Ref: Luke 18:15 Ref: Luke 16:25 When Jesus' disciples saw the people bringing their babies to Jesus, what did they do?

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Size: px
Start display at page:

Download "Ref: Luke 18:15 Ref: Luke 16:25 When Jesus' disciples saw the people bringing their babies to Jesus, what did they do?"

Transcription

1 uiz Luke (32 questions) 10/02/16 #1 Ref: Luke 16:25 In the story of the Rich Man and Lazarus, Abraham tells the rich man that he received what during his lifetime? A). Many riches B). Rewards C). Good things D). Blessings E). Terrible things #2 Ref: Luke 16:22 In the story of the Rich Man and Lazarus, what happens to the rich man when he dies? A). He was buried. B). He was carried to Heaven. C). He was mocked. D). He was honored. E). He was condemned. #3 Ref: Luke 16:14 After telling the parable about a manager, what were the Pharisees doing? A). Plotting to kill Jesus B). Telling the people to leave C). Sneering at Jesus D). Repenting E). Listening to Jesus #4 Ref: Luke 18:25 In the story of the Rich Ruler, Jesus says that it is easier for a camel to do what than for a rich man to enter the kingdom of God? A). Live without water. B). Walk on water. C). Become a follower of Jesus. D). Go through a small gate. E). Go through the eye of a needle. #5 Ref: Luke 18:5 In the parable about a judge and a widow, why did the judge eventually grant the widow justice? A). Because he eventually came to fear God. B). So that he could finally get a full night's sleep. C). Because he eventually felt sorry for the widow. D). So that she would not eventually be overtaken by her adversary. E). So that she would not eventually wear him out. #6 Ref: Luke 18:15 When Jesus' disciples saw the people bringing their babies to Jesus, what did they do? A). They welcomed the people. B). They blessed the children. C). They rebuked the children. D). They rebuked Jesus. E). They rebuked the people. #7 Ref: Luke 16:7 In the parable about a manager, what did the second man owe his master? A). Four hundred gallons of olive oil B). Five-hundred bushels of grain C). Four hundred gallons of wine D). Ten minas E). A thousand bushels of wheat #8 Ref: Luke 17:15 Jesus said, "things that are bound to come, but woe to that person through whom they come." A). are signs of the end B). cause sickness C). cause trouble D). trouble you in this world E). cause people to sin #9 Ref: Luke 16:20 In the story of the Rich Man and Lazarus, who was Lazarus? A). He was a Pharisee. B). He was also a rich man. C). He was a beggar. D). He was a commoner. E). He was a king. #10 Ref: Luke 18:8 What question is asked at the end of the parable involving a judge and a widow? A). Will the Son of Man return to the faithful ones? B). When the Son of Man comes, will he find justice on the earth? C). When the Son of Man comes, will he find peace on the earth? D). Will anyone be persistent until the Son of Man returns? E). When the Son of Man comes, will he find faith on the earth?

2 #11 Ref: Luke 17:29-30 According to Jesus, in what ways would the days of the Son of Man be like the days of Lot? A). people would be asleep B). people would be marrying and being given in marriage C). people would be trembling with fear D). people would be eathing and drinking, buying and selling E). people would be mocking and laughing #12 Ref: Luke 16:16 In Luke, how long does it say that the Law and the Prophets were proclaimed? A). Until the end of time. B). For many years. C). Until Jesus' death. D). Until John. E). For seven years. #13 Ref: Luke 16:29 What did Abraham say when the rich man asked Lazarus to be sent to his family? A). They are already saved. B). He would send someone else to warn them. C). They can figure it out. D). They have Moses and the Prophets. E). He said he would send Lazarus. #14 Ref: Luke 17:12 A). 1 B). 10 C). 7 D). 5 E). 3 How many men met Jesus as he traveled to Jerusalem? #15 Ref: Luke 16:20 In the story of the Rich Man and Lazarus, what was Lazarus covered with? A). Grace B). Blankets C). Sores D). Silk Garments E). Bruises #16 Ref: Luke 17:11 Where was Jesus headed when he traveled along the border between Samaria and Galilee? A). Jerusalem B). the Jordan C). Tyre D). Bethany E). Gethsemane #17 Ref: Luke 18:11 In the parable of the Pharisee and the Tax Collector, for what does the Pharisee thank God? A). That he is not like other people. B). That he has plenty to eat and drink. C). That he is wealthier than other people. D). That he is a Pharisee. E). That he is one of the chosen. #18 Ref: Luke 18:42 After the blind beggar told Jesus he wanted to see, what did Jesus say? A). "Receive your sight, your faith has healed you." B). "He told the crowd to go away." C). "Wash yourself in the Jordan and you will be healed." D). "Even though you have sinned, I will heal you." E). "Do not fear, you will be healed." #19 Ref: Luke 17:19 What did Jesus say had made the man with leprosy well? A). Power B). Holy Spirit C). Faith D). God E). Jesus #20 Ref: Luke 18:9 To whom did Jesus tell the parable of the Pharisee and the Tax Collector? A). To some who were confused about the teachings of Jesus and about what they meant. B). To some who were confident of their own righteousness and looked down on everyone else. C). To those who hear. D). To some who did not know how to pray but wanted to learn. E). To some who were unsure about who Jesus really was and if he really was the Messiah.

3 #21 Ref: Luke 17:31 When the Son of Man is revealed, what should a person who is on the roof of his house do or not do? A). go down to get his goods inside the house B). sound the trumpet call C). leave his place D). get his family E). go out into the fields #22 Ref: Luke 17:4 How many times did Jesus say to forgive a person who says, 'I repent?' A). once B). seven times seven C). fifty D). three E). seven #23 Ref: Luke 17:34-35 Jesus spoke about the days of the Son of Man saying that on that night two people would be doing things where one was taken and the other left. What were they doing? A). in field, planting B). on the road, eating C). in the house, sleeping D). in bed, grinding E). in kitchen, walking #24 Ref: Luke 17:3 What did Jesus say to do to a brother who repents after you rebuke him? A). eat with him B). forgive him C). avoid him D). rebuke him again E). love him #25 Ref: Luke 16:6 In the parable about a manager, how much did the first debtor owe the master? A). Twenty mina B). Four hundred gallons of olive oil C). Five days wages D). Five hundred gallons of wine E). Eight hundred gallons of olive oil #26 Ref: Luke 17:6 Jesus said that faith as small as what could say to this mulberry tree, 'be uprooted and planted in the sea'? A). a ant B). a mustard seed C). a pebble D). a jot E). a copper coin #27 Ref: Luke 16:9 In the parable about a manager, what does Jesus say to use in order to gain friends for yourself? A). Kindness and respect B). Power C). Worldly wealth D). Humility E). Prayer #28 Ref: Luke 18:34 After Jesus predicts his own death in Luke 18, why do the disciples not understand? A). The meaning was hidden from them. B). Jesus spoke in a figurative way so as to mislead them. C). They were too ignorant. D). They did not want to understand. E). They were not really listening. #29 Ref: Luke 17:16 The man with leprosy who thanked Jesus was from what town? A). Tyre B). Jerusalem C). Judah D). Samaria E). Galilee #30 Ref: Luke 17:21 Where did Jesus say the kingdom of God is? A). Jerusalem B). within you C). on earth D). in heaven E). everywhere

4 #31 Ref: Luke 18:18 In the story of the rich ruler, what does the ruler refer to Jesus as? (where does the title "rich and the kingdom of god come from?) A). Good leader B). Good teacher C). Lord D). Jesus E). Friend #32 Ref: Luke 18:31 Before Jesus predicts his death in Luke, he tells the disciples that they are going where? A). To a mountain. B). Jerusalem C). Judea D). Samaria E). To the sea.

5 uiz Luke (32 questions) 10/02/16 1)= C 2)= A 3)= C 4)= E 5)= E 6)= E 7)= E 8)= E 9)= C 10)= E 11)= D 12)= D 13)= D 14)= B 15)= C 16)= A 17)= A 18)= A 19)= C 20)= B 21)= A 22)= E 23)= D 24)= B 25)= E 26)= B 27)= C 28)= A 29)= D 30)= B 31)= B 32)= B

LESSON TITLE: Jesus Heals Blind Bartimaeus

LESSON TITLE: Jesus Heals Blind Bartimaeus Devotion NT257 CHILDREN S DEVOTIONS FOR THE WEEK OF: LESSON TITLE: Jesus Heals Blind Bartimaeus THEME: Jesus always has time for us! SCRIPTURE: Mark 10:46-52 Dear Parents Welcome to Bible Time for Kids!

More information

Ten Days of Prayer before Pentecost

Ten Days of Prayer before Pentecost Ten Days of Prayer before Pentecost The Story of Pentecost After Jesus rose from the dead, he was seen by many people and he proved that he was alive! He stayed with his followers for 40 days and talked

More information

Parable of the Rich Man and Lazarus Lesson 4 February 21 & 22

Parable of the Rich Man and Lazarus Lesson 4 February 21 & 22 Parable of the Rich Man and Lazarus Lesson 4 February 21 & 22 Session Title: Parable of the Rich Man and Lazarus Bible Passage: Luke 16:19-31 Big Picture Question: What is heaven? Heaven is the place where

More information

Jesus and His disciples were traveling from one town to another. When

Jesus and His disciples were traveling from one town to another. When JESUS HEALS A BLIND MAN Mark 8:22-26 Jesus and His disciples were traveling from one town to another. When they came to the next town, some people brought a blind man to Jesus. They begged Jesus to heal

More information

Jesus and the Man Who Cried Out for Help

Jesus and the Man Who Cried Out for Help Luke 18:35-43 35 As Jesus approached Jericho, a blind man was sitting by the roadside begging. 36 When he heard the crowd going by, he asked what was happening. 37 They told him, Jesus of Nazareth is passing

More information

JESUS HEALS A MAN WITH LEPROSY mark 1:40-45

JESUS HEALS A MAN WITH LEPROSY mark 1:40-45 JESUS HEALS A MAN WITH LEPROSY mark 1:40-45 A man with leprosy knelt down in front of Jesus. He begged Jesus to heal him. People with leprosy had to stay away from other people. They could not live with

More information

Not everyone who says to me, Lord, Lord, will enter the kingdom of heaven, but only he who does the will of my Father who is in heaven.

Not everyone who says to me, Lord, Lord, will enter the kingdom of heaven, but only he who does the will of my Father who is in heaven. -32- Not everyone who says to me, Lord, Lord, will enter the kingdom of heaven, but only he who does the will of my Father who is in heaven. (Matthew 7:21) -33- If you hold to my teaching, you are really

More information

Lessons 1 Think About God When You Pray 2 Come to God the Right Way 3 Listen to God When You Pray

Lessons 1 Think About God When You Pray 2 Come to God the Right Way 3 Listen to God When You Pray 1 Unit Lessons 1 Think About God When You Pray 2 Come to God the Right Way 3 Listen to God When You Pray 18 W h e n Yo u P r a y LESSON 1 Think About God When You Pray Do you ever wonder why some people

More information

WILL WE BE MARRIED IN THE LIFE AFTER DEATH?

WILL WE BE MARRIED IN THE LIFE AFTER DEATH? Explanatory Notes: WILL WE BE MARRIED IN THE LIFE AFTER DEATH? Series title: Topic: Marriage in heaven / heaven as a marriage Table of Contents: Message 1: What is the Life after Death Like? p. 1 Message

More information

Readings of the Day. First Reading: Amos 6.1a, 4-7. For Your Reflection. A reading from the book of the Prophet Amos.

Readings of the Day. First Reading: Amos 6.1a, 4-7. For Your Reflection. A reading from the book of the Prophet Amos. Readings of the Day Please note: it is always best to use a Bible or Lectionary when proclaiming Scripture. First Reading: Amos 6.1a, 4-7 A reading from the book of the Prophet Amos. Thus says the Lord,

More information

Kidzone KG and 1st Grade Small Group. Sunday, Mar 8, 2015

Kidzone KG and 1st Grade Small Group. Sunday, Mar 8, 2015 Sunday, Mar 8, 2015 Kidzone KG and 1st Grade Small Group TEACHER BIBLE STUDY Parable of the Rich Man and Lazarus Luke 16:19-31 In Luke 16, Jesus taught His disciples about money. The Pharisees listened,

More information

LESSON TITLE: The Pharisee and the Publican

LESSON TITLE: The Pharisee and the Publican Devotion NT253 CHILDREN S DEVOTIONS FOR THE WEEK OF: LESSON TITLE: The Pharisee and the Publican THEME: God honors a humble heart. SCRIPTURE: Luke 18:9-14 Dear Parents Welcome to Bible Time for Kids! Bible

More information

Luke According To Study Questions Verse Order A) According to Luke, chapter 1, verse 2, by whom were they handed down to us? A. Those who from the

Luke According To Study Questions Verse Order A) According to Luke, chapter 1, verse 2, by whom were they handed down to us? A. Those who from the Luke According To Study Questions Verse Order A) According to Luke, chapter 1, verse 2, by whom were they handed down to us? A. Those who from the first were eyewitnesses and servants of the word (1:2)

More information

JESUS CHASES MERCHANTS FROM THE TEMPLE John 2:13-25

JESUS CHASES MERCHANTS FROM THE TEMPLE John 2:13-25 JESUS CHASES MERCHANTS FROM THE TEMPLE John 2:13-25 During the yearly Passover holiday in Jerusalem, Jesus went to the Temple. But He was angry to see merchants selling cattle, sheep, and doves for offerings

More information

YOUNGER KIDS Bible Study Outline

YOUNGER KIDS Bible Study Outline Unit 25, Session 1 Unit Title: Jesus Early Ministry Key Passage: John 3:16-17 Session Title: Jesus Met Nicodemus Bible Passage: John 3:1-21 Big Picture Question: Why do we need to be born again? Because

More information

Outline: Introduction: A review of Jesus life (what we learned about him in the previous eleven messages)

Outline: Introduction: A review of Jesus life (what we learned about him in the previous eleven messages) Title: WHO DO YOU SAY I AM? (Review of Messages E1-11, the Life of Jesus) Space for Notes: (Yours and ours) Theme: People who hear the story of Jesus must choose how they will respond to him. Bible Basis:

More information

THE GOSPELS Unit 5 (2014 Revised)

THE GOSPELS Unit 5 (2014 Revised) THE GOSPELS (2014 Revised) CONCEPT: Each of the New Testament gospels, Matthew, Mark, Luke and John, were written by different people. Each writes about Jesus in his own unique way, but all agree that

More information

Mere Christianity C. S. Lewis

Mere Christianity C. S. Lewis I am trying here to prevent anyone saying the really foolish thing that people often say about Him: I m ready to accept Jesus as a great moral teacher, but I don t accept his claim to be God. That is the

More information

BIBLE RADIO PRODUCTIONS INC.

BIBLE RADIO PRODUCTIONS INC. BIBLE RADIO PRODUCTIONS INC. www.bibleradio.org.au BIBLE ADVENTURES SCRIPT: A1671 ~ Jesus Heals a Blind Man. Welcome to Bible Adventures. Help for today. Hope for tomorrow. Jesus is Lord of all. Today

More information

Luke 4:14-44 Jesus Taught and Healed

Luke 4:14-44 Jesus Taught and Healed Luke 4:14-44 Jesus Taught and Healed Have you ever gone back to your hometown and it was not the same. Maybe you went to college and then got a job in the big city Nazareth was Jesus hometown. A short

More information

Weekly Prayers 17 th 21 st October

Weekly Prayers 17 th 21 st October Weekly Prayers 17 th 21 st October PRAYER Weekly Prayers Monday AM MONDAY AM SUNDAY S GOSPEL Gospel Luke 18:1-8 (Video 1m 20s) Jesus told his disciples a parable about the need to pray continually and

More information

You Can Receive Forgiveness of Sins

You Can Receive Forgiveness of Sins You Can Receive Forgiveness of Sins And Sin Entered Genesis 3:1-7 Satan s Attacks He questioned the Word of God He called God a Liar I John 2:15-17 Do not love the world or the things in the world. If

More information

Lesson 3: What Is the Kingdom of God?

Lesson 3: What Is the Kingdom of God? STANDARD A: WHO IS JESUS AND WHAT DOES IT MEAN TO FOLLOW HIM? Introduction Lesson 3: What Is the Kingdom of God? Jesus and His disciples traveled about in the country where they lived. As they traveled

More information

LITURGY FOR MISSION SUNDAY 2014

LITURGY FOR MISSION SUNDAY 2014 LITURGY FOR MISSION SUNDAY 2014 Readings: Is 2:1-5; Acts 1:3-8; Mt 28:16-20 (The readings are those suggested for Year A by the Bishops Conference of the Philippines.) Greeting: (See 1 Thes 1:4) God loves

More information

Readers Theater versions of some of the parables found in Luke

Readers Theater versions of some of the parables found in Luke Readers Theater versions of some of the parables found in Luke NOTE: Not all parables make good readers theatre. Some don t have enough speaking parts or are too short (such as the parable of the woman

More information

THEME: Jesus sent the Holy Spirit to indwell and empower us.

THEME: Jesus sent the Holy Spirit to indwell and empower us. Devotion NT285 CHILDREN S DEVOTIONS FOR THE WEEK OF: LESSON TITLE: The Day of Pentecost THEME: Jesus sent the Holy Spirit to indwell and empower us. Dear Parents SCRIPTURE: Acts 2:1-41 Dear Parents, Welcome

More information

1. The ideal disciple is a loyal subject, who obeys the great King and does what the King commands:

1. The ideal disciple is a loyal subject, who obeys the great King and does what the King commands: Discipleship in Matthew s Gospel The disciple follows Jesus by: 1. Listen to Jesus and obeys the commandments to love. 2. Learns from Jesus. 3. Lives a just life. 4. Puts his/her faith into action. 5.

More information

The Parables of Mercy. Presented by Renée Underwood July 20, 2016

The Parables of Mercy. Presented by Renée Underwood July 20, 2016 The Parables of Mercy Presented by Renée Underwood July 20, 2016 The Parables of Mercy All from Luke (the Gospel of Mercy) Eight of the parables in Luke deal with mercy in some form Seven of those are

More information

THE ORDER OF THE MASS

THE ORDER OF THE MASS THE ORDER OF THE MASS The first part of the Mass is about getting to know everyone and welcoming everyone to God s house. It s called the INTRODUCTORY RITES. Entrance Song We sing to celebrate that we

More information

The Parables of Jesus #28 The Parable of the Lost Coin (Lk. 15:8-10) Bill Denton

The Parables of Jesus #28 The Parable of the Lost Coin (Lk. 15:8-10) Bill Denton The Parables of Jesus #28 The Parable of the Lost Coin (Lk. 15:8-10) Bill Denton INTRODUCTION A. Tonight we look at the second of the Luke 15 parables -- the story of the lost coin 1. Remember that the

More information

Lessons are prepared by Ledeta LeMariam Sunday School Alexandria, Virginia. For information please contact: Yonas Assefa

Lessons are prepared by Ledeta LeMariam Sunday School Alexandria, Virginia. For information please contact: Yonas Assefa Lessons are prepared by Ledeta LeMariam Sunday School Alexandria, Virginia For information please contact: Yonas Assefa Email: ledetasunday@yahoo.com In the name of the Father, and the Son, and the Holy

More information

First Reading Joel 2: A Reading from the book of the prophet Joel.

First Reading Joel 2: A Reading from the book of the prophet Joel. First Reading Joel 2:23-32 A Reading from the book of the prophet Joel. O children of Zion, be glad and rejoice in the Lord your God; for he has given the early rain for your vindication, he has poured

More information

September 6th TEACHER BIBLE STUDY. Parable of the Rich Man. and Lazarus

September 6th TEACHER BIBLE STUDY. Parable of the Rich Man. and Lazarus Big Picture Question: What happens when we die? Those who trust in Jesus will be with God forever. Those who reject Him will suffer without God forever. Bible Passage: Luke 16: 19-31 Christ Connection:

More information

Crossword Puzzles The Gospel According to John

Crossword Puzzles The Gospel According to John Crossword The Gospel According to John Stanley L Russell; March, 2004 All rights reserved This material may be freely distributed, copied, and used for the glory of the Lord Jesus Christ as long as it

More information

Scripture Memory Sequence 2016-2017

Scripture Memory Sequence 2016-2017 Scripture Memory Sequence 2016-2017 Unit 1 (1 Week) Matthew 5:1-2 Now when Jesus saw the crowds, he went up on a mountainside and sat down. His disciples came to him, 2 and he began to teach them. Unit

More information

Chapter 1: The Beginning of Life as We Know It. Chapter 2: God Builds A Nation. Chapter 3: Joseph: From Slave to Deputy Pharaoh

Chapter 1: The Beginning of Life as We Know It. Chapter 2: God Builds A Nation. Chapter 3: Joseph: From Slave to Deputy Pharaoh Chapter 1: The Beginning of Life as We Know It Bible Basis: Genesis 1:1 3:24 Bible Verse: So God created man in his own likeness. He created him in the likeness of God. He created them as male and female.

More information

Life On Mission: The Mission of God and the Kingdom of God

Life On Mission: The Mission of God and the Kingdom of God Life On Mission: The Mission of God and the Kingdom of God From Ronnie Floyd: In dealing with today s culture, be but. Be involved in the. The real motivation is that Christ came to the world. Everyone

More information

International Bible Lessons Commentary 2 Samuel 7:1-17

International Bible Lessons Commentary 2 Samuel 7:1-17 International Bible Lessons Commentary 2 Samuel 7:1-17 International Bible Lessons Sunday, March 2, 2014 L.G. Parkhurst, Jr. The International Bible Lesson (Uniform Sunday School Lessons Series) for Sunday,

More information

THEME: Jesus wants us to serve one another.

THEME: Jesus wants us to serve one another. Devotion NT270 CHILDREN S DEVOTIONS FOR THE WEEK OF: LESSON TITLE: The Master Becomes a Servant THEME: Jesus wants us to serve one another. SCRIPTURE: John 13:1-17 Dear Parents Welcome to Bible Time for

More information

THEME: Jesus wants us to serve one another.

THEME: Jesus wants us to serve one another. Devotion NT270 CHILDREN S DEVOTIONS FOR THE WEEK OF: LESSON TITLE: The Master Becomes a Servant THEME: Jesus wants us to serve one another. SCRIPTURE: John 13:1-17 Dear Parents Welcome to Bible Time for

More information

What did Jesus say about money?

What did Jesus say about money? What did Jesus say about money? (The Parables) Jesus' References to Money Taxes Illustration of a spiritual principle Giving / Ministry Support Discipleship Miracles 0 10 20 30 40 Number of mentions In

More information

Touched by Jesus- Blind Man

Touched by Jesus- Blind Man Touched by Jesus- Blind Man Since Christmas, we have examined the lives of people who met and were transformed, one way or the other, by a personal encounter with Jesus. Truth is, anyone and everyone,

More information

THE LITTLE MAN IN THE TREE

THE LITTLE MAN IN THE TREE BOOK 2, PART 1, LESSON 8 THE LITTLE MAN IN THE TREE THE BIBLE: Luke 19:1-10 THEME: Jesus lived as God s obedient son. His life of love, compassion and healing shows what children of God are called to be

More information

JESUS IS CRUCIFIED (LUKE 23:26-49) MEMORY VERSE:

JESUS IS CRUCIFIED (LUKE 23:26-49) MEMORY VERSE: MEMORY VERSE: "But He was wounded for our transgressions, He was bruised for our iniquities; the chastisement for our peace was upon Him, and by His stripes we are healed." ISAIAH 53:5 CIRCLE THE CORRECT

More information

Can Non-Christians Even Atheists Be Saved? By Jim Penrice

Can Non-Christians Even Atheists Be Saved? By Jim Penrice Can Non-Christians Even Atheists Be Saved? By Jim Penrice A fundamental difference between Catholic and Evangelical Christian theology is this: Evangelicals tend to limit what they believe Jesus is capable

More information

Life of Jesus Series: Part #2: His Miracles Page 1

Life of Jesus Series: Part #2: His Miracles Page 1 : Part #2: His Miracles Page 1 During the three years that Jesus traveled, taught and helped people, He did many miracles. Some of them showed that He had power over disease and death (D). Sometimes what

More information

Encounter Jesus. Nicodemas at Night Woman at Well Man Born Blind Rich Young Ruler Martha Zacchaeus Cleopas

Encounter Jesus. Nicodemas at Night Woman at Well Man Born Blind Rich Young Ruler Martha Zacchaeus Cleopas Encounter Jesus Nicodemas at Night Woman at Well Man Born Blind Rich Young Ruler Martha Zacchaeus Cleopas Nicodemas at Night Woman at Well Man Born Blind Rich Young Ruler Martha Zacchaeus Cleopas What

More information

been asked before, many times. Moms and Dads have to ask that question of their children when they ve been told to clean their room or do their

been asked before, many times. Moms and Dads have to ask that question of their children when they ve been told to clean their room or do their Rev. Dan Welch Pentecost 19 9-25-16 Text- Luke 16: 19-31 Introduction- Are you listening? That s a question I m sure we ve all been asked before, many times. Moms and Dads have to ask that question of

More information

The Plan Unveiled. Chapter 25: Jesus, the Son of God. Key Question: How did Jesus put eternity ahead of life on earth, and how can we be like him?

The Plan Unveiled. Chapter 25: Jesus, the Son of God. Key Question: How did Jesus put eternity ahead of life on earth, and how can we be like him? Chapter 25: Jesus, the Son of God Key Question: How did Jesus put eternity ahead of life on earth, and how can we be like him? The Plan Unveiled Pages 353 355 Last week we saw Jesus crowd-drawing lessons,

More information

Sermon- A Gift Greater than Silver or Gold. Scripture: Acts 3:1-11 June 14, 2015

Sermon- A Gift Greater than Silver or Gold. Scripture: Acts 3:1-11 June 14, 2015 Sermon- A Gift Greater than Silver or Gold Scripture: Acts 3:1-11 June 14, 2015 After the amazing events of the day of Pentecost, the book of Acts records that the Apostles did amazing miracles and everybody

More information

If you have a favorite parable from Jesus or a story from your own life, briefly share it with the group or with a person sitting close to you.

If you have a favorite parable from Jesus or a story from your own life, briefly share it with the group or with a person sitting close to you. Lesson 1 - Lost and Found September, 2016 Ezekiel 34:11-24 1 Timothy 1:12-17 Luke 15:1-10 AS YOU GATHER Make everyone feel welcome and comfortable. Say a word or two about what you hope to gain from this

More information

ASCENSION OF THE LORD May 5, 2016 Year C, Revised Common Lectionary. [formatted version with line breaks and verse markers removed]

ASCENSION OF THE LORD May 5, 2016 Year C, Revised Common Lectionary. [formatted version with line breaks and verse markers removed] ASCENSION OF THE LORD May 5, 2016 Year C, Revised Common Lectionary [formatted version with line breaks and verse markers removed] Table of Contents All Texts, Enhanced Font, Psalm in Poem Format, with

More information

Weekly Meal Prayers. A family faith formation opportunity as you prepare for First Holy Communion

Weekly Meal Prayers. A family faith formation opportunity as you prepare for First Holy Communion Weekly Meal Prayers A family faith formation opportunity as you prepare for First Holy Communion Plan a weekly meal with prayer for six Sundays before First Holy Communion. If Sundays do not work for your

More information

If you are the Son of God, command these stones to become loaves of bread.

If you are the Son of God, command these stones to become loaves of bread. 1 Lent Temptation in the Wilderness Narrator Satan Jesus God Satan: God: Satan: God: God: God: Satan: God: Jesus was led up by the Spirit into the wilderness to be tempted by the devil. He fasted forty

More information

Easter Everyday - Week 4

Easter Everyday - Week 4 Easter Everyday - Week 4 Day 1 - God Is Greater 1 John 3:19-24 (NLV) 19 This is how we know we are Christians. It will give our heart comfort for sure when we stand before Him. 20 Our heart may say that

More information

Katy White, MD, MPH. Chief Medical Officer, Los Angeles Christian Health Centers 20 year member of CCHF

Katy White, MD, MPH. Chief Medical Officer, Los Angeles Christian Health Centers 20 year member of CCHF Katy White, MD, MPH Chief Medical Officer, Los Angeles Christian Health Centers 20 year member of CCHF Objectives Be renewed Learn from the Lord: Pearls of encouragement Spend time with Jesus: Follow Him,

More information

Sunday School Resource Produced by Jane Tibbs Children s Adviser 25 September 2016, the Eighteenth Sunday after Trinity

Sunday School Resource Produced by Jane Tibbs Children s Adviser 25 September 2016, the Eighteenth Sunday after Trinity SundayMAXleaders Sunday School Resource Produced by Jane Tibbs Children s Adviser 25 September 2016, the Eighteenth Sunday after Trinity Introduction In today s gospel story Jesus reminds us with a parable

More information

LESSON TITLE: Anointing Jesus Feet. THEME: Jesus is worthy of all honor. life. SCRIPTURE: Luke 7:36-50 CHILDREN S DEVOTIONS FOR THE WEEK OF:

LESSON TITLE: Anointing Jesus Feet. THEME: Jesus is worthy of all honor. life. SCRIPTURE: Luke 7:36-50 CHILDREN S DEVOTIONS FOR THE WEEK OF: Devotion NT231 CHILDREN S DEVOTIONS FOR THE WEEK OF: LESSON TITLE: Anointing Jesus Feet life. THEME: Jesus is worthy of all honor. SCRIPTURE: Luke 7:36-50 Dear Parents Welcome to Bible Time for Kids! Bible

More information

Baptism pathway church

Baptism pathway church a Personal Study on Baptism pathway church Matthew 3:16 - As soon as Jesus was baptized, He went up out of the water. At that moment heaven was opened and He saw the Spirit of God descending like a dove

More information

the rich young ruler who could not say yes

the rich young ruler who could not say yes the rich young ruler who could not say yes Christ to the World Ministries P. O. Box 360 Judson, Texas 75660 Bible study guide series 903-297-0704 903-297-0625 Fax Christ to the world ministries Bible study

More information

The Feast of the Epiphany

The Feast of the Epiphany The Feast of the Epiphany Welcome to St. Mary s today. We are thinking about wise men and gifts! WE HOPE YOU WILL COME AND STAND AROUND THE STABLE DURING OUR FIRST CAROL Later we offer gifts to Jesus too,

More information

THE BAPTISM OF JESUS BY JOHN THE BAPTIST

THE BAPTISM OF JESUS BY JOHN THE BAPTIST THE BAPTISM OF JESUS BY JOHN THE BAPTIST Matthew 3: 1-17 In those days came John the Baptist, preaching in the wilderness of Judea, "Repent, for the kingdom of heaven is at hand." For this is he who was

More information

1. Christian faith a relationship with a God you cannot see.

1. Christian faith a relationship with a God you cannot see. 1. Christian faith a relationship with a God you cannot see. 1. Have you ever had a spiritual experience? What happened? 2. How spiritual do you see yourself to be as a person? What do you mean by that?

More information

Faith is the Victory In Overcoming Sin

Faith is the Victory In Overcoming Sin FAITH Faith is the Victory In Overcoming Sin 1 Faith is the Victory In Overcoming Sin 1 John 5:4-5 INTRODUCTION: A. The theme of this series is Faith is the Victory!, with our basic text found in 1 John

More information

Acts: Seeing the Spirit at Work Sunday Morning Bible Study Lesson Three Acts 3:1-4:31

Acts: Seeing the Spirit at Work Sunday Morning Bible Study Lesson Three Acts 3:1-4:31 Acts: Seeing the Spirit at Work Sunday Morning Bible Study Lesson Three Acts 3:1-4:31 Jesus has returned to heaven before the very eyes of the astounded disciples. Matthias has been chosen to replace Judas.

More information

STUDYING THE BOOK OF MATTHEW IN SMALL GROUP DISCUSSIONS

STUDYING THE BOOK OF MATTHEW IN SMALL GROUP DISCUSSIONS STUDYING THE BOOK OF MATTHEW IN SMALL GROUP DISCUSSIONS Lesson 79 - The Parable of the Workers in the Vineyard - Matthew 20:1-16 Read the following verses in the New International Version or a translation

More information

7. The First Miracle of Healing: Acts 3:1-12

7. The First Miracle of Healing: Acts 3:1-12 7. The First Miracle of Healing: Acts 3:1-12 Many things were happening rapidly to the early church not the least of which was its rapid growth. In the previous chapter, Acts 2:41, "Those who accepted

More information

Paul s intentions here are to help the believers in Corinth understand the first baptism you experience is salvation...

Paul s intentions here are to help the believers in Corinth understand the first baptism you experience is salvation... ` 3 Baptisms 1. Baptism in the body of Christ... SALVATION Paul s intentions here are to help the believers in Corinth understand the first baptism you experience is salvation... Text: 1 Corinthians 12:13

More information

THE JOURNEY TO JERUSALEM

THE JOURNEY TO JERUSALEM BOOK 3, PART 1, LESSON 1 THE JOURNEY TO JERUSALEM THE BIBLE: Luke 19:29-40 THEME: We remember that Jesus taught about love and showed love in everything he did. During Lent and Easter, we remember and

More information

SERIES: PARABLES OF JESUS LESSON 2 THE LOST SHEEP, COIN AND SON

SERIES: PARABLES OF JESUS LESSON 2 THE LOST SHEEP, COIN AND SON SERIES: PARABLES OF JESUS LESSON 2 THE LOST SHEEP, COIN AND SON Bible References: Luke 15:1-23 Key Verse: Luke 19:10 The Son of Man came to seek and save those who are lost. OVERVIEW -Opening Activity

More information

Being Mission s Minded

Being Mission s Minded Being Mission s Minded This morning I want to talk about something that is very dear to my heart, in fact, if you have been watching and paying attention, you may even see how important it is. It is a

More information

Prescription for Life Lesson 8 Luke 8:1-56

Prescription for Life Lesson 8 Luke 8:1-56 Luke 8:1-15 The Parable of the Sower 1 After this, Jesus traveled about from one town and village to another, proclaiming the good news of the kingdom of God. The Twelve were with him, 2 and also some

More information

17 JESUS AND NICODEMUS

17 JESUS AND NICODEMUS 17 JESUS AND NICODEMUS Being Born into God s Kingdom 1 Teacher s Notes Scripture John 3: 1 21 Objectives To explain that Our lessons are all a part of a bigger story which is the story of the Forever Kingdom.

More information

The Gospel of the Kingdom The End Time Message

The Gospel of the Kingdom The End Time Message Introduction The Gospel of the Kingdom The End Time Message According to Jesus, one of the signs of the end, that is, the close of this age, is the completion of the preaching of the gospel of the Kingdom

More information

PRAYER SERVICE FOR THE YEAR OF MERCY

PRAYER SERVICE FOR THE YEAR OF MERCY PRAYER SERVICE FOR THE YEAR OF MERCY DECEMBER 8, 2015 NOVEMBER 20, 2016 This brief prayer service may be used in any number of contexts (parish meetings, small groups, family prayer, etc.), and may be

More information

THEME: We should take every opportunity to tell others about Jesus.

THEME: We should take every opportunity to tell others about Jesus. Devotion NT307 CHILDREN S DEVOTIONS FOR THE WEEK OF: LESSON TITLE: Paul Goes Before Agrippa THEME: We should take every opportunity to tell others about Jesus. SCRIPTURE: Acts 25:13 26:32 Dear Parents

More information

Mastering the Gospel Presentation

Mastering the Gospel Presentation Mastering the Gospel Presentation Welcome to the CMF Training page on Mastering a Gospel Presentation. This may be the most important thing that you do and you need to be able to do this as you grow in

More information

Walk by Faith by Apostle Guillermo Maldonado

Walk by Faith by Apostle Guillermo Maldonado What IS and What is NOT Faith Walk by Faith by Apostle Guillermo Maldonado 1 Now faith is the substance of things hoped for, the evidence of things not seen. - Hebrews 11: 1 Faith was given by God for

More information

2) Christ - The anointed ONE. The messiah

2) Christ - The anointed ONE. The messiah REVELATION - WEEK 5 2) Christ - The anointed ONE. The messiah Christ isn't Jesus last name.. Mat 11:2-6 And when John had heard in prison about the works of Christ, he sent two of his disciples 3 and said

More information

Kid s Baptism. parent-child workbook. for kids 1 st grade 5 th grade

Kid s Baptism. parent-child workbook. for kids 1 st grade 5 th grade Kid s Baptism parent-child workbook for kids 1 st grade 5 th grade 1 Kid s Baptism @ Overlake t Go therefore and make disciples of all nations, baptizing them in the name of the Father and of the Son and

More information

Joy Scripture Verses In The New Testament

Joy Scripture Verses In The New Testament Joy Scripture Verses In The New Testament (Matthew 13:20) The one who received the seed that fell on rocky places is the man who hears the word and at once receives it with joy. (Matthew 13:44) "The kingdom

More information

THEME: Jesus knows all about us and He loves us.

THEME: Jesus knows all about us and He loves us. Devotion NT224 CHILDREN S DEVOTIONS FOR THE WEEK OF: LESSON TITLE: The Woman at the Well THEME: Jesus knows all about us and He loves us. SCRIPTURE: John 4:1-42 Dear Parents Welcome to Bible Time for Kids!

More information

Devotion NT267 CHILDREN S DEVOTIONS FOR THE WEEK OF: LESSON TITLE: The Second Coming. THEME: Jesus is coming again. SCRIPTURE: Matthew 24:27-31

Devotion NT267 CHILDREN S DEVOTIONS FOR THE WEEK OF: LESSON TITLE: The Second Coming. THEME: Jesus is coming again. SCRIPTURE: Matthew 24:27-31 Devotion NT267 CHILDREN S DEVOTIONS FOR THE WEEK OF: LESSON TITLE: The Second Coming THEME: Jesus is coming again. SCRIPTURE: Matthew 24:27-31 Dear Parents Welcome to Bible Time for Kids. Bible Time for

More information

Belonging to God: A First Catechism

Belonging to God: A First Catechism Belonging to God: A First Catechism Approved by the 210 th General Assembly (1998) of the Presbyterian Church (U.S.A.) Question 1. Who are you? I am a child of God. Question 2. What does it mean to be

More information

18 JESUS AND THE BLIND MAN

18 JESUS AND THE BLIND MAN 18 JESUS AND THE BLIND MAN The Promised One Revealed 1 Teacher s Notes Scripture John 9: 1-41 Objectives To explain that Our lessons are all a part of a bigger story which is the story of the Forever Kingdom.

More information

BLOCK THREE 1 CORINTHIANS 15:55. Where, O death, is your victory?, Where, O death, is your sting?

BLOCK THREE 1 CORINTHIANS 15:55. Where, O death, is your victory?, Where, O death, is your sting? BLOCK THREE 1 CORINTHIANS 15:55 Where, O death, is your victory?, Where, O death, is your sting? MOD 4 BLOCK 3 IMPORTANT POINTS 1. When we die our soul does not simply go to sleep and await the resurrection.

More information

LESSON TITLE: The Birth of John the Baptist

LESSON TITLE: The Birth of John the Baptist Devotion NT206 CHILDREN S DEVOTIONS FOR THE WEEK OF: LESSON TITLE: The Birth of John the Baptist THEME: God is worthy of our praise. SCRIPTURE: Luke 1:39-80 Dear Parents Welcome to Bible Time for Kids!

More information

Tri-State Senior Camp Bible Quiz 2015 The Book of John

Tri-State Senior Camp Bible Quiz 2015 The Book of John Tri-State Senior Camp Bible Quiz 2015 The Book of John Who is the author of John John the Apostle Quote John 1:1 In the beginning was the Word, and the Word was with God and the Word was God Who was sent

More information

The Stories of Jesus. DailyLife Five Oaks Church

The Stories of Jesus. DailyLife Five Oaks Church The Stories of Jesus DailyLife Five Oaks Church Week 5: January 30 February 5, 2016 Day 1 February 1 Pray Ask God to help you see the less fortunate. JARED C. WILSON devoted an entire chapter of his book

More information

LESSON TITLE: Jesus Heals the Blind Man. THEME: Jesus is the light of the world. SCRIPTURE: John 9:1-41 CHILDREN S DEVOTIONS FOR THE WEEK OF:

LESSON TITLE: Jesus Heals the Blind Man. THEME: Jesus is the light of the world. SCRIPTURE: John 9:1-41 CHILDREN S DEVOTIONS FOR THE WEEK OF: Devotion NT245 CHILDREN S DEVOTIONS FOR THE WEEK OF: LESSON TITLE: Jesus Heals the Blind Man THEME: Jesus is the light of the world. SCRIPTURE: John 9:1-41 Dear Parents Welcome to Bible Time for Kids!

More information

entrust to you the true riches? And if you have not been faithful with what belongs to another, who will give you what is your own?

entrust to you the true riches? And if you have not been faithful with what belongs to another, who will give you what is your own? Serving Two Masters This month I am looking at the stories Jesus told. And since I like a challenge, I am either looking at stories we don t usually hear about or a different view of a familiar story.

More information

Goodness lesson 1. Fruit of the Spirit. Jesus Heals a Man Born Blind. Episode 1. John 9:1 12

Goodness lesson 1. Fruit of the Spirit. Jesus Heals a Man Born Blind. Episode 1. John 9:1 12 Goodness lesson 1 Fruit of the Spirit Galatians 5:22 The fruit of the Spirit is... GOODNESS Goodness Choosing to make yourself useful in a way that brings glory to God. Episode 1 Jesus Heals a Man Born

More information

I am laying down my life for Jesus Christ and His Kingdom!

I am laying down my life for Jesus Christ and His Kingdom! The Pattern 1 Romans 12:1 2 (NIV) Therefore, I urge you, brothers and sisters, in view of God s mercy, to offer your bodies as a living sacrifice, holy and pleasing to God this is your true and proper

More information

ORDER OF MASS INTRODUCTORY RITES ENTRANCE SONG. In the name of the Father, and of the Son, and of the Holy Spirit. Amen.

ORDER OF MASS INTRODUCTORY RITES ENTRANCE SONG. In the name of the Father, and of the Son, and of the Holy Spirit. Amen. ORDER OF MASS INTRODUCTORY RITES ENTRANCE SONG In the name of the Father, and of the Son, and of the Holy Spirit. The grace of our Lord Jesus Christ and the love of God and the fellowship of the Holy Spirit

More information

1 Samuel 15:34-16:13New Revised Standard Version (NRSV)

1 Samuel 15:34-16:13New Revised Standard Version (NRSV) 1 Samuel 15:34-16:13New Revised Standard Version (NRSV) 34 Then Samuel went to Ramah; and Saul went up to his house in Gibeah of Saul. 35 Samuel did not see Saul again until the day of his death, but Samuel

More information

C-14: God Created the World and People Spoiled It

C-14: God Created the World and People Spoiled It Title: GOD CREATED THE WORLD AND PEOPLE SPOILED IT Theme / Bible Basis: Review of Genesis 1-11 Bible Reading: Psalm 148, NLT Introduction: In our recent messages, we have read together from several stories

More information

Sunday School Lesson January 26, 2014 Showing Compassion for the Poor - Luke 16:19-31

Sunday School Lesson January 26, 2014 Showing Compassion for the Poor - Luke 16:19-31 Sunday School Lesson January 26, 2014 Showing Compassion for the Poor - Luke 16:19-31 The parable we study today follows directly the story that Jesus told about the unjust steward (Luke 16:1-15). J. W.

More information

The Blind Men of Jericho

The Blind Men of Jericho The Blind Men of Jericho Matthew 20:29-34 Mark 10:46-52 Luke 18:35-43 The Blind Man/Men of Jericho Texts: Matthew 20:29-34, 29. And as they departed from Jericho, a great multitude followed him. 30. And,

More information

+Kamal going to jails last week many made a move towards Christ

+Kamal going to jails last week many made a move towards Christ Teach me to Pray +Welcome online and correctional facilities +Kamal going to jails last week many made a move towards Christ +Pray +In Luke we see it recorded that His disciples went to Him and said teach

More information

Rich in Good Works? 1 Timothy 6: The text for this sermon, the theme of which is, Rich in Good Works?, is

Rich in Good Works? 1 Timothy 6: The text for this sermon, the theme of which is, Rich in Good Works?, is Proper 21 (September 25-October 1) C Rich in Good Works? 1 Timothy 6:17-19 The text for this sermon, the theme of which is, Rich in Good Works?, is 1 Timothy 6:17-19 As for the rich in this present age,

More information