RP-151. Návod na použitie. Aktívny Bluetooth reproduktorový systém s FM prijímačom

Size: px
Start display at page:

Download "RP-151. Návod na použitie. Aktívny Bluetooth reproduktorový systém s FM prijímačom"

Transcription

1 RP-151 Návod na použitie SK Aktívny Bluetooth reproduktorový systém s FM prijímačom

2 Ďakujeme a blahoželáme k zakúpeniu tohto výrobku. Pred uvedením tohoto zariadenia do prevádzky si prosím dôkladne prečítajte tento návod na použitie! Odložte si tento návod na použitie so záručným listom, pokladničný bloček a krabicu s vnútorným obalom pre prípad reklamácie výrobku! Aby ste predišli riziku vzniku požiaru alebo úrazu elektrickým prúdom, nevystavujte zariadenie dažďu ani vlhkosti. Aby ste predišli nebezpečenstvu úrazu elektrickým prúdom, zariadenie neotvárajte. Opravy prenechajte na autorizovaný servis. Aby ste predišli riziku vzniku požiaru, na zariadenie neklaďte horiace sviečky. Aby ste predišli riziku vzniku požiaru alebo úrazu elektrickým prúdom, na zariadenie neklaďte nádoby naplnené kvapalinou, napríklad vázy.

3 Bezpečnostné upozornenia Bezpečnosť V prípade vniknutia akéhokoľvek predmetu do zariadenia odpojte zariadenie z napájania (vyberte batériu) a pred ďalším používaním nechajte zariadenie prekontrolovať v autorizovanom servise. Zariadenie je pod stálym napätím, kým je napájací (nabíjací) adaptér v elektrickej zásuvke, aj keď je samotné zariadenie vypnuté. Ak nebudete zariadenie dlhšiu dobu používať, odpojte zariadenie z napájania (vyberte batériu). Umiestnenie Zariadenie neumiestňujte na mäkký povrch (deka, plachta, atď.) ani do blízkosti materiálov (záclony, závesy), ktoré by mohli brániť v cirkulácii vzduchu zablokovaním vetracích otvorov. Zariadenie neumiestňujte do blízkosti tepelných zdrojov, ako sú radiátory, ani na miesta s priamym slnečným svetlom, nadmerne prašné miesta, miesta podliehajúce mechanickým vibráciám alebo otrasom. Zariadenie neumiestňujte na naklonený povrch, kde môže spadnúť. Zariadenie neumiestňujte do blízkosti zariadení so silnými magnetmi, ako sú mikrovlné rúry alebo veľké reproduktory. Na zariadenie neklaďte ťažké predmety. Ak prenesiete zariadenie priamo z chladného prostredia do teplého, vo vnútri zariadenia môže skondenzovať vlhkosť. Pri prvom zapnutí zariadenia alebo po prenesení zariadenia z chladného prostredia do teplého počkajte cca 30 minút pred ďalšou obsluhou zariadenia, pokým sa vytvorená vlhkosť v zariadení neodparí.

4 Producent: ORAVA retail s.r.o. Seberiniho Bratislava Slovenska republika Distribútori ORAVA retail s.r.o. Seberiniho Bratislava Slovenská republika ORAVA retail sales s.r.o. Ostravska Sviadnov Česká republika ORAVA retail Sp. z o.o. ul. Kaczyniec Poľská republika Odpad z elektrických a elektronických zariadení - nariadenie Európskej únie 2002/96/EC a upravujúce problematiku separovaného zberu odpadu Toto označenie na zariadení alebo jeho obale znamená, že sa nesmie likvidovať v netriedenom komunálnom odpade. Odovzdajte ho do zberného strediska na recykláciu a likvidáciu odpadu z elektrických a elektronických zariadení. Správna likvidácia nespôsobí negatívne vplyvy na životné prostredie a zdravie obyvateľstva. Prispejete tak k ochrane a k zlepšeniu životného prostredia. Toto zariadenie je označené podľa európskeho nariadenia 2002/96/EC o elektrickom odpade a elektronickom vybavení (WEEE). Táto smernica tvorí rámec celoeurópskej odôvodnenosti o zbere a recyklácii elektrického odpadu a elektronického vybavenia.

5 Charakteristické vlastnosti Prehrávanie MP3 a WMA súborov, vstavaný FM tuner Prehrávanie z USB pamäťovej jednotky, SD karty (max. 32 GB) Podpora pre synchronizované zobrazovanie textu skladby Možnosť aktualizácie firmvéru. LCD displej s podsvietením Predvolľby ekvalizéra EQ Opakované prehrávanie úseku A B a viacero režimov opakovaného prehrávania (Normal, Repeat One, Folder, Repeat Folder, Repeat All, Random, Intro). Správa súborov: Jednoduché odstraňovanie súborov. Možnosť nahrávania cez vstavaný mikrofón a ukladanie audio súborov do formátu WAV a ACT. Bluetooth rozhranie, podpora profilov HFP (Hands Free Profile), AVRCP (Audio/Video Remote Control Profile) Možnosť hlasitého telefonovania cez vstavaný mikrofón, ak je spárované mobilné zariadenie a prichádza hovor. Nabíjateľná batéria Automatické nabíjanie po pripojení k elektrickej sieti cez AC adaptér (nedodávaný) Kvalitné reproduktory pre kvalitný zvuk. Konektor pre slúchadlá, vstupný AUX konektor.

6 Zdroje napájania Napájanie z elektrickej siete 1 AC adaptér s výstupným napätím 5 V (min. 500 ma) (nedodávaný) zapojte do elektrickej zásuvky a mini USB konektor adaptéra zapojte do mini USB konektora DC IN na zariadení. 2 Prepínačom ON/OFF zapnite zariadenie. Rozsvieti sa podsvietenie LCD displeja a zobrazia sa hodiny. Ak je v zariadení batéria, začne sa nabíjať, čo indikuje priebehový indikátor batérie na displeji. Keď je batéria nabitá, indikátor je statický. Upozornenie! Na napájanie/nabíjanie používajte len vhodný AC adaptér s predpísaným jednosmerným výstupným napätím 5 V, 500 ma (napr. od mobilného telefónu, zariadenia iphone a pod.). Prvé tri používania je potrebné batériu nabíjať na maximálnu kapacitu. Batériu vždy používajte, až kým sa nevybije, a potom ju znova nabíjajte až na miximálnu kapacitu. Takto sa zabezpečí jej optimálny stav a vlastnosti.

7 Napájanie z batérie Zariadenie je možné napájať z dodávanej batérie. V prípade potreby vybratia alebo výmeny batérie postupujte nasledovne: 1 Otvorte kryt priestoru pre batériu na zadnej časti zariadenia. 2 Zo zariadenia vyberte/do zariadenia vložte dodávanú 3,7 V Li-Ion batériu (1 000 mah). Pri vkladaní vložte batériu kontaktmi na batérii smerom ku kontaktom vo vnútri priestoru pre batériu. 3 Zatvorte kryt priestoru pre batériu. 4 Prepínačom ON/OFF zapnite zariadenie. Rozsvieti sa podsvietenie LCD displeja a zobrazia sa hodiny. Pri napájaní z batérie indikuje indikátor batérie stav jej nabitia. Keď je batéria nabitá, indikátor je statický. Indikátor stavu akumulátora: E r t y u nabiť (bliká) slabá polovičná kapacita dostatočná kapacita plná kapacita

8 Poznámky Do priestoru pre batériu nevkladajte žiadne iné predmety. Ak nebudete zariadenie zariadenie dlhšie používať, vyberte batériu. Dodržujte správnu polohu batérie. V prípade uloženia batérie v nesprávnej polohe hrozí poškodenie batérie aj samotného zariadenia. Napájanie/nabíjanie batérie z PC Zariadenie je možné napájať (nabíjať jeho batériu) zo zapnutého PC cez dodávaný USB kábel. V prípade potreby pripojte veľký USB konektor do USB konektora na zapnutom PC a mini USB konektor k zariadeniu.

9 Popis častí Obsah balenia: Zariadenie Návod na obsluhu Audio kábel s minikonektormi Napájací/prepojovací USB kábel Textilné vrecko 1 ks 1 ks 1 ks 1 ks 1 ks

10 Predná strana: 1 Prepínač ON/OFF (zapnutie/vypnutie zariadenia) 2 Tlačildlo M (MENU) (stláčaním zobrazíte režimy a ponuky menu) 3 Tlačidlo. (prepínanie skladieb vzad (krátke stlačenie)/ Zrýchlený posuv vzad (zatlačenie a pridržanie)/ Prepnutie na predošlú predvoľbu (krátke stlačenie v režime rádia), krokovanie v ponukách MENU vzad 4 Tlačidlo u (prehrávanie/pozastavenie (krátke stlačenie v režime prehrávania)/ Vypnutie zariadenia do pohotovostného režimu pri napájaní z batérie (zatlačenie a pridržanie v režime prehrávania, ak je pripojených viacero zdrojov zvuku)/ Potvrdenie zvolenej položky Menu v režime Menu (krátke stlačenie v režime Menu) 5 Tlačidlo > (Prepínanie skladieb vpred (krátke stlačenie)/ Zrýchlený posuv vpred (zatlačenie a pridržanie)/ Prepnutie na ďalšiu predvoľbu (krátke stlačenie v režime rádia), krokovanie v ponukách MENU vpred 6 Mikrofón MIC (pri hlasitom volaní (hands free) hovorte do tohto mikrofónu a pre funkciu diktafón (nahrávanie hlasu)

11 Bočná strana: 7 Otočný ovládač nastavenia hlasitosti 8 Výstupný minikonektor pre slúchadlá (pripojenie slúchadiel) 9 USB konektor (pripojenie USB pamäťovej jednotky, USB zariadenia, atď.) 10 Slot pre pamäťovú kartu SD 11 Vstupný minikonektor AUX (pripojenie audio výstupu z iného zariadenia) 12 Mini USB konektor DC IN (pripojenie externého napájania DC 5 V, min. 500 ma/ pripojenie USB konektora zo zapnutého PC pre napájania/nabíjania batérie)

12 Zapojenie zariadení Zariadenia k tomuto zariadeniu pripojte podľa nasledovného obrázka. Slúchadlá USB zariadenie SD karta Externé audio zariadenia (zdroje zvuku) PC, PSP (Herná konzola), Mobilný telefón, MP3/MP4 prehrávač (Použite dodávaný prepojovací audio kábel) Napájanie DC 5 V, min. 500 ma (AC adaptér - nedodávaný) USB konektor zapnutého PC (použite dodávaný prepojovací USB kábel)

13 Nastavenie zvuku 1 Zapnite zariadenie. 2 Zvoľte zdroj zvuku, spustite prehrávanie. 3 Otáčaním otočného ovládača hlasitosti nastavte hlasitosť. Používanie slúchadiel Ak chcete reprodukovať zvuk cez slúchadlá, pripojte k tomuto zariadeniu vhodné slúchadlá s bežným audio minikonektorom (3,5 mm). Slúchadlá pripojte do konektora pre slúchadlá na bočnej strane zariadenia. Po zapojení slúchadiel sa vypne reprodukcia zvuku z reproduktorov na zariadení.

14 Menu Hlavné Menu V režime pozastavenia prehrávania alebo prehrávania audio súborov zatlačte a pridržte M. Zobrazí sa hlavné Menu. Hlavné Menu sa zobrazí automaticky po zapnutí zariadenia, ak v ňom nie je vložená žiadna karta ani pripojené žiadne zariadenie. Poznámka: Zariadenie je vybavené ponukou Menu v slovenskom jazyku. Menu sa môže od uvedeného líšiť. Je to spôsobené neustálymi aktualizáciami firmvéru a výroby.

15 Menu obsahuje nasledovné režimy a jeho štruktúra je nasledovná: Music (Hudba) Bluetooth Mode (Bluetooth režim) Recorder (Nahrávanie) FM Radio (Rádio) REC Type (Typ záznamu) Record Gain Set (Nastavenie zosilnenia) Record Mode (Nahrávací režim) Exit (Odísť) Auto Search (Automatické hľadanie) Save Channel (Uložiť kanál) Frequency Stepgrid (Frekvenčný krok) Delete Channel (Odstrániť predvoľbu) Delete All (Odstrániť všetko) Common Band (Štand. krok ladenia - Štandardný rozsah ladenia) Japan Band (Jap. krok ladenia - Rozsah ladenia používaný v Ázii) Back (Späť - Návrat do hlavného Menu) System Settings (Systémové nastavenia) Calendar (Kalendár) System Time (Systémový čas) Backlight (Podsvietenie) Language (Jazyk) Tool (Nástroj) Contrast (Kontrast) Firmware Version (Verzia firmvéru) Exit (Odísť)

16 V hlavnom Menu sa pohybujete stláčaním > (nasledujúce) alebo. (predchádzajúce). Po výbere príslušnej položky alebo ďalšieho podmenu stlačením M výber potvrdíte. Menu vypnete zvolením Exit a stlačením M alebo stlačením u. Podponuku Menu zobrazíte zvolením položky a stlačením M. Podponuku vypnete/zapnete stlačením u alebo zvolením Back a stlačením M. Upozornenie: Z dôvodu úspory miesta na displeji sa môžu názvy režimov Menu a tiež názvy jednotlivých položiek (či už v anglickom alebo slovenskom jazyku) v zobrazení na displeji mierne odlišovať (môžu byť skrátené) oproti názvom uvádzaným v tomto návode. Music (Hudba) V hlavnom Menu stláčaním > alebo. zvoľte Music (Hudba), potom stlačením M (MENU) zvolíte zdroj zvuku Music a spustí sa prehrávanie súborov z pripojeného média. Aby bol tento režim dostupný, musí byť vložená SD karta alebo pripojená USB jednotka s audio súbormi. Ak sú pripojené obe pamäťové médiá, po zvolení Music sa zobrazí podponuka: SD Card Files (Súbory na SD karte) USB Drive Files (Súbory na USB) Exit (Odísť) Stláčaním > alebo. zvoľte želané médium a stlačením u spustíte prehrávanie zvoleného súboru. Prehrávanie sa môže spustiť aj automaticky po pripojení SD karty alebo USB zariadenia.

17 Stlačením u počas prehrávania pozastavíte prehrávanie. Zatlačením a pridržaním u počas prehrávania vypnete zariadenie. Počas prehrávania súboru stlačením M zobrazíte podponuku Menu pre režim prehrávania súborov. Štruktúra Menu MUSIC je nasledovná: Cycle Mode (Režim cyklu) EQ Settings (EQ nastavenia) Repeat Mode (Opakovanie) Back (Späť) Card Folder (Karta priečinku) U-disk Dir (U-disk adresár) Delete File (Odstrániť súbor) Delete All (Odstrániť všetko) Exit (Odísť) Normal (Normálne) Repeat One (Opakovať 1) Folder (Priečinok) Repeat Folder (Opakovať Priečinok) Repeat All (Opakovať všetko) Random Folder (Náhodne zložka) Intro (Úvod - prehrávanie začiatkov skladieb) Natural (Naturálny) Rock Pop Classic (Klasika) Soft (Jemný) Jazz DBB (Basy) SRS WOW (Rozšírenie)

18 Cycle Mode (Režim cyklu) Dostupné sú voľby Normal (Normálne) pre bežné prehrávanie, Repeat One (Opakovať 1) pre opakované prehrávanie jedného súboru, Folder (Priečinok) pre prehranie zvoleného priečinka, Repeat Folder (Opakovať priečinok) pre opakované prehrávanie zvoleného priečinka, Repeat All (Opakovať všetko) pre opakované prehrávanie všetkých súborov z média, Random Folder (Náhodne zložka) pre prehrávanie súborov zo zvoleného priečinka v náhodnom poradí a INTRO (prehrávanie začiatkov skladieb). Zvoľte si želaný režim a prehrávanie vo zvolenom režime spustíte stlačením u. EQ Settings (EQ nastavenia) Stláčaním > alebo. zvoľte predvolenú krivku ekvalizéra. Zvoliť môžete nasledovné predvoľby: Natural, Rock, Pop, Classic, Soft, Jazz, DBB a SRS WOW (Rozšírenie). Repeat Mode (Opakovanie) Stláčaním > alebo. zvoľte položku Repeat Mode. Potom stlačením M obnovíte prehrávanie. Bliká A v označení opakovaní úseku A-B. Stlačením > nastavíte počiatočný bod úseku. Bliká B v označení opakovaní úseku A-B. Stlačením > nastavíte koncový bod úseku a zvolený úsek sa bude opakovane prehrávať. Stlačením M režim opakovania zvolenej časti A-B zrušíte. Card Folder (Karta priečinku) Zobrazenie priečinkov a súborov na SD karte. Priečinky a súbory vyberajte stláčaním > alebo. a prehranie zvoleného súboru spustíte stlačením u. Pre zobrazenie tejto položky musí byť vložená SD karta obsahujúca audio súbory.

19 U-disk Dir (USB-disk adresár) Zobrazenie priečinkov a súborov na USB jednotke. Priečinky a súbory vyberajte stláčaním > alebo. a prehranie zvoleného súboru spustíte stlačením u. Pre zobrazenie tejto položky musí byť pripojená USB jednotka obsahujúca audio súbory. Delete File (Odstrániť súbor) Odstránenie zvoleného súboru. Zvoľte Delete File a následne súbor, ktorý chcete odstrániť. Potom zvoľte Yes (Áno) pre odstránenie zvoleného súboru alebo No (Nie), ak chcete zrušiť odstránenie. Delete All (Odstrániť všetko) Odstránenie všetkých súborov. Zvoľte Delete All a potom zvoľte Yes (Áno) pre odstránenie všetkých súborov, ak chcete odstrániť všetky súbory, alebo No (Nie), ak chcete zrušiť odstránenie.

20 Bluetooth Mode (Bluetooth režim) V hlavnom Menu stláčaním > alebo. zvoľte Bluetooth Mode (Bluetooth režim), potom stlačením M zvolíte zdroj zvuku Bluetooth a môžete toto zariadenie spárovať s vašim Bluetooth zariadením. Postup nájdete v časti o Bluetooth prehrávaní.

21 Recorder (Nahrávanie) V hlavnom Menu stláčaním > alebo. zvoľte Recorder (Nahrávanie), potom stlačením M zvolíte Record a môžete nahrávať hlasový záznam cez vstavaný mikrofón. Pred nahrávaním je potrebné vykonať nastavenia nahrávania v tomto Menu. V režime Record stlačením u spustíte nahrávanie. Ďalším stlačením u nahrávanie pozastavíte, ak chcete pokračovať, stlačte u znova. Nahrávanie zastavíte zatlačením a pridržaním u. Menu pre režim Record zobrazíte stlačením M v tomto režime. REC Type (Typ záznamu) Nastavenie dátového toku od 32 kb/s až do 192 kb/s. Record Gain Set (Nastavenie zosilnenia) Nastavenie zisku nahrávania na lište. Record Mode (Nahrávací režim) Nastavenie formátu záznamu ADPCM alebo PCM. Exit (Odísť) Vypnutie Menu. Pre nahrávanie musí byť v zariadení vložené médium s voľnou kapacitou pre záznam. Záznamy sa ukladajú do špeciálne vytvoreného priečinka a môžete ich následne prehrať týmto zariadením v režime MUSIC, alebo iným zariadením.

22 FM Radio (FM rádio) V hlavnom Menu stláčaním > alebo. zvoľte FM Radio (FM rádio), potom stlačením M zvolíte zdroj zvuku FM Radio, zobrazí sa stupnica ladenia a spustí sa prehrávanie rádia, ak sú už uložené predvoľby. V režime FM Radio môžete stlačením M zobraziť podponuku Menu pre režim FM. FM Radio (Rádio) Auto Search (Automatické hľadanie) Save Channel (Uložiť kanál) Frequency Stepgrid (Frekvenčný krok) Delete Channel (Odstrániť predvoľbu) Delete All (Odstrániť všetko) Common Band (Spoločné pásmo - Štandardný rozsah ladenia) Japan Band (Japonské pásmo - Rozsah ladenia používaný v Ázii) Back (Späť - Návrat do hlavného Menu) Zatlačením a pridržaním > alebo. počas zobrazenia stupnice ladenia spustíte manuálne ladenie predvoľby nahor/nadol, ladenie bude pokračovať, kým sa nenaladí nejaká stanica. Auto Search (Automatické hľadanie) Stlačením tlačidla M sa spustí automatické ladenie a uloženie všetkých dostupných FM staníc do pamäte. Save Channel (Uložiť kanál) Uloženie naladených staníc.

23 Frequency Stepgrid (Frekvenčný krok) Zobrazenie stupnice ladenia a umožnenie manuálneho ladenia staníc zatlačením a pridržaním > alebo. počas zobrazenia stupnice ladenia, alebo krátkym stláčaním > alebo. krokovať po stupnici po 0,1 MHz.

24 Delete Channel (Odstrániť predvoľbu) Odstránenie zvolenej uloženej stanice. Zvoľte Delete Channel a následne stanicu, ktorú chcete odstrániť. Delete All (Odstrániť všetko) Odstránenie všetkých uložených staníc. Zvoľte Delete All. Všetky uložené stanice sa vymažú z pamäte. Common Band (Spoločné pásmo - Štandardný rozsah ladenia) Nastavenie normálneho rozsahu ladenia a kroku ladenia používaného v Európe. Japan Band (Japonské pásmo - Rozsah ladenia používaný v Ázii) Nastavenie rozsahu ladenia a kroku ladenia používaného v Japonsku a Ázii. Back (Späť) Návrat do hlavného Menu.

25 System Settings (Systémové nastavenia) V hlavnom Menu stláčaním > alebo. zvoľte System Settings (Systémové nastavenia), potom stlačením M zobrazíte Menu System Settings. Podponuka Menu je nasledovná: System Settings (Systémové nastavenia) System Time (Systémový čas) Backlight (Podsvietenie) Language (Jazyk) Tool (Nástroj) Contrast (Kontrast) Firmware Version (Verzia firmvéru) Exit (Odísť)

26 System Time (Systémový čas) Zvoľte položku System Time (Systémový čas) a pomocou > alebo. a M nastavte aktuálny dátum a čas. Po nastavení zvýraznenej položky vždy stlačte M a môžete nastavovať ďalšiu položku. Backlight (Podsvietenie) Zvoľte položku Backlight (Podsvietenie) a stlačte M. Zobrazí sa lišta stupnice, kde môžete pomocou > alebo. nastaviť, ako dlho má byť zasvietené podsvietenie, keď nevykonáte žiadnu operáciu na zariadení. Language (Jazyk) Zvoľte položku Language (Jazyk) a stlačte M. Potom stláčaním > alebo. nastavte požadovaný jazyk. Stlačením M nastavenie potvrďte. Tool (Nástroj) Zvoľte položku Tool (Nástroj) a stlačte M. Potom stláčaním > alebo. zvoľte želanú položku podponuky Tool. DOstupné položky sú: Power Off Set (Nastavenie vypnutia) Zvoľte položku Power Off Set (Nastavenie vypnutia) a stlačte M. Zobrazí sa lišta s časom. Potom stláčaním > alebo. nastavte čas v minútach pre vypínací časovač. Pri nastavení 00 sa prehrávač sa nevypína. Po uplynutí nastaveného času sa prehrávač automaticky vypne. Stlačením M nastavenie potvrďte.

27 Alarm (Budík) Zvoľte položku Alarm (Budík) a stlačte M. Zobrazí sa podponuka pre budík. V prvej položke môžete budík zapnúť (Alarm On) alebo vypnúť (Alarm Off). V položke Time (Čas) nastavte čas pre budík. V položke Cycle (Cyklus) nastavte opakovanie pre budík (Every Day (Denne)/One Time (Raz)/Cycle (Cyklus), kde môžete zaškrtnúť dni v týždni pre budík). V položke Alarm Signal (Signál alarmu) nastavte zvuk pre budík (Ring Embedded (Uložené zvonenie)/card Folder (Karta priečinku)/u-disk dir (U-disk adresár)). Zo zvoleného média môžete pre budík vybrať želanú skladbu. V položke Volume (Hlasitosť) nastavte hlasitosť pre budík. Položka Exit (Odísť) umožní vypnúť Menu pre budík. Time FM Set (Nastavenie času FM) Zvoľte položku Time FM Set (Nastavenie času FM) a stlačte M. Zobrazí sa podponuka pre FM čas. Nastaviť Open/Close Time FM (Začiatočný/Konečný čas FM), Open/Close FM REC (Otvoriť/Zatvoriť FM záznam), FM Time (Čas FM) pre časovaný záznam FM vysielania a Tuner Region (Rozsah ladenia) pre Common Band (Spoločné pásmo) alebo Japan Band (Japonské pásmo). Exit (Odísť) Vypnutie podponuky Menu.

28 Contrast (Kontrast) Zvoľte položku Contrast (Kontrast) a stlačte M. Zobrazí sa lišta stupnice, kde môžete pomocou > alebo. nastaviť kontrast displeja. Stlačením M nastavenie potvrďte. Firmware Version (Verzia firmvéru) Zvoľte položku Firmware Version (Verzia firmvéru) a po stlačení M sa zobrazí aktuálna verzia firmvéru. Exit (Odísť) Vypnutie Menu. Calendar (Kalendár) V hlavnom Menu stláčaním > alebo. zvoľte Calendar (Kalendár), potom stlačením M zobrazíte kalendár s altuálnym časom, dátumom a dňom v týždni.

29 Prehrávanie z USB zariadenia, SD karty, externého zariadenia Prehrávanie 1 K tomuto zariadeniu pripojte zdrojové zariadenie, z ktorého chcete prehrávať hudbu (USB zariadenie zapojte do USB konektora, externé zariadenie (napr. mobilný telefón a pod.) pripojte do vstupného audio konektora AUX pomocou dodávaného audio kábla, do slotu pre SD kartu zasuňte SD kartu obsahujúcu audio súbory). 2 Zapnite zariadenie. Rozsvieti sa podsvietenie displeja. 3 Zapnite pripojené zariadenie a spustite na ňom prehrávanie hudby. Toto zariadenie bude reprodukovať hudbu z pripojeného zariadenia. 4 Ak prehrávate z USB zariadenia alebo SD karty, po zapnutí zariadenia bude určitý čas trvať, kým sa načíta ich obsah. Keď sa načíta obsah, spustí sa prehrávanie od prvého súboru. Prehrávanie je možné spustiť a pozastaviť stlačením u na tomto zariadení. Načítavanie môže trvať aj dlhší čas, závisí to od kapacity pripojeného média, množstva (veľkosti) na ňom uložených súborov a tiež zložitosti štruktúry.

30 5 Stlačením u spustite prehrávanie z pripojeného USB zariadenia alebo vloženej SD karty od prvej skladby. 6 Otáčaním ovládača hlasitosti nastavte požadovanú hlasitosť. Základné operácie Prehrávanie Stlačením u spustite prehrávanie z pamäťového média od prvej skladby. Pozastavenie Počas prehrávania stlačte tlačidlo u. Prehrávanie sa pozastaví. Počas pozastavenia znova stlačte tlačidlo u. Prehrávanie sa obnoví. Prepnutie na predošlú skladbu: (.) Prepnutie na predchádzajúcu skladbu (krátke stlačenie). Prepnutie na ďalšiu skladbu: (>) Prepnutie na nasledujúcu skladbu (krátke stlačenie).

31 Zrýchlený posuv vzad (.) Posuv v prehrávanej skladbe vzad (počas prehrávania držte tlačidlo zatlačené a uvoľnite ho v požadovanom bode, sledujte lištu s priebehom). Zrýchlený posuv vpred (>) Posuv v prehrávanej skladbe vpred (počas prehrávania držte tlačidlo zatlačené a uvoľnite ho v požadovanom bode, sledujte lištu s priebehom). Prepnutie na iný zdroj zvuku Ak máte súčasne pripojených viacero zdrojov zvuku (napr. USB zariadenie v USB konektore, externé zariadenie (napr. mobilný telefón a pod.) vo vstupnom audio konektore AUX, aj SD kartu v slote pre SD kartu), môžete medzi týmito zdrojmi zvuku prepínať a počúvať tak zvuk striedavo z ktoréhokoľvek z nich. Zdroje zvuku prepínate cez Menu. Krátkym stlačením M zobrazte Menu pre prehrávanie a zvoľte priečinky na USB zariadení, alebo priečinky na SD karte. Ak chcete prepnúť na rádio alebo zdroj zvuku pripojený do konektora AUX, zatlačte a pridržte M na viac sekúnd, kým sa nezobrazí hlavné Menu a z neho zvoľte FM Radio. Zdroj zvuku LINE IN (Audio vstup) sa aktivuje automaticky po pripojení audio kábla do konektora AUX.

32 Ovládanie rádia Základné operácie 1 Zatlačením a pridržaním tlačidla M zobrazte hlavné Menu a stláčaním tlačidiel./> zvoľte FM Radio (FM rádio). Výber potvrďte stlačením M. 2 Zobrazí sa stupnica ladenia, kde môžete stláčaním tlačidiel./> manuálne naladiť stanicu po jednotlivých krokoch, alebo zatláčením a pridržaním tlačidiel./> spustiť manuálne ladenie, ktoré sa zastaví po naladení prvej stanice v príslušnom smere. Keď nie sú naladené žiadne stanice, zariadenie šumí. 3 V Menu pre FM rádio môžete spustiť automatické ladenie. Postupujte podľa časti o ponukách Menu. Po spustení automatického ladenia zariadenie začne ladiť a ukladať všetky dostupné stanice. 4 Po naladení a uložení staníc sa ladenie zastaví. Bude sa reprodukovať zvuk prvej uloženej stanice. 5 Ovládačom nastavenia hlasitosti nastavte požadovanú hlasitosť. 6 Výber naladených predvolieb vykonajte tlačidlami./>.

33 Prepnutie na predošlú predvoľbu (uloženú stanicu): (.) Prepnutie na predchádzajúcu predvoľbu (krátke stlačenie). Prepnutie na ďalšiu predvoľbu (uloženú stanicu): (>) Prepnutie na nasledujúcu predvoľbu (krátke stlačenie). Skvalitnenie príjmu Upravte polohu celého zariadenia. Otáčajte zariadenie tak, aby bol príjem čo najkvalitnejší. Poznámka Po vypnutí a opätovnom zapnutí zariadenia sa po zapnutí rádia naladí naposledy počúvaná stanica.

34 Bluetooth Základné operácie 1 Zatlačením a pridržaním tlačidla M zobrazte hlavné Menu a stláčaním tlačidiel./> zvoľte Bluetooth Mode (Bluetooth režim). Výber potvrďte stlačením M. Toto zariadenie je prepnuté v režime párovania. 2 Zapnite Bluetooth rozhranie na vašom Bluetooth zariadení (telefón, tablet, atď.). Podrobnosti pozrite v návode na použitie daného zariadenia. 3 Na vašom Bluetooth zariadení (telefón, tablet, atď.) dajte vyhľadať dostupné Bluetooth zariadenia. Podrobnosti pozrite v návode na použitie daného zariadenia. Keď sa na displeji vášho Bluetooth zariadenia zobrazí BT Speaker, zvoľte ho a počkajte, kým sa na displeji vášho Bluetooth zariadenia zobrazí potvrdenie o spárovaní s týmto zariadením. Ak sa na vašom Bluetooth zariadení zobrazí výzva na zadanie kódu, zadajte kód pre toto zariadenie Po spárovaní môžete na vašom Bluetooth zariadení spustiť prehrávanie. Nastavte na ňom vhodnú hlasitosť. Podrobnosti o ovládaní prehrávania pozrite v návode na použitie daného zariadenia. Zvuk zo spárovaného zariadenia sa bude reprodukovať týmto reproduktorovým systémom.

35 5 Otáčaním ovládača hlasitosti nastavte požadovanú hlasitosť. Týmto zariadením môžete vďaka BT profilu A2DP a AVRCP ovládať prehrávanie z pripojeného Bluetooth zariadenia: Prehrávanie Stlačením u spustite prehrávanie z pamäťového média od prvej skladby. Pozastavenie Počas prehrávania stlačte tlačidlo u. Prehrávanie sa pozastaví. Počas pozastavenia znova stlačte tlačidlo u. Prehrávanie sa obnoví. Prepnutie na predošlú skladbu (.) Prepnutie na predchádzajúcu skladbu (krátke stlačenie). Prepnutie na ďalšiu skladbu (>) Prepnutie na nasledujúcu skladbu (krátke stlačenie). 6 Po skončení prehrávania vypnite zdroj Bluetooth Mode na tomto zariadení, zastavte prehrávanie na vašom Bluetooth zariadení a vypnite na ňom Bluetooth rozhranie.

36 Poznámka Po spárovaní zariadení už nie je nutné znova vykonávať párovanie. Zariadenia sa ďalší krát prepoja automaticky po zapnutí zdroja zvuku BT na tomto zariadení a zapnutí Bluetooth rozhrania na vašom Bluetooth zariadení. Upozornenie Pri prehrávaní cez Bluetooth rozhranie môže vypadávať zvuk. Tieto výpadky sú spôsobované rušením, väčšou vzdialenosťou, prekážkami a pod. Nejde o poruchu zariadenia.

37 Handsfree telefonovanie Po spárovaní a prepojení vášho Bluetooth zariadenia (telefón, tablet, atď.) umožní toto zariadenie vďaka podpore BT profilu HFP vykonávať hlasité telefonovanie cez reproduktory a vstavaný mikrofóno tohto systému. Prijatie hovoru Ak počúvate hudbu z vášho mobilného telefónu cez Bluetooth pripojenie s týmto systémom, v prípade, že na váš telefón prichádza hovor, prehrávanie hudby sa vypne a bude zaznievať vyzváňací signál z reproduktorov tohto zariadenia. Prijmite hovor na vašom zariadení a môžete rozprávať do mikrofónu na tomto zariadení a počúvať volajúceho z reproduktorov tohto zariadenia. Po ukončení hovoru sa automaticky obnoví prehrávanie hudby.

38 Volanie Ak počúvate hudbu z vášho mobilného telefónu cez Bluetooth pripojenie s týmto systémom a chcete z neho vykonať hovor, vytočte číslo na vašom zariadení. Prehrávanie hudby sa vypne a zvuk vytáčania sa bude reprodukovať z reproduktorov tohto zariadenia. Keď sa volaný účastník ohlási, môžete rozprávať do mikrofónu na tomto zariadení a počúvať volaného z reproduktorov tohto zariadenia. Po ukončení hovoru sa automaticky obnoví prehrávanie hudby.

39 Ďalšie informácie Bezdrôtová BLUETOOTH technológia Bezdrôtová BLUETOOTH technológia je technológia s krátkym dosahom, ktorá umožňuje bezdrôtovú dátovú komunikáciu medzi digitálnymi zariadeniami ako napr. PC a digitálny fotoaparát. Bezdrôtová BLUETOOTH technológia funguje v dosahu cca 10 m. Prepojenie dvoch zariadení je vzájomné, niektoré zariadenia je však možné pripojiť k viacerým zariadeniam naraz. Na prepojenie nie je potrebný žiadny kábel, ani nie je potrebné umiestniť zariadenia oproti sebe ako pri infračervenej technológii. Zariadenia môžete napríklad používať, aj keď sú v batohu alebo vo vrecku. BLUETOOTH štandard je medzinárodný štandard podporovaný a využívaný mnohými spoločnosťami po celom svete.

40 Maximálny komunikačný dosah Maximálny komunikačný dosah môže byť v nasledovných podmienkach kratší. Medzi týmto systémom a BLUETOOTH zariadením sú prekážky ako osoby, kov alebo stena. V blízkosti tohto systému sa používa LAN zariadenie. V blízkosti tohto systému sa používa mikrovlnná rúra. V blízkosti tohto systému sa používa zariadenie generujúce elektromagnetické žiarenie. Rušenie z iných zariadení BLUETOOTH a bezdrôtové LAN (IEEE802.11b/g) zariadenia využívajú rovnakú frekvenciu, preto ak tento systém používate v blízkosti bezdrôtového LAN zariadenia, môže dôjsť k mikrovlnným interferenciám, ktoré môžu spôsobiť zhoršenie komunikačnej rýchlosti, šum alebo chybné spojenie. V takomto prípade vykonajte nasledovné. Používajte tento systém minimálne 10 m od bezdrôtového LAN zariadenia. Ak tento systém používate v menšej vzdialenosti ako 10 m od bezdrôtového LAN zariadenia, vypnite bezdrôtové LAN zariadenie.

41 Rušenie iných zariadení Mikrovlny vyžarované BLUETOOTH zariadením môžu ovplyvňovať prevádzku elektronických zdravotníckych prístrojov. Na nasledovných miestach vypnite systém aj BLUETOOTH zariadenie, pretože môže vzniknúť riziko nebezpečenstva: v blízkosti horľavých plynov, v nemocniciach, vlakoch, lietadlách alebo čerpacích staniciach, v blízkosti automatických dverí alebo požiarnych hlásičov.

42 Poznámky Aby bolo možné používať BLUETOOTH funkciu, pripájané BLUETOOTH zariadenie musí mať rovnaký profil ako tento systém. Aj keď sú profily rovnaké, zariadenia môžu v závislosti od ich špecifikácií fungovať odlišne. Z dôvodu vlastností bezdrôtovej BLUETOOTH technológie je zvuk reprodukovaný týmto systémom mierne oneskorený oproti zvuku z prehrávacieho BLUETOOTH zariadenia počas hovoru cez telefón alebo počúvania hudby. Tento systém podporuje bezpečnostné štandardy, ktoré sú v súlade s BLUETOOTH štandardmi, aby sa zaistilo bezpečné prepojenie pri používaní bezdrôtovej BLUETOOTH technológie. V závislosti od nastavení však zabezpečenie nemusí postačovať. Pri komunikácii pomocou bezdrôtovej BLUETOOTH technológie buďte obozretní. Nezodpovedáme za únik informácií pri BLUETOOTH komunikácii. Aby bol zabezpečený súlad s BLUETOOTH štandardmi špecifikovanými normou Bluetooth SIG a autentifikácia, je potrebné zariadenie disponujúce BLUETOOTH funkciou. Aj keď pripojené zariadenie vyhovuje uvedeným BLUETOOTH štandardom, niektoré zariadenia sa v závislosti od funkcií alebo technických špecifikácií daného zariadenia nemusia dať pripojiť, alebo nemusia pracovať správne. V závislosti od BLUETOOTH zariadenia pripojeného k tomuto systému, komunikačného prostredia alebo prevádzkového prostredia sa môže vyskytovať šum alebo výpadky zvuku.

43 Údržba Čistenie povrchu zariadenia Na čistenie povrchu, panela a ovládacích prvkov použite jemnú handričku, mierne navlhčenú v jemnom čistiacom roztoku. Nepoužívajte drsné handričky, čistiace prášky ani rozpúšťadlá ako riedidlo, benzín alebo lieh.

44 Technické údaje Kanály: 2 zvukové kanály Reproduktory: 2 x 1,5 Výkon: 2 x 2,5 W Frekvenčný rozsah: Hz Citlivosť: 88 db Impedancia: 4 Ohm Odstup signál - šum: viac ako 85 db Skreslenie: menej ako 0,3%, 1 W, 1 khz Formáty: ISO 9660, Joliet, Romeo Rádio Rozsahové pásmo: Antény: FM (87 až 108 MHz) vstavaná anténa

45 Bezdrôtová komunikácia Komunikačný systém: BLUETOOTH štandard ver. 2.1 Výstup: Výkonový BLUETOOTH štandard triedy 2 (Max. +4 dbm) Maximálny komunikačný dosah: Bez prekážok cca 10 m Frekvenčné pásmo: Pásmo 2,4 GHz (2,4000 2,4835 GHz) Modulácia: FHSS Kompatibilné BLUETOOTH profily: A2DP (Advanced Audio Distribution Profile) 1.3 AVRCP (Audio Video Remote Control Profile) 1.5 HFP (Handsfree Profile) 1.6 Skutočný dosah sa môže líšiť v závislosti od faktorov ako prekážky medzi zariadeniami, magnetické polia v okolí, mikrovlnné rúry, statická elektrina, citlivosť príjmu, vlastnosti antény, operačný systém, softvérová aplikácia atď. Profily BLUETOOTH štandardu určujú spôsob BLUETOOTH komunikácie medzi zariadeniami.

46 Všeobecne Výstupný audio výkon 5 W Reproduktory : 2 x 1,5 reproduktor + nízkotónový žiarič Impedancia: 4 Ohm Konektory - vstup: Mini USB - napájanie DC 5V, 500 ma USB 2.0 Slot pre MicroSD kartu Minikonektor AUX Konektory - výstup: Minikonektor pre slúchadlá Príkon: max. 5 W Napájanie: DC: 3,7 V (3,7 V Li-ion batéria (dodávaná) DC: Z AC adaptéra, 5 V, 500 ma (nedodávaný) Rozmery (Š x V x H): 230 x 60 x 50 mm Hmotnosť: 280 g Dodávané príslušenstvo: Návod na obsluhu (1) Audio kábel (2 x minikonektor 3,5 mm) (1) Napájací USB kábel (USB - Mini USB) (1) Nabíjateľná Li-Ion batéria (1) Textilné vrecko (1) Právo na zmeny vyhradené!

LV5WDR Wireless Display Receiver Rýchla príručka

LV5WDR Wireless Display Receiver Rýchla príručka LV5WDR Wireless Display Receiver Rýchla príručka 1 1. Predstavenie Wireless display receiver S Wireless display receiver (ďalej len WDR) môžete jednoducho zobrazovať multimediálny obsah (videá, fotografie,

More information

!T =!Mobile=== Nastavenia dátových a multimediálnych služieb pre multifunkčné zariadenia s operačným systémom Windows Mobile 5.0 NASTAVENIE MMS 1 /18

!T =!Mobile=== Nastavenia dátových a multimediálnych služieb pre multifunkčné zariadenia s operačným systémom Windows Mobile 5.0 NASTAVENIE MMS 1 /18 Nastavenia dátových a multimediálnych služieb pre multifunkčné zariadenia s operačným systémom Windows Mobile 5.0 Nastavenie je možné vykonať manuálnym resetom zariadenia, pričom všetky nastavenie sa vrátia

More information

Postup pre zistenie adries MAC a vytvorenie pripojenia. v OS Windows

Postup pre zistenie adries MAC a vytvorenie pripojenia. v OS Windows 1 Postup pre zistenie adries MAC a vytvorenie pripojenia v OS Windows Obsah: a) Zistenie hardwarovych adries MAC Windows 10 str. 2 Windows 8.1 str. 4 Windows 7 str. 6 Windows Vista str. 8 Windows XP str.

More information

TR1130 NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL

TR1130 NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL TR1130 NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL Stereo radiomagnetofon Stereo radiomagnetofon Portable radio with cassette recorder POPIS 1. Číselná stupnice 2. TELESKOPICKÁ anténa 3. Zdířka pro SLUCHÁTKA

More information

NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL

NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL Rádiobudík / Rádiobudík / Alarm Clock Vážený zákazníku, děkujeme vám za zakoupení našeho produktu. Než začnete s přístrojem manipulovat, přečtěte si

More information

Wireless Audio with Dock

Wireless Audio with Dock DA-E550 Wireless Audio with Dock (Bezdrôtový audio systém s dokom) návod na použitie predstavte si možnosti Ďakujeme vám za zakúpenie tohto výrobku značky Samsung. Zaregistrujte svoj výrobok na lokalite

More information

HYUNDAI Phablet HP503Q

HYUNDAI Phablet HP503Q HYUNDAI Phablet HP503Q Stručný návod k obsluze Quick start guide Príručka stručným návodom V1.0.0/10/2015/CZ/EN/SK 1 Základní informace Před prvním použitím Vašeho nového přístroje si pozorně přečtěte

More information

Prestige 660HN-T3A Príručka k rýchlej inštalácii splittra a smerovača (routra)

Prestige 660HN-T3A Príručka k rýchlej inštalácii splittra a smerovača (routra) Prestige 660HN-T3A Príručka k rýchlej inštalácii splittra a smerovača (routra) Volajte na našu zákaznícku linku: 02/208 28 208 Prestige 660HN-T3A Príručka k rýchlej inštalácii splittra a smerovača (routra)

More information

WK29B / WK29W. Bluetooth Wireless Slim Keyboard. User manual ( 2 5 ) Uživatelský manuál ( 6 10) Užívateľský manuál (11 15)

WK29B / WK29W. Bluetooth Wireless Slim Keyboard. User manual ( 2 5 ) Uživatelský manuál ( 6 10) Užívateľský manuál (11 15) WK29B / WK29W Bluetooth Wireless Slim Keyboard User manual ( 2 5 ) Uživatelský manuál ( 6 10) Užívateľský manuál (11 15) 1. Installing the batteries The EVOLVEO WK29B / WK29W keyboard uses two AAA alkaline

More information

MX 868 FM NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL. MP3 přehrávač MP3 prehrávač MP3 player

MX 868 FM NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL. MP3 přehrávač MP3 prehrávač MP3 player MX 868 FM NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL MP3 přehrávač MP3 prehrávač MP3 player Blahopřejeme vám k zakoupení našeho nového MP3 přehrávače. Před použitím tohoto produktu si prosím pozorně

More information

Prevádzková príručka NWZ-A844 / A845 / A846 / A847. Obsah. Ponuka. Home Register. Kliknite! Môžete priamo preskočiť. Prenos hudby

Prevádzková príručka NWZ-A844 / A845 / A846 / A847. Obsah. Ponuka. Home Register. Kliknite! Môžete priamo preskočiť. Prenos hudby Kliknite! Môžete priamo preskočiť Prenos hudby Prenos videí/fotografií/podcastov Riešenie problémov Prevádzková príručka NWZ-A844 / A845 / A846 / A847 2009 Sony Corporation 4-165-069-32(1) Poznámka V závislosti

More information

WLA-5000AP. Quick Setup Guide. English. Slovensky. Česky. 802.11a/b/g Multi-function Wireless Access Point

WLA-5000AP. Quick Setup Guide. English. Slovensky. Česky. 802.11a/b/g Multi-function Wireless Access Point 802.11a/b/g Multi-function Wireless Access Point Quick Setup Guide 1 5 Česky 9 Important Information The AP+WDS mode s default IP address is 192.168.1.1 The Client mode s default IP is 192.168.1.2 The

More information

Rychlý průvodce instalací Rýchly sprievodca inštaláciou

Rychlý průvodce instalací Rýchly sprievodca inštaláciou CZ SK Rychlý průvodce instalací Rýchly sprievodca inštaláciou Intuos5 Poznámka: chraňte svůj tablet. Vyměňujte včas hroty pera. Bližší informace najdete v Uživatelském manuálu. Poznámka: chráňte svoj

More information

ODVLHČOVAČ MDF2-12DEN3 MDF2-16DEN3 MDF2-20DEN3 MDN1-10DEN3

ODVLHČOVAČ MDF2-12DEN3 MDF2-16DEN3 MDF2-20DEN3 MDN1-10DEN3 ODVLHČOVAČ SK MDF2-12DEN3 MDF2-16DEN3 MDF2-20DEN3 MDN1-10DEN3 OPIS PRÍSTROJA 86 ELEKTRONICKÝ OVLÁDACÍ PANEL 87 MANUÁLNY OVLÁDACÍ PANEL 89 UMIESTNENIE A UVEDENIE DO PREVÁDZKY 90 VYPRÁZDŇOVANIE VODY 91

More information

Hama GmbH & Co KG D-86651 Monheim/Germany. www.hama.com 67052336/10.09

Hama GmbH & Co KG D-86651 Monheim/Germany. www.hama.com 67052336/10.09 d Die Konformitätserklärung nach der R&TTE Richtlinie 99/5/EG finden Sie unter www.hama.com g See www.hama.com for declaration of conformity according to R&TTE Directive 99/5/EC guidelines f La déclaration

More information

English... 2. Česky... 19. Slovensky... 36

English... 2. Česky... 19. Slovensky... 36 English... 2 Česky... 19 Slovensky... 36 Sehr geehrter Kunde, die deutschsprachige Bedienungsanleitung und Serviceinformation für dieses Produkt finden Sie als pdf-version auf folgender Internetseite:

More information

D-Link DIR-600 inštalačná príručka 1

D-Link DIR-600 inštalačná príručka 1 D-Link DIR-600 inštalačná príručka 1 Revízia Dátum Popis 1.0 November 11, 2011 DIR-600 B5 Užívateľská príručka Ochranná známka D-Link a logo D-Link sú ochranné známky alebo registrované známky D-Link Corporation

More information

Installation manual Wireless Keypad

Installation manual Wireless Keypad Advanced Operations Please know exactly what you are doing when processing the operations below. It could cause errors or erase settings which make keypad stop working. Please disarm from keypad before

More information

: Architectural Lighting : Interiérové svietidlá

: Architectural Lighting : Interiérové svietidlá SEC Lighting : Architectural Lighting : nteriérové svietidlá : Shape Harmony : Tradition The company SEC accepts with enthusiasm the challenges of continuously changing world. n our opinion, luminaries

More information

My Passport Ultra Metal Edition

My Passport Ultra Metal Edition My Passport Ultra Metal Edition Prvotriedne úložisko Príručka používateľa Externý pevný disk Príručka používateľa My Passport Ultra Metal Edition Servis a technická podpora spoločnosti WD Ak narazíte na

More information

Návod na používanie User Guide

Návod na používanie User Guide Všeobecné otázky 0850 111 154 * Pred telefonátom sa uistite, že je telefónne číslo správne. Návod na používanie User Guide SLOVENSKY ENGLISH MFL68260739

More information

MXM937FM NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL. MP3 přehrávač MP3 prehrávač MP3 player

MXM937FM NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL. MP3 přehrávač MP3 prehrávač MP3 player MXM937FM NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL MP3 přehrávač MP3 prehrávač MP3 player - Děkujeme vám, že jste si vybrali náš digitální MP3 přehrávač. Tento přehrávač přináší řadu výhod, včetně

More information

Séria Aspire 9120. Užívateľská príručka

Séria Aspire 9120. Užívateľská príručka Séria Aspire 9120 Užívateľská príručka Copyright 2006. Acer Incorporated. Všetky práva vyhradené. Užívateľská príručka série Aspire 9120 Pôvodné vydanie: 08/2006 V informáciách obsiahnutých v tejto publikácii

More information

Referenčné série 311a, 611a, 1211a, 7521a, 7541a, 5761a Návod na obsluhu

Referenčné série 311a, 611a, 1211a, 7521a, 7541a, 5761a Návod na obsluhu Ďakujeme za zakúpenie referenčného zosilňovača. Aby sme mohli lepšie vyriešiť záručný servis pre váš nový zosilňovač, ponechajte si originálny doklad o zakúpení a prečítajte si dodávaný záručný list. Referenčné

More information

Multi Channel AV Receiver (Viackanálový prijímač AV)

Multi Channel AV Receiver (Viackanálový prijímač AV) 4-287-969-11(2) (SK) Multi Channel AV Receiver (Viackanálový prijímač AV) Návod na použitie STR-DA3700ES VAROVANIE Ventilačný otvor zariadenia nezakrývajte novinami, obrusmi, záclonami atď., aby ste predišli

More information

IPS 620SD INSTRUCTION MANUAL. IPS 620SD CD/MP3/WMA PLAYER 4x60WATTS

IPS 620SD INSTRUCTION MANUAL. IPS 620SD CD/MP3/WMA PLAYER 4x60WATTS IPS 620SD INSTRUCTION MANUAL IPS 620SD CD/MP3/WMA PLAYER 4x60WATTS SCAN DISP 9 2 3 6 4 6 7 5 25 Car Stereo CD/CDR/CDRW/MP3/WMA Player with PLL MW/FM Stereo Radio Radio Data System with PTY IPS 620SD CD/MP3/WMA

More information

Návod na obsluhu. 2015 VTech Printed in China 91-003007-007 UK

Návod na obsluhu. 2015 VTech Printed in China 91-003007-007 UK Návod na obsluhu 2015 VTech Printed in China 91-003007-007 UK Podrobný návod na obsluhu nájdete na: http://www.vtechcz.cz/sk/manual-cam Dovozca: MENUG s.r.o. B.Martinů 59, Brno 602 00 www.kidizoom.cz IČO:26909375

More information

NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL

NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL IC 202 NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL Indukční vařič jednoplotnový Indukčný varič jednoplatničkový Induction cooker single range CZ Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení našeho

More information

CAR CD/MP3 PLAYER S USB PORTOM UŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL CAR CD/MP3 PLAYER S USB PORTEM UŽIVATELSKÝ MANUÁL CAR CD/MP3 PLAYER WITH USB PORT USER GUIDE

CAR CD/MP3 PLAYER S USB PORTOM UŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL CAR CD/MP3 PLAYER S USB PORTEM UŽIVATELSKÝ MANUÁL CAR CD/MP3 PLAYER WITH USB PORT USER GUIDE CAR CD/MP3 PLAYER S USB PORTOM UŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL CAR CD/MP3 PLAYER S USB PORTEM UŽIVATELSKÝ MANUÁL English CAR CD/MP3 PLAYER WITH USB PORT USER GUIDE CAR CD/MP3 PLAYER WITH USB BEMENETTEL FELHASZNÁLÓI

More information

Užívateľská príručka / User manual ATK VoIP-202

Užívateľská príručka / User manual ATK VoIP-202 1 Obsah Nakladanie s elektrozariadením... 6 Bezpečnostné upozornenia... 6 1. Popis prístroja... 9 1.1 ATK VoIP-202 vzhľad a rozhrania... 9 1.2 ATK VoIP-202 Podporované protokoly:... 11 1.3 ATK VoIP-202

More information

FMT600BT Transmitter

FMT600BT Transmitter Technaxx FMT600BT Transmitter User Manual Transfer of music and calls directly from your Bluetooth device to your car radio This device complies with the requirements of the standards referred to the Directive

More information

DC180HD Návod k použití SportovNí outdoorová kamera Návod Na použitie Športová outdoorová kamera user manual outdoor SportS Camera

DC180HD Návod k použití SportovNí outdoorová kamera Návod Na použitie Športová outdoorová kamera user manual outdoor SportS Camera DC180HD Návod k použití Návod na použitie User Manual SPortovní outdoorová kamera ŠPORTOVÁ outdoorová kamera outdoor Sports Camera Obsah Bezpečnostní upozornění... 3 Příslušenství... 4 Představení rozhraní...

More information

Sledovanie čiary Projekt MRBT

Sledovanie čiary Projekt MRBT VYSOKÉ UČENÍ TECHNIC KÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF T ECHNOLOGY FAKULTA ELEKTROTECHNIKY A KOMUNIKAČNÍCH TECHNO LOGIÍ ÚSTAV AUTOMATIZA CE A MĚŘÍCÍ TECHNIKY FACULTY OF ELECTRICAL ENGINEERING AND COMUNICATION

More information

40 LED 732 PVR/32 LED 731 PVR

40 LED 732 PVR/32 LED 731 PVR 40 LED 732 PVR/32 LED 731 PVR LED TV NÁVOD K OBSLUZE LED TV NÁVOD NA OBSLUHU LED TVs INSTRUCTION MANUAL CZ SK GB Před uvedením výrobku do provozu si důkladně pročtěte tento návod a bezpečnostní pokyny,

More information

JEDNOFÁZOVÝ STATICKÝ ELEKTROMER NA VIACSADZBOVÉ MERANIE ČINNEJ ENERGIE

JEDNOFÁZOVÝ STATICKÝ ELEKTROMER NA VIACSADZBOVÉ MERANIE ČINNEJ ENERGIE JEDNOFÁZOVÝ STATICKÝ ELEKTROMER NA VIACSADZBOVÉ MERANIE ČINNEJ ENERGIE AMS B1x-xAx Applied Meters, a. s. Budovateľská 50, 080 01 Prešov Tel.: +421-51-758 11 69, Fax: +421-51-758 11 68 Web: www.appliedmeters.com,

More information

User Manual. Listen to your favourite songs on the radio on the road & in a car

User Manual. Listen to your favourite songs on the radio on the road & in a car Technaxx FMT500 Transmitter User Manual The Declaration of Conformity is under the Internet link: www.technaxx.de/ (in bottom bar Konformitätserklärung ); Before using the device, read the user manual

More information

Návod k použití: Boxovací stojan DUVLAN s pytlem a hruškou kód: DVLB1003

Návod k použití: Boxovací stojan DUVLAN s pytlem a hruškou kód: DVLB1003 Návod na použitie: Boxovací stojan DUVLAN s vrecom a hruškou kód: DVLB1003 Návod k použití: Boxovací stojan DUVLAN s pytlem a hruškou kód: DVLB1003 User manual: DUVLAN with a boxing bag and a speed bag

More information

WELL WRC8500AN Dual WiFi Router

WELL WRC8500AN Dual WiFi Router WELL WRC8500AN Dual WiFi Router CZ Vá ený zákazníku, dìkujeme Vám za dùvìru, kterou jste nám projevil nákupem tohoto výrobku. Nákup WiFi routeru WELL WRC8500AN Dual byl zcela jistì dobrou volbou a vìøíme,

More information

CD/MP3 PLAYER WITH TURNTABLE, STEREO RADIO, CASSETTE TAPE AND USB/SD ENCODING HIF-9088TUMP. Instruction manual

CD/MP3 PLAYER WITH TURNTABLE, STEREO RADIO, CASSETTE TAPE AND USB/SD ENCODING HIF-9088TUMP. Instruction manual R 3 4 AUDIO VIDEO R CD/MP3 PLAYER WITH TURNTABLE, STEREO RADIO, CASSETTE TAPE AND USB/SD ENCODING HIF-9088TUMP Instruction manual AUDIO VIDEO is a registered Trademark of Roadstar S.A. - Switzerland All

More information

Návod na inštaláciu a obsluhu

Návod na inštaláciu a obsluhu Návod na inštaláciu a obsluhu Modem/router ADSL 2/2+ Glitel GT-318RI Samoinštalačný balík Obsah 1. Špecifikácia zariadenia... 3 1.1 Vlastnosti... 3 1.2 Obsah balenia... 4 1.3 Systémové požiadavky... 4

More information

BR-6258nL Quick Installation Guide

BR-6258nL Quick Installation Guide BR-6258nL Quick Installation Guide 07-2012 / v1.0 COPYRIGHT Copyright Edimax Technology Co., Ltd. all rights reserved. No part of this publication may be reproduced, transmitted, transcribed, stored in

More information

Všeobecné pokyny. Bezpečnostné upozornenia a dôležité informácie

Všeobecné pokyny. Bezpečnostné upozornenia a dôležité informácie Návod k obsluze 2 Obsah Obsah... 1 Všeobecné pokyny... 2 Bezpečnostné upozornenia a dôležité informácie... 2 Prehľad zariadenia... 4 Čo je v balení?... 4 Ovládače a porty pripojenia... 5 RSC 5100 diaľkové

More information

Kanguru Micro MP3 PRO USB2.0 User s Manual

Kanguru Micro MP3 PRO USB2.0 User s Manual Kanguru Micro MP3 PRO USB2.0 User s Manual MP3/WMA Player + Digital Voice Recorder FM Tuner + USB Flash Drive Copyright 2005, All Rights Reserved. This manual applies to 1.1 or later versions of the Kanguru

More information

1 Disk CD pre systém Windows 2 Disk CD pro systém Macintosh

1 Disk CD pre systém Windows 2 Disk CD pro systém Macintosh HP Photosmart 2600/2700 series all-in-one User Guide Začínáme Začíname 1 Uživatelé kabelu USB: Kabel USB byste m li zapojit až v okamžiku, kdy k tomu budete vyzváni, jinak se m že stát, že software nebude

More information

Skvelá komunikácia, mobilný život.

Skvelá komunikácia, mobilný život. Skvelá komunikácia, mobilný život. 3G Wi-Fi router Huawei Flybox B260 Užívateľská príručka Vyhlásenie Copyright Huawei Technologies Co., Ltd. 2009. Všetky práva vyhradené. Žiadna časť tohto dokumentu sa

More information

WS 1815 NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL

WS 1815 NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL WS 1815 NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL Meteorologická stanice Meteorologická stanica Weather station Vážený zákazníku, děkujeme vám za zakoupení našeho produktu. Než začnete s přístrojem

More information

Vyhlásenie FCC UPOZORNENIE: UPOZORNENIE: Varovanie pred vyžarovaním rádiových vĺn:

Vyhlásenie FCC UPOZORNENIE: UPOZORNENIE: Varovanie pred vyžarovaním rádiových vĺn: Vyhlásenie FCC Toto zariadenie spĺňa časť 15 noriem FCC. Prevádzka podlieha nasledujúcim dvom podmienkam: (1) zariadenie nesmie spôsobovať rušenie a (2) zariadenie musí odolať akémukoľvek rušeniu vrátane

More information

MODULE CAN R/S MODULE CAN BUS MAGICAR MODUL CAN R/S MODUL CAN BUS MAGICAR

MODULE CAN R/S MODULE CAN BUS MAGICAR MODUL CAN R/S MODUL CAN BUS MAGICAR MODULE CN R/S MODULE CN BUS MGICR MODUL CN R/S MODUL CN BUS MGICR Mul CN BUS prevníka Pporované funkcie tabuľka vozidiel CN BUS converter mule Table of function supported vehicles Mul CN BUS převníku Pporované

More information

PDXD 869 DVBT DVD/CD/MP3/CD-RW

PDXD 869 DVBT DVD/CD/MP3/CD-RW PDXD 869 DVBT DVD/CD/MP3/CD-RW přehrávač ATV/DVB-T tuner DVD/CD/MP3/CD-RW prehrávač ATV/DVB-T tuner DVD/CD/MP3/CD-RW player ATV/DVB-T tuner NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL Obsah návodu ÚVOD

More information

AOK-5018B. www.emos.cz

AOK-5018B. www.emos.cz GB CZ SK PL HU SI HR DE UA RO AOK-5018B WIRELESS METEOROLOGICAL STATION BEZDRÁTOVÁ METEOSTANICE BEZDRÔTOVÁ METEOSTANICA BEZPRZEWODOWA STACJA METEOROLOGICZNA VEZETÉK NÉLKÜLI METEOROLÓGIAI ÁLLOMÁS BREZŽIČNA

More information

KONTAKT CHEMIE Kontakt PCC

KONTAKT CHEMIE Kontakt PCC Cleaner and flux remover for printed circuit boards KONTAKT CHEMIE Kontakt PCC Technical Data Sheet KONTAKT CHEMIE Kontakt PCC Page 1/2 Description: Mixture of organic solvents. General properties and

More information

FM Stereo FM/AM Receiver

FM Stereo FM/AM Receiver 4-294-472-11(1) (CZ-SK) FM Stereo FM/AM Receiver Návod k obsluze Návod na použitie CZ SK STR-DH130 VAROVÁNÍ Abyste snížili riziko vzniku požáru a zásahu elektrickým proudem, nevystavujte tento přístroj

More information

Externý prenosný. My Passport. for Mac Prenosný pevný disk Príručka používateľa. Príručka používateľa My Passport for Mac

Externý prenosný. My Passport. for Mac Prenosný pevný disk Príručka používateľa. Príručka používateľa My Passport for Mac My Passport for Mac Prenosný pevný disk Príručka používateľa Externý prenosný Príručka používateľa My Passport for Mac Servis a technická podpora spoločnosti WD Ak sa stretnete s akýmkoľvek problémom,

More information

NÁVOD NA OBSLUHU MINI F FULL HD AKČNÁ KAMERA

NÁVOD NA OBSLUHU MINI F FULL HD AKČNÁ KAMERA NÁVOD NA OBSLUHU MINI F FULL HD AKČNÁ KAMERA 1 OBSAH ÚVOD... 4 PREDBEŽNÉ OPATRENIA... 4 POPIS... 4 TECHNICKÉ ÚDAJE... 5 POPIS JEDNOTLIVÝCH ČASTÍ... 6 Popis MINI-F... 6 Stavový LED indikátor... 6 PREVÁDZKOVÉ

More information

MP3/WMA/REC/USB. 2 Operation instructions. The box: 1. Mp3 player 1pc 2. Stereo earphone. 1pc 3. Manual.. 1pc

MP3/WMA/REC/USB. 2 Operation instructions. The box: 1. Mp3 player 1pc 2. Stereo earphone. 1pc 3. Manual.. 1pc MP3/WMA/REC/USB Before connecting, operating or adjusting this product please read these instructions completely. Please save this manual. The player characteristics Supports MP3 and WMA music format Supports

More information

Dreambox DM 800 HD PVR

Dreambox DM 800 HD PVR Dreambox DM 800 HD PVR Užívateľská príručka Prijímač digitálnej TV pre príjem voľných a zakódovaných TV a rozhlasových programov. HDTV Sieťové rozhranie Ethernet 10/100 Mb Konektor pre pripojenie externého

More information

OPENBOX X-800, X-810, X-820

OPENBOX X-800, X-810, X-820 POUŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL PRE DIGITÁLNY SATELITNÝ PRIJÍMAČ OPENBOX X-800, X-810, X-820 Pred začatím práce s prijímačom si prosím najprv prečítajte tento manuál. Pri čítaní tohto návodu spolupracujte aj s originálnym

More information

TVL32915LED NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE BAREVNÝ TELEVIZNÍ PŘÍJÍMAČ S DÁLKOVÝM OVLÁDÁNÍM FAREBNÝ TELEVÍZNY PRIJÍMAČ S DIALKOVÝM OVLÁDÁNÍM

TVL32915LED NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE BAREVNÝ TELEVIZNÍ PŘÍJÍMAČ S DÁLKOVÝM OVLÁDÁNÍM FAREBNÝ TELEVÍZNY PRIJÍMAČ S DIALKOVÝM OVLÁDÁNÍM TVL32915LED NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE 50176231 BAREVNÝ TELEVIZNÍ PŘÍJÍMAČ S DÁLKOVÝM OVLÁDÁNÍM FAREBNÝ TELEVÍZNY PRIJÍMAČ S DIALKOVÝM OVLÁDÁNÍM OBSAH Vlastnosti... 2 Úvod... 2 Příprava... 2 Bezpečnostní

More information

Príručka k inštalácii CMS

Príručka k inštalácii CMS Príručka k inštalácii CMS EXO TECHNOLOGIES spol. s r.o. Garbiarska 3 Stará Ľubovňa 064 01 IČO: 36 485 161 IČ DPH: SK2020004503 support@exohosting.sk www.exohosting.sk Úvod Content Management System (CMS)

More information

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV BETONOVÝCH A ZDĚNÝCH KONSTRUKCÍ FACULTY OF CIVIL ENGINEERING INSTITUTE OF CONCRETE AND MASONRY STRUCTURES PRIESTOROVÝ

More information

SECURITY CAMERA WITH DIGITAL STORAGE DEVICE SURVEILLANCE CAMERA WITH DIGITAL EVENT-RECORDER DV 622

SECURITY CAMERA WITH DIGITAL STORAGE DEVICE SURVEILLANCE CAMERA WITH DIGITAL EVENT-RECORDER DV 622 SECURITY CAMERA WITH DIGITAL STORAGE DEVICE SURVEILLANCE CAMERA WITH DIGITAL EVENT-RECORDER DV 622 MONITOROVACIA KAMERA S DIGITÁLNYM PAMÄOVÝM PRÍSTROJOM MONITOROVACIA KAMERA S DIGITÁLNYM VIDEOREKORDÉROM

More information

IBM Security Framework: Identity & Access management, potreby a riešenia.

IBM Security Framework: Identity & Access management, potreby a riešenia. Juraj Polak IBM Security Framework: Identity & Access management, potreby a riešenia. Nová doba inteligentná infraštruktúra Globalizácia a globálne dostupné zdroje Miliardy mobilných zariadení s prístupom

More information

M-372-12V Alarm 12V Užívateľská a inštalačná príručka Uživatelská a instalační příručka User and Installation Manual

M-372-12V Alarm 12V Užívateľská a inštalačná príručka Uživatelská a instalační příručka User and Installation Manual M-372-12V Alarm 12V Užívateľská a inštalačná príručka Uživatelská a instalační příručka User and Installation Manual Objednacie číslo Objednací číslo Order number M-372-12V Obsah 1. Obsah balenia... 2

More information

MC18G MC18B NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL. Minichladnička / Minichladnička / Mini-refrigerator

MC18G MC18B NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL. Minichladnička / Minichladnička / Mini-refrigerator MC18G MC18B NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL Minichladnička / Minichladnička / Mini-refrigerator Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení našeho produktu. Před uvedením tohoto přístroje

More information

Môže sa to stať aj Vám - sofistikované cielené hrozby Ján Kvasnička

Môže sa to stať aj Vám - sofistikované cielené hrozby Ján Kvasnička Môže sa to stať aj Vám - sofistikované cielené hrozby Ján Kvasnička Territory Account Manager Definícia cielených hrozieb Široký pojem pre charakterizovanie hrozieb, cielených na špecifické entity Často

More information

Controls. LCD Display. Tuning Up Time Set and Station Scan

Controls. LCD Display. Tuning Up Time Set and Station Scan PR-D8 GB Revision 3 1 1 2 4 5 7 9 10 12 14 16 18 20 22 24 25 26 27 29 31 33 35 36 37 38 Controls Stereo Built-in Microphone (Left Channel) LCD Display Stereo Built-in Microphone (Right channel) Power/Auto

More information

MODULE CAN R/S MODULE CAN BUS MAGICAR MODUL CAN R/S MODUL CAN BUS MAGICAR

MODULE CAN R/S MODULE CAN BUS MAGICAR MODUL CAN R/S MODUL CAN BUS MAGICAR MODULE CAN R/S MODULE CAN BUS MAGICAR MODUL CAN R/S MODUL CAN BUS MAGICAR Mul CAN BUS prevníka Pporované funkcie tabuľka vozidiel CAN BUS converter mule Table of function supported vehicles Mul CAN BUS

More information

Viega Visign Cenník 2014

Viega Visign Cenník 2014 Viega Visign Cenník 2014 Ceny sú uvedené vrátane DPH Viega Eco Plus: Podomietková splachovacia nádržka na zabudovanie do odľahčených stien. Akčný balík Viega Eco Plus: prvok Viega Eco Plus + biela ovládacia

More information

MODULÁRNY AUTOALARM Užívateľský manuál. MODULÁRNÍ AUTOALARM Uživatelský manuál. VEHICLE SECURITY SYSTEM User s manual

MODULÁRNY AUTOALARM Užívateľský manuál. MODULÁRNÍ AUTOALARM Uživatelský manuál. VEHICLE SECURITY SYSTEM User s manual MODULÁRNY AUTOALARM Užívateľský manuál MODULÁRNÍ AUTOALARM Uživatelský manuál VEHICLE SECURITY SYSTEM User s manual SK CZ EN 1 MODULÁRNY AUTOALARM Užívateľský manuál SK Charakteristické vlastnosti Plávajúci

More information

i399 2.1 Channel HiFi Audio System w/ BluePin Technology

i399 2.1 Channel HiFi Audio System w/ BluePin Technology i399 2.1 Channel HiFi Audio System w/ BluePin Technology It is 2.1 channel ipod docking audio system with built-in woofer. It comes with a detachable BluePin. BluePin is a combination of Bluetooth TX and

More information

CZ Stručný návod k použití SK Stručný návod na použitie www.vdocyclecomputing.com/service

CZ Stručný návod k použití SK Stručný návod na použitie www.vdocyclecomputing.com/service CZ Stručný návod k použití SK Stručný návod na použitie Video - příslušenství Video - návod k obsluze Video - nastavení Video - príslušenstvo Video - návod na obsluhu Video - nastavenie www.vdocyclecomputing.com/service

More information

QUICK START GUIDE LG-K420n

QUICK START GUIDE LG-K420n Všeobecné dotazy 810 555 810 * Před voláním se ujistěte, že máte správné číslo. Všeobecné otázky 0850

More information

Kozmické poasie a energetické astice v kozme

Kozmické poasie a energetické astice v kozme Kozmické poasie a energetické astice v kozme De otvorených dverí, Košice 26.11.2008 Ústav experimentálnej fyziky SAV Košice Oddelenie kozmickej fyziky Karel Kudela kkudela@kosice.upjs.sk o je kozmické

More information

HDM 40A NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USERS MANUAL

HDM 40A NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USERS MANUAL HDM 40A NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USERS MANUAL Zařízení na přípravu hot-dogů (párků v rohlíku) Zariadenie na prípravu hot-dogov (párkov v rožku) Hot Dog maker CZ Vážený zákazníku, před zapojením

More information

POUŽÍVATEĽSKÁ PRÍRUČKA ANTIK IP TELEFÓN. MODEL: ATK-VoIP 32-1

POUŽÍVATEĽSKÁ PRÍRUČKA ANTIK IP TELEFÓN. MODEL: ATK-VoIP 32-1 POUŽÍVATEĽSKÁ PRÍRUČKA ANTIK IP TELEFÓN MODEL: ATK-VoIP 32-1 ANTIK IP telefón 2 Používateľská príručka Obsah ANTIK IP TELEFÓN - POUŽÍVATEĽSKÁ PRÍRUČKA Vysvetlivky... 4 Použitie grafických značiek v texte...

More information

NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL. BAC 801 Orange

NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL. BAC 801 Orange NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL BAC 801 Orange Elektronická kuchyňská váha Elektronická kuchynská váha Electronic kitchen scale Balance de cuisine elektronique Vážený zákazníku, děkujeme

More information

WSC senzor NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL. Senzor k meteostanicím / Senzor pre metostanice/ Sensor for weather stations

WSC senzor NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL. Senzor k meteostanicím / Senzor pre metostanice/ Sensor for weather stations WSC senzor NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL Senzor k meteostanicím / Senzor pre metostanice/ Sensor for weather stations Vážený zákazníku, děkujeme vám za zakoupení našeho produktu. Než začnete

More information

EnVivo 4 GB Aluminum MP3 Player

EnVivo 4 GB Aluminum MP3 Player User Manual EnVivo 4 GB Aluminum MP3 Player With Clipper, Display & Voice Recording Electrical and electronic equipment (EEE) contains materials, parts and substances, which can be dangerous to the environment

More information

ARP,TCP,IP utility -zjednodusene a rychle Jiri Kubina jiri.kubina@osu.cz Ver. 1.0 leden 2006

ARP,TCP,IP utility -zjednodusene a rychle Jiri Kubina jiri.kubina@osu.cz Ver. 1.0 leden 2006 ARP,TCP,IP utility -zjednodusene a rychle Jiri Kubina Ver. 1.0 leden 2006 Obsah 1.ip 2.ifconfig 3.route 4.arp 5.arping 6.netstat 7.ethtool Upozorneni: U popisovanych prikazu nejsou uvedeny vsechny parametry

More information

Informace pro uživatele o zneškodňování starého vybavení a baterií Evropská Unie

Informace pro uživatele o zneškodňování starého vybavení a baterií Evropská Unie Vážení zákazníci, Toto zařízení je ve shodě s platnými Evropskými směrnicemi a normami týkající se elektromagnetické kompatibility a elektrické bezpečnosti. Evropský zástupce výrobce je: Vestel Germany

More information

Ideal CD player and FM tuner for use with other 301 Reference Series components also supports RDS and USB memory playback

Ideal CD player and FM tuner for use with other 301 Reference Series components also supports RDS and USB memory playback Reference301 Series PD-301 CD Player /FM Tuner Ideal CD player and FM tuner for use with other 301 Reference Series components also supports RDS and USB memory playback Main functions High-precision slot-in

More information

RIO DERMA ROLLER. Návod na obsluhu

RIO DERMA ROLLER. Návod na obsluhu RIO DERMA ROLLER Návod na obsluhu Upozornenia Rio Derma Roller sa MUSÍ pred a po každom použití sterilizovať. Rio Derma Roller používajte jemne na povrchu kože a NESMIE spôsobiť krvácanie. NEPOUŽÍVAJTE

More information

LG-E510 P/N : MFL00000000 (1.0)

LG-E510 P/N : MFL00000000 (1.0) Všeobecné dotazy 810 555 810 * Před voláním se ujistěte, že máte správné číslo. ČESKY SLOVENSKY ENGLISH Všeobecné otázky

More information

Príručka. Rozhranie priemyselnej zbernice DFE32B PROFINET IO. Vydanie 09/2007 11614420 / SK

Príručka. Rozhranie priemyselnej zbernice DFE32B PROFINET IO. Vydanie 09/2007 11614420 / SK Prevodové motory \ Priemyselné prevodovky \ Elektronika pohonov \ Automatizácia pohonov \ Servis Rozhranie priemyselnej zbernice DFE32B PROFINET IO Vydanie 09/2007 11614420 / SK Príručka SEW-EURODRIVE

More information

Uživatelská příručka Návod na používanie LG-P690

Uživatelská příručka Návod na používanie LG-P690 ČESKY SLOVENSKY ENGLISH Všeobecné dotazy 810 555 810 * Před voláním se ujistěte, že máte správné číslo. Všeobecné otázky

More information

Zednická drážkovací fréza Sharks SH 1600

Zednická drážkovací fréza Sharks SH 1600 Zednická drážkovací fréza Sharks SH 1600 Obj.č. SHK239 INSTRUKČNÍ MANUÁL Distributor:Steen QOS s.r.o. Bor. Č.p. 3, Karlovy Vary Distributor do SR Sharks Slovakia s.r.o., Seňa 162, Seňa (CZ) PLASTOVÝ OBAL

More information

MP3/WMA Player + Digital Voice Recorder + USB Flash Drive

MP3/WMA Player + Digital Voice Recorder + USB Flash Drive Kanguru Micro MP3 PRO USB2.0 User s Manual MP3/WMA Player + Digital Voice Recorder + USB Flash Drive Copyright 2004, All Rights Reserved. This manual applies to 1.1 or later versions of the Kanguru Micro

More information

Bezdrôtový mikroadaptér USB Surf. Návod na používanie. 8820aa00561_F7D1102. Polski. ČeSky. Magyar. Slovenski. български. Hrvatski

Bezdrôtový mikroadaptér USB Surf. Návod na používanie. 8820aa00561_F7D1102. Polski. ČeSky. Magyar. Slovenski. български. Hrvatski Bezdrôtový mikroadaptér USB Surf Polski ČeSky Magyar Slovensky Limba Română български Slovenski Návod na používanie Hrvatski 8820aa00561_F7D1102 obsah Úvod... 1 Výhody domácej siete... 1 Výhody bezdrôtovej

More information

SET TOP BOX. Digital receiver BEN140 HD OWNER'S MANUAL. Read this manual before installation and use.

SET TOP BOX. Digital receiver BEN140 HD OWNER'S MANUAL. Read this manual before installation and use. SET TOP BOX Digital receiver BEN140 HD OWNER'S MANUAL Read this manual before installation and use. English SAFETY INFORMATION TO REDUCE THE RISK OF FIRE AND ELECTRIC SHOCK, DO NOT EXPOSE THIS UNIT TO

More information

MSD 851 DVBT CINEMAX. DVD minisystém s DVB-T a analogovou TV DVD minisystem s DVB-T a analogovú TV DVD minisystem with DVB-T and analog TV

MSD 851 DVBT CINEMAX. DVD minisystém s DVB-T a analogovou TV DVD minisystem s DVB-T a analogovú TV DVD minisystem with DVB-T and analog TV MSD 851 DVBT CINEMAX NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL DVD minisystém s DVB-T a analogovou TV DVD minisystem s DVB-T a analogovú TV DVD minisystem with DVB-T and analog TV POZOR: Je důležité,

More information

Content. SilverCrest SSR 10 A1

Content. SilverCrest SSR 10 A1 Content Introduction... 2 Intended use... 2 Supplied items... 3 Controls and button functions... 4 Visual display... 5 Technical data... 6 Safety instructions... 7 Prior to use... 12 Inserting the batteries...

More information

SL-D930. Stunning Sound from Compact Body A Retro-cool 2.1ch Bluetooth Speaker with CD/Radio. Main Features

SL-D930. Stunning Sound from Compact Body A Retro-cool 2.1ch Bluetooth Speaker with CD/Radio. Main Features SL-D930 Stunning Sound from Compact Body A Retro-cool 2.1ch Bluetooth Speaker with CD/Radio Main Features >Wireless connection from Smartphones, Tablets, and Laptops via Bluetooth >2.1ch Speaker System

More information

LCD TELEVIZOR / LCD TELEVÍZOR 32 LHD 72 DVB-T NÁVOD K OBSLUZE / NÁVOD NA OBSLUHU

LCD TELEVIZOR / LCD TELEVÍZOR 32 LHD 72 DVB-T NÁVOD K OBSLUZE / NÁVOD NA OBSLUHU LCD TELEVIZOR / LCD TELEVÍZOR 32 LHD 72 DVB-T NÁVOD K OBSLUZE / NÁVOD NA OBSLUHU Před uvedením výrobku do provozu si důkladně pročtěte tento návod a bezpečnostní pokyny, které jsou v tomto návodu obsaženy.

More information

19/22/24 LED 610 PVR 24" 19" LED TV NÁVOD K OBSLUZE 24" 19" LED TV NÁVOD NA OBSLUHU

19/22/24 LED 610 PVR 24 19 LED TV NÁVOD K OBSLUZE 24 19 LED TV NÁVOD NA OBSLUHU 19/22/24 LED 610 PVR 24" 19" LED TV NÁVOD K OBSLUZE 24" 19" LED TV NÁVOD NA OBSLUHU CZ SK Před uvedením výrobku do provozu si důkladně pročtěte tento návod a bezpečnostní pokyny, které jsou v tomto návodu

More information

Uživatelská příručka GT540 Tento průvodce Vám pomůže začít používat Vaš telefon.

Uživatelská příručka GT540 Tento průvodce Vám pomůže začít používat Vaš telefon. Č E S K Y SLOVENSKY E N G L I S H Všeobecné dotazy 810 555 810 * Před voláním se ujistěte, že máte správné číslo. Všeobecné otázky

More information

Pracovná skupina 1 Energetický management a tvorba energetických plánov mesta

Pracovná skupina 1 Energetický management a tvorba energetických plánov mesta Pracovná skupina 1 Energetický management a tvorba energetických plánov mesta Metodológia a podpora poskytovaná v rámci Dohovoru primátorov a starostov Skúsenosti českých miest Skúsenosti mesta Litoměřice

More information

Úvod. Vlastnosti. Příprava

Úvod. Vlastnosti. Příprava Obsah Vlastnosti... 2 Úvod... 2 Příprava... 2 Bezpečnostní opatření... 3 Obsah balení... 4 Informace o životním prostředí... 5 Informace k opravě... 5 Tlačítka dálkového ovládání... 6 LCD TV a Ovládací

More information

NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL

NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL CHO 162SS Elektrický sekáček potravin NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL Elektrický sekáčik potravín Electric chopper CZ Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení našeho produktu. Před

More information

BLUETOOTH SOUNDBAR WITH SUBWOOFER

BLUETOOTH SOUNDBAR WITH SUBWOOFER BLUETOOTH SOUNDBAR WITH SUBWOOFER Quick Installation Guide DA-10295 Welcome Thank you for buying Digitus Bluetooth Soundbar with Subwoofer! No matter how you use this product whether it is for playing

More information

Your Phone This section introduces you to the hardware of the device.

Your Phone This section introduces you to the hardware of the device. Your Phone This section introduces you to the hardware of the device. No. Items Functions 1 Earphone jack 2 Strap hole 3 LED / Speaker Use a headset for hands-free conversation or listening to music. It

More information