GHID DE INSTRUCTIUNI PENTRU EMITEREA BILETELOR BLUE AIR

Size: px
Start display at page:

Download "GHID DE INSTRUCTIUNI PENTRU EMITEREA BILETELOR BLUE AIR"

Transcription

1 GHID DE INSTRUCTIUNI PENTRU EMITEREA BILETELOR BLUE AIR A. INTRODUCERE Compania BLUE AIR foloseste un sistem de rezervari pe internet Open Booking, care se remarca prin simplitate, usurinta de folosire si fiabilitate. De asemenea, din dorinta de a colabora cu succes cu agentiile de turism, BLUE AIR va ofera posibilitatea utilizarii acestui sistem de rezervari online, ce permite o mai buna distributie a serviciilor noastre si o oferta mai bogata a agentiei dvs. B. ACCESARE Pentru a accesa sistemul de rezervari al companiei BLUE AIR, va trebui sa inregistrati agentia proprie pe website ul nostru. Deschideti o fereastra de browser Internet si tastati adresa Din pagina principala, selectati meniul Agentii Blue Air Inregistrare Agentie.

2 In urma completarii formularului de inregistrare si a acceptarii acordului de colaborare, veti primi un Username si o Parola de acces la sistemul de rezervari al Blue Air. Pentru a va loga in contul dvoastra si a incepe emiterea de bilete, trebuie sa accesati website-ul nostru, sectiunea Agentii Blue Air Acces Agentii Inregistrate. Dupa accesarea acestui meniu, va trebui sa introduceti datele de logare primite de la Blue Air. Echipa IT a companiei Blue Air va recomanda atat folosirea tandemului de protectie Spybot, cat si a antivirusului AVG, astfel protejandu va computerul si siguranta datelor transmise in reteaua de Internet de eventualele atacuri ale programelor Spy si ale virusilor potentiali. Urmand aceste indicatii, va veti asigura accesarea sistemului de rezervari in conditii de maxima siguranta, privind protectia securizata a tranzactiilor financiare, cat si in ceea ce priveste cartile de credit/debit. Blue Air nu este responsabila sub nicio forma de eventualele fraude ce pot aparea ca urmare a folosirii incorecte a sistemului de rezervari, cat si a softurilor aferente ce nu asigura o securizare optima.

3 Dupa introducerea datelor de autentificare, veti avea acces la sistemul de rezervari al Blue Air. In coltul din stanga paginii, veti putea observa datele agentiei dumneavoastra impreuna cu 3 link-uri: Cauta zboruri, Rezervarile mele si Detaliile profilului meu. Daca dati click pe Detaliile profilului, va puteti seta propria parola. Odata aleasa o noua parola, cu aceea va veti loga pe viitor in sistemul de rezervari.

4 C. VANZAREA UNUI BILET In momentul in care accesul la platforma de rezervari a fost verificat, se va afisa interfata de rezervare, iar crearea biletului poate incepe. Pentru a efectua o vanzare de bilet trebuie doar sa urmati 6 pasi simpli: 1. PASUL 1 CAUTA In prima parte selectati originea (de la), respectiv destinatia dorita (catre). De asemenea, in partea stanga sus puteti selecta tipul calatoriei : Calatorie dus intors sau O singura directie, apoi introduceti datele de plecare si intoarcere, in functie de selectia facuta anterior. Puteti alege in ce moneda sa fie afisate preturile biletelor (RON, EUR, USD, GBP). Introduceti numarul de pasageri care doresc sa calatoreasca in casutele destinate Adultilor, Copiilor si Infantilor, conform varstelor fiecaruia. Pentru grupuri mai mari de 10 de persoane, va rugam ne contactati la numarul de telefon sau la e mail groups@blue-air.ro. Dati click pe optiunea Cauta zboruri pentru a genera cautarea si pentru a primi lista zborurilor Blue Air disponibile.

5 2. PASUL 2 ALEGE Din listele de Plecare si Intoarcere alegeti zborul potrivit, in functie de data, ora plecare sau sosire, clasa tarifara, etc. Puteti vizualiza mai multe detalii despre zbor in fereastra pop up.

6 Dupa ce alegeti zborurile, veti gasi sub acestea un rezumat al informatiilor privind tarifele alese si taxele aferente precum si conditiile aplicabile biletelor cumparate. Foarte important, inainte de a trece mai departe, trebuie sa cititi conditiile de calatorie si sa bifati casuta conform careia sunteti de acord cu Termenii si conditiile biletului. Tot la acest pas veti gasi un camp cu Metode de plata, de unde puteti alege metoda de plata prin care doriti sa realizati tranzactia de achitare a biletului de calatorie ales.

7 3. PASUL 3 SERVICII In cadrul pasului al 3 lea sunt prezentate zborurile alese si puteti opta pentru servicii speciale precum bagaj de cala, check-in online gratuit (pe anumite destinatii), excedent de bagaj, taxi, rezervare bilet (pentru 24 h), selectarea locului in avion, animale de companie sau alte servicii:

8 Daca alegeti sa folositi optiunea Rezervare bilet, va rugam sa pastrati o evidenta a numerelor de rezervare (PNR), deoarece acestea nu se vor regasi in sectiunea Rezervarile mele. Ca sa puteti confirma o rezervare va trebui sa folositi numarul rezervarii (PNR) si adresa de .

9 In cazul in care doriti sa beneficiati de Alte servicii, bifati casuta Trebuie sa specific si alte servicii speciale si va aparea o lista din care sa puteti alege, precum cea de mai jos:

10 4. PASUL 4 PASAGERI Mai intai trebuie introduse adresa si datele de contact ale agentiei dumneavoastra, urmate de telefonul de contact al clientilor care vor calatori. In continuare veti introduce detaliile despre pasageri in mod corect si complet, respectand campurile obligatorii : sex, prenumele si numele, data nasterii, nationalitatea. Atentie: pentru zborurile catre sau dinspre Londra apar campuri obligatorii ce includ informatii despre actul de identitate care va fi folosit de pasager si orasul de destinatie. La final dati click pe optiunea Continua.

11 5. PASUL 5 PLATA La acest pas veti gasi toate detaliile zborului ales si pretul final. Pentru a efectua plata puteti alege una din metodele de plata pe care le observati in campul Tip plata. Foarte important, inainte de a trece mai departe, trebuie sa cititi conditiile de calatorie si sa bifati casuta conform careia sunteti de acord cu Termenii si conditiile biletului. Din aceasta sectiune veti putea selecta metoda de plata pe care o doriti pentru a efectua tranzactia. La final dati click pe optiunea Plateste.

12 In aceasta fereastra, va trebui sa introduceti numele posesorului cardului, numarul cardului, data de expirare si CVC ul acestuia, apoi apasati butonul Yes, I confirm my payment.

13 6. PASUL 6- REZERVAREA Dupa finalizarea procesului se va deschide fereastra continand toate detaliile rezervarii efectuate.

14 D. VIZUALIZAREA UNUI BILET Cu optiunea Rezervarile mele din meniul din stanga jos, puteti vedea rezervarile efectuate de agentia dumneavoastra: Cu optiunea Gaseste Rezervari din meniul din dreapta veti putea gasi si vizualiza o anumita rezervare introducand diferite filtre: cod rezervare, nume, prenume. Daca doriti sa vizualizati o rezervare, apasati butonul Vizualizare.

15 E. MODIFICAREA UNUI BILET Daca doriti sa modificati o rezervare, utilizati comanda Modificare: Dupa ce ati apasat acest buton, veti gasi in meniul din stanga 4 linkuri: Modificare Contact, Modificare Pasageri, Modificare Zboruri si Modificare Servicii. Se pot modifica ziua de calatorie, ruta zborului sau numele pasagerului, etc. iar calculele se vor face automat de catre sistem.

16 Daca alegeti sa schimbati datele de zbor, apasati butonul Modificare Zboruri din stanga paginii. Pentru a putea modifica o data de zbor trebuie sa bifati casuta Bifati aceasta casuta pentru a cauta un nou zbor.

17 Daca doriti sa adaugati un SSR (Special Service Request, de exemplu: bagaj de cala, echipament sportiv etc.) se va apasa primul butonul Modificare servicii din stanga paginii. IMPORTANT: Dupa ce ati operat modificarile dorite, nu uitati sa apasati butonul FINALIZARE. F. MENTIUNI Pentru orice informatii legate de utilizarea sistemului, va rugam contactati BLUE AIR la numarul de telefon sau prin e mail la infoagentii@blue air.ro. Nu este permisa modificarea sau incercarea de modificare a sistemului de rezervari. BLUE AIR isi rezerva dreptul de a modifica tarifele si comisioanele oferite in functie de strategia proprie. Va dorim Succes!

Ghid pentru salvarea mail-urilor folosind un client de mail

Ghid pentru salvarea mail-urilor folosind un client de mail Ghid pentru salvarea mail-urilor folosind un client de mail Tutorialul de fata se adreseaza acelora care utilizeaza posta de mail a Universitatii Tehnice folosind unul din urmatoarii clienti de mail: 1.

More information

Instalarea MetaTrader Data Center

Instalarea MetaTrader Data Center Instalarea MetaTrader Data Center Introducere Una dintre tehnologiile inovative ale MetaQuotes Software Corp. este un server-proxy special pentru terminalele client denumit MetaTrader Data Center. Acest

More information

privat <office@hotelbeta-cluj.ro> - 0264/450290 Montag, den 01. Februar 2010 um 00:00 Uhr - Aktualisiert Montag, den 05. März 2012 um 10:18 Uhr

privat <office@hotelbeta-cluj.ro> - 0264/450290 Montag, den 01. Februar 2010 um 00:00 Uhr - Aktualisiert Montag, den 05. März 2012 um 10:18 Uhr Hotel Beta 2* Restaurant Hotel Beta Camera Hotel Beta Hostel Beta Type: Hotel Agent Name: privat Address: Str.Giordano-Bruno 1-3 Town: Cluj Postcode: 400243 Phone: 0264/455290 Email and Webadress: office@hotelbeta-cluj.ro,

More information

Manual pentru Instalarea Certificatului Digital Calificat DigiSign

Manual pentru Instalarea Certificatului Digital Calificat DigiSign Manual pentru Instalarea Certificatului Digital Calificat DigiSign Versiunea 2.1 În vederea folosirii corespunzătoare a certificatului digital calificat emis de DigiSign, vă rugăm să urmați instrucțiunile

More information

INSTRUCŢIUNI PENTRU COMPLETAREA FORMULARULUI DS 160

INSTRUCŢIUNI PENTRU COMPLETAREA FORMULARULUI DS 160 INSTRUCŢIUNI PENTRU COMPLETAREA FORMULARULUI DS 160 IMPORTANT: acest formular se completează doar electronic, de la un PC care are o conexiune bună la internet. 1. INTRODUCERE + GENERALITĂŢI 2. INSTRUCŢIUNI

More information

Manual pentru Instalarea Certificatului Digital Calificat DigiSign

Manual pentru Instalarea Certificatului Digital Calificat DigiSign Manual pentru Instalarea Certificatului Digital Calificat DigiSign Versiunea 3.0 În vederea folosirii corespunzătoare a certificatului digital calificat emis de DigiSign, vă rugăm să urmați instrucțiunile

More information

Setare DVR pentru acces prin internet

Setare DVR pentru acces prin internet Setare DVR pentru acces prin internet Setarea retelei pentru accesul dintr-o alta locatie este un proces relativ usor, insa trebuie sa intelegeti conceptul de port forwarding iar experienta in calculatoare

More information

Termeni si conditii pentru vanzarea serviciilor Blue Air

Termeni si conditii pentru vanzarea serviciilor Blue Air Termeni si conditii pentru vanzarea serviciilor Blue Air Acord incheiat intre SC BLUE AIR TRANSPORT AERIAN SA, cu sediul in Bucuresti, Str. Buzesti, nr.71, etaj 4, sector 1; inregistrat la registrul comertului

More information

Romana. Manual de utilizare Telefon mobil GSM Model Q1 G3T

Romana. Manual de utilizare Telefon mobil GSM Model Q1 G3T Romana Manual de utilizare Telefon mobil GSM Model Q1 G3T 1 Romana Cuprins 1. Masuri de siguranta 5 1.1. PTR. SIGURANAT DVS 5 1.2. MASURI DE SECURITATE 6 1.3. INTRETINERE 6 2. Telefonul Dvs. 7 3. Utilizare

More information

Chat (Chat Room) Setarea modului de vizualizare a mesajelor în camera de chat

Chat (Chat Room) Setarea modului de vizualizare a mesajelor în camera de chat Chat (Chat Room) Această unealtă poate fi utilizată pe orice site pentru a crea și utiliza camere de chat. Una dintre camere este cea implicită, dar deținătorul site-ului mai poate crea și altele. Rolul

More information

TL-WR841N TL-WR841ND Router Wireless N

TL-WR841N TL-WR841ND Router Wireless N TL-WR841N TL-WR841ND Rev: 3.0.3 1910010264 COPYRIGHT & TRADEMARKS Specificatiile pot fi modificate fara o notificare prealabila. este o marca inregistrata a TP-LINK TECHNOLOGIES CO., LTD. Alte marci si

More information

ReviSal - Manual Utilizare

ReviSal - Manual Utilizare ReviSal - Manual Utilizare Aplicatia ReviSal este o componenta a aplicatiilor ITM si permite inregistrarea salariatilor si contractelor de munca ale acestora pentru un anumit angajator dupa adaugarea sa

More information

Applying TwoStep Cluster Analysis for Identifying Bank Customers Profile

Applying TwoStep Cluster Analysis for Identifying Bank Customers Profile BULETINUL UniversităŃii Petrol Gaze din Ploieşti Vol. LXII No. 3/00 66-75 Seria ŞtiinŃe Economice Applying TwoStep Cluster Analysis for Identifying Bank Customers Profile Daniela Şchiopu Petroleum-Gas

More information

First Booking Turcia - Antalya

First Booking Turcia - Antalya First Booking Turcia - Antalya 02,09,16,23,30 AUGUST 2013 Plecare din Cluj Napoca Preturile sunt in EURO / persoana in camera dubla / 7 nopti Hotel Loc Cat Masa 02.08 09.08 16.08 23.08 30.08 Side Miami

More information

First Booking Turcia - Antalya

First Booking Turcia - Antalya First Booking Turcia - Antalya 07,14,21,28 IUNIE 2013 Plecare din Cluj Napoca Preturile sunt in EURO / persoana in camera dubla / 7 nopti Hotel Loc Cat Masa 07.06 14.06 21.06 28.06 Side Miami Beach Side

More information

PROGRAME DE CALCUL TABELAR. MS EXCEL 2010

PROGRAME DE CALCUL TABELAR. MS EXCEL 2010 PROGRAME DE CALCUL TABELAR. MS EXCEL 2010 Scopul protocolului - la sfârșitul acestui laborator veți avea următoarele cunoștințe: -să deschideți şi să salvați fișiere cu programul Microsoft Excel -să efectuați

More information

Modulul 4 Calcul tabelar

Modulul 4 Calcul tabelar Modulul 4 Calcul tabelar Primii pasi cu foile de calcul Pornirea unei aplicatii de calcul tabelar Pentru a porni aplicatia de calcul tabelar - Microsoft Excel deschideti meniul Start si din optiunea Programs

More information

ANDROID GHID RAPID DE UTILIZARE Android Mobile Technology Platform

ANDROID GHID RAPID DE UTILIZARE Android Mobile Technology Platform ANDROID GHID RAPID DE UTILIZARE Android Mobile Technology Platform www.dualstore.ro 1 Bun venit la Android Despre Android Android este cea mai recentă versiune a sistemului de operare preferat din lume

More information

Manual de utilizare Evolio Hi-Speed 5.0

Manual de utilizare Evolio Hi-Speed 5.0 Manual de utilizare Evolio Hi-Speed 5.0 Important Pentru ca acest produs sa functioneze in modul Navigatie este necesar sa aveti semnal la satelit. Se poate sa intampinati situatii, in casa sau in cladiri,

More information

TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE A SERVICIULUI MyAccount

TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE A SERVICIULUI MyAccount TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE A SERVICIULUI MyAccount Pentru scopul acestor termeni si conditii de utilizare a Serviciului MyAccount ( TCU ): Telekom Romania este Telekom Romania Communications S.A.,

More information

Mobile Wi-Fi Modem. ghid de instalare

Mobile Wi-Fi Modem. ghid de instalare Mobile Wi-Fi Modem ghid de instalare bun venit Vă mulţumim că aţi ales Orange și Mobile Wi-Fi Modem. Dispozitivul dumneavoastră Mobile Wi-Fi Modem utilizează cea mai modernă tehnologie mobilă pentru a

More information

Interfata administrare webhosting Plesk 2007 RCS-RDS SA

Interfata administrare webhosting Plesk 2007 RCS-RDS SA Interfata administrare webhosting Plesk Interfata administrare webhosting Plesk 2 Cuprins 0 I. Introducere 1 Autentificarea... in Plesk 6 Daca ati uitat parola... 6 2 Familiarizarea... cu interfata Plesk

More information

Money and the Key Aspects of Financial Management

Money and the Key Aspects of Financial Management BULETINUL Universităţii Petrol Gaze din Ploieşti Vol. LX No. 4/2008 15-20 Seria Ştiinţe Economice Money and the Key Aspects of Financial Management Mihail Vincenţiu Ivan*, Ferenc Farkas** * Petroleum-Gas

More information

INSTRUCTIONS GUIDE FOR BLUE AIR TICKETS ISSUANCE

INSTRUCTIONS GUIDE FOR BLUE AIR TICKETS ISSUANCE INSTRUCTIONS GUIDE FOR BLUE AIR TICKETS ISSUANCE A. INTRODUCTION BLUE AIR Company is using an internet reservations system Open Booking, which is remarked for its simplicity, the easiness in utilization

More information

Manual de utilizare. Telefon mobil GSM. Model M6 STARK

Manual de utilizare. Telefon mobil GSM. Model M6 STARK Manual de utilizare Telefon mobil GSM Model M6 STARK 1 2 CUPRINS 1. Masuri de siguranta.3 1.1. PTR. SIGURANTA DVS.3 1.2. MASURI DE SECURITATE 4 1.3. INTRETINERE 4 2. Telefonul Dvs.5 3. Utilizare...5 3.1.

More information

Dispozitiv universal de extindere a razei WiFi, Versiunea Powerline (XAVN2001) Ghid de instalare

Dispozitiv universal de extindere a razei WiFi, Versiunea Powerline (XAVN2001) Ghid de instalare Dispozitiv universal de extindere a razei WiFi, Versiunea Powerline (XAVN2001) Ghid de instalare Asistenţă tehnică Vă mulţumim că aţi ales produsele NETGEAR. După ce aţi instalat dispozitivul dvs., identificaţi

More information

"ACOPERIRE DE ANULARE A CALATORIEI" Anularea sau modificarea calatoriei "ALTE ACOPERIRI DE RISCURI ALE CALATORIEI"

ACOPERIRE DE ANULARE A CALATORIEI Anularea sau modificarea calatoriei ALTE ACOPERIRI DE RISCURI ALE CALATORIEI Pentru a beneficia de o asigurare de calatorie, care nu poate depasi 31 de zile consecutive, AIG Europe Limited Londra Sucursala Bucuresti va ofera un produs de asigurare cuprinzator care include urmatoarele

More information

Ghidul utilizatorului de software

Ghidul utilizatorului de software Ghidul utilizatorului de software Seria QL de la Brother Conţinutul acestui manual şi specificaţiile acestui produs sunt supuse modificărilor fără notificare. Brother îşi rezervă dreptul de a efectua modificări,

More information

Road Traffic Information and Monitoring System

Road Traffic Information and Monitoring System Acta Technica Napocensis: Civil Engineering & Architecture Vol. 57, No. 1 (2014) Journal homepage: http://constructii.utcluj.ro/actacivileng Road Traffic Information and Monitoring System Mihai Iliescu

More information

OPEL INSIGNIA. Infotainment System

OPEL INSIGNIA. Infotainment System OPEL INSIGNIA Infotainment System Conţinut Introducere... 4 Aparatul radio... 30 CD player... 47 Intrarea AUX... 54 Portul USB... 56 Cadrul imaginilor digitale... 60 Sistemul de navigaţie... 63 Recunoaşterea

More information

11N Wireless Broadband Router User Guide. Ghid de instalare

11N Wireless Broadband Router User Guide. Ghid de instalare Ghid de instalare N3 1 Drepturi de autor este marca inregistrata a companiei Shenzhen Tenda Technology Co., Ltd. Toate produsele si numele produselor mentionate aici sunt marci inregistrate sau marci comerciale

More information

HP Officejet Pro 8610 e-all-in-one/hp Officejet Pro 8620 e-all-in-one/hp Officejet Pro 8630 e-all-in-one. Ghidul utilizatorului

HP Officejet Pro 8610 e-all-in-one/hp Officejet Pro 8620 e-all-in-one/hp Officejet Pro 8630 e-all-in-one. Ghidul utilizatorului HP Officejet Pro 8610 e-all-in-one/hp Officejet Pro 8620 e-all-in-one/hp Officejet Pro 8630 e-all-in-one Ghidul utilizatorului Informaţii despre drepturile de autor 2014 Hewlett-Packard Development Company,

More information

INSTRUCTIONS GUIDE FOR BLUE AIR TICKETS ISSUANCE

INSTRUCTIONS GUIDE FOR BLUE AIR TICKETS ISSUANCE INSTRUCTIONS GUIDE FOR BLUE AIR TICKETS ISSUANCE A. INTRODUCTION BLUE AIR has developed a transparent and dynamic business model addressed to its partner Agencies, by offering support and flexible conditions,

More information

Canada / Romania Agreement

Canada / Romania Agreement Canada / Romania Agreement Applying for a Romanian Death Benefit Here is some important information you need to consider when completing your application. Please ensure you sign the application. If you

More information

MANUAL DE INSTALARE SI UTILIZARE

MANUAL DE INSTALARE SI UTILIZARE MANUAL DE INSTALARE SI UTILIZARE Sistem de alarma wireless cu apelator telefonic integrat PNI 2700A Pagina 1 Inainte sa conectati sau sa utilizati acest produs, va rugam sa cititi cu atentie aceste instructiuni

More information

Adaptor Powerline 500 PassThru (XAVB5401) Ghid de instalare

Adaptor Powerline 500 PassThru (XAVB5401) Ghid de instalare Adaptor Powerline 500 PassThru (XAVB5401) Ghid de instalare Cuprins Conţinutul ambalajului.................................. 3 Caracteristicile hardware................................. 4 Descrierile ledurilor.....................................

More information

DIGITIZAREA PARCELELOR AGRICOLE FERMIER CARE A SOLICITAT PLATA UNICĂ PE UNITATE DE SUPRAFAŢĂ (S.A.P.S.) IN CAMPANIILE ANTERIOARE (2007-2013)

DIGITIZAREA PARCELELOR AGRICOLE FERMIER CARE A SOLICITAT PLATA UNICĂ PE UNITATE DE SUPRAFAŢĂ (S.A.P.S.) IN CAMPANIILE ANTERIOARE (2007-2013) DIGITIZAREA PARCELELOR AGRICOLE FERMIER CARE A SOLICITAT PLATA UNICĂ PE UNITATE DE SUPRAFAŢĂ (S.A.P.S.) IN CAMPANIILE ANTERIOARE (2007-2013) 2014 IPA ON-LINE Este un instrument pus la dispozitia fermierilor

More information

SISTEMUL DE OPERARE WINDOWS XP

SISTEMUL DE OPERARE WINDOWS XP SISTEMUL DE OPERARE WINDOWS XP Sistemele de operare din familia Windows sunt sisteme de operare bazate pe o interfaţă grafică în care fiecare aplicaţie (program) care este deschisă primeşte drept zonă

More information

Compro Videomate TV M330F Placa TV Tuner PCI. Ghid de utilizare. Compro Technology, Inc. www.comprousa.com

Compro Videomate TV M330F Placa TV Tuner PCI. Ghid de utilizare. Compro Technology, Inc. www.comprousa.com Compro Videomate TV M330F Placa TV Tuner PCI Ghid de utilizare Compro Technology, Inc. www.comprousa.com Copyright 2001-2005. Compro Technology, Inc. No part of this document may be copied or reproduced

More information

Controlul aplicaţiilor ce funcţionează pe sisteme Windows prin intermediul dispozitivelor Android

Controlul aplicaţiilor ce funcţionează pe sisteme Windows prin intermediul dispozitivelor Android Revista Română de Interacţiune Om-Calculator 5 (3) 2012, 81-96 MatrixRom Controlul aplicaţiilor ce funcţionează pe sisteme Windows prin intermediul dispozitivelor Android Cristina Şerban, Irina Grosu,

More information

ASSURING QUALITY IN IT SERVICE MANAGEMENT

ASSURING QUALITY IN IT SERVICE MANAGEMENT U.P.B. Sci. Bull., Series D, Vol. 70, No. 1,2008 ISSN 1454-2358 ASSURING QUALITY IN IT SERVICE MANAGEMENT Dan DUMITRIU 1 Adoptarea unui system informational este astazi crucial in mediul competitional

More information

MANUAL UTILIZARE UTOK 1000 Q Lite

MANUAL UTILIZARE UTOK 1000 Q Lite MANUAL UTILIZARE UTOK 1000 Q Lite 1 CUPRINS MANUAL UTILIZARE...1 CUPRINS...2 TOATE DREPTURILE REZERVATE...6 1.Masuri de siguranta...7 2.Aspectul tabletei...8 4. Functii de baza...10 4.1 Pornirea...10 4.2

More information

Online stock trading platform

Online stock trading platform Revista Informatica Economică, nr.4 (40)/2006 77 Online stock trading platform Prof.dr. Ion LUNGU, prep. Vlad DIACONIŢA, asist. Adela BÂRA Catedra de Informatică Economică, A.S.E. Bucureşti The Internet

More information

Recorder DVD Manual de instrucţiuni RDR-AT100 / AT105 / AT107 / AT200 / AT205

Recorder DVD Manual de instrucţiuni RDR-AT100 / AT105 / AT107 / AT200 / AT205 Recorder DVD Manual de instrucţiuni z Pentru a afla informaţii legate de produsele Sony şi de serviciile oferite, vă rugăm să vizitaţi adresa de internet : www.sony-europe.com/myproduct RDR-AT100 / AT105

More information

jeudi 22 octobre 15 Limbajul SQL

jeudi 22 octobre 15 Limbajul SQL Limbajul SQL Principiile SQL O interogatie se termina prin ; Instructiunile sunt in majuscule (conventie) Numele câmpurilor sau a tabelelor - scriere exacta Numele nu pot depasi 128 caractere 2/ 21 Gestiunea

More information

UNIVERSITATEA DE VEST DIN TIMISOARA

UNIVERSITATEA DE VEST DIN TIMISOARA UNIVERSITATEA DE VEST DIN TIMISOARA FACULTATEA DE SOCIOLOGIE SI PSIHOLOGIE, Cu suportul Institutului Roman de Educatie a Adultilor Bvd. V. Parvan, 4, Timisoara tel/ fax: 0256-592167, 592320 sau 592658

More information

REGULAMENTUL OFICIAL AL CAMPANIEI Miss Soleil 2016 - Rapeste-i inima, nu aparatul de ras! Perioada: 16.05.2016 30.06.2016

REGULAMENTUL OFICIAL AL CAMPANIEI Miss Soleil 2016 - Rapeste-i inima, nu aparatul de ras! Perioada: 16.05.2016 30.06.2016 REGULAMENTUL OFICIAL AL CAMPANIEI Miss Soleil 2016 - Rapeste-i inima, nu aparatul de ras! Perioada: 16.05.2016 30.06.2016 SECTIUNEA 1. ORGANIZATORUL SI REGULAMENTUL OFICIAL AL CAMPANIEI 1. Campania publicitara

More information

Termeni și condiții. Condiţii generale de utilizare a site-ului

Termeni și condiții. Condiţii generale de utilizare a site-ului Termeni și condiții Condiţii generale de utilizare a site-ului Renault Commercial Roumanie SRL şi-a deschis site-ul www.nissan.ro pentru a-şi informa personal toţi clienţii. Utilizarea acestui site de

More information

2013 Preliminary Financial Results Presentation. February 11 th, 2014

2013 Preliminary Financial Results Presentation. February 11 th, 2014 2013 Preliminary Financial Results Presentation February 11 th, 2014 1 Table of contents Activity in 4Q.2013 3 Main events 4 Public offers 5 Trading activity 6 Financial results 7 Financial highlights

More information

UNSING GEOGRAPHIC INFORMATION SYSTEM VISUALISATION FOR THE SEISMIC RISK ASSESMENT OF THE ROMANIAN INFRASTRUCTURE

UNSING GEOGRAPHIC INFORMATION SYSTEM VISUALISATION FOR THE SEISMIC RISK ASSESMENT OF THE ROMANIAN INFRASTRUCTURE BULETINUL INSTITUTULUI POLITEHNIC DIN IAŞI Publicat de Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi Tomul LVI (LX), Fasc. 3, 2010 Secţia CONSTRUCŢII. ĂRHITECTURĂ UNSING GEOGRAPHIC INFORMATION SYSTEM

More information

Cutting Systems. Dispozitive de siguranţă pentru gaze tehnice

Cutting Systems. Dispozitive de siguranţă pentru gaze tehnice Dispozitive de siguranţă pentru gaze tehnice Trei variante pentru o siguranţă optimă 2 Contaţi pe siguranţa certificată! Dispozitivele de siguranţă pentru gazele tehnice oferă o protecţie sigură împotriva

More information

Manual de utilizare MONEY TRADE BCR pers juridice

Manual de utilizare MONEY TRADE BCR pers juridice Manual de utilizare MONEY TRADE BCR pers juridice Capitolul 1. Destinat Clienţilor BCR utilizatori ai MONEY TRADE BCR Utilizatori ai prezentului document sunt Clienţi care au încheiat cu BCR Convenţia

More information

Player media HD. O!Play HD2. Manual de utilizare

Player media HD. O!Play HD2. Manual de utilizare Player media HD / O!Play HD2 Manual de utilizare RO5763 Prima ediţie Julie 2010 Drept de autor 2010 ASUSTeK COMPUTER INC. Toate drepturile rezervate. Nicio parte a acestui manual, inclusiv produsele şi

More information

The Analysis of Currency Exchange Rate Evolution using a Data Mining Technique

The Analysis of Currency Exchange Rate Evolution using a Data Mining Technique Petroleum-Gas University of Ploiesti BULLETIN Vol. LXIII No. 3/2011 105-112 Economic Sciences Series The Analysis of Currency Exchange Rate Evolution using a Data Mining Technique Mădălina Cărbureanu Petroleum-Gas

More information

REGULAMENTUL OFICIAL AL CAMPANIEI PROMOTIONALE. Salut, Apple Mix! Perioada de desfasurare a campaniei: 30.06.2016-21.07.2016

REGULAMENTUL OFICIAL AL CAMPANIEI PROMOTIONALE. Salut, Apple Mix! Perioada de desfasurare a campaniei: 30.06.2016-21.07.2016 REGULAMENTUL OFICIAL AL CAMPANIEI PROMOTIONALE Salut, Apple Mix! Perioada de desfasurare a campaniei: 30.06.2016-21.07.2016 SECTIUNEA 1. ORGANIZATORUL CAMPANIEI 1.1. Campania promotionala "Salut, Apple

More information

Ghid de instalare XAVB6504 Powerline 600 Mbps cu acces trecere prin patru porturi

Ghid de instalare XAVB6504 Powerline 600 Mbps cu acces trecere prin patru porturi Ghid de instalare XAVB6504 Powerline 600 Mbps cu acces trecere prin patru porturi Cuprins Conţinutul ambalajului.................................. 3 Caracteristicile hardware.................................

More information

Profesor univ. dr. Maria BOLDEA Lector univ. dr. Bogdan Ion BOLDEA. EXCEL 2007 Teorie şi aplicaţii

Profesor univ. dr. Maria BOLDEA Lector univ. dr. Bogdan Ion BOLDEA. EXCEL 2007 Teorie şi aplicaţii Profesor univ. dr. Maria BOLDEA Lector univ. dr. Bogdan Ion BOLDEA EXCEL 2007 Teorie şi aplicaţii Editura MIRTON Timişoara, 2010 EXCEL 2007 Teorie şi aplicaţii CUPRINS Capitolul 1. PROGRAME DE CALCUL TABELAR

More information

SISTEM INFORMATIC UNIC INTEGRAT AL ASIGURĂRILOR DE SĂNĂTATE DIN ROMÂNIA

SISTEM INFORMATIC UNIC INTEGRAT AL ASIGURĂRILOR DE SĂNĂTATE DIN ROMÂNIA SISTEM INFORMATIC UNIC INTEGRAT AL ASIGURĂRILOR DE SĂNĂTATE DIN ROMÂNIA Versiune document: 2.5 RELEASED Creat: 12.09.2007 Ultima actualizare: 30.01.2012 Acest document a fost realizat şi avizat de: Nume

More information

Effective and Efficient Tools in Human Resources Management Control

Effective and Efficient Tools in Human Resources Management Control Petroleum-Gas University of Ploiesti BULLETIN Vol. LXIII No. 3/2011 59 66 Economic Sciences Series Effective and Efficient Tools in Human Resources Management Control Mihaela Dumitrana, Gabriel Radu, Mariana

More information

Smartbox - Router wireless. Manual de utilizare

Smartbox - Router wireless. Manual de utilizare Smartbox - Router wireless Manual de utilizare CUPRINS 1 Avertismente și precauţii... 1-1 2 Conectarea cablurilor și instrucţiuni elementare... 2-1 2.1 Conectarea cablurilor...2-1 2.2 Pornirea HG658...2-2

More information

DIGITIZAREA PARCELELOR AGRICOLE FERMIERI CARE NU AU MAI SOLICITAT PLATA UNICĂ PE UNITATE DE SUPRAFAŢĂ (S.A.P.S.) ÎN CAMPANIILE ANTERIOARE (2007-2013)

DIGITIZAREA PARCELELOR AGRICOLE FERMIERI CARE NU AU MAI SOLICITAT PLATA UNICĂ PE UNITATE DE SUPRAFAŢĂ (S.A.P.S.) ÎN CAMPANIILE ANTERIOARE (2007-2013) DIGITIZAREA PARCELELOR AGRICOLE FERMIERI CARE NU AU MAI SOLICITAT PLATA UNICĂ PE UNITATE DE SUPRAFAŢĂ (S.A.P.S.) ÎN CAMPANIILE ANTERIOARE (2007-2013) IPA ON-LINE Este un instrument pus la dispozitia fermierilor

More information

Multi Channel AV Receiver (Receptor AV multicanal)

Multi Channel AV Receiver (Receptor AV multicanal) 4-287-969-11(2) (RO) Multi Channel AV Receiver (Receptor AV multicanal) Instrucţiuni de utilizare STR-DA3700ES AVERTISMENT Pentru a reduce riscul de incendiu, nu acoperiţi orificiul de ventilare al aparatului

More information

Manual de utilizare. Digi Mobil Prepaid. Prepaid

Manual de utilizare. Digi Mobil Prepaid. Prepaid Manual de utilizare Digi Mobil Prepaid Prepaid ROMÂNĂ Cuprins 1. Cartela USIM...4 2. Punerea în funcţiune şi primul apel...4 3. Creditul perioada de valabililtate a creditului şi perioada de graţie...4

More information

Multi Channel AV Receiver (Receptor AV multicanal)

Multi Channel AV Receiver (Receptor AV multicanal) 4-287-974-11(1) (RO) Multi Channel AV Receiver (Receptor AV multicanal) Instrucţiuni de utilizare STR-DA5700ES AVERTISMENT Pentru a reduce riscul de incendiu, nu acoperiţi orificiul de ventilare al aparatului

More information

Seminar 2. Diagrama SIPOC. Harta proceselor. Studiu de caz pentru un ansamblu de procese. Scop. Durată. Obiective CUPRINS. A. Diagrama SIPOC pag.

Seminar 2. Diagrama SIPOC. Harta proceselor. Studiu de caz pentru un ansamblu de procese. Scop. Durată. Obiective CUPRINS. A. Diagrama SIPOC pag. Seminar 2 Diagrama SIPOC. Harta proceselor. Studiu de caz pentru un ansamblu de procese Scop - Realizarea de către studenți a diagramei SIPOC și a hărții proceselor (HP) pentru o companie Durată Obiective

More information

Ghidul utilizatorului

Ghidul utilizatorului Ghidul utilizatorului Xperia E C1505/C1504 Cuprins Xperia E Ghidul utilizatorului...6 Noţiuni de bază...7 Ce este Android?...7 Prezentare generală a telefonului...7 Asamblare...9 Deschiderea şi închiderea

More information

Certificatul digital calificat pentru membrii CECCAR

Certificatul digital calificat pentru membrii CECCAR Certificatul digital calificat pentru membrii CECCAR A. Solicitare certificate digital calificat pentru membrii CECCAR B. Instalarea softului pentru folosirea certificatului digital calificat C. Confirmarea

More information

DESIGNING A DRIP IRRIGATION SYSTEM USING HYDROCALC IRRIGATION PLANNING PROIECTAREA UNUI SISTEM DE IRIGAŢII PRIN PICURARE UTILIZÂND PROGRAMUL HYDROCALC

DESIGNING A DRIP IRRIGATION SYSTEM USING HYDROCALC IRRIGATION PLANNING PROIECTAREA UNUI SISTEM DE IRIGAŢII PRIN PICURARE UTILIZÂND PROGRAMUL HYDROCALC DESIGNING A DRIP IRRIGATION SYSTEM USING HYDROCALC IRRIGATION PLANNING PROIECTAREA UNUI SISTEM DE IRIGAŢII PRIN PICURARE UTILIZÂND PROGRAMUL HYDROCALC Abstract: The competitive demand of available water

More information

The Flow of Funds Into and Out of Business

The Flow of Funds Into and Out of Business BULETINUL Universităţii Petrol Gaze din Ploieşti Vol. LX No. 2/2008 69-76 Seria Ştiinţe Economice The Flow of Funds Into and Out of Business Mihail Vincenţiu Ivan Petroleum-Gas University of Ploieşti,

More information

Funds transfer pricing in banking. Transferul intern al fondurilor în mediul bancar

Funds transfer pricing in banking. Transferul intern al fondurilor în mediul bancar 119 Funds transfer pricing in banking Transferul intern al fondurilor în mediul bancar Professor Maria CARACOTA DIMITRIU, Ph.D. The Bucharest Academy of Economic Studies, Romania e-mail: maria.dimitriu@inde.ro

More information

SOFTWARE RELIABILITY PREDICTION MODEL USING RAYLEIGH FUNCTION

SOFTWARE RELIABILITY PREDICTION MODEL USING RAYLEIGH FUNCTION U.P.B. Sci. Bull., Series C, Vol. 73, Iss. 4, 2011 ISSN 1454-234x SOFTWARE RELIABILITY PREDICTION MODEL USING RAYLEIGH FUNCTION Ana Maria VLADU 1 Predicţia fiabilităţii produselor software poate determina

More information

A Decision Tree for Weather Prediction

A Decision Tree for Weather Prediction BULETINUL UniversităŃii Petrol Gaze din Ploieşti Vol. LXI No. 1/2009 77-82 Seria Matematică - Informatică - Fizică A Decision Tree for Weather Prediction Elia Georgiana Petre Universitatea Petrol-Gaze

More information

Manual de utilizare. Packard Bell EasyNote TE - 1

Manual de utilizare. Packard Bell EasyNote TE - 1 Manual de utilizare Packard Bell EasyNote TE - 1 CUPRINS Pornirea computerului 4 Conexiunea wireless... 4 Înregistrarea... 5 Instalarea software-ului... 6 Restaurare... 6 Aveţi probleme?... 6 Aspecte de

More information

GHID DE UTILIZARE MICROSOFT OFFICE 2007. Versiunea documentului 2.0

GHID DE UTILIZARE MICROSOFT OFFICE 2007. Versiunea documentului 2.0 GHID DE UTILIZARE MICROSOFT OFFICE 2007 Versiunea documentului 2.0 septembrie 2008 CUPRINS Cuprins... 2 Tabela de Figuri... 9 1. Introducere... 11 2. Microsoft Office 2007... 11 2.1. FORMATAREA PAGINII...

More information

Asistenţă tehnică. Conţinutul ambalajului. Router WiFi Dual Band 11ac R6200 Ghid de instalare

Asistenţă tehnică. Conţinutul ambalajului. Router WiFi Dual Band 11ac R6200 Ghid de instalare Asistenţă tehnică Vă mulţumim că aţi ales produsele NETGEAR. După instalarea dispozitivului, localizaţi seria pe eticheta produsului şi utilizaţi-o pentru a înregistra produsul la www.netgear.com/register.

More information

Date: March 19, 2014 No. 2571/19.03.2014

Date: March 19, 2014 No. 2571/19.03.2014 Date: March 19, 2014 No. 2571/19.03.2014 To: Financial Supervisory Authority Fax: 021-659.60.51 Bucharest Stock Exchange Fax: 021-256.92.76 CURRENT REPORT In compliance with the provisions of Law no. 297/2004

More information

How To Use Theatre Sync (Satellite)

How To Use Theatre Sync (Satellite) 2 ATENŢIONARE Pentru a reduce riscul de incendii sau şoc electric nu expuneţi acest aparat condiţiilor de ploaie sau umezeală. Pentru a evita risul şocurilor electrice, nu deschideţi carcasa aparatului.

More information

Metroul din Praga are 3 linii, identificate prin litere si culori:

Metroul din Praga are 3 linii, identificate prin litere si culori: TRANSPORTUL PUBLIC IN PRAGA Compania de Transport Public Praga este cea mai mare companie de transport di Cehia. In fiecare zi in Praga si in zonele limitrofe pasagerii utilizeaza aproape 2000 de garniture

More information

DESIGN OF AN EXPERT SYSTEM FOR EFFICIENT SELECTION OF DATA MINING METHOD

DESIGN OF AN EXPERT SYSTEM FOR EFFICIENT SELECTION OF DATA MINING METHOD BULETINUL INSTITUTULUI POLITEHNIC DIN IAŞI Publicat de Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi Tomul LIV (LVIII), Fasc. 2, 2008 Secţia AUTOMATICĂ şi CALCULATOARE DESIGN OF AN EXPERT SYSTEM FOR EFFICIENT

More information

Cuprins 1 Avertismente şi precauţii...1-1 2 Informaţii generale despre produs...2-1 3 Instalarea produsului şi operaţiuni iniţiale...

Cuprins 1 Avertismente şi precauţii...1-1 2 Informaţii generale despre produs...2-1 3 Instalarea produsului şi operaţiuni iniţiale... Cuprins 1 Avertismente şi precauţii... 1-1 2 Informaţii generale despre produs... 2-1 2.1 Aplicaţie de reţea... 2-1 2.2 Indicatori, interfeţe şi butoane... 2-2 2.2.1 Indicatori... 2-2 2.2.2 Interfeţe şi

More information

Duminica, 10 iulie Sambata, 16 iulie Varsta: 9 16 ani. COST: $300 CAD - all inclusive. Formular de Inregistrare

Duminica, 10 iulie Sambata, 16 iulie Varsta: 9 16 ani. COST: $300 CAD - all inclusive. Formular de Inregistrare Episcopia Ortodoxa Romana din America Vicariatul CANADEI Tabara de Vara Sf. Antonie cel Mare 2016 The Valley of the Mother of God Centru Crestin al Bisericii Ortodoxe Copte 953376 7th Line, Mono, Orangeville,

More information

Quality Research by Using Performance Evaluation Metrics for Software Systems and Components

Quality Research by Using Performance Evaluation Metrics for Software Systems and Components 8 Revista Inforatica Econoică nr.3(39)/2006 Quality Research by Using Perforance Evaluation Metrics for Software Systes and Coponents Asist. Ion BULIGIU, prof.dr. Georgeta ŞOAVĂ Facultatea de Econoie şi

More information

Instructions for use WASHING MACHINE. Contents IWSD 61081

Instructions for use WASHING MACHINE. Contents IWSD 61081 Instructions for use WASHING MACHINE GB English, 1 RO Română, 13 CZ Česky, 25 Contents Installation, 2-3 Unpacking and levelling Connecting the electricity and water supplies The first wash cycle Technical

More information

SC Arhimedes SRL GESTNET. Gestiunea Materialelor

SC Arhimedes SRL GESTNET. Gestiunea Materialelor SC Arhimedes SRL GESTNET Gestiunea Materialelor www.arhimedes.ro August 2009 2 Cuprins Introducere... 4 Generalitati... 5 Cerinte minimale... 10 Unitati... 11 Selectia unitatii... 11 Selectarea perioadei

More information

NUMERICAL ANALYSIS OF COMPOSITE STEEL CONCRETE STRUCTURAL SHEAR WALLS WITH STEEL ENCASED PROFILES

NUMERICAL ANALYSIS OF COMPOSITE STEEL CONCRETE STRUCTURAL SHEAR WALLS WITH STEEL ENCASED PROFILES BULETINUL INSTITUTULUI POLITEHNIC DIN IAŞI Publicat de Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi Tomul LV (LIX), Fasc. 3, 2009 Secţia CONSTRUCŢII. ĂRHITECTURĂ NUMERICAL ANALYSIS OF COMPOSITE STEEL

More information

COMMUNICATION B2C COMMUNICATION IN ROMANIA, BASED ON CTA AND KEYWORD RESEARCH

COMMUNICATION B2C COMMUNICATION IN ROMANIA, BASED ON CTA AND KEYWORD RESEARCH B2C IN ROMANIA, BASED ON CTA AND KEYWORD RESEARCH Lako Cristian, Assistant, PhD Student, Petru Maior University of Tîrgu Mureş Abstract: The paper discusses B2C communication strategies, based on statistical

More information

Project manager s pocket guide. Ghidul de buzunar al managerului de proiect

Project manager s pocket guide. Ghidul de buzunar al managerului de proiect The Ninth International Conference 159 Project manager s pocket guide Ghidul de buzunar al managerului de proiect Codin CARAGEA OTP Bank, Bucharest, Romania e-mail: codin.caragea@otpbank.ro Gabriela POPA,

More information

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului Ordin nr. 4151/2010 din 15/06/2010 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 445 din 01/07/2010 privind diploma de master si suplimentul la

More information

Cuprins Prezentare Generală Noțiuni de Bază Pornire Meniu Principal

Cuprins Prezentare Generală Noțiuni de Bază Pornire Meniu Principal Cuprins Prezentare Generală 4 Informații de contact... 4 Caracteristici standard... 4 Opțiuni LAN... 5 Wireless LAN... 5 Ethernet LAN prin cablu... 6 Panou frontal... 7 Panou posterior... 9 Etichetă MAC...

More information

Decline in prolonged hormone replacement therapy in women aged 45 years or more, and impact of a centralised database tool

Decline in prolonged hormone replacement therapy in women aged 45 years or more, and impact of a centralised database tool 5 Review Article Decline in prolonged hormone replacement therapy in women aged 45 years or more, and impact of a centralised database tool MARTINA TEICHERT, FEDOR BAART AND PETER A.G.M. DE SMET REZUMAT

More information

Association Rule Mining as a Data Mining Technique

Association Rule Mining as a Data Mining Technique BULETINUL Universităţii Petrol Gaze din Ploieşti Vol. LX No. 1/2008 49-56 Seria Matematică - Informatică - Fizică Association Rule Mining as a Data Mining Technique Irina Tudor Universitatea Petrol-Gaze

More information

ANEXA 1 la Contractul pentru emiterea i administrarea Cardurilor de Debit Citibank VISA Electron incheiat la data de

ANEXA 1 la Contractul pentru emiterea i administrarea Cardurilor de Debit Citibank VISA Electron incheiat la data de APPENDIX 1 To the Agreement On Issuing And Servicing Of Citibank Visa-Electron Debit Cards concluded on TERMS AND CONDITIONS FOR ISSUANCE AND USING THE CITIBANK VISA-ELECTRON DEBIT CARD AND THE CARD ACCOUNT

More information

BAZE DE DATE LECTOR DR. ADRIAN RUNCEANU

BAZE DE DATE LECTOR DR. ADRIAN RUNCEANU Universitatea Constantin Brâncuşi din Târgu-Jiu Facultatea de Inginerie Departamentul de Automatică, Energie şi Mediu BAZE DE DATE LECTOR DR. ADRIAN RUNCEANU 03.03.2013 Curs 2 - BAZE DE DATE 2 Curs 2 Sistemul

More information

Manual de instalare, programare si utilizare pentru sistemul de alarma wireless cu apelator GSM ARLS-GSM-004.

Manual de instalare, programare si utilizare pentru sistemul de alarma wireless cu apelator GSM ARLS-GSM-004. Manual de instalare, programare si utilizare pentru sistemul de alarma wireless cu apelator GSM ARLS-GSM-004. 1. Acest sistem inglobeaza ultimile noutati in proiectarea si fabricarea sistemelor de alarma.

More information

I. Rolul ratelor de dobândă în determinarea cursului de schimb. Paritatea ratelor de dobândă

I. Rolul ratelor de dobândă în determinarea cursului de schimb. Paritatea ratelor de dobândă I. Rolul ratelor de dobândă în determinarea cursului de schimb. Paritatea ratelor de dobândă A. Considerăm că rata dobânzii aferentă unor titluri de stat emise în U.K. este 10% anual. Cursul spot în prezent

More information

RESEARCH ON SOIL CONSOLIDATION USING CONSOLIDATION CELL UNDER CONSTANT RATE OF STRAIN

RESEARCH ON SOIL CONSOLIDATION USING CONSOLIDATION CELL UNDER CONSTANT RATE OF STRAIN BULETINUL INSTITUTULUI POLITEHNIC DIN IAŞI Publicat de Uniersitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi Tomul LX (LXIV), Fasc. 4, 014 Secţia CONSTRUCŢII. ARHITECTURĂ RESEARCH ON SOIL CONSOLIDATION USING CONSOLIDATION

More information

OFERTĂ MANUALE DE LIMBA ENGLEZĂ PENTRU ANUL ŞCOLAR 2014 2015

OFERTĂ MANUALE DE LIMBA ENGLEZĂ PENTRU ANUL ŞCOLAR 2014 2015 Casa Corpului Didactic a Municipiului București Splaiul Independenței Nr. 315A Sector 6, București, România Tel 0040213134901 Fax 0040213134927 www.ccd-bucuresti.org Casei Corpului Didactic Bucureşti în

More information

APARAT FOTO DIGITAL. Manual de referinţă

APARAT FOTO DIGITAL. Manual de referinţă APARAT FOTO DIGITAL Manual de referinţă Informaţii privind mărcile comerciale Microsoft, Windows şi Windows Vista sunt mărci comerciale înregistrate sau mărci comerciale ale Microsoft Corporation în Statele

More information

2012 Global Cloud Computing Survey Results

2012 Global Cloud Computing Survey Results In partnership with the TechSoup Global Network 2012 Global Cloud Computing Survey Results The Significance of Cloud Computing in the Social Benefit Sector: A Survey of 10,500 Nonprofits, Charities, and

More information

Expenses, Risks and Advantages Generated by the Introduction of the Euro Currency

Expenses, Risks and Advantages Generated by the Introduction of the Euro Currency BULETINUL Universităţii Petrol Gaze din Ploieşti Vol. LVIII No. 3 /2006 47-52 Seria Ştiinţe Economice Expenses, Risks and Advantages Generated by the Introduction of the Euro Currency Ion Bucur Universitatea

More information