SBS PRACTICE TEST 7. Grade 8 / SBS PRACTICE TEST Test Number Mr. Beams is always and to me. He always listens to my ideas.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Size: px
Start display at page:

Download "SBS PRACTICE TEST 7. Grade 8 / SBS PRACTICE TEST Test Number 7. 3. Mr. Beams is always and to me. He always listens to my ideas."

Transcription

1 SBS PRACTICE TEST sorularda konuşma balonlarında boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 3. Mr. Beams is always and to me. He always listens to my ideas. 1. I have done skateboarding. I think it is the most difficult sport I have seen. A) kindly / respect / careful B) kind / respectful / carefully C) kindly / respect / carefully D) kind / respectful / careful A) never / before / ever B) ever / never / already C) never / yet / ever D) ever / before / never 4. My skin is dry and rough. I use some cream, I guess. 2. After the war the prince signed a peace with his neighbouring country. 5. A) enough / will B) too / should C) too / would like D) enough / had better Hey, stop it! Don t be. Lunch is almost ready. A) enemy B) war C) treaty D) defendant A) impossible B) important C) impatient D) imperfect Copyright Page 1

2 6.-8. sorularda verilen cümleyi uygun şekilde tamamlayan ifadeyi bulunuz We should use recycled paper she can lift everything. A) when you get lost in the forest B) in case of a forest fire C) because forests are dangerous D) so that we could save forests A) She is so weak and short that B) She is such a clever woman that C) She is so innocent and careful that D) She is such a strong woman that soruda konuşma balonunda verilen cümlenin hangi sorunun cevabı olduğunu bulunuz.? In my opinion, you should keep a diary in order to practice writing. if you don t want to forget anything you need. A) You can find out a shopping list B) You can look up for a lemon in the list C) You should write down a shopping list D) You may put together all the shopping lists A) Do I need to focus on pronounciation B) How can I improve my writing skills C) How long have you been keeping a diary D) Have you ever kept a diary Copyright Page 2

3 10. soruda verilen duruma uygun düşen cümleyi bulunuz sorularda verilen cümleye anlamca en yakın olan cümleyi bulunuz. You are a teacher. Hülya is your one of your students. She studies hard but she couldn t manage to pass the exams. You don t want her to be upset. You say: 12.. You are guilty of murdering your wife. A) You have a good sense of humour. You make me laugh. B) I would rather leave school than study hard for the exams. C) I believe that you will do better in the next exam. D) Why don t you study harder. You are really a lazy student. A) He murdered his wife because he is innocent. B) He isn t innocent because he murdered his wife. C) He murdered his wife and now he isn t in prison. D) He murdered his wife but he is innocent. 11. soruda verilen resmi dikkate alarak konuşma balonunda söylenmiş olabilecek doğru ifadeyi seçiniz Write down the time of the exam. You may forget it.. A) I am proud of your brother s reading skills B) You brother has difficulty in speaking activities C) Your brother gets stressed in writing lessons D) I think your brother is a good listener A) I should write down the time of the exam in case I forget it. B) I had better write down the exam time in case she forgets it. C) I may write down the time of exam so that I forget it D) I can write down the exam so that the teacher forgets it. Copyright Page 3

4 14. soruda karşılıklı konuşmanın boş bırakılan kısmını tamamlayabilecek ifadeyi bulunuz soruları verilen parçaya göre cevaplayınız. Harry Mark Harry : Where did you go for your holiday? Mark : To Turkey. Harry : Mark: Yes, I often spend my holidays there. My name is Zeynep. I come from a big city. During the semester holiday my parents sent me to Balıkesir to spend a week on my uncle s farm. It was my first visit to my uncle s farm. My uncle was very pleased to see me. On the farm I rode a horse, fed chickens, ran in the fields and ate fruit fresh from the trees. My holiday was so enjoyable that I was very unhappy to leave the farm life. A) Did you have an enjoyable holiday? B) Really? How did you like it? C) Oh! Have you ever been there before? D) Did you spend a lot of money there? 15. Zeynep s. A) life on the farm was very difficult B) uncle was very happy to see her C) parents don t like farm life D) uncle left the farm and went to the city 16. Zeynep. A) hated the animals on the farm B) have visited her uncle s farm once a week C) always visits her uncle during summers D) enjoyed her holiday on the farm 17. Zeynep s parents. A) haven t sent her to the farm before B) were very happy to visit her on the farm C) often send her to the farm D) visited her uncle on the farm Copyright Page 4

5 KEY TO SBS PRACTICE TEST 7 1. A 11. A 2. C 12. B 3. B 13. A 4. B 14. C 5. C 15. B 6. D 16. D 7. C 17. A 8. D 9. B 10. C Copyright Page 5

SAMPLE PROFICIENCY EXAM I 1-23. sorularda, cümlede veya parçada boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz.

SAMPLE PROFICIENCY EXAM I 1-23. sorularda, cümlede veya parçada boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. SAMPLE PROFICIENCY EXAM I 1-23. sorularda, cümlede veya parçada boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. Amelia Earheart, America s most famous woman pilot, was born into a wealthy

More information

KPDS İNGİLİZCE SORU ÖRNEKLERİ

KPDS İNGİLİZCE SORU ÖRNEKLERİ KPDS İNGİLİZCE SORU ÖRNEKLERİ 1. 2. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 3. 7. sorularda, aşağıdaki parçada numaralanmış yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi

More information

1. - 53. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz.

1. - 53. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1. - 53. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. I m really looking forward (1) to the south of France next summer. We have travelled to France many times, but

More information

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. ORTAK SINAVI 27 KASIM 2014 Saat: 11.20

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. ORTAK SINAVI 27 KASIM 2014 Saat: 11.20 T.. 8. SINIF I. DÖNEM ORTAK SINAVI 27 KASIM 2014 Saat: 11.20 İNGİLİZE 1-10. sorularda boş bırakılan yere uygun gelen seçeneği işaretleyiniz. 1. Ronny : In my dream, I saw a big angry dog. Ece : Sorry....

More information

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. ORTAK SINAVI 27 KASIM 2014 Saat: 11.20

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. ORTAK SINAVI 27 KASIM 2014 Saat: 11.20 T.C. 8. SINIF I. ÖNEM ORTAK SINAVI 27 KASIM 2014 Saat: 11.20 İNGİLİZCE 1-10. sorularda boş bırakılan yere uygun gelen seçeneği işaretleyiniz. 1. Lena : I have a difficult exam tomorrow and I must study

More information

SINIF The Internet - I

SINIF The Internet - I 8. IM 11 KAVRAMA ST TE KAZ AN TEST SINIF The Internet - I 4. 1-2 - 3. soruları aşağıda verilen metne göre cevaplayınız. My brother, Steven is a computer expert. He uses the Internet for watching movies,

More information

8. SINIF I. DÖNEM ORTAK SINAVI

8. SINIF I. DÖNEM ORTAK SINAVI T.C. 8. SINIF I. DÖNEM ORTK SINVI 29 KSIM 2013 Saat: 12.00 İNGİLİZCE 1-11. sorularda boş bırakılan yere uygun gelen kelime ya da ifadeyi işaretleyiniz. 1. While hmet was driving to work, he hit a tree

More information

İNGİLİZCE TESTİ DİKKAT! BU BÖLÜMDE YANITLAYACAĞINIZ TOPLAM SORU SAYISI 20 DİR. ÖNERİLEN YANITLAMA SÜRESİ 40 DAKİKADIR.

İNGİLİZCE TESTİ DİKKAT! BU BÖLÜMDE YANITLAYACAĞINIZ TOPLAM SORU SAYISI 20 DİR. ÖNERİLEN YANITLAMA SÜRESİ 40 DAKİKADIR. İNGİLİZCE TESTİ DİKKAT! BU BÖLÜMDE YANITLAYACAĞINIZ TOPLAM SORU SAYISI 20 DİR. ÖNERİLEN YANITLAMA SÜRESİ 40 DAKİKADIR. 1) I. My Goodness! I have never seen such a wonderful island before. II. It is a beautiful

More information

12. SINIF TEST TEST I. 4. Karışık halde verilen diyalog hangi seçenekte doğru olarak sıralanmıştır.

12. SINIF TEST TEST I. 4. Karışık halde verilen diyalog hangi seçenekte doğru olarak sıralanmıştır. 12. SINIF TEST I 1-2 - 3. Soruları aşağıda verilen paragrafa göre cevaplayınız. The doctor looks after the sick people and prescribes medicines to help them recover fast. In order to become a doctor, a

More information

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. 15 ARALIK 2013 Saat: 11.20

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. 15 ARALIK 2013 Saat: 11.20 T.C. 8. SINIF I. DÖNEM 15 RLIK 2013 Saat: 11.20 İNGİLİZCE 1-10. sorularda boş bırakılan yere uygun gelen kelime ya da ifadeyi işaretleyiniz. 1. Last night, I had a dream. In my dream a man was trying

More information

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. ORTAK SINAVI 27 KASIM 2014 Saat: 11.20

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. ORTAK SINAVI 27 KASIM 2014 Saat: 11.20 T.C. 8. SINIF I. DÖNEM ORTK SINVI 27 KSIM 2014 Saat: 11.20 İNGİLİZCE 1-10. sorularda boş bırakılan yere uygun gelen seçeneği işaretleyiniz. 1. Tina : Why don t we have lunch together? Mark :... I m very

More information

SINIF STUDYING ABROAD I TEST

SINIF STUDYING ABROAD I TEST 9. SINIF STUDYING ABROAD I 1-8. sorularda boşluklara gelen uygun kelime ya da ifadeyi işaretleyiniz. 1. Adam : Do you know the girl with Jack? Baker : Yes, she is the new student coming from abroad. Adam

More information

A İNGİLİZCE KPSS-YD-CS / 2008 5. The original inhabitants of Burundi were the Twa, a people who now ---- only 1% of the population.

A İNGİLİZCE KPSS-YD-CS / 2008 5. The original inhabitants of Burundi were the Twa, a people who now ---- only 1% of the population. 1. 13. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. A İNGİLİZCE 5. The original inhabitants of Burundi were the Twa, a people who now ---- only 1% of the population.

More information

K.T.Ü. YABANCI DİLLER YÜKSEK OKULU 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ERASMUS YETERLİK SINAVI

K.T.Ü. YABANCI DİLLER YÜKSEK OKULU 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ERASMUS YETERLİK SINAVI ADI SOYADI : A 26.02.2013 ÖĞR. NO : 50 * 1.5= 75PUAN SÜRE: 100 DAK. NOT: Tüm yanıtlar, cevap anahtarına işaretlenecektir; soru sayfalarındaki işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır. A. 1. 15. Sorularda,

More information

1-30. Sorularda boş bırakılan yerlere uygun düşen ifadeyi bulunuz.

1-30. Sorularda boş bırakılan yerlere uygun düşen ifadeyi bulunuz. 1-30. Sorularda boş bırakılan yerlere uygun düşen ifadeyi bulunuz. 1. The Prime Minister aims to... education in less developed regions by this new project. A. appreciate B. promote C. adopt D. flourish

More information

YABANCI DİL TESTİ İNGİLİZCE

YABANCI DİL TESTİ İNGİLİZCE YABANCI DİL TESTİ İNGİLİZCE YABANCI DİL TESTLERİNİN CEVAP ANAHTARLARI BİRBİRİNDEN FARKLIDIR. YABANCI DİLİNİZİ CEVAP KÂĞIDINIZDA AYRILAN YERE İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. 1. Bu testte 100 soru vardır. 2. Cevap

More information

2009 KPSS İNGİLİZCE SORULARI

2009 KPSS İNGİLİZCE SORULARI 2009 KPSS İNGİLİZCE SORULARI 1. 13. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1- A ---- of courses are now available to help students get ahead in the music business

More information

Adı & Soyadı : A 09.09.2014 Sınıf & Numara : Süre: 70 (50 * 2 = 100 PUAN)

Adı & Soyadı : A 09.09.2014 Sınıf & Numara : Süre: 70 (50 * 2 = 100 PUAN) KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEK OKULU TEMEL İNGİLİZCE BÖLÜMÜ GÜZ DÖNEMİ ESKİ LİSANS/ YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN MUAFİYET SINAVI Adı & Soyadı : A 09.09.2014 Sınıf & Numara : Süre:

More information

A. undeniably B. abruptly C. fully D. currently E. actively. A. disturbs B. deserves C. contributes D. recovers E. succeeds

A. undeniably B. abruptly C. fully D. currently E. actively. A. disturbs B. deserves C. contributes D. recovers E. succeeds 1. - 22. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1. A vital problem facing us this century is the ----of global warming. 6. An estimated $4 billion over the next

More information

A) ourselves B) us C) himself D) themselves E) them. A) theirs / her B) mine / their C) your / my D) his / yours E) hers / ours

A) ourselves B) us C) himself D) themselves E) them. A) theirs / her B) mine / their C) your / my D) his / yours E) hers / ours 1.-18. sorularda, verilen cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1. I don t know the scheduled time of, but I do know that the plane to Istanbul has already left. A) purchase

More information

2011 KPSS İNGİLİZCE SORULARI

2011 KPSS İNGİLİZCE SORULARI 2011 KPSS İNGİLİZCE SORULARI 1. - 13. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1- Using our own internal state as a basis for judging other people may affect our

More information

A İNGİLİZCE SOSYAL BİLİMLER. 4. Though it is fashionable to denounce negative campaigning, every political expert knows it can be ---- effective.

A İNGİLİZCE SOSYAL BİLİMLER. 4. Though it is fashionable to denounce negative campaigning, every political expert knows it can be ---- effective. İNGİLİZCE 1. 18. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1. The Maastricht Treaty, which laid down the rules for euro membership, says that governments may not

More information

2010 KPSS İNGİLİZCE SORULARI

2010 KPSS İNGİLİZCE SORULARI 2010 KPSS İNGİLİZCE SORULARI 1. 13. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1- The pay ---- between men and women in Britain is still an outrageous situation

More information

YDS DENEME SINAVI. A) come around B) fight off C) go down D) cut in E) put across. A) dedicate to B) cope with C) turn over D) result from E) end up

YDS DENEME SINAVI. A) come around B) fight off C) go down D) cut in E) put across. A) dedicate to B) cope with C) turn over D) result from E) end up YDS DENEME SINAVI 1.-16. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen kelime veya ifadeyi bulunuz. 1- Most science fiction deals in some way with change and the ---- that science and technology

More information

2005 YDS BASIN KOPYASI YABANCI DİL TESTİ İNGİLİZCE

2005 YDS BASIN KOPYASI YABANCI DİL TESTİ İNGİLİZCE YABANCI DİL TESTİ İNGİLİZCE YABANCI DİL TESTLERİNİN CEVAP ANAHTARLARI BİRBİRİNDEN FARKLIDIR. YABANCI DİLİNİZİ CEVAP KÂĞIDINIZDA AYRILAN YERE İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. 1. Cevap kâğıdında, sınav yabancı

More information

A İNGİLİZCE SOSYAL BİLİMLER

A İNGİLİZCE SOSYAL BİLİMLER 1. 18. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. A İNGİLİZCE 4. In 1968, Bermuda, which used to be a British colony, was ---- a new constitution and autonomy except

More information

YABANCI DİL TESTİ İNGİLİZCE

YABANCI DİL TESTİ İNGİLİZCE YABANCI DİL TESTİ İNGİLİZCE YABANCI DİL TESTLERİNİN CEVAP ANAHTARLARI BİRBİRİNDEN FARKLIDIR. YABANCI DİLİNİZİ CEVAP KÂĞIDINIZDA AYRILAN YERE İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. 1. Bu testte 100 soru vardır. 2. Cevap

More information

ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ

ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ 2009-2010 AKADEMİK YILI YABANCI DİL SEVİYE TESPİT SINAVI Sınav Tarihi: 28.09.2009 Sınav Saati: 09:00 11:30 1. OTURUM Kitapçık Türü A ADI : SOYADI : ÖĞRENCİ NO : BÖLÜMÜ

More information

2006 KPSS İNGİLİZCE SORULARI

2006 KPSS İNGİLİZCE SORULARI 2006 KPSS İNGİLİZCE SORULARI 1. 13. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1- The river Loire runs through the heart of France, and this region embodies the

More information

A İNGİLİZCE KPSS/1-YD-CS/2006. 5. At airports, planes waste a lot of fuel and ---- large amounts of exhaust as they taxi to the runway.

A İNGİLİZCE KPSS/1-YD-CS/2006. 5. At airports, planes waste a lot of fuel and ---- large amounts of exhaust as they taxi to the runway. 1. 13. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1. The river Loire runs through the heart of France, and this region embodies the ---- of the French way of life.

More information

www.akindil.com 1 Deneme 1

www.akindil.com 1 Deneme 1 www.yds.net www.akindil.com www.yargiyayinevi.com 1. 14. sorularda boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz 1. Throughout history, Malta's location has given it great strategic importance

More information

8. SINIF. Communication - I TEST

8. SINIF. Communication - I TEST 20 8. SINIF Communication - I 1-7. sorularda boşluklara gelen uygun kelime ya da ifadeyi işaretleyiniz. 1. Mert : How do you usually keep in touch with your friends? Taylor : - - - -. A) I usually send

More information

A İNGİLİZCE SAĞLIK BİLİMLERİ. 5. If adenosine triphosphate (ATP) supply does not ---- demand, muscle contraction ceases.

A İNGİLİZCE SAĞLIK BİLİMLERİ. 5. If adenosine triphosphate (ATP) supply does not ---- demand, muscle contraction ceases. 1. 18. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. A İNGİLİZCE 5. If adenosine triphosphate (ATP) supply does not ---- demand, muscle contraction ceases. A) make

More information

Aşağıdaki sorularda boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz.

Aşağıdaki sorularda boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. Name: Surname: Number: Aşağıdaki sorularda boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 5. Isn't that the boy had a fight with your brother? a)which b) who c)where d)when 1.The name

More information

4. Controlled diet studies ---- that saturated fat increases cholesterol levels. lere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz.

4. Controlled diet studies ---- that saturated fat increases cholesterol levels. lere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. lere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1. In England, the general public s ---- of medical advice from the government stems from the fact that, in the past, such information has often proved vastly

More information

A İNGİLİZCE FEN BİLİMLERİ. 4. His efforts to ---- the threat of global warming with new forms of energy have been much appreciated.

A İNGİLİZCE FEN BİLİMLERİ. 4. His efforts to ---- the threat of global warming with new forms of energy have been much appreciated. 1. 18. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1. In the life sciences, biologists need to be more aware of the ---- between science and technology. A) approach

More information

going to take to town. On the way to the village, Mr. Norton joined Mr. Bates. I thought I would walk with you to town. I have some business I need

going to take to town. On the way to the village, Mr. Norton joined Mr. Bates. I thought I would walk with you to town. I have some business I need A BAD BET Mr. and Mrs. Bates had been married for forty years. In those forty years they had never had a fight, much less an argument. They were a happy couple because they always agreed on everything.

More information

A İNGİLİZCE FEN BİLİMLERİ. 4. The Sun s gravitational pull on the moon is more than twice that ---- by the Earth.

A İNGİLİZCE FEN BİLİMLERİ. 4. The Sun s gravitational pull on the moon is more than twice that ---- by the Earth. 1. 18. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. A İNGİLİZCE 4. The Sun s gravitational pull on the moon is more than twice that ---- by the Earth. A) attempted

More information

Kangourou Italia - British Institutes Gara del 2 marzo 2010 Categoria Wallaby Per studenti della classe terza della Scuola Secondaria di Primo Grado

Kangourou Italia - British Institutes Gara del 2 marzo 2010 Categoria Wallaby Per studenti della classe terza della Scuola Secondaria di Primo Grado Testi_Kang_10ENG.qxp 8-01-2010 22:38 Pagina 10 Kangourou Italia - British Institutes Gara del 2 marzo 2010 Categoria Per studenti della classe terza della Scuola Secondaria di Primo Grado Choose the correct

More information

A ÜNİVERSİTELERARASI KURUL YABANCI DİL SINAVI (SONBAHAR DÖNEMİ) İNGİLİZCE 26 Aralık 2010

A ÜNİVERSİTELERARASI KURUL YABANCI DİL SINAVI (SONBAHAR DÖNEMİ) İNGİLİZCE 26 Aralık 2010 Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A ÜNİVERSİTELERARASI KURUL YABANCI DİL SINAVI (SONBAHAR DÖNEMİ) İNGİLİZCE 26 Aralık 2010 ADI SOYADI T.C. KİMLİK NUMARASI SALON NUMARASI

More information

UNIT ONE CEVAP ANAHTARI

UNIT ONE CEVAP ANAHTARI UNIT ONE CEVAP ANAHTARI Part One 1. Parçaya göre doğru olan kelimeyi işaretleyiniz. 1. According to the psychiatrists, a phobia is a rational and excessive fear of an object or situation. 2. Phobic symptoms

More information

A) dismissed / would be B) has dismissed / are C) had dismissed / have been D) would dismiss / were E) was dismissing / were being

A) dismissed / would be B) has dismissed / are C) had dismissed / have been D) would dismiss / were E) was dismissing / were being 1.-18. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1. Astronomers ---- that huge star explosions could create carbon, oxygen and other elements, then ---- them into

More information

ÜDS FEN BİLİMLERİ EKİM 2009

ÜDS FEN BİLİMLERİ EKİM 2009 1. - 18. sorularda, cümlede bof bırakılan yerlere uygun düf en sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1. The cells of all living organisms have the ---- to harvest energy from the breakdown of organic fuel molecules.

More information

312. 417 07 20-417 07 22 WWW.KPDS.ORG

312. 417 07 20-417 07 22 WWW.KPDS.ORG 1. 18. sorularda, cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 4. By the 2 nd century A.D., peace and order once more ---- in Rome's outlying provinces. 1. This new anthology of

More information

312. 417 07 20-417 07 22 WWW.KPDS.ORG

312. 417 07 20-417 07 22 WWW.KPDS.ORG 1. 18. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1. The ---- of wasting in people with AIDS is similar to that seen in people who die from starvation. 5. Recent

More information

Lesson 50: Watching a Boxing Game

Lesson 50: Watching a Boxing Game Lesson 50: Watching a Boxing Game Hi! How are you today? Todayʼ s lesson is about Watching a Boxing Game. Letʼ s make learning English fun! Ders 50: Boks Maçı İzlemek Exercise 1 Vocabulary and Expressions

More information

<f)w e W;C"F C+ @+Qr O :q%tr!v a!!a!!aaa!aa!!a! BASIN KİTAPÇIĞI 00000000

<f)w e W;CF C+ @+Qr O :q%tr!v a!!a!!aaa!aa!!a! BASIN KİTAPÇIĞI 00000000 BASIN KİTAPÇIĞI AÇIKLAMA 1. Bu soru kitapçığı Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler olmak üzere üç ayrı alandaki İngilizce testini içermektedir. Testlerin cevap anahtarları birbirinden farklıdır.

More information

WWW.KPDS.ORG. 1.-18. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz.

WWW.KPDS.ORG. 1.-18. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1.-18. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1. In 1838, the area around the base of the Leaning Tower of Pisa was excavated to ---- columns that had sunk underground.

More information

Test žáka. Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2. Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK. Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu:

Test žáka. Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2. Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK. Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu: Test žáka Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2 Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu: Datum vytvoření: 14. 10. 2013 Obtížnost 1 Úloha 1 Woman: They are beautiful!

More information

ÜDS SOSYAL (MART) 2005

ÜDS SOSYAL (MART) 2005 1. 18. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1. Britain ---- French and German demands that the EU----to plan and run its own military operations. A) is accepting

More information

LYS5 (YDS) HAZIRLIK. A. Cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz.

LYS5 (YDS) HAZIRLIK. A. Cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. LYS5 (YDS) HAZIRLIK A. Cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1. Some people enjoy sitting and working in a dimly room. A) heated B) trembled C) vibrated D) enlarged E)

More information

1. The more idioms you know how to use correctly, the more natural your speech will sound

1. The more idioms you know how to use correctly, the more natural your speech will sound What are idioms? Idioms are words, phrases, or expressions which are often grammatically strange and are not meant to be understood literally. Idioms are a very important part of any language, so learning

More information

;f)s ])w,e G S+ 3'D].@gt( R/V aa!!a!aaaaaaa!a! MASTER KİTAPÇIK 00000000

;f)s ])w,e G S+ 3'D].@gt( R/V aa!!a!aaaaaaa!a! MASTER KİTAPÇIK 00000000 MASTER KİTAPÇIK İNGİLİZCE TESTİ 1. Bu testte 80 soru vardır. 1. - 7. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 5. Geology, the science of the Earth, is ---- several

More information

A İNGİLİZCE. 1. 18. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz.

A İNGİLİZCE. 1. 18. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. İNGİLİZCE 1. 18. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1. Because saliva offers some natural protection against tooth ----, less saliva can lead to more cavities.

More information

WWW.KPDS.ORG. 1.-18. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz.

WWW.KPDS.ORG. 1.-18. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1.-18. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1. In 1994, seven countries signed an accord, agreeing to guidelines designed to minimize the of salmon farming

More information

WWW.KPDS.ORG. 5. In narrative poems, characters often ---- certain ideas or heroic qualities which the poet wishes to celebrate.

WWW.KPDS.ORG. 5. In narrative poems, characters often ---- certain ideas or heroic qualities which the poet wishes to celebrate. 1. 18. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1. The process of economic and social reforms that began in the 1990s in some developing countries has had a profound

More information

ÜNİVERSİTELERARASI KURUL YABANCI DİL SINAVI (SONBAHAR DÖNEMİ) İNGİLİZCE. 4 Ekim 2009

ÜNİVERSİTELERARASI KURUL YABANCI DİL SINAVI (SONBAHAR DÖNEMİ) İNGİLİZCE. 4 Ekim 2009 ÖSYM T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A ÜNİVERSİTELERARASI KURUL YABANCI DİL SINAVI (SONBAHAR DÖNEMİ) İNGİLİZCE 4 Ekim 2009 ADI :... SOYADI :... T.C. KİMLİK NUMARASI :...

More information

A story of bipolar disorder

A story of bipolar disorder A story of bipolar disorder (manic-depressive illness) Does this sound like you? D E P A R T M E N T O F H E A L T H A N D H U M A N S E R V I C E S P U B L I C H E A L T H S E R V I C E N A T I O N A

More information

312. 417 07 20-417 07 22 WWW.KPDS.ORG

312. 417 07 20-417 07 22 WWW.KPDS.ORG 1. 18. sorularda, cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi 1. The energy needs of adolescents ---- greatly, depending on the current rate of growth, body size and physical activity.

More information

How was your trip to San Francisco?

How was your trip to San Francisco? 1 CULTURE More than two million people visit San Francisco every year. San Francisco is famous for its shops, its restaurants, its beautiful old buildings, and its cable cars. San Francisco s Chinatown

More information

Being a Carer and Having a Carer s Assessment How to get help if you are doing a lot to look after another person Introduction

Being a Carer and Having a Carer s Assessment How to get help if you are doing a lot to look after another person Introduction Being a Carer and Having a Carer s Assessment How to get help if you are doing a lot to look after another person Introduction What is this pack about? This pack is to help people with learning disabilities

More information

A İNGİLİZCE SAĞLIK BİLİMLERİ. 5. Recent findings answer key questions about how tumour cells ---- residence in other parts of the body.

A İNGİLİZCE SAĞLIK BİLİMLERİ. 5. Recent findings answer key questions about how tumour cells ---- residence in other parts of the body. 1. 18. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1. The ---- of wasting in people with IDS is similar to that seen in people who die from starvation. ) degree B)

More information

BARBARA ANN BRACY Barbara Ann s Bar-B-Que - Chicago, IL * * * Date: March 26, 2008 Location: Ms. Bracy s office at Barbara Ann s Motel Interviewer:

BARBARA ANN BRACY Barbara Ann s Bar-B-Que - Chicago, IL * * * Date: March 26, 2008 Location: Ms. Bracy s office at Barbara Ann s Motel Interviewer: BARBARA ANN BRACY Barbara Ann s Bar-B-Que - Chicago, IL * * * Date: March 26, 2008 Location: Ms. Bracy s office at Barbara Ann s Motel Interviewer: Amy Evans Length: 37 minutes Project: Chicago Eats/TABASCO

More information

A İNGİLİZCE. E) had believed / had been A) settle B) extract C) expand

A İNGİLİZCE. E) had believed / had been A) settle B) extract C) expand İNGİLİZCE 1. 18. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1. In the Philippines, with its numerous scandals and continuing power struggle, the public is frustrated,

More information

WWW.KPDS.ORG. 1. - 18. sorularda, cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz.

WWW.KPDS.ORG. 1. - 18. sorularda, cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1. - 18. sorularda, cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1. We read continually about global warming ---- to virtually every significant weather event that ---- these days.

More information

WWW.KPDS.ORG. 1. 18. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. A) demands B) relates

WWW.KPDS.ORG. 1. 18. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. A) demands B) relates 1. 18. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1. Foreshadowing is an established literary ---- that adds layers of meaning to events or details in films and

More information

OKYANUS KOLEJLERİ SINAV SORUSU TEOG SINAV SORUSU İNGİLİZCE İNGİLİZCE İNGİLİZCE

OKYANUS KOLEJLERİ SINAV SORUSU TEOG SINAV SORUSU İNGİLİZCE İNGİLİZCE İNGİLİZCE 1. Peter : Would you like to eat pizza? Gökçe :... It s healthier. Peter : Yes, but pizza is still my favourite food. A) I do sports regularly. B) I d rather have salad. C) I prefer having a rest. D) I

More information

PEOPLE V. HARRY POTTER

PEOPLE V. HARRY POTTER PEOPLE V. HARRY POTTER THE COURT: Members of the jury, the defendant, Harry Potter, is charged in a one-count information which reads as follows: On or about November 23, 2008, HARRY POTTER, did unlawfully

More information

A İNGİLİZCE SOSYAL BİLİMLER

A İNGİLİZCE SOSYAL BİLİMLER 1. 18. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1. In their ---- to overcome the anti-social effects of modern architecture, architects have directed their attention

More information

2007 KPSS İNGİLİZCE SORULARI

2007 KPSS İNGİLİZCE SORULARI 2007 KPSS İNGİLİZCE SORULARI 1. 13. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1- While it is possible that the death of elderly couples within a short time of each

More information

WWW.KPDS.ORG. 5. As a family we are used to moving from one part of the country to another, and we usually ---- pretty quickly in each new home.

WWW.KPDS.ORG. 5. As a family we are used to moving from one part of the country to another, and we usually ---- pretty quickly in each new home. 1. 18. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1. In their ---- to overcome the anti-social effects of modern architecture, architects have directed their attention

More information

What people who attend Linton Sellen s Leadership Training have to say:

What people who attend Linton Sellen s Leadership Training have to say: What people who attend Linton Sellen s Leadership Training have to say: Excellent course, couldn t have been better. Training content and knowledge and delivery are exceptional. I've been to many management

More information

Hi-tech. Language focus. First conditional. Second conditional. eat. 'd give / wouldn t

Hi-tech. Language focus. First conditional. Second conditional. eat. 'd give / wouldn t 9 Hi-tech Language focus First conditional 1a Complete the sentences with the correct form of the verb in brackets. Use the Present Simple or will + infinitive. eat 1 If you (eat) cheese late at night,

More information

WWW.KPDS.ORG. 1. 18. sorularda, cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz.

WWW.KPDS.ORG. 1. 18. sorularda, cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1. 18. sorularda, cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1. French law ---- that all food products sold in France should have the contents listed in French. A) stipulates

More information

WWW.KPDS.ORG. 01.-18. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen kelime veya ifadeyi bulunuz.

WWW.KPDS.ORG. 01.-18. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen kelime veya ifadeyi bulunuz. 01.-18. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen kelime veya ifadeyi bulunuz. 1. The Abel Prize in mathematics is intended to finally ---- the gap left by Alfred Nobel, who chose to ignore

More information

Exercise 2 Dialogue Practice(Diyalog Çalışması)

Exercise 2 Dialogue Practice(Diyalog Çalışması) Lesson 71: Going to the Opera Hi! How are you today? Today s lesson is about Going to the Opera. Let s make learning English fun! Ders 71: Opera ya Gidiş Exercise 1 Vocabulary and Expressions (Kelime Bilgisi

More information

Physical Education. October 2014

Physical Education. October 2014 Physical Education October 2014 PE Audit of Equipment Equipment Current Status q Overall the school is well equipped with the majority of equipment in a new or good condition. q There are sufficient resources

More information

YDS DENEME SINAVI. 1. - 16. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz.

YDS DENEME SINAVI. 1. - 16. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. YDS DENEME SINAVI 1. - 16. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1. Top priority for preventing theft should be measures to prevent or ---- a burglar from entering

More information

YABANCI DİL TESTİ İNGİLİZCE

YABANCI DİL TESTİ İNGİLİZCE YABANCI DİL TESTİ İNGİLİZCE 1. Bu testte 80 soru vardır. 2. Cevap kâğıdında, sınav yabancı dilinizi (İNGİLİZCE) işaretlemeyi unutmayınız. 1. 15. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük

More information

Entry test B1. Grammar Vocabulary Communication. Test di ingresso - classe III. Nome e cognome... Classe... Data...

Entry test B1. Grammar Vocabulary Communication. Test di ingresso - classe III. Nome e cognome... Classe... Data... Test di ingresso - classe III Entry test B1 Grammar Vocabulary Communication Nome e cognome... Classe.........................................................................................................................................................................................

More information

312. 417 07 20-417 07 22 WWW.KPDS.ORG

312. 417 07 20-417 07 22 WWW.KPDS.ORG 1. 18. sorularda, cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1. A spirometer can be used to ---- between obstructive and restrictive forms of lung disease. A) adjust B) distinguish

More information

B2 Level Exam Sample Test

B2 Level Exam Sample Test B2 Level Exam Sample Test Background Information This exam is very similar to the NEW BY51 exam, but tests English at level B2 (Cambridge FCE). It is a General English exam and is speaking only, though

More information

KARACA EĞİTİM MERKEZİ YDS-2

KARACA EĞİTİM MERKEZİ YDS-2 01.-07. SORULARDA, CÜMLEYİ UYGUN ŞEKİLDE TAMAMLAYAN SÖZCÜK YA DA İFADEYİ BULUNUZ. 1. Not just noise but fuel consumption as well as CO 2 emissions must be minimized on airplanes. A) comfortably B) admittedly

More information

A story of bipolar disorder

A story of bipolar disorder A story of bipolar disorder (manic-depressive illness) Does this sound like you? D E P A R T M E N T O F H E A L T H A N D H U M A N S E R V I C E S P U B L I C H E A L T H S E R V I C E N A T I O N A

More information

1. - 6. SORULARDA, CÜMLEDE BOŞ BIRAKILAN

1. - 6. SORULARDA, CÜMLEDE BOŞ BIRAKILAN 1. - 6. SORULARDA, CÜMLEDE BOŞ BIRAKILAN YERLERE UYGUN DÜŞEN SÖZCÜK YA DA IFADEYI BULUNUZ. 1. A great many problems facing the developing nations can be solved by the ---- between humanitarian actors and

More information

THE STORY OF TRACY BEAKER BACK AND BAD by Mary Morris

THE STORY OF TRACY BEAKER BACK AND BAD by Mary Morris THE STORY OF TRACY BEAKER BACK AND BAD by Mary Morris Where s the butter? Right under your nose. Not in the puddle! Hey, hey, hey! That s not for lunch! Fine time to be defrosting the freezer! You told

More information

MACMILLAN READERS INTERMEDIATE LEVEL RICHARD CHISHOLM. Meet Me in Istanbul. ~ l\lacl\iillan

MACMILLAN READERS INTERMEDIATE LEVEL RICHARD CHISHOLM. Meet Me in Istanbul. ~ l\lacl\iillan MACMILLAN READERS INTERMEDIATE LEVEL RICHARD CHISHOLM Meet Me in Istanbul ~ l\lacl\iillan Contents 1 Journey to Istanbul 5 2 The American Bar 8 3 A Shock 12 4 'I Saw Her' 16 5 A Disappointing Day 19 6

More information

A İNGİLİZCE. 1. 18. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. A) getting off B) breaking down

A İNGİLİZCE. 1. 18. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. A) getting off B) breaking down 1. 18. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. A İNGİLİZCE 5. The body resists starvation by ---- its own tissues and using them as a source of calories much

More information

Exercise 2 Dialogue Practice(Turno de Dialogar)

Exercise 2 Dialogue Practice(Turno de Dialogar) Lesson 70: Geeky University Lives Hi! How are you today? Today s lesson is about Geeky University Lives. Let s make learning English fun! Lección 70: Vida Friki Universitaria Exercise 1 Vocabulary and

More information

ÜDS SOSYAL BİLİMLER MART 2010

ÜDS SOSYAL BİLİMLER MART 2010 1. - 18. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düsen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1. Schools are one of the most important ---- of socialization on which peer groups and teachers have a major

More information

WWW.KPDS.ORG. 4. Though it is fashionable to denounce negative campaigning, every political expert knows it can be ---- effective.

WWW.KPDS.ORG. 4. Though it is fashionable to denounce negative campaigning, every political expert knows it can be ---- effective. 1. 18. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1. The Maastricht Treaty, which laid down the rules for euro membership, says that governments may not have budget

More information

OKAN UNIVERSITY JUNE 19, 2006 ENGLISH PREPARATORY PROGRAM

OKAN UNIVERSITY JUNE 19, 2006 ENGLISH PREPARATORY PROGRAM OKAN UNIVERSITY JUNE 19, 2006 ENGLISH PREPARATORY PROGRAM Bu yıl Final sınavında başarısız olan ve daha önceki yıllarda hazırlık yeterlik sınavını veremeyen öğrenciler 19 Haziran 2006 da yapılacak olan

More information

ARALIK 1999 SORULARI KÜRESEL DİL VE İLKNUR HOCA

ARALIK 1999 SORULARI KÜRESEL DİL VE İLKNUR HOCA ARALIK 1999 SORULARI 1. 21. sorularda, cümlede boş bırakılan yere uygun düşen kelime ya da ifadeyi bulunuz. 1. Air pollution is obviously one of the major ---- of city life. A) references B) disadvantages

More information

WWW.KPDS.ORG. 5. The article ---- that Martin Luther King's fundamentalist views were foreign to his liberal allies.

WWW.KPDS.ORG. 5. The article ---- that Martin Luther King's fundamentalist views were foreign to his liberal allies. 1. 18. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1. Today, after a decade of isolation and a devastating war, Iraq faces the daunting ----of reconstructing its

More information

That's the Way I Like It

That's the Way I Like It That's the Way I Like It Written, designed and set up by: Pat Neuman Illustrated by: Margie Hildebrand A book project of: Pembina Valley Learning Centre Funded by: The National Literacy Secretariat 2005

More information

A İNGİLİZCE SOSYAL BİLİMLER

A İNGİLİZCE SOSYAL BİLİMLER 1. 18. sorularda, cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. A İNGİLİZCE 4. The search for truth ---- rational guidelines, and, though some of our subjects may lie on the outer

More information

2013 Satisfaction Survey. How are we doing? Easier to Read Version

2013 Satisfaction Survey. How are we doing? Easier to Read Version 2013 Satisfaction Survey How are we doing? Easier to Read Version We asked people some questions about their support. Here is some of what people said and the changes we will make. That someone who knows

More information

www.akindil.com 1 Deneme 1

www.akindil.com 1 Deneme 1 www.yds.net www.akindil.com www.yargiyayinevi.com 1. 14. sorularda boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz 1. Throughout history, Malta's location has given it great strategic importance

More information

Barrister or solicitor?

Barrister or solicitor? Activity 1 Listening for gist The interviewer is talking to a secondary school Law teacher about why she didn t become a lawyer. What does she say about the differences between a barrister s work and a

More information

312. 417 07 20-417 07 22 WWW.KPDS.ORG

312. 417 07 20-417 07 22 WWW.KPDS.ORG ÜDS SAĞLIK (ARALIK) 2002 1. 18. sorularda, cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 1. Soon, with all these advances in technology, patients with weak hearts ---- from the comfort

More information