For most people their pet is far more precious than anything in their house. We have over 20 years experience of shipping

More information

CAPÍTULO 3 Gramática

CAPÍTULO 3 Gramática CAPÍTULO 3 Gramática 3.1 TELLING TIME The hour, quarter hour, and half hour in Spanish are given as follows: On the hour Quarter hour Half hour Son las cinco. Son las nueve Son las doce y y cuarto. media.

More information

NEW APPROACH IN DEFINITION OF MULTI-STOP FLIGHT ROUTES NUEVA APROXIMACIÓN EN LA DEFINICIÓN DE LOS VUELOS CON LAS PARADAS MULTIPLES

NEW APPROACH IN DEFINITION OF MULTI-STOP FLIGHT ROUTES NUEVA APROXIMACIÓN EN LA DEFINICIÓN DE LOS VUELOS CON LAS PARADAS MULTIPLES TRANSPORT PROBLEMS 2015 PROBLEMY TRANSPORTU Volume 10 Issue 1 Srećko KRILE*, Marina KRILE University of Dubrovnik Ćira Carića 4, 20000 Dubrovnik, Croatia *Corresponding author. E-mail: srecko.krile@unidu.hr

More information

Students will be able to check off each of the following I can statements by the end of this unit:

Students will be able to check off each of the following I can statements by the end of this unit: 2013-2014 Sra. Schafer I can statements Unit One-Viaje en tren I can make train travel plans I can use train expressions related to train travel I can make reservations at the train station I can purchase

More information

Cata de Vinos en America del Sur

Cata de Vinos en America del Sur Crédito Fotográfico: https://www.flickr.com/photos/annamagal/ page 1 of 22 https://www.flickr.com/photos/shepaused4thought/ page 2 of 22 https://www.flickr.com/photos/madanelu/ page 3 of 22 https://www.flickr.com/photos/travelwayoflife/

More information

Module Title: Spanish 2.2

Module Title: Spanish 2.2 CORK INSTITUTE OF TECHNOLOGY INSTITIÚID TEICNEOLAÍOCHTA CHORCAÍ Autumn Examinations 2011 Module Title: Spanish 2.2 Module Code: LANG 6030 School: Business & Humanities Programme Title(s): Bachelor of Business

More information

The LARGEST Minority: Spanish & Cultural Understandings. Miguel Abi-hassan Halifax Humane Society Miguela@halifaxhumanesociety.org

The LARGEST Minority: Spanish & Cultural Understandings. Miguel Abi-hassan Halifax Humane Society Miguela@halifaxhumanesociety.org The LARGEST Minority: Spanish & Cultural Understandings Miguel Abi-hassan Halifax Humane Society Miguela@halifaxhumanesociety.org Class Objectives Demographics To identify the necessity, origin and future

More information

Ask your child what he or she is learning to say in Spanish at school. Encourage your child to act as if he or she is your teacher.

Ask your child what he or she is learning to say in Spanish at school. Encourage your child to act as if he or she is your teacher. Welcome to Descubre el español con Santillana! This year, your child will be learning Spanish by exploring the culture of eight Spanish-speaking countries. Please join us as we travel through each of the

More information

Grand Prix Costa Rica Travel Guide

Grand Prix Costa Rica Travel Guide Grand Prix Costa Rica Travel Guide By Judge Martin Chaves QUICK FACTS Electricity: 120V 60Hz Time Zone: GMT -6 Calling Code +506 Language and Travel Information Spanish is the official Language of Costa

More information

e vollworwrit Vietror!: 0 ;:i VA

e vollworwrit Vietror!: 0 ;:i VA ;0Q/Fi e vollworwrit Vietror!: 0 ;:i VA pri : Realidades Nombre Flora Fecha Guided Practice Activities 2A-1 Subject pronouns (p. 82) The subject of the sentence tells who is doing the action. It is often

More information

SER AND ESTAR ARE BOTH TO BE VERBS. Both mean TO BE SER TO BE ESTAR TO BE

SER AND ESTAR ARE BOTH TO BE VERBS. Both mean TO BE SER TO BE ESTAR TO BE SER AND ESTAR ARE BOTH TO BE VERBS We have already learned that there are two to be verbs in Spanish. Here they are along with their conjugations. Please write them down along with their translations:

More information

Direct and Indirect Object Pronouns Combined

Direct and Indirect Object Pronouns Combined Direct and Indirect Object Pronouns Combined (Los pronombres de complemento directo e indirecto usados juntos) Traje el bronceador. Me lo puedes aplicar? Apr 22 6:12 PM 1 Direct object pronouns English

More information

Spanish Survival Phrases

Spanish Survival Phrases Spanish Survival Phrases 1 Catherine Fortin, Copyright 2008 You need to say and use the following phrases, The Dirty Dozen, just to get by. Memorize the Dirty Dozen (la docena sucia) with the following

More information

FOR TEACHERS ONLY The University of the State of New York

FOR TEACHERS ONLY The University of the State of New York FOR TEACHERS ONLY The University of the State of New York REGENTS HIGH SCHOOL EXAMINATION S COMPREHENSIVE EXAMINATION IN SPANISH Wednesday, January 24, 2007 9:15 a.m. to 12:15 p.m., only SCORING KEY Updated

More information

ROOT WORDS OF SER AND ESTAR

ROOT WORDS OF SER AND ESTAR ROOT WORDS OF SER AND ESTAR In Spanish, there are two words equivalent to the English verb to be': Ser and estar. Ser comes from the Latin word esse which is the same root word for the English word essence.

More information

TAXI AEROBUS TRAIN METRO

TAXI AEROBUS TRAIN METRO How to arrive at Hotel Curious? From Barcelona airport Recommended option TAXI AEROBUS TRAIN METRO Hotel Curious address: Carrer del Carme, 25 08001 Barcelona Price: 40 Time: 25 minutes Take the bus at

More information

Qué haces durante el fin de semana? Learning about the present tense

Qué haces durante el fin de semana? Learning about the present tense www.radiolingua.com In this edition: talking about what you do at the weekend and learning about the present tense Lesson 41 Notes Qué haces durante el fin de semana? Learning about the present tense Programme

More information

You can go from Barajas airport to downtown Madrid, aprox. 15 kilometers, by taxi, subway or bus.

You can go from Barajas airport to downtown Madrid, aprox. 15 kilometers, by taxi, subway or bus. Getting around Strings 07 From the airport to Madrid city You can go from Barajas airport to downtown Madrid, aprox. 15 kilometers, by taxi, subway or bus. TAXI The price can vary, but you should expect

More information

Action Required: Take note and confirm participation before 15 May 2015

Action Required: Take note and confirm participation before 15 May 2015 When replying please quote: Ref.: NT-NT4-4.47 EMX356 13 April 2015 To: States, Territories and International Organizations Subject: Workshop on Air Traffic Flow Management (ATFM) Implementation for the

More information

Unit 2. This is my job

Unit 2. This is my job Unit 2. This is my job Exercise 1 a. Look at the photos and match them with the correct words from the box: An architect - an artist - a bank clerk - a dentist - a doctor - an electrician an engineer -

More information

Synergy Spanish A 25-Day Course That Shows You How to Easily and Quickly Turn 138 Spanish Words into Effective Spanish Communication.

Synergy Spanish A 25-Day Course That Shows You How to Easily and Quickly Turn 138 Spanish Words into Effective Spanish Communication. Synergy Spanish A 25-Day Course That Shows You How to Easily and Quickly Turn 138 Spanish Words into Effective Spanish Communication. By Marcus Santamaria / Edited by Elena Chagoya Making Spanish part

More information

Shortcut to Informal Spanish Conversations Level 2 Lesson 1

Shortcut to Informal Spanish Conversations Level 2 Lesson 1 Shortcut to Informal Spanish Conversations Level 2 Lesson 1 These lessons extend on the ideas from Shortcut to Informal Spanish Conversations Level 1 http://www.informalspanish.com and Shortcut to Spanish

More information

EXAMPLES: Señor Sánchez, no coma el cereal ahora, cómalo después. (Ud.) Mr. Sanchez, don t eat your cereal now, eat it later.

EXAMPLES: Señor Sánchez, no coma el cereal ahora, cómalo después. (Ud.) Mr. Sanchez, don t eat your cereal now, eat it later. SAMPLE 43: Command Performance Los mandatos directos e indirectos Direct and Indirect Commands In the English language, when we affirmatively command someone to do something, we simply use the main verb,

More information

Teacher: Course Name: Spanish I Year. World Language Department Saugus High School Saugus Public Schools

Teacher: Course Name: Spanish I Year. World Language Department Saugus High School Saugus Public Schools Week 1 Week 2 Capítulo Preliminar 1. Intro to Spanish speaking world/nombres en Espanol 2. Frases útiles/ los cognados 3. El Alfabeto 4. Los Colores 5. Los números (0-30) and 1.3 Students present information,

More information

Ask your child what he or she is learning to say in Spanish at school. Encourage your child to act as if he or she is your teacher.

Ask your child what he or she is learning to say in Spanish at school. Encourage your child to act as if he or she is your teacher. Welcome to Descubre el español con Santillana! This year, your child will be learning Spanish by exploring the culture of eight Spanish-speaking countries. Please join us as we travel through each of the

More information

FOR TEACHERS ONLY The University of the State of New York

FOR TEACHERS ONLY The University of the State of New York FOR TEACHERS ONLY The University of the State of New York REGENTS HIGH SCHOOL EXAMINATION S COMPREHENSIVE EXAMINATION IN SPANISH Friday, June 17, 2005 1:15 to 4:15 p.m., only SCORING KEY Any clarifications

More information

FIFTH MEETING OF THE STATISTICAL CONFERENCE OF THE AMERICAS OF THE ECONOMIC COMMISSION FOR LATIN AMERICA AND THE CARIBBEAN. Bogota, 10-13 August 2009

FIFTH MEETING OF THE STATISTICAL CONFERENCE OF THE AMERICAS OF THE ECONOMIC COMMISSION FOR LATIN AMERICA AND THE CARIBBEAN. Bogota, 10-13 August 2009 FIFTH MEETING OF THE STATISTICAL CONFERENCE OF THE AMERICAS OF THE ECONOMIC COMMISSION FOR LATIN AMERICA AND THE CARIBBEAN Bogota, 10-13 August 2009 GENERAL INFORMATION GENERAL INFORMATION MEETING VENUE

More information

Using Ser and Estar Lesson Plan

Using Ser and Estar Lesson Plan Lesson Plan Video: 15 minutes Lesson: 35 minutes Pre-viewing :00 Warm up: Quickly review pronouns. 2 minutes :02 Pre-test: Write the following phrases on the board. I am Julia I am a doctor I am pretty

More information

Venezuela Business visa Application

Venezuela Business visa Application Venezuela Business visa Application IMPORTANT: Please enter your contact information Name: Email: Tel: Mobile: The latest date you need your passport returned in time for your travel: Venezuela business

More information

LEARNING MASTERS. Explore the Northeast

LEARNING MASTERS. Explore the Northeast LEARNING MASTERS Explore the Northeast Explore the Northeast BUILD BACKGROUND Reading Expeditions: Language, Literacy & Vocabulary Five Regions Map Use the information on page 4 of Explore the Northeast

More information

Exemplar for Internal Achievement Standard. Spanish Level 1

Exemplar for Internal Achievement Standard. Spanish Level 1 Exemplar for Internal Achievement Standard Spanish Level 1 This exemplar supports assessment against: Achievement Standard 90910 Interact using spoken Spanish to communicate personal information, ideas

More information

The Verb gustar. By Jami Sipe. 2010 Teacher s Discovery

The Verb gustar. By Jami Sipe. 2010 Teacher s Discovery The Verb gustar By Jami Sipe Me gusta is often translated Ejemplos: as I like. Me gusta la pizza. = (I like pizza.) Me gusta el coche rojo. = (I like the red car.) Actually, the verb gustar does not translate

More information

Presente Continuo con idea de futuro

Presente Continuo con idea de futuro Tema 10 Presente Continuo con idea de futuro Usaremos el presente continuo con valor de futuro para planes que ya se han organizado o planes fijos. Esto es muy importante para que puedas distinguirlo del

More information

Spanish Ear Training Bonus Lessons Sueño

Spanish Ear Training Bonus Lessons Sueño Spanish Ear Training Bonus Lessons Sueño Track 6 Copyright 2007 Marcus Santamaria All Rights reserved. No part of this publication may be reproduced or transmitted in any form or by any means electronic,

More information

Copyright 2016-123TeachMe.com 53aa3 1

Copyright 2016-123TeachMe.com 53aa3 1 Sentence Match Quiz for Category: colors_1 1) Mi casa tiene el tejado rojo. - A: She has a violet dress. - C: Yes, a little more green. - D: My house has a red roof. 2) Mi color favorito es el rosa. -

More information

YASAR UNIVERSITY SCHOOL OF FOREIGN LANGUAGES COURSE SYLLABUS SPANISH I

YASAR UNIVERSITY SCHOOL OF FOREIGN LANGUAGES COURSE SYLLABUS SPANISH I YASAR UNIVERSITY SCHOOL OF FOREIGN LANGUAGES COURSE SYLLABUS SPANISH I Course Code : SOFL 041 Course Title : Spanish I Academic Year : 2010-2011 Semester : Winter Course Language : Spanish Course Material

More information

8.4 Comparisons and superlatives

8.4 Comparisons and superlatives ANTE TODO Spanish and English use comparisons to indicate which of two people or things has a lesser, equal, or greater degree of a quality. Both languages also use superlatives to express the highest

More information

Spanish I: Youtube End of Year Review

Spanish I: Youtube End of Year Review Spanish I: Youtube End of Year Review Youtube Review Lesson Plan 1. This assignment will require computers with access to Youtube and headphones. If there are not enough headphones to go around, students

More information

Información para los participantes del congreso

Información para los participantes del congreso 3rd International Conference 3 Congreso Internacional Information for the participants of the symposium Información para los participantes del congreso Welcome to Bielefeld! Bienvenid@s a Bielefeld! With

More information

TRAINING'CAMPUS' KATA'&'KUMITE'TECHNIFICATION'

TRAINING'CAMPUS' KATA'&'KUMITE'TECHNIFICATION' TRAINING'CAMPUS' KATA'&'KUMITE'TECHNIFICATION' PacoMayoral,CoachoftheSpanishNationalKataTeam And AngelArenas,CoachoftheSpanishNationalKumiteTeam Training:from14thto18thofJuly OpenCompetition:Saturday19thofJuly

More information

Spanish 8695/S Paper 3 Speaking Test Teacher s Booklet Time allowed Instructions one not not Information exactly as they are printed not 8695/S

Spanish 8695/S Paper 3 Speaking Test Teacher s Booklet Time allowed Instructions one not not Information exactly as they are printed not 8695/S AQA Level 1/2 Certificate June 2014 Spanish 8695/S Paper 3 Speaking Test Teacher s Booklet To be conducted by the teacher-examiner between 24 April and 15 May 2014 Time allowed: 11 minutes (including 2

More information

MADRID AND BARCELONA

MADRID AND BARCELONA MADRID AND BARCELONA SUBSCRIBERS: 12-15 PERSONS. PRICE: 936 PER STUDENT Adult supplement per person (4 nights in a four-star hotel in Guadalajara, in a doublé room, including breakfast): 144. Total amount

More information

Walt Disney World Walt Disney World Walt Disney World Walt Disney World Walt Disney World Walt Disney World Walt Disney World

Walt Disney World Walt Disney World Walt Disney World Walt Disney World Walt Disney World Walt Disney World Walt Disney World Disney s Magical Express is a complimentary service that includes round-trip motor coach transportation and baggage handling between Orlando International Airport and Walt Disney World Resort for guests

More information

Bavarian Soccer Club Boys U13. Madrid, SPAIN

Bavarian Soccer Club Boys U13. Madrid, SPAIN Presents a custom Team Training Program for Bavarian Soccer Club Boys U13 with travel to Madrid, SPAIN Including visits and training at the exclusive youth academy of Real Madrid CF 9 times European Champions

More information

SPANISH 101-- FINAL EXAM STUDY GUIDE - (100 points) Spring 2016. *Please bring a purple scantron sheet and # 2 pencils for the exam*

SPANISH 101-- FINAL EXAM STUDY GUIDE - (100 points) Spring 2016. *Please bring a purple scantron sheet and # 2 pencils for the exam* SPANISH 101-- FINAL EXAM STUDY GUIDE - (100 points) Spring 2016 *Please bring a purple scantron sheet and # 2 pencils for the exam* ACTIVIDAD A. Arriba! Readings. (10 points) Choose the correct answer

More information

LECCIÓN 4: LA SALUD Y EL BIENESTAR TERMINO DE LA UNIDAD: 10 DE ABRIL

LECCIÓN 4: LA SALUD Y EL BIENESTAR TERMINO DE LA UNIDAD: 10 DE ABRIL LECCIÓN 4: LA SALUD Y EL BIENESTAR E S PA Ñ O L I I I TERMINO DE LA UNIDAD: 10 DE ABRIL PRÁCTICA Explicación de los mandatos. Por and para are both translated as for, but they are not interchangeable.

More information

FAMILY INDEPENDENCE ADMINISTRATION Seth W. Diamond, Executive Deputy Commissioner

FAMILY INDEPENDENCE ADMINISTRATION Seth W. Diamond, Executive Deputy Commissioner FAMILY INDEPENDENCE ADMINISTRATION Seth W. Diamond, Executive Deputy Commissioner James K. Whelan, Deputy Commissioner Policy, Procedures and Training Lisa C. Fitzpatrick, Assistant Deputy Commissioner

More information

New words to remember

New words to remember Finanza Toolbox Materials Credit Cards, Debit Cards and ATM Cards New words to remember charging minimum payment credit limit interest PIN check register What is a Credit Card? A credit card is a thin

More information

0530 SPANISH (FOREIGN LANGUAGE)

0530 SPANISH (FOREIGN LANGUAGE) CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education MARK SCHEME for the October/November 2012 series 0530 SPANISH (FOREIGN LANGUAGE) 0530/22 Paper 2 (Reading and

More information

Unit Lesson Plan: Los números, el calendario y las horas. Grade 8, Spanish I. Janet Purdy EDCI 560. Dr. Marjorie Hall Haley

Unit Lesson Plan: Los números, el calendario y las horas. Grade 8, Spanish I. Janet Purdy EDCI 560. Dr. Marjorie Hall Haley Unit Lesson Plan 1 Running Head: UNIT LESSON PLAN Unit Lesson Plan: Los números, el calendario y las horas Grade 8, Spanish I Janet Purdy EDCI 560 Dr. Marjorie Hall Haley December 7, 2004 Unit Lesson Plan

More information

FOR TEACHERS ONLY The University of the State of New York

FOR TEACHERS ONLY The University of the State of New York FOR TEACHERS ONLY The University of the State of New York REGENTS HIGH SCHOOL EXAMINATION S COMPREHENSIVE EXAMINATION IN SPANISH Friday, June 16, 2006 1:15 to 4:15 p.m., only SCORING KEY Updated information

More information

PRUEBA DE IDIOMA PARA ACCESO A LA CATEGORÍA DE SUBINSPECTORES DEL CUERPO DE POLICÍA MUNICIPAL DEL AYUNTAMIENTO DE MADRID TEST MODELO B

PRUEBA DE IDIOMA PARA ACCESO A LA CATEGORÍA DE SUBINSPECTORES DEL CUERPO DE POLICÍA MUNICIPAL DEL AYUNTAMIENTO DE MADRID TEST MODELO B PRUEBA DE IDIOMA PARA ACCESO A LA CATEGORÍA DE SUBINSPECTORES DEL CUERPO DE POLICÍA MUNICIPAL DEL AYUNTAMIENTO DE MADRID TEST MODELO B 1 La conductora y su bebé resultaron gravemente heridos en el accidente.

More information

Domina Google Con Video Marketing 2.0 -> Click Here

Domina Google Con Video Marketing 2.0 -> Click Here Online video marketing wikipedia, marketing video production software, video marketing 3.0, software generador de trafico web, promociona tu negocio letsbonus. Domina Google Con Video Marketing 2.0 ->

More information

Guidelines for marking of (Optional) School-based oral test in Spanish at the. Junior Certificate Examination

Guidelines for marking of (Optional) School-based oral test in Spanish at the. Junior Certificate Examination Guidelines for marking of (Optional) School-based oral test in Spanish at the Junior Certificate Examination The following marking-scheme is offered to teachers by way of suggestion (as is the format of

More information

Talk Spanish 2 in the classroom: Units 1 5

Talk Spanish 2 in the classroom: Units 1 5 Talk Spanish 2 in the classroom: Units 1 5 Unit 1 1.1 Getting to know people Learners work in small groups practising the key questions Cómo te llamas?, Dónde vives? and En qué trabajas? If they don t

More information

New words to remember

New words to remember Finanza Toolbox Materials What is a Bank Loan? Borrowing money from the bank is called a bank loan. People borrow money from the bank for many reasons. One reason to get a bank loan might be to buy a car.

More information

FOREST EUROPE EXPERT LEVEL MEETING FOR THE PREPARATIONS OF THE EXTRAORDINARY MINISTERIAL CONFERENCE PRACTICAL INFORMATION

FOREST EUROPE EXPERT LEVEL MEETING FOR THE PREPARATIONS OF THE EXTRAORDINARY MINISTERIAL CONFERENCE PRACTICAL INFORMATION FOREST EUROPE EXPERT LEVEL MEETING FOR THE PREPARATIONS OF THE EXTRAORDINARY MINISTERIAL CONFERENCE 6-7 November 2014, NH Hotel, Cuenca, Spain PRACTICAL INFORMATION Bellow you will find information on

More information

Travelling. By plane

Travelling. By plane Travelling By plane Exercise 1 Listen to the recording and answer these questions. Nahravka-Airplane-Travel-From-Plane-Reservations-to-Sightseeing-Desti-adv.mp3 1. Which factors influence the choice of

More information

GRAMMAR LESSON: PAST SIMPLE

GRAMMAR LESSON: PAST SIMPLE Question: Do you like to travel by plane? Why? / Why not? Complete the paragraph on the right with the PAST TENSE forms of verbs on the left. Dear Sylvia, Last month was my first time to fly by myself.

More information

GRAIL-2. Final Workshop

GRAIL-2. Final Workshop GRAIL-2 GNSS-based Enhanced Odometry for Rail Project Number: 247605 Final Workshop Date: Time: 24 October 2013 (Thursday) 9.30 hrs 16.00 hrs Venue: Ineco Avenida del Partenón, 4 3 rd floor 28042 - Madrid

More information

BIENVENIDOS A LA CLASE DE ESPAÑOL! WELCOME TO SPANISH CLASS!

BIENVENIDOS A LA CLASE DE ESPAÑOL! WELCOME TO SPANISH CLASS! BIENVENIDOS A LA CLASE DE ESPAÑOL! WELCOME TO SPANISH CLASS! WARM-UP: 1) Find a partner must be someone you ve never met before. Introduce yourself: Name, School last year Complete the phrase: If I were

More information

Select From The Miami Everglades Tours Below.

Select From The Miami Everglades Tours Below. Select From The Miami Everglades Tours Below. Everglades Safari Tour 5 Stars Tour Based on 112 Reviews 6 hours of fun in nature Best airboat ride in the Everglades Admission to Everglades Park Educational

More information

BRIDGETON PUBLIC SCHOOLS SPANISH III UNIT/PACING CHART

BRIDGETON PUBLIC SCHOOLS SPANISH III UNIT/PACING CHART BRIDGETON PUBLIC SCHOOLS SPANISH III UNIT/PACING CHART Course: Spanish III Preliminary Chapter Unit 1: Friends, Students, and Relatives Essential Question: How do you benefit from your friends, classmates

More information

Hola Hello Adiós Bye. Gracias Thank you De nada. Con mucho gusto. Muchas gracias. Hasta luego Until later Hasta mañana Until tomorrow

Hola Hello Adiós Bye. Gracias Thank you De nada. Con mucho gusto. Muchas gracias. Hasta luego Until later Hasta mañana Until tomorrow Hola Hello Adiós Bye Gracias Thank you De nada You re welcome Of nothing Muchas gracias Thank you very much Con mucho gusto You re very welcome With much pleasure Hasta luego Until later Hasta mañana Until

More information

AVIATION ENGLISH FOR CONALEP

AVIATION ENGLISH FOR CONALEP AVIATION ENGLISH FOR CONALEP MODULE 6: SPECIALISED COMMUNICATION IN ENGLISH STUDENT S BOOK PRE-PUBLICATION GIOVANNY DE JESUS QUESADA MARTINEZ 0 AVIATION ENGLISH FOR CONALEP MODULE 6: SPECIALISED COMMUNICATION

More information

Year 9 Residential Week Barcelona 23 rd 27 th March 2015

Year 9 Residential Week Barcelona 23 rd 27 th March 2015 Year 9 Residential Week Barcelona 23 rd 27 th March 2015 Bienvenidos! / Benvinguts! Purpose of tonight s meeting: Staffing Key information Accommodation Itinerary Luggage Behaviour contract/dress code

More information

1. Select your departure station From the Origen pull down list 2. Select your arrival station From the Destino pull down list 3.

1. Select your departure station From the Origen pull down list 2. Select your arrival station From the Destino pull down list 3. IMPORTANT: The RENFE Spain Rail Pass ticket booking system has some incompatibilities with the Macintosh platform and its browser Safari. Seat selection will ONLY work on a computer running Microsoft Windows

More information

Chapter 1: Chapter 2: Chapter 3: Chapter 4: Chapter 6:

Chapter 1: Chapter 2: Chapter 3: Chapter 4: Chapter 6: Spanish for Children Cantos Chapter 1: Hablar (to speak) Present-Tense Forms 1 st person hablo: I speak hablamos: we speak 2 nd person hablas: you speak habláis: you all speak 1 3 rd person habla: he/she/it

More information

SUMMER PACKET FOR SPANISH Purpose: To review and to assess knowledge of content area

SUMMER PACKET FOR SPANISH Purpose: To review and to assess knowledge of content area Holidays and Culture: Halloween celebration in México: 15 th birthday for a female: Mexican Paper Decoration: Filled with Candy/Break with a Stick: Spanish for Christmas: Spanish for Happy Birthday: The

More information

FINAL DOCUMENTS TRAVEL BOOKLET

FINAL DOCUMENTS TRAVEL BOOKLET FINAL DOCUMENTS TRAVEL BOOKLET 2016 SI-Madrid Student Exchange with Liceo Europeo in Madrid, Spain June 10 to June 23, 2016 Chaperones: Mike and Marcela Broughal Program Coordinator: Monique Kasmauskis,

More information

Cuándo es tu cumpleaños?

Cuándo es tu cumpleaños? Lesson Title: Alignment: Communication: Communicate in Languages other than English Standard 1.1 Students engage in conversations, provide and obtain information, express feelings and emotions, and exchange

More information