ШПАНИЈА (КОСТА БРАВА) - 7 ДЕНА

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Size: px
Start display at page:

Download "ШПАНИЈА (КОСТА БРАВА) - 7 ДЕНА"

Transcription

1 ШПАНИЈА (КОСТА БРАВА) - 7 ДЕНА ДИРЕКТНИ ЛЕТОВИ ОД СКОПЈЕ ЛИСТА НА ХОТЕЛИ И ЦЕНИ ЗА РАН БУКИНГ (РЕЗЕРВАЦИИ ДО 30.АПР) ХОТЕЛ КАТЕГ. УСЛУГА ЛОКАЦИЈА ЦЕНА ПО ЛИЦЕ СПОРЕД ТЕРМИН НА ПОАЃАЊЕ (7 НОЌИ) HOSTAL SANTA ANA 1* 1 * BB Lloret De Mar HOTEL MARISOL 2* 2 * * RO Calella HOTEL CONTINENTAL 2* 2 * * HB Calella H TOP OLYMPIC 3* 3 * * * FB ww Calella H TOP PLANAMAR 3* 3 * * * FB ww Malgrat De Mar H TOP SUMMER SUN (ex Sant Jordi) 3 * * * FB ww Santa Susanna H TOP GRAN CASINO ROYAL 3* 3 * * * FB ww Lloret De Mar H TOP ALEXIS 3* 3 * * * FB ww Lloret De Mar MOREMAR 3* 3 * * * RO Lloret De Mar MONT ROSA 3* 3 * * * HB Calella AQUA HOTEL BELLA PLAYA 3* 3 * * * BB Malgrat De Mar MARIA DEL MAR 4* 3 * * * HB Lloret De Mar H TOP CALELLA PALACE 4* 4 * * * * FB ww Calella H TOP ROYAL SUN SUITE 4* 4 * * * * FB ww Santa Susanna H TOP ROYAL STAR 4* 4 * * * * FB ww Lloret De Mar H TOP PINEDA PALACE 4* 4 * * * * FB ww Pineda H TOP ROYAL SUN 4* 4 * * * * FB ww Santa Susanna H TOP ROYAL BEACH 4* 4 * * * * FB ww Lloret De Mar H TOP AMAIKA 4* 4 * * * * FB ww Calella TROPIC PARK 4* 4 * * * * BB Malgrat De Mar AQUA HOTEL PROMENADE 4* 4 * * * * BB Pineda AQUA HOTEL AQUAMARINA & SPA 4* 4 * * * * BB Santa Susanna AQUA HOTEL MONTAGUT 4*sup 4 * * * * + BB Santa Susana AQUA HOTEL ONABRAVA 4*sup 4 * * * * + BB Santa Susanna * Цените се со пресметани попусти за Ран Букинг, во Евра, по лице за аранжман во 1/2, а плаќањето е во денари по курс од 62мкд за 1 еур. * За резервација потребна е нерефундабилна уплата од 30% од вкупната цена, а до завршување на актуелниот попуст за ран букунг како што е објавен во табуларните ценовници треба да се затвори мин 50% од износот. Целосна доплата на аранжманот најдоцна 15 дена пред почетокот на аранжманските услуги. * Резервации и уплати може да се вршат само преку партнерската мрежа од агенции (субагенти) на Аса Тур. Директни резервации во Аса Тур не може да бидат направени од страна на крајните корисници, патниците. * Плаќањето кон Аса Тур е безготовинско, односно може да биде извршено само со банкарски трансфер / трансакција. ОПШТИТЕ УСЛОВИ НА СКТМ И ПОСЕБНИТЕ УСЛОВИ НА АСА ТУР ЗА ПРОГРАМОТ ШПАНИЈА ЛЕТО 2016 СЕ СОСТАВЕН ДЕЛ ОД ОВАА ПРОГРАМА

2 КОСТА БРАВА - МАРЕЗМЕ 2016 Пакет аранжмани со директен авионски превоз *** EARLY BOOKING (30.04)*** HOSTAL SANTA ANA 1* 1 * BB (2+1 / 3) 1 дете 2-12, Lloret De Mar HOTEL MARISOL 2* 2 * * RO DBL LAND VIEW возрасен (2+2 / 3+1 / 4) 1 и 2 дете 2-10, Доплата за ПОЈАДОК: 18еур од возрасно лице / Деца плаќаат 50% - 9еур (Оброци во хотел КОНТИНЕНТАЛ) * 35еур од возрасно лице / Деца плаќаат 50% - 30еур (*** Важи за термини 20.ЈУН, 27.ЈУН, 22.АВГ, 29.АВГ, 05.СЕП ***) * 60еур од возрасно лице / Деца плаќаат 50% - 30еур (*** Важи за термини 04.ЈУЛ, 11.ЈУЛ, 22.ЈУЛ, 29.ЈУЛ, 01.АВГ, 12.АВГ ***)Доплата за ПОЛУ ПАНСИОН (појадок и вечера): * 35еур од возрасно лице / Деца плаќаат 50% - 30еур (*** Важи за термини 20.ЈУН, 27.ЈУН, 22.АВГ, 29.АВГ, 05.СЕП ***) * 60еур од возрасно лице / Деца плаќаат 50% - 30еур (*** Важи за термини 04.ЈУЛ, 11.ЈУЛ, 22.ЈУЛ, 29.ЈУЛ, 01.АВГ, 12.АВГ ***) Calella 7 ноќевања (наем, без оброци)

3 HOTEL CONTINENTAL 2* 2 * * HB (2+2 / 3+1 / 4) 1 и 2 дете 2-10, ПОПУСТ за сместување без оброци (RO - наем) : 30еур од возрасно лице за престој / Деца под 11год попуст од 15еур (*** Важи само за термини 20.ЈУН & 27.ЈУН) Доплата за еднокреветна 1/1 : 88 еур на било кој од термините Calella 7 ноќевања на база Полу Пансион (појадок и вечера) H TOP HOTELS 3* 3 * * * FB ww OLYMPIC (Calella); PLANAMAR (Malgrat De Mar); SUMMER SUN/SANT JORDI (Santa Susana); CASINO (Lloret De mar); ALEXIS (Lloret De Mar)OLYMPIC (Cale DBL возрасен (2+2 / 3+1) 1 дете 2-13,99 2 дете 2-13, #VALUE! Доплата за ALL INCLUSIVE (Base): 70еур од лице за престој / 1во дете за термини 20.ЈУН, 29.АВГ & 05.СЕП - БЕСПЛАТНО, останатите термини плаќа целосно / 2ро дете плаќа 50% - 35еур Доплата за еднокреветна 1/1 : 110 еур на било кој од термините 7 ноќевања на база Полн Пансион (појадок, ручек, вечера), со вклучена вода и/или вино за време на оброците

4 MOREMAR 3* 3 * * * RO DBL ECONOMY возрасен (2+2 ) 1 дете 2-11,99 2 дете 2-11, DBL STANDARD возрасен (2+2 ) 1 дете 2-11,99 2 дете 2-11,99 Доплата за ПОЈАДОК: 26еур од возрасно лице / 1во дете за термини - БЕСПЛАТНО / 2ро дете плаќа 50% - 13еур Доплата за ПОЛУ ПАНСИОН (појадок и вечера): 60еур од возрасно лице / 1во дете - БЕСПЛАТНО / 2ро дете плаќа 50% - 30еур Lloret De Mar 7 ноќевања (наем, без оброци) MONT ROSA 3* 3 * * * HB DBL EXTERIOR возрасен (2+2 / 3+1) 1 и 2 дете 2-9, Доплата за SEA VIEW : 44еур од возрасно лице за престој / Деца под 10год плаќаат 50% - 22еур Доплата за еднокреветна 1/1 : 105 еур на било кој од термините Calella 7 ноќевања на база Полу Пансион (појадок и вечера)

5 AQUA HOTEL BELLA PLAYA 3* 3 * * * BB (2+1 / 3) 1 дете 2-12, DBL PREMIUM возрасен (2+1 / 3) 1 дете 2-12, FAMILY возрасен Доплата за ПОЛУ ПАНСИОН: 21еур од возрасно лице / 1во дете за термини 20.ЈУН, 27.ЈУН, 04.ЈУЛ, 22.АВГ, 29.АВГ & 05.СЕП - БЕСПЛАТНО, останатите термини 7еур / 2ро дете плаќа 10еур Доплата за ПОЛН ПАНСИОН: 80еур од возрасно лице / 1во дете за термини 20.ЈУН, 27.ЈУН, 04.ЈУЛ, 22.АВГ, 29.АВГ & 05.СЕП - БЕСПЛАТНО, останатите термини 25еур / 2ро дете плаќа 40еур Malgrat De Mar MARIA DEL MAR 4* 3 * * * HB DBL возрасен (2+2 / 3+1) 1 дете 2-11,99 2 дете 2-11, Lloret De Mar Доплата за ПОЛН ПАНСИОН: 28еур од возрасно лице за престој / 1во дете - БЕСПЛАТНО / 2ро дете плаќа 50% - 14еур Доплата за еднокреветна 1/1 : 90 еур на било кој од термините 7 ноќевања на база Полу Пансион (појадок и вечера)

6 H TOP 4* 4 * * * * FB ww CALELLA PALACE (Calella); ROYAL SUN SUITE (Santa Susana); ROYAL STAR (Lloret De mar); CALELLA PALACE (Calella); ROYAL SUN SUITE (Santa S (2+2 / 3+1) 1 дете 2-13,99 2 дете 2-13, Доплата за ALL INCLUSIVE (Premium): 84еур од лице за престој / 1во дете за термини 20.ЈУН, 29.АВГ & 05.СЕП - БЕСПЛАТНО, останатите термини плаќа целосно / 2ро дете плаќа 50% - 44еур Доплата за еднокреветна 1/1 : 125 еур на било кој од термините 7 ноќевања на база Полн Пансион (појадок, ручек, вечера), со вклучена вода и/или вино за време на оброците H TOP 4* 4 * * * * FB ww PINEDA PALACE (Pineda); ROYAL SUN (Santa Susana); ROYAL BEACH (Lloret De mar); PINEDA PALACE (Pineda); ROYAL SUN (Santa Susana); ROYAL (2+2 / 3+1) 1 дете 2-13,99 2 дете 2-13, Доплата за ALL INCLUSIVE (Premium): 84еур од лице за престој / 1во дете за термини 20.ЈУН, 29.АВГ & 05.СЕП - БЕСПЛАТНО, останатите термини плаќа целосно / 2ро дете плаќа 50% - 44еур Доплата за еднокреветна 1/1 : 125 еур на било кој од термините 7 ноќевања на база Полн Пансион (појадок, ручек, вечера), со вклучена вода и/или вино за време на оброците

7 H TOP AMAIKA 4* 4 * * * * FB ww Calella (2+2 / 3+1) 1 дете 2-13,99 2 дете 2-13, Доплата за ALL INCLUSIVE (Premium): 84еур од лице за престој / 1во дете за термини 20.ЈУН, 29.АВГ & 05.СЕП - БЕСПЛАТНО, останатите термини плаќа целосно / 2ро дете плаќа 50% - 44еур Доплата за еднокреветна 1/1 : 135 еур на било кој од термините 7 ноќевања на база Полн Пансион (појадок, ручек, вечера), со вклучена вода и/или вино за време на оброците TROPIC PARK 4* 4 * * * * BB (2+2 / 3+1) 1 дете 2-10, дете 2-10,99 Доплата за еднокреветна 1/ Доплата за ПРЕМИУМ СОБА : 66еур од возрасно лице / 1во дете за термини 20.ЈУН, 22.АВГ, 29.АВГ & 05.СЕП - БЕСПЛАТНО, останатите термини 50% - 33еур / 2ро дете плаќа 50% - 33еур *** Премиум собите се реновирани, на повисок спрат со поглед кон море, имаат бесплатен wi-fi, бадемантил, мини фрижидер, подарок за добредојде... Malgrat De Mar Доплата за ПОЛУ ПАНСИОН: 20еур од возрасно лице / 1во дете за термини 20.ЈУН, 22.АВГ, 29.АВГ & 05.СЕП - БЕСПЛАТНО, останатите термини 50% - 10еур / 2ро дете плаќа 50% - 10еур Доплата за ПОЛН ПАНСИОН: 56еур од возрасно лице / 1во дете за термини 20.ЈУН, 22.АВГ, 29.АВГ & 05.СЕП - БЕСПЛАТНО, останатите термини 50% - 28еур / 2ро дете плаќа 50% - 28еур

8 AQUA HOTEL PROMENADE 4* 4 * * * * BB DBL PREMIUM возрасен FAMILY возрасен Доплата за ПОЛУ ПАНСИОН: 28еур од возрасно лице / 1во дете за термини 20.ЈУН, 29.АВГ & 05.СЕП - БЕСПЛАТНО, останатите термини 10еур / 2ро дете плаќа 20еур Доплата за ПОЛН ПАНСИОН: 98еур од возрасно лице / 1во дете за термини 20.ЈУН, 29.АВГ & 05.СЕП - БЕСПЛАТНО, останатите термини 62еур / 2ро дете плаќа 68еур AQUA HOTEL AQUAMARINA & SPA 4* 4 * * * * BB Santa Susanna DBL PREMIUM возрасен FAMILY возрасен Доплата за ПОЛУ ПАНСИОН: 28еур од возрасно лице / 1во дете за термини 20.ЈУН, 29.АВГ & 05.СЕП - БЕСПЛАТНО, останатите термини 18еур / 2ро дете плаќа 18еур Доплата за ПОЛН ПАНСИОН: 98еур од возрасно лице / 1во дете за термини 20.ЈУН, 29.АВГ & 05.СЕП - БЕСПЛАТНО, останатите термини 63еур / 2ро дете плаќа 63еур Pineda

9

10 AQUA HOTEL MONTAGUT 4*sup 4 * * * * + BB Santa Susana DBL PREMIUM возрасен Доплата за ПОЛУ ПАНСИОН: 28еур од возрасно лице / 1во дете за термини 20.ЈУН, 27.ЈУН, 04.ЈУЛ, 22.АВГ, 29.АВГ & 05.СЕП - БЕСПЛАТНО, останатите термини 14еур / 2ро дете плаќа 14еур Доплата за ПОЛН ПАНСИОН: 98еур од возрасно лице / 1во дете за термини 20.ЈУН, 27.ЈУН, 04.ЈУЛ, 22.АВГ, 29.АВГ & 05.СЕП - БЕСПЛАТНО, останатите термини 49еур / 2ро дете плаќа 49еур AQUA HOTEL ONABRAVA 4*sup 4 * * * * + BB Santa Susanna DBL PREMIUM возрасен DBL SUPERIOR возрасен Доплата за ПОЛУ ПАНСИОН: 28еур од возрасно лице / 1во дете за термини 20.ЈУН, 29.АВГ & 05.СЕП - БЕСПЛАТНО, останатите термини 18еур / 2ро дете плаќа 18еур Доплата за ПОЛН ПАНСИОН: 98еур од возрасно лице / 1во дете за термини 20.ЈУН, 29.АВГ & 05.СЕП - БЕСПЛАТНО, останатите термини 63еур / 2ро дете плаќа 63еур

11

ШПАНИЈА (КОСТА БРАВА) - 7 ДЕНА

ШПАНИЈА (КОСТА БРАВА) - 7 ДЕНА ШПАНИЈА (КОСТА БРАВА) - 7 ДЕНА ДИРЕКТНИ ЛЕТОВИ ОД СКОПЈЕ ЛИСТА НА ХОТЕЛИ И ЦЕНИ ЗА РАН БУКИНГ (РЕЗЕРВАЦИИ ДО 30 АПРИЛ) ХОТЕЛ КАТЕГ. УСЛУГА ЛОКАЦИЈА ЦЕНА ПО ЛИЦЕ СПОРЕД ТЕРМИН НА ПОАЃАЊЕ (7 НОЌИ) 20 јун

More information

RIXOS PREMIUM TEKIROVA (5 STAR), ALL EXC ALL INCLUSIVE Стандард соба поглед градина Петок

RIXOS PREMIUM TEKIROVA (5 STAR), ALL EXC ALL INCLUSIVE Стандард соба поглед градина Петок KEMER RIXOS SUNGATE (5 STAR), ALL EXC ALL INCLUSIVE поглед копно 7 ноќи 995 995 995 995 1.055 1.065 1.150 1.184 14 ноќи 1.780 1.780 1.780 1.840 1.910 2.005 2.124 2.158 10 ноќи 1.420 1.447 1.566 1.600 7

More information

INEX ЛЕТО 2016-ТУРЦИЈА

INEX ЛЕТО 2016-ТУРЦИЈА INEX 3216-389 ЛЕТО 2016-ТУРЦИЈА ANTALYA PORTO BELLO HOTEL RESORT&BEACH (5 STAR), ALL INCLUSIVE Стандард поглед море За уплата до 31.03. 35% попуст, До 30.04. 15%, До 31.05. 10% попуст 7 ноќи 680 680 680

More information

KEMER RIXOS SUNGATE (5 STAR), ALL EXC ALL INCLUSIVE

KEMER RIXOS SUNGATE (5 STAR), ALL EXC ALL INCLUSIVE KEMER RIXOS SUNGATE (5 STAR), ALL EXC ALL INCLUSIVE поглед копно За уплата до 29.02. 25% попуст, До 31.03. 25% попуст, До 30.04. 10% попуст 7 ноќи 995 995 995 995 1.055 1.065 1.150 1.184 1.184 1.184 1.184

More information

Ценовник на Hewlett Packard десктоп компјутери Мај 2008

Ценовник на Hewlett Packard десктоп компјутери Мај 2008 Ценовник на Hewlett Packard десктоп компјутери Мај 2008 1. Десктоп компјутер Hewlett-Packard dx2300 GK406EA Intel Pentium D 925; 3 GHz, 512 MB RAM DDR2 PC2 5300 80 GB SATA, 3.0 Gb/sec, 7200rpm DVD+/-RW

More information

Ценовник за Hewlett Packard сервери ноември 2013

Ценовник за Hewlett Packard сервери ноември 2013 Ценовник за Hewlett Packard сервери ноември 2013 HP сервери Р.Б. Шифра Производ Цена без ДДВ 5% 1 633724R-421_P2X250GB HP Se. Micro NEO N36L2GB-U2x250GB Processor: (1) AMD Athlon II NEO N36L processor

More information

Како да започнам со користење сертификат на Gemalto Java БСЕП? How to start using a certificate with the Gemalto Java SSCD?

Како да започнам со користење сертификат на Gemalto Java БСЕП? How to start using a certificate with the Gemalto Java SSCD? Како да започнам со користење сертификат на Gemalto Java БСЕП? How to start using a certificate with the Gemalto Java SSCD? Упатство Manual Version: 3.0 Date: 28.01.2016 103.17 КИБС АД Скопје 2016 КИБС

More information

години ГАРАНЦИЈА НА КАЗАН (ИНОКС) ЕЛЕКТРИЧНИ И КОМБИНИРАНИ БОЈЛЕРИ ОД ИНОКС ELECTRICAL AND COMBINED WATER HEATERS MADE OF INOX

години ГАРАНЦИЈА НА КАЗАН (ИНОКС) ЕЛЕКТРИЧНИ И КОМБИНИРАНИ БОЈЛЕРИ ОД ИНОКС ELECTRICAL AND COMBINED WATER HEATERS MADE OF INOX БОЈЛЕРИ НА ИДНИТЕ ГЕНЕРАЦИИ WATER HEATERS OF THE FUTURE GENERATIONS години ГАРАНЦИЈА НА КАЗАН (ИНОКС) ЕЛЕКТРИЧНИ И КОМБИНИРАНИ БОЈЛЕРИ ОД ИНОКС ELECTRICAL AND COMBINED WATER HEATERS MADE OF INOX ПРЕТСТАВУВАЊЕ

More information

или деца- деца- жртви сведоци на кривични дела Упатства за правосудните предмети со постапување на органи во Проектот е финансиран од Европската Унија

или деца- деца- жртви сведоци на кривични дела Упатства за правосудните предмети со постапување на органи во Проектот е финансиран од Европската Унија Упатства за постапување на правосудните органи во предмети со деца- жртви или деца- сведоци на кривични дела Проектот е финансиран од Европската Унија Оваа брошура е направена како дел од проектот Правда

More information

70 th fiaf Congress 04 th 10 th May 2014. Skopje. Newsletter No.2

70 th fiaf Congress 04 th 10 th May 2014. Skopje. Newsletter No.2 Newsletter No.2 70 th fiaf Congress 04 th 10 th May 2014 Skopje Министерство за култура на Република Македонија Ministry of Culture of the Republic of Macedonia Кинотека на Македонија Cinematheque of Macedonia

More information

PRILOZI, Odd. med. nauki, XXXV 1, 2014 CONTRIBUTIONS. Sec. Med. Sci., XXXV 1, 2014

PRILOZI, Odd. med. nauki, XXXV 1, 2014 CONTRIBUTIONS. Sec. Med. Sci., XXXV 1, 2014 PRILOZI, Odd. med. nauki, XXXV 1, 2014 CONTRIBUTIONS. Sec. Med. Sci., XXXV 1, 2014 MANU MASA ISSN 0350-1914 UDC: 617.5-089.844 TISSUE EXPANSION IN LIMBS VS OTHER BODY REGIONS Boro Dzonov 1, Ognen Daskalov

More information

The International Standards the Paris Principles

The International Standards the Paris Principles Silva PESIC NATIONAL HUMAN RIGHTS INSTITUTIONS AND THE ACCREDITATION PROCESS Introduction National Institution for the Promotion and Protection of Human Rights is usually described as an independent State-funded

More information

BARCELONA - COSTA DEL MARESME - COSTA BRAVA - COSTA DAURADA.

BARCELONA - COSTA DEL MARESME - COSTA BRAVA - COSTA DAURADA. BARCELONA - COSTA DEL MARESME - COSTA BRAVA - COSTA DAURADA Who is Stage and Go? Ø Company dedicated exclusively to Internship s hotel service. Ø Located in the area of Barcelona-Costa Brava. Ø Existing

More information

Category Sgl Dbl Sgl Dbl Taxes Breakfast. Luxo Lateral Mar R$ 915,00 R$ 1.024,00 $ 427,57 $ 478,50

Category Sgl Dbl Sgl Dbl Taxes Breakfast. Luxo Lateral Mar R$ 915,00 R$ 1.024,00 $ 427,57 $ 478,50 SICOT 2014 RATES IN BRAZILIAN REAL RATES IN US DOLAR - Subject to change Distance Hotel from Convention Category Sgl Dbl Sgl Dbl Taxes Breakfast center Arena 10 km Luxo R$ 779,00 R$ 779,00 $ 364,02 $ 364,02

More information

Cancun On The Cheap - Product Details --- >>> Click Here

Cancun On The Cheap - Product Details --- >>> Click Here Non-stop flights to cancun from minneapolis, cheap cancun all inclusive vacations, cancun all inclusive resorts with clubs, krystal cancun all inclusive with airfare. Cancun On The Cheap - Product Details

More information

Macedonian Stock Exchange Inc. INSTRUCTIONS MODULE TEHNICAL ANALYSIS

Macedonian Stock Exchange Inc.   INSTRUCTIONS MODULE TEHNICAL ANALYSIS Macedonian Stock Exchange Inc. www.mse.com.mk www.bestnet.com.mk INSTRUCTIONS MODULE TEHNICAL ANALYSIS March 2010 1 Instructions of module Technical analysis Technical Analysis module is a separate part

More information

Melbourne 21st - 30th September. Perth 6th October. Newcastle 6th October. Auckland 13th - 14th October. Sydney 24th - 25th November

Melbourne 21st - 30th September. Perth 6th October. Newcastle 6th October. Auckland 13th - 14th October. Sydney 24th - 25th November MFF2012_A2_poster.indd 2 9/16/2012 9:54:24 PM Australasian premiere of Milcho Manchevski s award winning masterpiece Mothers Melbourne 21st - 30th September Perth 6th October Newcastle 6th October Auckland

More information

CWT Hot Deals This Week

CWT Hot Deals This Week Toronto to Riviera Maya MEXICO $761.00 $388.00 + $373.00 taxes Departing 12 Nov 2015 10:15 AM Returning 19 Nov 2015 03:55 PM CWT Hot Deals This Week November 2, 2015 Toronto to Varadero CUBA $735.00 MERCURE

More information

КОРИСНИЧКО УПАТСТВО ЗА ИНТЕРНЕТ БАНКАТА ЗА ФИЗИЧКИ ЛИЦА НА КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА АД СКОПЈЕ

КОРИСНИЧКО УПАТСТВО ЗА ИНТЕРНЕТ БАНКАТА ЗА ФИЗИЧКИ ЛИЦА НА КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА АД СКОПЈЕ КОРИСНИЧКО УПАТСТВО ЗА ИНТЕРНЕТ БАНКАТА ЗА ФИЗИЧКИ ЛИЦА НА КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА АД СКОПЈЕ Јули, 2015 година Содржина 1. ОПШТИ НАПОМЕНИ... 4 1.1 Потребна конфигурација... 4 1.2 Користење на Интернет банката

More information

What is Imserso? The Process. How to Book a Holiday. Visiting the Travel Agents. Finance What Experienced Imserso Travellers Have to Say

What is Imserso? The Process. How to Book a Holiday. Visiting the Travel Agents. Finance What Experienced Imserso Travellers Have to Say What is Imserso? The Process How to Book a Holiday Visiting the Travel Agents Finance What Experienced Imserso Travellers Have to Say What is Imserso? Imserso is the subsidised holiday scheme run by the

More information

Необязательные новогодние ужины в отелях Египта

Необязательные новогодние ужины в отелях Египта EL GOUNA / ЭЛЬ ГУНА ALI PASHA 3* FANADIR 3* MOEVENPICK EL GOUNA 5* PANORAMA BUNGALOWS EL GOUNA 4* 73 STEINGERBERGER GOLF RESORT 5* SULTAN BEY 4* HURGHADA / ХУРГАДА ALADDIN RESORT 4* 45 ALBATROS AQUA BLU

More information

ANTALYA SUMMER 2015. Antalya Package 8 Days / 7 Nights FAMILY PACKAGE 16.07.15 DEPARTURE

ANTALYA SUMMER 2015. Antalya Package 8 Days / 7 Nights FAMILY PACKAGE 16.07.15 DEPARTURE Package 16.07.15 DEPARTURE FAMILY PACKAGE Club Hotel Falcon 4* All Std Land $ 936 $ 1.258 $ 969 $ 2.466 N/A N/A N/A N/A Std $ 971 $ 1.314 $ 969 $ 2.553 N/A N/A N/A N/A Rixos Downtown Hotel 5* Bed & Breakfast

More information

C/ Mar Caspio, 5 E-35100 Playa Meloneras, Gran Canaria T (34) 928 12 82 82 - F (34) 928 14 60 32

C/ Mar Caspio, 5 E-35100 Playa Meloneras, Gran Canaria T (34) 928 12 82 82 - F (34) 928 14 60 32 C/ Mar Caspio, 5 E-35100 Playa Meloneras, Gran Canaria T (34) 928 12 82 82 - F (34) 928 14 60 32 h10.playa.meloneras.palace@h10hotels.com Information and bookings: T (34) 902 100 906 www.h10hotels.com

More information

HOLIDAYS TOP RESORTS COSTA BRAVA COSTA DORADA HOLIDAY HOTLINE 08451 65-66-67. The Inexpensive Route to the sun with the Spanish Holiday Experts

HOLIDAYS TOP RESORTS COSTA BRAVA COSTA DORADA HOLIDAY HOTLINE 08451 65-66-67. The Inexpensive Route to the sun with the Spanish Holiday Experts SPAIN 2012 SPANISH HOLIDAYS TOP RESORTS ON THE COSTA BRAVA COSTA DORADA 25 DEPOSIT FOR HOLIDAYS 40 DEPOSIT FOR DISNEYLAND PARIS HOLIDAYS 25 DEPOSIT FOR ACCOMMODATION The Inexpensive Route to the sun with

More information

COSTA CARIBE CORAL 4* BARCELO CAPELLA 4*

COSTA CARIBE CORAL 4* BARCELO CAPELLA 4* 1 2 COSTA CARIBE CORAL 4* JUAN DOLIO : 24 Dec 2009 01 Jan 2010 02 Jan 2010 03 Feb 2010 04 Feb 2010 29 Jun 2010 23 Aug 2010 24 Aug 2010 24 Oct 2010 01 Nov 2010 23 Dec 2010 STANDARD SGL 131.00 80.00 87.00

More information

20MAR13 SELECTED HOTELS IN LONDON & EDINBURGH

20MAR13 SELECTED HOTELS IN LONDON & EDINBURGH SELECTED HOTELS IN LONDON & EDINBURGH HOTELS CODE NEAREST TUBE STATION TYPE OF ROOMS SINGLE TWIN/DBL TRIPLE QUAD OTHERS AMENITIES AIR COND. FREE WIFI AVERAGE PRICE IN GBP - Twin Share From PER PERSON PER

More information

LANZAROTE. Playa Blanca.

LANZAROTE. Playa Blanca. CANARY ISLANDS LANZAROTE. Playa Blanca. SANDOS PAPAGAYO BEACH RESORT **** The complex is located in the Las Coloradas beach resort and offers an all-inclusive service, 24 hours a day. It has 3 open-air

More information

CWT Hot Deals This Week

CWT Hot Deals This Week CWT Hot Deals This Week February 17, 2016 Toronto to Puerto Plata DOMINICAN REPUBLIC $945.00 COFRESI PALM BEACH & SPA RESORT 4.0 stars $509.00 + $436.00 taxes Departing 3 Mar 2016 06:25 AM Returning 8

More information

TRENDS IN ACUTE LEUKAEMIA INCIDENCE IN ADULTS IN THE REPUBLIC OF MACEDONIA ( )

TRENDS IN ACUTE LEUKAEMIA INCIDENCE IN ADULTS IN THE REPUBLIC OF MACEDONIA ( ) Prilozi, Odd. biol. med. nauki, MANU, XXIX, 1, s. 45 56 (2008) Contributions, Sec. Biol. Med. Sci., MASA, XXIX, 1, p. 45 56 (2008) ISSN 0351 3254 UDK : 616.155.392-036.11-053.8 TRENDS IN ACUTE LEUKAEMIA

More information

ДОПЛАТЫ ЗА УЖИНЫ!! ЦЕНЫ НЕТТО

ДОПЛАТЫ ЗА УЖИНЫ!! ЦЕНЫ НЕТТО ДОПЛАТЫ ЗА УЖИНЫ!! ЦЕНЫ НЕТТО Mount Lavinia 5* Compulsory Christmas Eve -USD 115 per person -USD 115 per person (при бронировании на базе завтраки ) The Blue Water ( 5* ) Wadduwa Christmas Eve USD 90.00

More information

$50. with a deposit of only. on Cuba packages BOOK YOUR SPOT IN THE SUN BY SEPTEMBER 30, 2015. BY BOOKING A LUXURY OR DISTINCTION COLLECTION PACKAGE

$50. with a deposit of only. on Cuba packages BOOK YOUR SPOT IN THE SUN BY SEPTEMBER 30, 2015. BY BOOKING A LUXURY OR DISTINCTION COLLECTION PACKAGE BOOK YOUR SPOT IN THE SUN BY SEPTEMBER 30, 2015. BY BOOKING A LUXURY OR DISTINCTION COLLECTION PACKAGE _ Our Price Drop Guarantee _ Option Plus ($89 value) including 1 : Free seat selection 2 Priority

More information

ACCOMODATION DURING THE CHAMPIONSHIPS

ACCOMODATION DURING THE CHAMPIONSHIPS ACCOMODATION DURING THE CHAMPIONSHIPS IMPORTANT!: Most of the hotels in Lloret de Mar are full during the high season so we recommend that you book as soon as possible. We carefully selected the BEST 4-STAR

More information

Introduction to Financial Management Summer I 2001. Stock Game Project

Introduction to Financial Management Summer I 2001. Stock Game Project to Financial Management Summer I 2001 to Financial Management Summer I 2001 to Financial Management Summer I 2001 to Financial Management Summer I 2001 to Financial Management Summer I 2001 to Financial

More information

EX.VTP.MK.02.01 FAVV-AFSCA 1/5

EX.VTP.MK.02.01 FAVV-AFSCA 1/5 ВЕТЕРИНАРНО ЗДРАВСТВЕН СЕРТИФИКАТ ЗА МЕСО ОД ЖИВИНА ЗА УВОЗ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Health Certificate for meat of poultry (POU) for dispatch to the Republic of Macedonia Certificat sanitaire pour les

More information

ТЕСТ ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

ТЕСТ ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК I ТЕСТ ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК Равнище В2.1 ИНСТРУКЦИЯ ЗА РАБОТА С ТЕСТА: o Тестът съдържа 6 задачи. o За всеки верен отговор получавате точки. Наказателни точки не се поставят. o Имате право да ползвате речници

More information

SPECIÁLNÍ NABÍDKA EGYPT EGYPT REALITY

SPECIÁLNÍ NABÍDKA EGYPT EGYPT REALITY SPECIÁLNÍ NABÍDKA EGYPT EGYPT REALITY www.egypt-reality.cz, egypt@eurocont.eu Odlet Prilet Uby_Od Uby_Do Nocí Stat Z Hotel Kateg. Strava/Priplatky DBL 1.dite vek 2.dite vek 3.9 10.9 3.9 10.9 7 Egypt -

More information

2016 EBFF EUROPEAN BODYBUILDING &FITNESS CHAMPIONSHIPS MEN, WOMEN, JUNIORS & MASTERS

2016 EBFF EUROPEAN BODYBUILDING &FITNESS CHAMPIONSHIPS MEN, WOMEN, JUNIORS & MASTERS 2016 EBFF EUROPEAN BODYBUILDING &FITNESS CHAMPIONSHIPS MEN, WOMEN, JUNIORS & MASTERS Bodybuilding, Classic Bodybuilding, Physique Fitness, Body-Fitness, Bikini-Fitness, Mixed Pairs MEN S WHEELCHAIR BODYBUILDING

More information

Spain for Over 50s Sept 2011 - June 2012

Spain for Over 50s Sept 2011 - June 2012 Spain for Over 50s Sept 2011 - June 2012 Costa del Sol Catalan Coast Majorca 1 week FULL BOARD Incl. flights, transfers, excursion fr e445 * pps *see page 2 Call to Book 0818 288 388 What s Included In

More information

Self-Catering Apartments Portobello 2013. Portobello. School Rating 8 minutes

Self-Catering Apartments Portobello 2013. Portobello. School Rating 8 minutes Portobello School Rating 8 minutes Portobello apartments are superior 2 bedroom seafront self-catering apartments overlooking St. Paul s Bay, Xemxija, and St. Paul s Island. Bugibba centre is situated

More information

More Great Offers including Golf Specials Inside...

More Great Offers including Golf Specials Inside... COSTA DEL SOL ALMERIA COSTA DE LA LUZ COSTA BLANCA TENERIFE GRAN CANARIA ALGARVE NORTH PORTUGAL Santa Clara Golf Course Blue Bay Banus Hotel 3 nights HB Puerto Banus with 2 golf & buggy - 195! 3 nights

More information

MINISTRY OF ECONOMY RULEBOOK FOR THE METHOD, TYPE AND AMOUNT OF SUBVENTIONS GENERAL PROVISIONS. Article 1

MINISTRY OF ECONOMY RULEBOOK FOR THE METHOD, TYPE AND AMOUNT OF SUBVENTIONS GENERAL PROVISIONS. Article 1 Official Gazette of RM, number 53 from 11.04.2013 20130531210 MINISTRY OF ECONOMY Based on article 57 paragraph 2 from the Law on tourism ( Official Gazette of Republic of Macedonia number 62/04, 89/08,

More information

8. НАРЕДБИ ВО C++ Наредби за редоследна контролна структура Наредбите од оваа структура се запишуваат во големи загради: Празна наредба (null-наредба)

8. НАРЕДБИ ВО C++ Наредби за редоследна контролна структура Наредбите од оваа структура се запишуваат во големи загради: Празна наредба (null-наредба) 8. НАРЕДБИ ВО C++ Наредби за редоследна контролна структура Наредбите од оваа структура се запишуваат во големи загради: контролна структура наредба пример: почеток чекор-1;... чекор-k; крај наредbа-1;...

More information

Oferta Egipt-Sharm El Sheikh

Oferta Egipt-Sharm El Sheikh 28.11.2014 10:01 Oferta Egipt-Sharm El Sheikh 01, 08, 15, 22 Februarie 2015 Plecare din Budapesta Hotel Localitatea Cat Masa 01.02 08.02 15.02 22.02 Tropicana Tivoli Sharm El Sheikh 3* HB 369 369 369 369

More information

A WARM WELCOME TO OUR 2014 BROCHURE

A WARM WELCOME TO OUR 2014 BROCHURE A WARM WELCOME TO OUR 2014 BROCHURE Here s the Ferris Holidays Limited 2014 Brochure, featuring our fantastic holiday bargains that we know you have all been waiting for. We hope that you will find it

More information

3. Филмски фестивал за млади. Џифони Македонија. 3.Youth Film Festival. Giffoni Macedonia ПРОГРАМА PROGRAMME

3. Филмски фестивал за млади. Џифони Македонија. 3.Youth Film Festival. Giffoni Macedonia ПРОГРАМА PROGRAMME 3. Филмски фестивал за млади Џифони Македонија 3.Youth Film Festival Giffoni Macedonia ПРОГРАМА PROGRAMME 1 07-11.10.2015 свечено отворање Кино Милениум, 07.10.2015, 19:30 часот Во Неапол никогаш не врне

More information

SOCIO-DEMOGRAPHIC PREDICTORS AND REASONS FOR VITAMIN AND/OR MINERAL FOOD SUPPLEMENT USE IN A GROUP OF OUTPATIENTS IN SKOPJE

SOCIO-DEMOGRAPHIC PREDICTORS AND REASONS FOR VITAMIN AND/OR MINERAL FOOD SUPPLEMENT USE IN A GROUP OF OUTPATIENTS IN SKOPJE Prilozi, Odd. biol. med. nauki, MANU, XXXII, 1, c. 127 139 (2011) Contributions, Sec. Biol. Med. Sci. MASA, XXXII, 1, p. 127 139 (2011) ISSN 0351 3254 UDK: 615.356 612.392.015.6 SOCIO-DEMOGRAPHIC PREDICTORS

More information

Катедра за рачунарску технику и информатику. Програмирање 1 УВОД НАМЕНА ОСОБИНЕ СТРУКТУРА НОТАЦИЈА

Катедра за рачунарску технику и информатику. Програмирање 1 УВОД НАМЕНА ОСОБИНЕ СТРУКТУРА НОТАЦИЈА Катедра за рачунарску технику и информатику PASCAL Програмирање 1 ЕТФ - Београд Катедра за рачунарску технику и информатику 1/26 ЕТФ - Београд Катедра за рачунарску технику и информатику 2/26 САДРЖАЈ PASCAL

More information

Line Dance in Santa Susana with Michelle Risley

Line Dance in Santa Susana with Michelle Risley Line Dance in Santa Susana with Michelle Risley A brand new holiday for 2015, join Michelle Risley in the cosmopolitan resort of Santa Susana. Dates and Prices 6 June to 13 June - 699.00 Unique Features

More information

Sun deals. Calgary $1099 +Taxes:$246 Cancun/Riviera Maya Grand Sirenis Riviera Maya Resort

Sun deals. Calgary $1099 +Taxes:$246 Cancun/Riviera Maya Grand Sirenis Riviera Maya Resort Sun deals Calgary $1099 +Taxes:$246 Cancun/Riviera Maya Grand Sirenis Riviera Maya Resort All-Inclusive Junior suite Mar. 6 1 wk. $1509 +Taxes:$246 Cancun/Riviera Maya Gran Bahia Principe Tulum 4.5* All-Inclusive

More information

Special Golfers Packages for Winter 2012 2013. Belek Golf Courses 1 Round Of Golf (18 Hole) Rack Rates

Special Golfers Packages for Winter 2012 2013. Belek Golf Courses 1 Round Of Golf (18 Hole) Rack Rates Special Golfers Packages for Winter 2012 2013 Belek Golf Courses 1 Round Of Golf (18 Hole) Rack Rates Golf Hotel Accommodation Prices Winter 2012 2013 IC HOTELS SANTAI BELEK ALL INCLUSIVE www.ichotels.com.tr

More information

SHARM EL SHEIKH.

SHARM EL SHEIKH. SHARM EL SHEIKH Imagine yourself in one of the most beautiful and famous diving paradises in the world. Your dreams of crystal clear water, magnificent corals, exotic under water flora and rare tropical

More information

Petrovac HOTEL RIVIERA 4*

Petrovac HOTEL RIVIERA 4* Petrovac, little town with old fortress Kastel, beautiful beaches, comfortable hotels and magnificent nature. It is situated in a valley 18 km far away from Budva, surrounded by hills entering into sea

More information

Parte I: Informazioni sulla partita spedita /Дел I: Детали за испратената пратка

Parte I: Informazioni sulla partita spedita /Дел I: Детали за испратената пратка CERTIFICATO VETERINARIO ВЕТЕРИНАРНО ЗДРАВСТВЕН СЕРТИФИКАТ Health Certificate MP-PR/ MP-PR per i prodotti a base di carne e stomaci, vesciche ed intestini trattati destinati all esportazione verso la Repubblica

More information

SPECIÁLNÍ NABÍDKA- EGYPT - ŘÍJEN 2014 EGYPT REALITY -

SPECIÁLNÍ NABÍDKA- EGYPT - ŘÍJEN 2014 EGYPT REALITY - SPECIÁLNÍ NABÍDKA- EGYPT - ŘÍJEN 2014 EGYPT REALITY - www.egypt-reality.cz, egypt@eurocont.eu Odlet Prilet Uby_Od Uby_Do Nocí Stat Z Hotel Kateg. Strava/Priplatky DBL 1.dite vek 2.dite vek 1.10 8.10 1.10

More information

MADRID AND BARCELONA

MADRID AND BARCELONA MADRID AND BARCELONA SUBSCRIBERS: 12-15 PERSONS. PRICE: 936 PER STUDENT Adult supplement per person (4 nights in a four-star hotel in Guadalajara, in a doublé room, including breakfast): 144. Total amount

More information

Overnight stays in hotel establishments registered an increase of 2.7% in August, as compared to the same month of 2013

Overnight stays in hotel establishments registered an increase of 2.7% in August, as compared to the same month of 2013 23 September 214 Hotel Tourism Short-Term Trends (HOS/HPI/IPHS) August 214. Provisional data Overnight stays in hotel establishments registered an increase of 2.7% in August, as compared to the same month

More information

HOTELES 2015 HOTELS 2015

HOTELES 2015 HOTELS 2015 HOTELES 2015 HOTELS 2015 HOTEL CARIBE Official Hotel Servicios / Services: Restaurante, Bar, Piscinas, Gimnasio, Parking y Oficina RACC Travel. / Restaurant, Bar, Indoor and Outdoor swimming pool, Gym,

More information

1 z 10 2015-01-24 11:25

1 z 10 2015-01-24 11:25 1 z 10 2015-01-24 11:25 Milena Pożoga Valentín Park Club Hotel ***-Mallorca (Paguera) Arrival:27-06-2014 "I had great time in Valentin Park Club Hotel in Mallorca. I got experience in work and improved

More information

3 rd ESTRO Forum 2015 24 28 April Barcelona, Spain

3 rd ESTRO Forum 2015 24 28 April Barcelona, Spain 3 rd ESTRO Forum 2015 24 28 April Barcelona, Spain 1 5-star Page 1. Majestic 6 2. Pullmann Barcelona Skipper 6 4-star Page 3. AC Barcelona Forum 7 4. Barcelo Atenea Mar 7 5. Barcelona Princess 8 6. Diagonal

More information

ideal destination for annual conferences, sales conventions and incentive travels

ideal destination for annual conferences, sales conventions and incentive travels LANZAROTE ideal destination for annual conferences, sales conventions and incentive travels arrecife GRaN HOTEL SPa The Arrecife Gran Hotel & Spa is an ideal hotel to hold any kind of event, in a privileged

More information

2013 EBFF & 2013 EBFF

2013 EBFF & 2013 EBFF 2013 EBFF EUROPEAN AMATEUR FITNESS CHAMPIONSHIPS AND 2013 EBFF EUROPEAN AMATEUR JUNIORS & MASTERS CHAMPIONSHIPS BODYBUILDING, CLASSIC BODYBUILDING, PHYSIQUE, FITNESS, BODY-FITNESS, BIKINI-FITNESS, ATHLETIC-FITNESS

More information

Implementation of Supply Chain Management (SCM) in pharmaceutical company, general principles and case study

Implementation of Supply Chain Management (SCM) in pharmaceutical company, general principles and case study Macedonian pharmaceutical bulletin, 60 (2) 75-82 (2014) ISSN 1409-8695 UDC: 658.86/.87:661.12 Case study Implementation of Supply Chain Management (SCM) in pharmaceutical company, general principles and

More information

Registration form 1st Golden Age Gym Festival 2005 Maspalomas, Gran Canaria

Registration form 1st Golden Age Gym Festival 2005 Maspalomas, Gran Canaria 1 st Golden Age Gym Festival 2005 November, 20 th 25 th 2005 Maspalomas, Spain Registration form 1 General information Name of federation Name of group Name, address, phone, email and fax number of the

More information

THE POSSIBILITY OF EDUCATION ABOUT RELIGIOUS CULTURE IN PUBLIC SCHOOLS

THE POSSIBILITY OF EDUCATION ABOUT RELIGIOUS CULTURE IN PUBLIC SCHOOLS Originalni naučni rad Inoue Nobutaka 1 UDK: 37.032:2(520) THE POSSIBILITY OF EDUCATION ABOUT RELIGIOUS CULTURE IN PUBLIC SCHOOLS I Recent Argument on Religious Education in Japan Arguments on religious

More information

ANG th May Feel the formula, enjoy Lloret. #LloretF1

ANG th May Feel the formula, enjoy Lloret. #LloretF1 ANG 9-10-11th May 2014 Feel the formula, enjoy Lloret #LloretF1 9-10-11th May 2014 Experience what it s like to drive a real Ferrari around the streets of Lloret, take part in an F1 simulator competition

More information

SEIZURES AFTER USE AND ABUSE OF TRAMADOL. University Toxicology Clinic, Skopje, R. Macedonia 2. University Neurology Clinic, Skopje, R.

SEIZURES AFTER USE AND ABUSE OF TRAMADOL. University Toxicology Clinic, Skopje, R. Macedonia 2. University Neurology Clinic, Skopje, R. Prilozi, Odd. biol. med. nauki, MANU, XXXIII, 1, s. 313 318 (2012) Contributions, Sec. Biol. Med. Sci., MASA, XXXIII, 1, p. 313 318 (2012) ISSN 0351 3254 UDC: 615.212.3.065:616.853 CASE REPORT SEIZURES

More information

Marmaris Every Monday, Tuesday, Wednesday, Friday and Saturday + Sunday 31/7 Starting June 27th and ending September 26th

Marmaris Every Monday, Tuesday, Wednesday, Friday and Saturday + Sunday 31/7 Starting June 27th and ending September 26th Every Monday, Tuesday, Wednesday, Friday and Saturday + Sunday 31/7 Starting June 27th and ending September 26th Budget - 3 stars - B/B In a triple room $540 In a double room $550 In a single room $695

More information

0 0 б

0 0 б 1 3 а 0 8 0 5 0 6 0 5 III 0 3 0 8 0 9 0 3 0 2 0 6 0 3 0 8 0 6 0 2 0 1 0 6 а 0 3 0 5 0 8 0 6 0 3 0 6 0 3 0 8 0 9 0 3 0 2 0 1 0 3 0 2 0 2 0 6 0 1 0 8 0 0 0 6 а 0 3 0 5 0 8 0 6 0 3 0 4 0 3 0 8 0 2 0 1 0 5

More information

Costa Rica Honeymoon in Heaven. 8 Days / 7 Nights You will be swept off your feet on this honeymoon vacation.

Costa Rica Honeymoon in Heaven. 8 Days / 7 Nights You will be swept off your feet on this honeymoon vacation. Costa Rica Honeymoon in Heaven 8 Days / 7 Nights You will be swept off your feet on this honeymoon vacation. Introduction Your honeymoon will start in Hotel White House, which is a very luxurious hotel

More information

We re your Apple Vacations Travel Experts. Call us today! IBEROSTAR Dominicana ååååå. Gran Bahia Principe Jamaica ååååå Runaway Bay

We re your Apple Vacations Travel Experts. Call us today! IBEROSTAR Dominicana ååååå. Gran Bahia Principe Jamaica ååååå Runaway Bay PUNTA CANA IBEROSTAR Dominicana ååååå Unlimited greens fees! Two kids 12 & under Fly, Stay, Play & Eat for only $801* each! WED, June 6, 27 3 nts only $ 1051 * Gran Bahia Principe Ambar, Don Pablo Collection

More information

Результат запроса: Драйвера hp pavilion 15 n010sr

Результат запроса: Драйвера hp pavilion 15 n010sr Результат запроса: Драйвера hp pavilion 15 n010sr Ноутбук HP Pavilion 15-n010sr (ENERGY STAR) Не ваш продукт? Выберите свою. Описание драйвера/. HP Pavilion 15-n010sr Notebook PC Технические характеристики.

More information

(49) C

(49) C 1 3 0 9 0 8 0 9 0 6 0 6 0 8 0 8 0 8 0 8 0 9 0 6 0 1 0 6 0 1 0 1 0 4 0 8 0 2 3(49) - 2016 0 9 0 4 0 7 0 9 0 6 0 9 0 2 0 9 0 9 0 5 0 2 0 7 0 8 0 7 0 6 0 1 0 1 0 2 0 8 0 3 0 2 0 3 0 8 0 9 0 2 0 5 0 9 0 9

More information

СЛОБОДА НА ИЗРАЗУВАЊЕ ГОВОР НА ОМРАЗА

СЛОБОДА НА ИЗРАЗУВАЊЕ ГОВОР НА ОМРАЗА СЛОБОДА НА ИЗРАЗУВАЊЕ И ГОВОР НА ОМРАЗА СЛОБОДА НА ИЗРАЗУВАЊЕ И ГОВОР НА ОМРАЗА Публикација: Слобода на изразување и говор на омраза Автори: д-р Елена Михајлова д-р Јасна Бачовска м-р Томе Шекерџиев Дизајн,

More information

THREE PERIODS OF HEALTH SYSTEM REFORMS IN THE REPUBLIC OF MACEDONIA (1991 2011)

THREE PERIODS OF HEALTH SYSTEM REFORMS IN THE REPUBLIC OF MACEDONIA (1991 2011) Prilozi, Odd. biol. med. nauki, MANU, XXXIII, 2, s. 175 189 (2012) Contributions, Sec. Biol. Med. Sci., MASA, XXXIII, 2, p. 175 189 (2012) ISSN 0351 3254 UDK: 614.2:005.591.4(497.7)"1991/2011" THREE PERIODS

More information

О Л СТ ХОТЕЛ I- о дете до II-ро дете до

О Л СТ ХОТЕЛ I- о дете до II-ро дете до О Л СТ ХОТЕЛ I- о дете до II-ро дете до KEMER RIXOS BELDIBI-CLASSIK ROOM MB TYPE1 год. год. За ез. до. KEMER RIXOS SUNGATE-LV TYPE1 год. год. За ез. до. KEMER MAXX ROYAL-SUITE LV&SUITE SV год. год. За

More information

Corfu Summer GATS T.O.

Corfu Summer GATS T.O. CORFU HOLIDAY PALACE, Cat. Lux' (*****) Address: Kanoni Capacity: 266 rooms. Location: Directly on the beach. Facilities: A/C throughout, central heating, 2 bars, 2 restaurants, room service, convention

More information

У П А Т С Т В О ЗА ПРАКТИКУВАЊЕ НА МЕДИЦИНА ЗАСНОВАНА НА ДОКАЗИ ПРИ ХРОНИЧНА ОПСТРУКТИВНА БЕЛОДРОБНА БОЛЕСТ (ХОББ)

У П А Т С Т В О ЗА ПРАКТИКУВАЊЕ НА МЕДИЦИНА ЗАСНОВАНА НА ДОКАЗИ ПРИ ХРОНИЧНА ОПСТРУКТИВНА БЕЛОДРОБНА БОЛЕСТ (ХОББ) Врз основа на член 27 став (1) од Законот за здравствената заштита ( Службен весник на Република Македонија број 43/12, 145/12 и 87/13), министерот за здравство донесе У П А Т С Т В О ЗА ПРАКТИКУВАЊЕ НА

More information

La dessalinització. The Tordera desalination plant

La dessalinització. The Tordera desalination plant La dessalinització The Tordera desalination plant 2002 Tordera ITAM Installation of Treatment of Marine Water of the Tordera Antecedents: description of the Tordera delta and aquifer exploitation The river

More information

Chiclana - Sancti Petri APART. 1 DORMITORIO 3 PAX 177,69 SA APART. 2 DORMITORIOS 5 PAX-STANDARD 198,87 SA

Chiclana - Sancti Petri APART. 1 DORMITORIO 3 PAX 177,69 SA APART. 2 DORMITORIOS 5 PAX-STANDARD 198,87 SA OFERTA ESPECIAL UNIVERSIDAD DE SEVILLA DESCUENTOS ESPECIALES INCLUIDOS EN LOS PRECIOS PRECIOS FINALES.PRECIO TOTAL DE LA RESERVA PRECIOS PARA ALOJAMIENTO DE 2 PERSONAS EN HABITACIÓN DOBLE Y ESTANCIAS DE

More information

Результат запроса: Драйвер atheros qcwb335

Результат запроса: Драйвер atheros qcwb335 Результат запроса: Драйвер atheros qcwb335 Driver for Qualcomm Atheros model QCWB335. Options. Mark as New; Bookmark; Subscribe; Subscribe to RSS Feed; Highlight; Print; Report Inappropriate Content 06

More information

Мобилни ад-хок мрежи и QoS рутирање кај мобилни апликации

Мобилни ад-хок мрежи и QoS рутирање кај мобилни апликации УНИВЕРЗИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ ФАКУЛТЕТ ЗА ИНФОРМАТИЧКИ И КОМУНИКАЦИСКИ ТЕХНОЛОГИИ - постдипломски студии - Мобилни ад-хок мрежи и QoS рутирање кај мобилни апликации Магистерски труд Кандидат: Сотироски

More information

WIDE RANGE OF DIVERSE AND QUALITY RESTAURANTS AVAILABLE IN THE INNOVATION AND CREATIVITY DISTRICT,

WIDE RANGE OF DIVERSE AND QUALITY RESTAURANTS AVAILABLE IN THE INNOVATION AND CREATIVITY DISTRICT, PRESS RELEASE PREVIEW: WIDE RANGE OF DIVERSE AND QUALITY RESTAURANTS AVAILABLE IN THE INNOVATION AND CREATIVITY DISTRICT, 22@BARCELONA 6 August 2009 TABLE OF CONTENTS PREVIEW: WIDE RANGE OF DIVERSE AND

More information

Thomas Cook Hotels & Resorts. SENTIDO Hotels & Resorts concept presentation

Thomas Cook Hotels & Resorts. SENTIDO Hotels & Resorts concept presentation Thomas Cook Hotels & Resorts SENTIDO Hotels & Resorts concept presentation Strong partnership and access to 16 European Thomas Cook Group source markets European TCG-markets UK & Ireland France Belgium

More information

Jul Aug Jan March Nov Dec April June Sep Oct. Jul Aug Jan March Nov Dec April June Sep Oct

Jul Aug Jan March Nov Dec April June Sep Oct. Jul Aug Jan March Nov Dec April June Sep Oct Portobello Portobello apartments are superior 2 bedroom seafront self-catering apartments overlooking St. Paul s Bay, Xemxija, and St. Paul s Island. Bugibba centre is situated just a short walk away from

More information

КАКО ДА СЕ ОДБЕРЕ НАЈСООДВЕТНИОТ СТАТИСТИЧКИ ТЕСТ ВО НАУЧНИТЕ ТРУДОВИ HOW TO SELECT APPROPRIATE STATISTICAL TEST IN SCIENTIFIC ARTICLES

КАКО ДА СЕ ОДБЕРЕ НАЈСООДВЕТНИОТ СТАТИСТИЧКИ ТЕСТ ВО НАУЧНИТЕ ТРУДОВИ HOW TO SELECT APPROPRIATE STATISTICAL TEST IN SCIENTIFIC ARTICLES ПРЕДГОВОР ПРЕДГОВОР EDITORIAL КАКО ДА СЕ ОДБЕРЕ НАЈСООДВЕТНИОТ СТАТИСТИЧКИ ТЕСТ ВО НАУЧНИТЕ ТРУДОВИ Владимир ТРАЈКОВСКИ Дефектолошка теорија и практика Институт за дефектологија Филозофски факултет Скопје,

More information

- 2010. 1, 6.. 20958, 1665. : 22374433, : 22374466, info@acte.com.cy, www.acte.com.cy

- 2010. 1, 6.. 20958, 1665. : 22374433, : 22374466, info@acte.com.cy, www.acte.com.cy - - 2010 1, 6 20958, 1665 : 22374433, : 22374466, info@actecomcy, wwwactecomcy 5***** Two outdoor freshwater swimming pools, heated seawater indoor pool, sauna, Jacuzzis, Shiseido Spa, 2 floodlit tennis

More information

Corfu, 07-06-2016, 7 nopti, tarife pentru 2 adulti

Corfu, 07-06-2016, 7 nopti, tarife pentru 2 adulti Corfu, 07-06-2016, 7 nopti, tarife pentru 2 adulti Nume hotel Categorie camere Board basis Pret Jason - Charter Avion Feakion Gouvia Hotel - Vila Irida - Paleokastritsa - EUR 872.00 EUR 667.00 EUR 868.00

More information

EFFECT OF PRESERVATION METHOD AND STORAGE CONDITION ON ASCORBIC ACID LOSS IN BEVERAGES. Biljana R. Cvetković and Marija R.

EFFECT OF PRESERVATION METHOD AND STORAGE CONDITION ON ASCORBIC ACID LOSS IN BEVERAGES. Biljana R. Cvetković and Marija R. EFFECT OF PRESERVATION METHOD AND STORAGE CONDITION ON ASCORBIC ACID LOSS IN BEVERAGES Biljana R. Cvetković and Marija R. Jokanović Global market is flooded with vitamin-enriched foods, mainly beverages.

More information

ТУРЦИЗМИТЕ ВО ЛЕКСИКОЛОШКИТЕ ТРУДОВИ НА ОЛГА ИВАНОВА

ТУРЦИЗМИТЕ ВО ЛЕКСИКОЛОШКИТЕ ТРУДОВИ НА ОЛГА ИВАНОВА 1 2 ТУРЦИЗМИТЕ ВО ЛЕКСИКОЛОШКИТЕ ТРУДОВИ НА ОЛГА ИВАНОВА Марија Леонтиќ Апстракт: Олга Иванова во многу свои лексиколошки трудови, директно или индиректно, ги има обработувано турцизмите како лексички

More information

SUCCESSFUL KIDNEY TRANSPLANTATION IN A PATIENT WITH MULTIPLE PERIOPERATIVE RENAL TRANSPLANT COMPLICATIONS. CASE REPORT

SUCCESSFUL KIDNEY TRANSPLANTATION IN A PATIENT WITH MULTIPLE PERIOPERATIVE RENAL TRANSPLANT COMPLICATIONS. CASE REPORT ПРИЛОЗИ. Одд. за мед. науки, XXXVII 2 3, 2016 CONTRIBUTIONS. Sec. of Med. Sci., XXXVII 2 3, 2016 10.1515/prilozi-2016-0025 МАНУ MASA ISSN 1857-9345 UDC: 616.61-089.843-06 CASE REPORT SUCCESSFUL KIDNEY

More information

BurnWeekList. 7/9/2016 The Tropical by LHVR Dominican Republic Hotel 4 (3a, 1c) $224.00 yes,mandatory

BurnWeekList. 7/9/2016 The Tropical by LHVR Dominican Republic Hotel 4 (3a, 1c) $224.00 yes,mandatory Date resort location size sleeps holiday price allinclusive 6/18/2016 The Grand Lifestyle at Grand Oasis Cancun The Grand Lifestyle at Grand Oasis Cancun Hotel 4 (2a, 2c) $224.00 yes,mandatory 6/18/2016

More information

H O T E L S 2 0 1 5. These fares cannot be used to quote Groups, Special Events, Congresses, Conventions and similar.

H O T E L S 2 0 1 5. These fares cannot be used to quote Groups, Special Events, Congresses, Conventions and similar. H O T E L S 2 0 1 5 In most of hotels the regular rooms have TWO beds solely. This means that when there are three people, two of them will have to share a bed. If passenger wants an additional bed (rollaway)

More information

Winter Sun Early Booking promotion

Winter Sun Early Booking promotion Winter Sun Early Booking promotion Book your spot in the sun with a deposit of only $100 Book by SEPTEMBER 30, 2016, AND YOU WILL GET: Book by OCTOBER 31, 2016, AND YOU WILL GET: The option to modify your

More information

Tourism in Alt Maresme. Historical perspective and future challenges

Tourism in Alt Maresme. Historical perspective and future challenges Tourism in Alt Maresme. Historical perspective and future challenges Mireia Vergés Cand. Master Degree in Theory and History of Architecture. ETSAB (UPC) BAU School of Design (UVIC) e-mail: m.verges@agva.es,

More information

Playa La Enramada, La Caleta E Costa Adeje, Tenerife T (34)

Playa La Enramada, La Caleta E Costa Adeje, Tenerife T (34) Playa La Enramada, La Caleta E-38679 Costa Adeje, Tenerife T (34) 922 71 41 71 h10.costa.adeje.palace@h10hotels.com Information and Bookings: T (34) 902 100 906 www.h10hotels.com Location Description The

More information

LOGISTICS GUIDE. Saturday, 4 th December 2010 Cancun, Mexico

LOGISTICS GUIDE. Saturday, 4 th December 2010 Cancun, Mexico LOGISTICS GUIDE Saturday, 4 th December 2010 Cancun, Mexico The weather conditions in Cancun The average annual temperature of Cancun and the Riviera Maya is 25.5 degrees Celsius (78 degrees Fahrenheit),

More information

Last update on December 5th, 2013

Last update on December 5th, 2013 Last update on December 5th, 2013 RIO DE JANEIRO * All Prices in U$ dollars, for Single / Double Occupancy. Hotel * Mandatory Mandatory # Room Total Package Room Type Check In Check Out Nights per room

More information

HOTELS ADDRESS & CONTACT DETAILS RATE INCLUSIONS. Superior Garden view Single: Php 7,365nett Double: Php 9,206.25nett

HOTELS ADDRESS & CONTACT DETAILS RATE INCLUSIONS. Superior Garden view Single: Php 7,365nett Double: Php 9,206.25nett Shangri-La s Mactan Hotel & Resorts MEETING VENUE *Please note that a weblink for reservations will be set up by the end of September. The link will be sent to Codex members as soon as it is available.

More information