B.A. ENGLISH ENTRANCE TEST

Save this PDF as:
Size: px
Start display at page:

Download "B.A. ENGLISH ENTRANCE TEST"

Transcription

1 B.A. ENGLISH ENTRANCE TEST Time allowed: 60 min Total marks for the test: 100 Marking scheme: 1 mark for each correct answer In each multiple choice question, only one of the four answers is correct. Choose the correct answer (letters a, b, c or d) and write the letter in the correct box on the Answer Sheet. Please DO NOT write on the test paper. Write your answers onto the Answer Sheet. Please DO NOT use dictionaries or any other reference materials. 1

2 1. name is Elena. a) She b) Her c) I d) His 2. We from Italy. a) do b) does c) are d) is 3. do they come from? a) Which b) Where c) Who d) What 4. What does he do? He s lawyer. a) a b) the c) any d) such 5. Daniel at eight o clock. a) has b) has breakfast c) breakfast d) have breakfast 6. you like big cities? a) Do b) Are c) Have d) Does 7. My Mum is looking at. a) she b) he c) her d) here 8. Where on Saturdays? a) does Kate go b) do go Kate c) Kate goes d) Kate does go 9. What does he do in free time? a) my b) the c) a d) his 10. We live in Prague. a) don t b) doesn t c) hasn t d) haven t 11. she speak a foreign language? a) Do b) Has c) Was d) Does 12. How often do you go shopping to that shop? - I every week. a) go usually b) usually go there c) come usually here d) go here 13. Have you a pet? a) any b) got c) have d) get 14. This book is that one. a) the same that b) different that c) the same as d) the different from 15. a lot of cars on the road. a) There re b) There s c) They re d) There 16. We don t have money. a) a b) any c) got d) no 17. Have you got a car? Yes, I. a) have b) am c) got d) do 18. They got a garden. a) hasn t b) didn t c) don t d) haven t 19. These new jeans are very. a) a lot b) cost c) expensive d) much 20. It s a pleasant, place to live. 2

3 a) quiet b) noise c) noisy d) traffic 21. They at home yesterday. a) did b) were c) was d) aren t 22. I there for a long time. a) live b) lived c) living d) alive 23. The restaurants were busy. a) very b) many c) a lot d) lots 24. She didn t a suit. a) take b) put c) were d) wear 25. I am not you. a) the same old b) as old c) as old as d) so old as 26. I coffee at the moment. a) drink b) am drinking c) drinks d) drank 27. My brother is more intelligent me. a) then b) that c) as d) than 28. Their house is biggest in our village. a) the b) this c) a d) than 29. It s the interesting film I have seen. a) most b) much c) very d) more 30. The phone s ringing: answer it. a) won t b) I am going to c) will d) I ll 31. Do you eating at home or in a restaurant? a) rather b) prefer c) more d) better 32. He is good at German, but his English is a) quiet well b) very good c) too good d) much better 33. The dog shouldn t be in the house! a) Get out it! b) Put it off! c) Take away it! d) Take it out! 34. I ve never eaten sushi. a) before b) already c) ago d) after 35. I love going to parties! a) I do so! b) So do I c) Me neither d) I do! 36. Have you flown by plane? a) always b) before c) ever d) soon 37. I can t a bus. a) driving b) drove c) drive d) to drive 38. They wear a uniform at school. a) haven t to b) don t have c) don t have to d) haven t got 39. I to your of the 15 th. a) would like to reply b) like to reply c) am wanting to reply d) would like replying 40. When are you to Paris? 3

4 a) to fly b) flew c) fly d) flying 41. I hear George on holiday soon. a) is going b) go c) goes d) will go 42. Do you mind at weekends? a) to work b) working c) work d) works 43. like to come for dinner next Sunday? a) Do you b) Will you c) Would you d) Could you 44. We ever spend Christmas alone. a) almost b) usually c) often d) hardly 45. I expect you have already finished your assignment, you? a) don t b) haven t c) didn t d) have 46. I need of black tights to wear with my new dress. a) a couple b) a pair c) a d) two 47. The top I bought yesterday feels. a) good b) that it is good c) well d) goodly 48. I am going to the pharmacy some painkillers. a) get b) for to get c) to get d) for getting 49. Did you understand what he was? a) telling b) saying c) speaking d) talking 50. I won t tell anyone, I promise. Neither I. a) won t b) will c) do d) am 51. Don t worry, everybody mistakes. a) does b) makes c) do d) make 52. I met a director film we saw together in person. a) who b) that c) whose d) which 53. Have you ever any money from the bank? a) lent b) given c) loan d) borrowed 54. When I come to pick you up? a) shall b) would c) Would you like that d) is supposed 55. Australia is I have been to so far. a) the furthest b) furthest c)far d) further 56. Will you please call me after you arrive the station? a) on b) in c) to d) at 57. We didn t find out where. a) is the museum b) was the museum c) the museum was d) was the museum 58. Will you be able to pay the money back by the end of this year? a) I hope yes. b) I think yes. c) I think I am. d) I hope so. 59. While driving, you have a valid driving licence on you. It is compulsory. a) can b) should c) don t have to d) have to 4

5 60. You had better book some accommodation. Just you have to stay there overnight. a) for case b) in case c) if d) even if 61. They play football when they were young. a) used to b) was c) were d) use to 62. I hope it be sunny tomorrow. a) will b) probably c) would d) will to 63. She like her mother. a) isn t b) look c) isn t look d) may to 64. does your girlfriend look like? a) What b) How c) Why d) Which 65. a good thing they didn t see you. a) This is b) What s c) That s d) It s 66. If we wake up in time, catch the bus. a) we catch b) we ll catch c) we had caught d) we caught 67. We to go to Italy for a year. a) decided b) deciding c) decide d) have decided 68. I m trying to work to pass my exam. a) hard b) much c) hardly d) good 69. I m writing this ask you to explain what you meant. a) for to b) in order to c) because d) because of 70. He told us that most trouble by school children. a) was caused b) caused c) were causing d) were caused 71. What to do tonight? a) have you like b) are you liking c) is you like d) would you like 72. I you before now but I ve had too much work. a) must have called b) should have called c) ought to call d) had to call 73. Who is work today? a) on b) in c) of d) at 74. I shower when you came in. a) was taking b) taked c) am taking d) were taking 75. Your English is better and better every day. a) being b) getting c) doing d) making 76. She was wearing a beautiful fur coat that I was jealous. a) so b) a so c) such d) such a 77. The lesson was cancelled, so we there. a) mustn t go b) wasn t go c) didn t went d) couldn t go 78. The problem was sorted out. a) easily b) easy c) an easy d) easy to 79. It was a difficult task to achieve, but I get home. 5

6 a) managed to b) at last c) could d) finally 80. If only I at the arrival time before I went to meet you. I was two hours early. a) would look b) have looked c) had looked d) would have looked 81. We ve arrived at the airport but the aeroplane. a) had left b) had leaved c) has leaved d) has left 82. I would go by car than bus. a) nor b) either c) rather d) neither 83. If I had won the lottery, I buy a ferrari. a) have b) would c) had d) would have 84. It for a week now. a) hasn t to work b) hasn t been working c) hasn t been d) not been worked 85. I'd have arrived safely if you had been more. a) carefully b) careful c) careless d) caring 86. I'd like to make of this opportunity to welcome you all. a) the most b) most c) more d) fewer 87. I had my hair cut, but I haven't it yet. a) got used to b) been getting used to c) been used to d) use to 88. I to get up every day at 7. a) must b) would c) had d) did 89. They with a great idea for how to solve the problem. a) came up b) came after c) came into d) came across 90. I'm interested your idea. a) to b) with c) on d) in 91. I've lived here 6 years. a) for b) since c) until d) by 92. I might fail my exams improve. a) if I m not b) if I don t c) if I haven t d) if I 93. I wore a tie, but when I got to the party I discovered I. a) must not b) haven t to c) needn t have d) ought to 94. The colour of this jacket doesn t me. a) fit b) suit c) go with d) like 95. An epidemic of measles in Africa last year. a) broke off b) broke open c) broke up d) broke out 96. I'm hot, can you open the window please. a) absolutely b) very c) totally d) completely 97. We need to raise her to the problem. a) awareness b) knowledge c) information d) standards 98. Sorry, I forgot to the shop! I'll try again tomorrow. a) go b) to go c) going d) to be going 99. They heard us, we were so silent. 6

7 a) couldn t have b) must c) mustn t d) must have 100. I am many different charities. a) involves in b) involved of c) involved in d) involved to ODPOVĚDNÍ ARCH I/IV II/IV III/IV IV/IV

8 ODPOVĚDNÍ ARCH - VÝSLEDKY I/IV II/IV III/IV IV/IV 1. B 26. B 51. B 76. C 2. C 27. D 52. C 77. D 3. B 28. A 53. D 78. A 4. A 29. A 54. A 79. A 5. B 30. D 55. A 80. C 6. A 31. B 56. D 81. D 7. C 32. D 57. C 82. C 8. A 33. D 58. D 83. B 9. D 34. A 59. D 84. B 10. A 35. B 60. B 85. B 11. D 36. C 61. A 86. A 12. B 37. C 62. A 87. A 13. B 38. C 63. A 88. C 14. C 39. A 64. A 89. A 15. A 40. D 65. D 90. D 16. B 41. A 66. B 91. A 17. A 42. B 67. D 92. B 18. D 43. C 68. A 93. C 19. C 44. D 69. B 94. B 20. A 45. B 70. A 95. D 21. B 46. B 71. D 96. B 22. B 47. A 72. B 97. A 23. A 48. C 73. D 98. B 24. D 49. B 74. A 99. A 25. C 50. B 75. B 100. C 8

PHRASAL VERBS INTRODUCTION. The Òsmall wordsó in phrasal verbs are important, because they completely change the meaning.

PHRASAL VERBS INTRODUCTION. The Òsmall wordsó in phrasal verbs are important, because they completely change the meaning. PHRASAL VERBS INTRODUCTION Phrasal verbs have two parts: a verb (e.g.: put, take, get, give, go, etc) and one or sometimes two "small words" (e.g.: on, up, out, in, etc) which go with the verb. Compare:

More information

1 I... swim well when I was very young. A can B could C knew. 3 What... on Sundays? A does Mary usually do B does Mary usually

1 I... swim well when I was very young. A can B could C knew. 3 What... on Sundays? A does Mary usually do B does Mary usually Test 2A 1 I... swim well when I was very young. A can B could C knew 2 When I got... I had a bath. A home B at home C to home 3 What... on Sundays? A does Mary usually do B does Mary usually C usually

More information

Today, it is spoken in some offices. He's going to study English hard. and talk with a lot of people in the future.

Today, it is spoken in some offices. He's going to study English hard. and talk with a lot of people in the future. Good. How are you? You re welcome. How are you? Oh, no. You mustn t help him. OK. I ll ask him. Why did you finish the report? You can t buy a dictionary. No, thank you. How are you? It s cloudy. How are

More information

Placement Test A. Underline the correct answer, a), b), c) or d). 14 He hasn't got brothers and sisters. a) some b) a c) the d) any

Placement Test A. Underline the correct answer, a), b), c) or d). 14 He hasn't got brothers and sisters. a) some b) a c) the d) any Underline the correct answer, a), b), c) or d). 1 I a student of English. a) are b) is c) am d) aren t 2 This is Carlos. He's. a) Japan b) Spain c) Italian d) France 3 She's from Tokyo. She Japanese. a)

More information

Jahresabschlusstest 1

Jahresabschlusstest 1 Jahresabschlusstest 1 Let s simply continue Please fill in the gaps with either the simple present or the present continuous forms of the verb in brackets. 1. Samantha usually (drink) a cup of coffee in

More information

ENGELSKA NIVÅTEST (1) Medel Sid 1(7)

ENGELSKA NIVÅTEST (1) Medel Sid 1(7) Medel Sid 1(7) Namn: Poäng: Nivå : Adress: Tel: Complete each sentence with one item from those given below. Use each item once only. Note: Each question has One mark. You must have all words in the correct

More information

DIDAKIS- ENGLISH ASSESSMENT TEST

DIDAKIS- ENGLISH ASSESSMENT TEST 1. Where you from? a) is b) are c) am d) have 2. This is my friend. name is Peter. a) Her b) Our c) Yours d) His 3. Mike is. a) A friend of mine b) A my friend c) Friend my d) Mine friend 4. My brother

More information

TEST DIAGNOSTYCZNY Z JĘZYKA ANGIELSKIEGO

TEST DIAGNOSTYCZNY Z JĘZYKA ANGIELSKIEGO 1. They are the United States. a) to b) for c) from d) with 3. is your favourite colour? a) How b) This c) Who d) What 5. This is my car. a) mother b) mothers c) mother is d) mother's 7. Are these shoes

More information

ENGLISH PLACEMENT TEST

ENGLISH PLACEMENT TEST ENGLISH PLACEMENT TEST NAME: Look at these examples. The correct answers are underlined. a) In warm climates people like / likes / are liking sitting outside in the sun. b) If it is very hot, they sit

More information

SALE TODAY All toys half price

SALE TODAY All toys half price Name: Class: Date: KET Practice PET TestPractice Reading Test and Reading Writing KET PET Part 1 Questions 1 5 Which notice (A H) says this (1 5)? For Questions 1 5 mark the correct letter A H on your

More information

Contents: 2008 www.perfect-english-grammar.com May be freely copied for personal or classroom use.

Contents: 2008 www.perfect-english-grammar.com May be freely copied for personal or classroom use. 2 Contents: Grammar of phrasal verbs 2 Deal with 3 Come across 5 Get on with 7 Look after 9 Pick up 11 Review 1 13 Put on 14 Take off 16 Look into 18 Turn down 20 Look forward to 22 Review 2 23 Answers

More information

English Language Placement Test

English Language Placement Test English Language English Language Placement Test For further information contact us: Tel. +44 (0) 8707 202 909 Email. enquiries@ediplc.com www.ediplc.com 1. We very hungry. is am are isn t 2. has long

More information

Practice file answer key

Practice file answer key Practice file answer key Unit 1 2 f 3 e 4 b 5 c 6 a 2 head 3 operate 4 subsidiaries 5 employees 6 sell 7 goods 8 make 9 competitors 2 companies 3 subsidiaries 4 goods 5 based 6 specialize 7 provide 8 operates

More information

EKOLA Junior High School Bilingual Programme Entrance Test (1h15) Sample Paper. Result:

EKOLA Junior High School Bilingual Programme Entrance Test (1h15) Sample Paper. Result: EKOLA Junior High School Bilingual Programme Entrance Test (1h15) Sample Paper Name: Result: Task 1 Which notice says what? For questions 1 5, match the correct letter A H. 1. You do not have to pay extra

More information

Placement test Written test

Placement test Written test Placement test Written test CEF A1 to C1 Choose the best answer for each question Stop when the questions become too difficult Spend no more than 40 minutes on the test 1 Where from? I m from Russia A

More information

Placement Test. It is designed to enable us to place you in a class at the right level for you.

Placement Test. It is designed to enable us to place you in a class at the right level for you. Placement Test Date / / Name Nationality This placement test contains 50 multiple-choice questions for you to answer, and 3 writing questions. Please write a few sentences for each writing question. It

More information

Grammar exercises. 1.- Match each sentence with the meaning implied by the modals: 2.- Rewrite these sentences using modal verbs:

Grammar exercises. 1.- Match each sentence with the meaning implied by the modals: 2.- Rewrite these sentences using modal verbs: Grammar exercises 1.- Match each sentence with the meaning implied by the modals: 2.- Rewrite these sentences using modal verbs: SOLUCIÓNS Exercise 1 Exercise 2 a) She can t be angry because she knew I

More information

LEVEL PRE-A1 LAAS LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM. English English Language Language Examinations Examinations. December 2005 December 2008

LEVEL PRE-A1 LAAS LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM. English English Language Language Examinations Examinations. December 2005 December 2008 NAME.. LAAS LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM LEVEL PRE-A1 Certificate Recognised by ICC English English Language Language Examinations Examinations HERE ARE YOUR INSTRUCTIONS: Be sure you have written

More information

Making requests and asking for permission.

Making requests and asking for permission. Making requests and asking for permission. Read the conversations below and fill in the gaps with the words and phrases from the lists. Do you mind if I is it OK if I could you turn What s the problem

More information

[elo'quia. S 1 / 6. Please mark the correct answer with a X. Example: I must my homework this evening. X. Duration: 45 minutes.

[elo'quia. S 1 / 6. Please mark the correct answer with a X. Example: I must my homework this evening. X. Duration: 45 minutes. [elo'quia. English test ] Duration: 45 minutes Family name First name Date Please mark the correct answer with a X. Example: I must my homework this evening. X do to make to do make 1] What do you do?

More information

Conditional Sentences Third Condition (Past Time - Unreal/ Contrary to Fact)

Conditional Sentences Third Condition (Past Time - Unreal/ Contrary to Fact) Conditional Sentences Third Condition (Past Time - Unreal/ Contrary to Fact) Complete the following sentences using the correct form of the verbs provided. Ex. Annie failed her history test, but if she

More information

Proficiency Evaluation Test Intermediate to Advanced

Proficiency Evaluation Test Intermediate to Advanced Proficiency Evaluation Test Intermediate to Advanced Name I. Grammar / Vocabulary II. Reading Comprehension III. Writing Sample IV. Conversation / Interview Directions for the Tutor: Allow the participant

More information

Kangourou Italia - British Institutes Gara del 2 marzo 2010 Categoria Wallaby Per studenti della classe terza della Scuola Secondaria di Primo Grado

Kangourou Italia - British Institutes Gara del 2 marzo 2010 Categoria Wallaby Per studenti della classe terza della Scuola Secondaria di Primo Grado Testi_Kang_10ENG.qxp 8-01-2010 22:38 Pagina 10 Kangourou Italia - British Institutes Gara del 2 marzo 2010 Categoria Per studenti della classe terza della Scuola Secondaria di Primo Grado Choose the correct

More information

Trip to Kristiansund - Norway

Trip to Kristiansund - Norway Trip to Kristiansund - Norway Sophia, Nico and Vincent from Germany Thursday, 20.09.2012 This is my story of the unforgettable days in Kristiansund, Norway. We went from our hometown Mering with the train

More information

MODALVERBS: STRUCTURE& USE

MODALVERBS: STRUCTURE& USE MODALVERBS: STRUCTURE& USE What are modal verbs? Can Could May Might Must Shall Should Ought to Will Would They are Auxiliary verbsthat provide additional and specific meaning to the main verb of the sentence

More information

Movers Reading & Writing

Movers Reading & Writing Page 28 Movers Cambridge Young Learners English Tests Part 1 6 questions Look and read. Choose the correct words and write them on the lines. a whale coffee a shoulder an elephant soup a stomach milk a

More information

THE EF ENGLISHLIVE GUIDE TO: Dating in English TOP TIPS. For making the right impression

THE EF ENGLISHLIVE GUIDE TO: Dating in English TOP TIPS. For making the right impression EF Englishlive: Language & Lifestyle Guides THE EF ENGLISHLIVE GUIDE TO: Dating in English TOP TIPS For making the right impression Index INDEX 03 Introduction 05 Asking someone out on a date 09 Booking

More information

Entry Exam 2016 in English

Entry Exam 2016 in English Entry Exam 2016 in English Family Name: First Name: Present School: Duration: 50 minutes Your are not allowed to use pencil. Use a pen! You may leave early. (When finished, turn your test upside down and

More information

SAY IT BETTER IN ENGLISH

SAY IT BETTER IN ENGLISH PHRASE GUIDE FOR THE BOOK SAY IT BETTER IN ENGLISH Useful Phrases for Work & Everyday Life Directions for use: This guide contains all the phrases included in the book Say it Better in English. If you

More information

REPORTED SPEECH. Reported speech is used to retell or report what other person has actually said. It is a very usual function in everyday language.

REPORTED SPEECH. Reported speech is used to retell or report what other person has actually said. It is a very usual function in everyday language. REPORTED SPEECH USE Reported speech is used to retell or report what other person has actually said. It is a very usual function in everyday language. STRUCTURE Formal aspects We can find different ways

More information

Cambridge Key English Test 1. Examination papers from University of Cambridge ESOL Examinations: English for Speakers of Other Languages

Cambridge Key English Test 1. Examination papers from University of Cambridge ESOL Examinations: English for Speakers of Other Languages Cambridge Key English Test 1 Examination papers from University of Cambridge ESOL Examinations: English for Speakers of Other Languages PUBLISHED BY THE PRESS SYNDICATE OF THE UNIVERSITY OF CAMBRIDGE The

More information

BBC LEARNING ENGLISH 6 Minute Grammar Future perfect continuous

BBC LEARNING ENGLISH 6 Minute Grammar Future perfect continuous BBC LEARNING ENGLISH 6 Minute Grammar Future perfect continuous This is not a word-for-word transcript Hello and welcome to 6 Minute Grammar with me,. And me,. Today s programme is all about the future

More information

Would you like to play tennis with me after school, Peter? I can t, Jane. I have to go straight home. How about tomorrow, then?

Would you like to play tennis with me after school, Peter? I can t, Jane. I have to go straight home. How about tomorrow, then? 2 2 1 3 1 1 1 Would you like to play tennis with me after school, Peter? I can t, Jane. I have to go straight home. How about tomorrow, then? 1 We can go today after school. 2 I don t have time today.

More information

Nombre: I am not playing. You are not (you aren t) eating. He is not (He isn t) reading. She is not (She isn t) sleeping.

Nombre: I am not playing. You are not (you aren t) eating. He is not (He isn t) reading. She is not (She isn t) sleeping. PRESENT CONTINUOUS Affirmative Negative Interrogative I am (I m) playing. You are (you re) eating He is (He s) reading. She is (She s) sleeping. It is (It s) running. We are (we re) speaking. You are (you

More information

Past Simple & Past Continuous. Exercises

Past Simple & Past Continuous. Exercises Past Simple & Past Continuous Exercises The following document is a brief description and a series of exercises for practicing the past simple and the past continuous in order to improve your knowledge

More information

FORM 5 ENGLISH TIME: 15 minutes Listening Comprehension. Instructions for the conduct of the Listening Comprehension Examination

FORM 5 ENGLISH TIME: 15 minutes Listening Comprehension. Instructions for the conduct of the Listening Comprehension Examination DIRECTORATE FOR QUALITY AND STANDARDS IN EDUCATION Department for Curriculum Management and elearning Educational Assessment Unit Annual Examinations for Secondary Schools 2011 Track 1 FORM 5 ENGLISH TIME:

More information

Modals 10.1 MODALS 10.2 PAST PROGRESSIVE MODALS 10.3 REVIEW

Modals 10.1 MODALS 10.2 PAST PROGRESSIVE MODALS 10.3 REVIEW 10 Modals 10.1 MODALS Dialogue Advice Line-Ups What Can I Do with It? (Using can) Are You the One? (Using can) Stop Me, Please! Role Play Class Rules 10.2 PAST PROGRESSIVE MODALS Knock at the Door 10.3

More information

TEST PLASUJĄCY Z JĘZYKA ANGIELSKIEGO pozwalający na ocenę poziomu zaawansowania znajomości języka

TEST PLASUJĄCY Z JĘZYKA ANGIELSKIEGO pozwalający na ocenę poziomu zaawansowania znajomości języka STUDIUM JĘZYKÓW OBCYCH Krakowskiej Akademii im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego ul. Herlinga-Grudzińskiego 1 tel./ fax.: 25-24-570, -572 TEST PLASUJĄCY Z JĘZYKA ANGIELSKIEGO pozwalający na ocenę poziomu

More information

Can May Must Shall Will Could Might Should Would. Be able to Be supposed to Have to Ought to Have better Be going to Be to Have got to Used to

Can May Must Shall Will Could Might Should Would. Be able to Be supposed to Have to Ought to Have better Be going to Be to Have got to Used to MODAL AUXILIARIES Modal auxiliaries are auxiliary verbs that lend different shades of meaning to the main verb to which they are attached. Modals help to express the mood or attitude of the speaker and

More information

ENGLISH FILE. End-of-course Test. New. Beginner. 1 Complete the sentences with one word.

ENGLISH FILE. End-of-course Test. New. Beginner. 1 Complete the sentences with one word. End-of-course Test GRAMMAR 1 Complete the sentences with one word. Example: A Are you Simon? B Yes, I am. 1 A Where Sally from? B She s from Ireland. 2 A Are they French? B No, they. They re Italian. 3

More information

One Day. Helen Naylor. ... Level 2. Series editor: Philip Prowse. Cambridge University Press 978-0-521-71422-8 - One Day.

One Day. Helen Naylor. ... Level 2. Series editor: Philip Prowse. Cambridge University Press 978-0-521-71422-8 - One Day. Cambridge English Readers... Level 2 Series editor: Philip Prowse One Day cambridge university press Cambridge, New York, Melbourne, Madrid, Cape Town, Singapore, São Paulo, Delhi Cambridge University

More information

That spring, the sun shone every day. I was lonely at first in

That spring, the sun shone every day. I was lonely at first in 1 Tom and Daisy That spring, the sun shone every day. I was lonely at first in the East. But I felt that this was the real beginning of my life. I walked in the fresh air. I bought books. I worked hard.

More information

Name Total Listening / 100 Total Grammar Part 2 / 50 Total Grammar Part 1 / 50 Grand total / 200

Name Total Listening / 100 Total Grammar Part 2 / 50 Total Grammar Part 1 / 50 Grand total / 200 OXFORD PLACEMENT TEST 2 GRAMMAR TEST PART 1 Name Total Listening / 100 Total Grammar Part 2 / 50 Total Grammar Part 1 / 50 Grand total / 200 Look at these examples. The correct answer is indicated in bold.

More information

Fry Phrases Set 1. TeacherHelpForParents.com help for all areas of your child s education

Fry Phrases Set 1. TeacherHelpForParents.com help for all areas of your child s education Set 1 The people Write it down By the water Who will make it? You and I What will they do? He called me. We had their dog. What did they say? When would you go? No way A number of people One or two How

More information

Unit 1. Language at work Present simple and continuous. Present simple. Present continuous

Unit 1. Language at work Present simple and continuous. Present simple. Present continuous Unit 1 Language at work Present simple and continuous Present simple Use the present simple 1 to talk about routines I usually arrive at work at about 8.30. 2 to talk about things we think of as permanent

More information

Making Friends at College

Making Friends at College Unit 1 1 Making Friends at College Study Buddies Passage 02 One of the most challenging aspects of college life is finding the right balance between social and academic activities. Everyone wants to have

More information

LESSON TITLE: Jesus Visits Mary and Martha THEME: Jesus wants us to spend time with \ Him. SCRIPTURE: Luke 10:38-42

LESSON TITLE: Jesus Visits Mary and Martha THEME: Jesus wants us to spend time with \ Him. SCRIPTURE: Luke 10:38-42 Devotion NT249 CHILDREN S DEVOTIONS FOR THE WEEK OF: LESSON TITLE: Jesus Visits Mary and Martha THEME: Jesus wants us to spend time with \ Him. SCRIPTURE: Luke 10:38-42 Dear Parents Welcome to Bible Time

More information

English Grammar Passive Voice and Other Items

English Grammar Passive Voice and Other Items English Grammar Passive Voice and Other Items In this unit we will finish our look at English grammar. Please be aware that you will have only covered the essential basic grammar that is commonly taught

More information

ENGELSKA NIVÅTEST (1) Avancerad Sid 1(4)

ENGELSKA NIVÅTEST (1) Avancerad Sid 1(4) Avancerad Sid 1(4) Namn:........................................ Poäng:........ Nivå :....... Complete each sentence with one item from those given below. Use each item once only. Example: John gets up

More information

Jahrgangsstufentest. an bayerischen Realschulen

Jahrgangsstufentest. an bayerischen Realschulen Jahrgangsstufentest ENGLISCH an bayerischen Realschulen Termin: Mittwoch, 29. September 2010 earbeitungszeit: 45 Minuten Name: Klasse: 7 Punkte: / 60 Note: TSK 1 PRT I: Listening You will hear four short

More information

10 Common English Idioms and How to Use Them. Learn the meanings and origins of 10 common idioms and how to use them in sentences

10 Common English Idioms and How to Use Them. Learn the meanings and origins of 10 common idioms and how to use them in sentences 10 Common English Idioms and How to Use Them Learn the meanings and origins of 10 common idioms and how to use them in sentences What is an idiom? An idiom is a phrase that has a meaning which is different

More information

California Treasures High-Frequency Words Scope and Sequence K-3

California Treasures High-Frequency Words Scope and Sequence K-3 California Treasures High-Frequency Words Scope and Sequence K-3 Words were selected using the following established frequency lists: (1) Dolch 220 (2) Fry 100 (3) American Heritage Top 150 Words in English

More information

1) To take a picture is fun. It is fun to take a picture. it To master English grammar is difficult. It is difficult to master English grammar.

1) To take a picture is fun. It is fun to take a picture. it To master English grammar is difficult. It is difficult to master English grammar. 3 1) To take a picture is fun. It is fun to take a picture. it To master English grammar is difficult. It is difficult to master English grammar. English grammar is diffcult to master. 2) My dream is to

More information

Holy Family Canossian College Second Term Test 2002-2003 Form 1 English

Holy Family Canossian College Second Term Test 2002-2003 Form 1 English 1 Holy Family Canossian College Second Term Test 2002-2003 Form 1 English Time allowed: 40 mins Full marks: 70 Instructions: 1. Read all the questions carefully and write your answers CLEARLY on the answer

More information

1. This question paper consists of TWO sections: QUESTION 1: Comprehension (20) QUESTION 2: Language (10) QUESTION 3: Multiple Choice Questions (50)

1. This question paper consists of TWO sections: QUESTION 1: Comprehension (20) QUESTION 2: Language (10) QUESTION 3: Multiple Choice Questions (50) CAMI Education (Pty) Ltd Reg. No. 1996/017609/07 CAMI House Fir Drive, Northcliff P.O. Box 1260 CRESTA, 2118 Tel: +27 (11) 476-2020 Fax : 086 601 4400 web: www.camiweb.com e-mail: info@camiweb.com ENGLISH

More information

PRELIMINARY ENGLISH TEST for Schools

PRELIMINARY ENGLISH TEST for Schools Centre Number Candidate Number Candidate Name PRELIMINRY ENGLISH TEST for Schools PPER 2 Listening Sample Paper Time pproximately 35 minutes (including 6 minutes transfer time) INSTRUCTIONS TO CNDIDTES

More information

Parable of The Prodigal Son

Parable of The Prodigal Son Parable of The Prodigal Son Teacher Pep Talk: Children need to know that they are loved unconditionally. In fact, we all need to know it! In the Parable of the Prodigal Son, Jesus assures us that God will

More information

A test based on the grammar-grade one

A test based on the grammar-grade one A test based on the grammar-grade one Choose the correct option for these comparative and superlative adjective sentences. 1. I am my brother. a) taller than b) the tallest 2. She is student in her class.

More information

Entry test B1. Grammar Vocabulary Communication. Test di ingresso - classe III. Nome e cognome... Classe... Data...

Entry test B1. Grammar Vocabulary Communication. Test di ingresso - classe III. Nome e cognome... Classe... Data... Test di ingresso - classe III Entry test B1 Grammar Vocabulary Communication Nome e cognome... Classe.........................................................................................................................................................................................

More information

1999 Simon Baron-Cohen, Michelle O Riordan, Rosie Jones & Kate Plaisted. Faux Pas Recognition Test. (Child Version)

1999 Simon Baron-Cohen, Michelle O Riordan, Rosie Jones & Kate Plaisted. Faux Pas Recognition Test. (Child Version) Citation for use of this test: Faux Pas Recognition Test (Child Version) Created by Simon Baron-Cohen, Michelle O Riordan, Valerie Stone, Rosie. Baron-Cohen, S., O Riordan, M., Jones, R., Stone, V.E. &

More information

TeachingEnglish Lesson plans

TeachingEnglish Lesson plans Worksheets - Negotiations (1): Building relationships 1. Negotiations quiz 1. In what situations do you negotiate? Who do you negotiate with? Think about both your work and your private life. 2. What s

More information

VERBS (2) Modal Verbs (03)

VERBS (2) Modal Verbs (03) VERBS (2) Modal Verbs (03) Modal Verbs: in context 2 min What are modal verbs? She can swim. He should go to the doctor. Modal verbs are a small group of verbs, which are very different from normal verbs.

More information

[Track 1] Part 2 Category 1

[Track 1] Part 2 Category 1 [Track 1] Category 1 1. Who's teaching the photography course? Mr. Silva is. 2. When is the earliest you could see Mr. Gonzales? Three o'clock would be safe. [Track 2] 3. Where's the staff meeting taking

More information

Most Common Words Transfer Card: List 1

Most Common Words Transfer Card: List 1 Most Common Words Transfer Card: List 1 the to a and in you that of it not for I is an Meg is in the bed. That is not for you. It is in a bag. I am not mad. Most Common Words Transfer Card: List 2 on with

More information

Language at work To be Possessives

Language at work To be Possessives Unit 1 Language at work To be Possessives To be Positive: I am / m a receptionist. You / We / They are / re Polish. He / She / It is / s from Brazil. Negative: I am not / m not a team leader. You / We

More information

Jahrgangsstufentest ENGLISCH. an bayerischen Realschulen. Termin: Mittwoch, 2. Oktober 2013. Bearbeitungszeit: 45 Minuten.

Jahrgangsstufentest ENGLISCH. an bayerischen Realschulen. Termin: Mittwoch, 2. Oktober 2013. Bearbeitungszeit: 45 Minuten. Jahrgangsstufentest ENGLISH an bayerischen Realschulen Termin: Mittwoch, 2. Oktober 2013 Bearbeitungszeit: 45 Minuten Name: Klasse: 7 Punkte: / 60 Note: PART I: Listening TASK 1 You will hear five short

More information

Making Inferences Picture #1

Making Inferences Picture #1 Making Inferences Picture #1 Casey and Josie are standing in front of East Moore Middle School. Making Inferences Picture #2 Sue surprised her friend with a gift. Making Inferences Picture #3 Angela isn

More information

FILE 1 FILE 2. english file PRE-INTERMEDIATE third edition Entry Checker answer key. a 1 Our 2 My 3 your 4 its 5 your 6 My 7 our 8 His 9 their 10 her

FILE 1 FILE 2. english file PRE-INTERMEDIATE third edition Entry Checker answer key. a 1 Our 2 My 3 your 4 its 5 your 6 My 7 our 8 His 9 their 10 her English File Pre-Intermediate third edition Entry Checker answer key FILE 1 1A a 1 are 2 am 3 are 4 is 5 are 6 is 7 are 8 are 9 is 10 am b 1 I m 2 You re 3 It s 4 They re c 1 We re 2 It s 3 He s 4 You

More information

Handouts for Conversation Partners: Grammar

Handouts for Conversation Partners: Grammar Handouts for Conversation Partners: Grammar Contents A Cheat Sheet on the Tenses in English... 2 Conditionals... 3 Past Participles... 5 Present Perfect Tense... 6 Present Perfect Continuous... 6 Past

More information

ODPOVĚDNÍ ZKOUŠKOVÝ LIST STUDENTA ANGLICKÝ JAZYK A1

ODPOVĚDNÍ ZKOUŠKOVÝ LIST STUDENTA ANGLICKÝ JAZYK A1 ODPOVĚDNÍ ZKOUŠKOVÝ LIST STUDENTA ANGLICKÝ JAZYK A1 Studijní obor: PE/PPE/KLZ/PKLZ/MAR/PMAR/MBA Časový limit: 45 min Varianta testu: VZOR Pomůcky: bez pomůcek Jméno a příjmení: Studijní skupina: Obdrţené

More information

BBC LEARNING ENGLISH 6 Minute Vocabulary Irregular verbs 1

BBC LEARNING ENGLISH 6 Minute Vocabulary Irregular verbs 1 BBC LEARNING ENGLISH 6 Minute Vocabulary Irregular verbs 1 NB: This is not a word-for-word transcript Hello and welcome to 6 Minute Vocabulary. I m. And I m. Actually, sorry I m late. Yes, you should be.

More information

A) Complete the sentences with SIMPLE PRESENT or PRESENT CONTINUOUS.

A) Complete the sentences with SIMPLE PRESENT or PRESENT CONTINUOUS. ŠESTI RAZRED A) Complete the sentences with SIMPLE PRESENT or PRESENT CONTINUOUS. 1. Susan usually. (go) to school by bus, but now she.. (go) to school by train. 2. Mary often.. (read) in bed, but today

More information

LESSON TITLE: Jesus Heals Blind Bartimaeus

LESSON TITLE: Jesus Heals Blind Bartimaeus Devotion NT257 CHILDREN S DEVOTIONS FOR THE WEEK OF: LESSON TITLE: Jesus Heals Blind Bartimaeus THEME: Jesus always has time for us! SCRIPTURE: Mark 10:46-52 Dear Parents Welcome to Bible Time for Kids!

More information

computer exam Evie Look back at the story and complete. Read and write Alex or Evie. Be careful Alex or you won t I didn t pass my.

computer exam Evie Look back at the story and complete. Read and write Alex or Evie. Be careful Alex or you won t I didn t pass my. Worksheet Look back at the story and complete. I didn t pass my. computer exam If you don t, you don t. Be careful Alex or you won t. I It s always nice to make She s wearing. tennis.. To a? Alex Evie

More information

Anglia ESOL International Examinations. Pre-Intermediate Level (A2+) Paper FF114

Anglia ESOL International Examinations. Pre-Intermediate Level (A2+) Paper FF114 Please stick your candidate label here W R Anglia ESOL International Examinations Pre-Intermediate Level (A2+) CANDIDATE INSTRUCTIONS: W1 [20] Paper FF114 Time allowed TWO hours. Stick your candidate label

More information

Chapter. The Weekend

Chapter. The Weekend Chapter 3 The Weekend T he weekend begins on Friday night and ends on Sunday night. Our weekend lives are usually different from our weekday lives. We may relax and have fun. We may also work at weekend

More information

English Phrasal Verbs

English Phrasal Verbs English Phrasal Verbs 70 units of vocabulary reference and practice Self-study and classroom use Michael McCarthy Felicity O'Dell PUBLISHED BY THE PRESS SYNDICATE OF THE UNIVERSITY OF CAMBRIDGE The Pitt

More information

A bigger family, a better future.

A bigger family, a better future. A bigger family, a better future. Child sponsorship is changing for the better Sponsors like you are a vital part of our big, supportive family. Like us, you want the very best for your sponsored child.

More information

Metropolitan University Prague. International Relations and European Studies. Bachelor Entrance Test. 60 Minutes

Metropolitan University Prague. International Relations and European Studies. Bachelor Entrance Test. 60 Minutes Metropolitan University Prague International Relations and European Studies Bachelor Entrance Test 60 Minutes Reading Test: Part 1 Look at the export markets about four central European countries. Decide

More information

How to form the Present Perfect

How to form the Present Perfect The present perfect verb tense is a little difficult in English it is used in several different ways, and there are lots of rules to remember. This lesson will teach you everything you ever wanted to know

More information

UNIVERSITA' DEGLI STUDI DI URBINO CARLO BO ACCERTAMENTO DI LINGUA INGLESE: LIVELLO B2

UNIVERSITA' DEGLI STUDI DI URBINO CARLO BO ACCERTAMENTO DI LINGUA INGLESE: LIVELLO B2 UNIVERSITA' DEGLI STUDI DI URBINO CARLO BO ACCERTAMENTO DI LINGUA INGLESE: LIVELLO B2 Cognome/Nome... N. Matr... Dottorato di appartenenza... Data... Firma... READING 1 Read the text and tick ( ) A, B,

More information

BBC Learning English Talk about English Business Language To Go Part 10 - Dealing with difficult clients

BBC Learning English Talk about English Business Language To Go Part 10 - Dealing with difficult clients BBC Learning English Business Language To Go Part 10 - Dealing with difficult clients This programme was first broadcast in 2001. This is not an accurate word-for-word transcript of the programme. We ll

More information

Verb To Be Past Tense Affirmative and Negative

Verb To Be Past Tense Affirmative and Negative Verb To Be Past Tense Affirmative and Negative A. Put the correct form of the verb to be (was/were) in the past tense in the following sentences. 1. Judy sick yesterday. 2. We in the same class last year.

More information

BUSEL 2015-2016 ACADEMIC YEAR ELEMENTARY EXAM TASK TYPES

BUSEL 2015-2016 ACADEMIC YEAR ELEMENTARY EXAM TASK TYPES The Elementary exams will have all or some the following task types. READING SECTION TIPS FOR THE READING SECTION DO practise reading English as much as possible. revise the topics, grammar and vocabulary

More information

Hi-tech. Language focus. First conditional. Second conditional. eat. 'd give / wouldn t

Hi-tech. Language focus. First conditional. Second conditional. eat. 'd give / wouldn t 9 Hi-tech Language focus First conditional 1a Complete the sentences with the correct form of the verb in brackets. Use the Present Simple or will + infinitive. eat 1 If you (eat) cheese late at night,

More information

Three speaking activities to start off a New Year

Three speaking activities to start off a New Year Happy New Year! Three speaking activities to start off a New Year by Lindsay Clandfield The following three activities are all suitable for your first classes back in January, or if you are starting a

More information

PET Writing. How to pass the Pet Writing Section

PET Writing. How to pass the Pet Writing Section PET Writing How to pass the Pet Writing Section Index: 1.Who is this book for?... 3 2.Format of the exam... 3 3.Useful Phrases for all writing types... 4 4.Writing short notes... 4 Advice:... 4 Sample

More information

Isaac and Rebekah. (Genesis 24; 25:19-34; 27:1-40) Spark Resources: Spark Story Bibles. Supplies: None. Spark Resources: Spark Bibles

Isaac and Rebekah. (Genesis 24; 25:19-34; 27:1-40) Spark Resources: Spark Story Bibles. Supplies: None. Spark Resources: Spark Bibles BIBLE SKILLS & GAMES LEADER GUIDE Isaac and Rebekah (Genesis 24; 25:19-34; 27:1-40) Age-Level Overview Age-Level Overview Open the Bible Activate Faith Lower Elementary Workshop Focus: God s promises come

More information

Red Kangaroo. Choose the correct answers.

Red Kangaroo. Choose the correct answers. Baby_Kang_07.qxp 16-04-2007 12:20 Pagina 23 Kangourou Italia - British Institutes Gara del 20 marzo 2007 Categoria Per studenti della classe quinta della Scuola Secondaria di Secondo Grado Choose the correct

More information

Refer to: Present & future If-clause Main clause. ZERO Present + Present. If you can meet me at the car, that s easiest for me.

Refer to: Present & future If-clause Main clause. ZERO Present + Present. If you can meet me at the car, that s easiest for me. 1 CONDITIONALS Refer to: Present & future If-clause Main clause ZERO Present + Present If you press this button, the engine stops. If you can meet me at the car, that s easiest for me. Present + If you

More information

Choose the correct alternative to complete the sentences.

Choose the correct alternative to complete the sentences. Testi_Kang_09.qxp 19-04-2009 20:00 Pagina 16 Kangourou Italia - British Institutes Gara dell 11 marzo 2009 Categoria Per studenti della classe seconda della Scuola Secondaria di Secondo Grado Choose the

More information

Wallaby Choose the correct answer (Scegli la risposta giusta)

Wallaby Choose the correct answer (Scegli la risposta giusta) Baby_Kang_07.qxp 16-04-2007 12:17 Pagina 10 Kangourou Italia - British Institutes Gara del 20 marzo 2007 Categoria Per studenti della classe terza della Scuola Secondaria di Primo Grado Choose the correct

More information

Simple Present Tense. Simple Present Tense in the Negative. Grammar Practice Worksheets

Simple Present Tense. Simple Present Tense in the Negative. Grammar Practice Worksheets Simple Present Tense Choose the correct verb from the list below to complete the following sentences. Use the correct form of the simple present tense. fix stand speak drink eat do wear have wash make

More information

A Note to Parents. 1. As you study the list, vary the order of the words.

A Note to Parents. 1. As you study the list, vary the order of the words. A Note to Parents This Wordbook contains all the sight words we will be studying throughout the year plus some additional enrichment words. Your child should spend some time each week studying this Wordbook

More information

Student s full name... PART A - GRAMMAR I. Put the verbs in the sentences below into either Present Simple, Present Continuous, Past

Student s full name... PART A - GRAMMAR I. Put the verbs in the sentences below into either Present Simple, Present Continuous, Past Egzamin z języka angielskiego Poziom: PRE-INTERMEDIATE Student s full name...... Group... GRAMMAR VOCABULARY TOTAL MAXIMUM SCORE 50 50 SCORE OBTAINED GRADE PART A - GRAMMAR I. Put the verbs in the sentences

More information

DEFINITION OF CLAUSE AND PHRASE:

DEFINITION OF CLAUSE AND PHRASE: 1 PHRASE vs. CLAUSE In order to punctuate sentences correctly and avoid fragments, we need to know the difference between two kinds of word groups: phrases and clauses. We can see the difference in the

More information

300 Basic English Sentences

300 Basic English Sentences 300 Basic English Sentences Five w : what, who, which, why, where, and one How 1. This is, That is, These are, Those are, 1 This is a book. 2 This is not a book. 3 Is this a book? 4 What is it? 5 That

More information

Keep your English up to date 4. Teacher s pack Lesson plan and student worksheets with answers. Facebook

Keep your English up to date 4. Teacher s pack Lesson plan and student worksheets with answers. Facebook Keep your English up to date 4 Teacher s pack Lesson plan and student worksheets with answers British Broadcasting Corporation 2008 Lesson Plan: Teacher's notes CONTENTS 1. Level, topic, language, aims,

More information

ACT ONE. (The phone rings. He answers.)

ACT ONE. (The phone rings. He answers.) YAKUP ALMELEK ACT ONE The action unfolds in the suite of a five-star hotel. There may or may not be a door between the two connecting rooms. There should be be a desk, a computer, a fax and a photocopier

More information

2. Provide the words that your student doesn t give in the above exercise and relate these words to those your student already knows.

2. Provide the words that your student doesn t give in the above exercise and relate these words to those your student already knows. Home Tutor Scheme Lesson Plan Topic: BANKING INTRODUCTION FUNCTIONS & STRUCTURES EXTENSIONS 1. Vocabulary 2. Warm up questions 3. Reading 1. Filling in Bank Forms 2. Structures 3. Sample Dialogues 1. A

More information