1. Which city was Anne Frank born in? $. Brussels, Belgium B. Frankfurt, Germany C. Amsterdam, Holland D. Berlin, Germany

Size: px
Start display at page:

Download "1. Which city was Anne Frank born in? $. Brussels, Belgium B. Frankfurt, Germany C. Amsterdam, Holland D. Berlin, Germany"

Transcription

1 If you are between 10 and 16, use this quiz to test your knowledge of Anne Frank s life and diary. You could also use it to test your friends, or even your parents. Don t worry if you don t know the answers, taking part can help increase your knowledge! 1. Which city was Anne Frank born in? $. Brussels, Belgium B. Frankfurt, Germany C. Amsterdam, Holland D. Berlin, Germany 2. Anne Frank s family had to flee Germany because of increasing anti-semitism. How many Jewish people fled Germany between 1933 and 1939? A. 800,000 B. 50,000 C. 300,000 D. 100, What were the Nuremberg Laws? A. A set of laws restricting the humans rights of Jewish people B. A set of laws restricting the human rights of Dutch people C. A set of laws about the punishment of war criminals D. None of the above.... the good times were few and far between: first there was the war, then the capitulation and then the arrival of the Germans, which is when the trouble started for the Jews. - Anne Frank On what date did Germany invade the Netherlands and begin to persecute Jews? A. June 1934 B. May 1940 C. April 1941 D. August On which date did Anne Frank begin writing her diary? A. 1st December 1940 B. 8th February 1941 C. 20th July 1943 D. 12th June A member of the Frank family received a call-up notice for a labour camp which prompted the family to go into hiding the next day. Which member of the Frank family was it? A. Margot Frank B. Otto Frank C. Anne Frank D. Edith Frank Page 1 of 5

2 7. I don t want to jot down the facts in this diary the way most people would do, but I want the diary to be my friend, and I m going to call this friend... What was the name of the fictional person Anne addressed her diary entries to? A. Caroline B. Kitty C. Katrina D. Hannah 8. The residents of the secret annexe had several helpers who looked after them when they were in hiding and brought them supplies at great risk to themselves. Which one of these brave helpers found Anne s diary after the Frank family s arrest and later gave it to Otto Frank to be published? A. Jan Gies B. Miep Gies C. Bep Voskuijl D. Victor Kugler 9. What was the address of the building in Amsterdam where Anne Frank and her family hid? A. 263 Prinsengracht B. The Secret Annexe C. The Westerkerk D. 261 Leliegracht 10. Select the correct words to fill in the blanks from the first words of Anne s diary: I hope I will be able to everything to you, as I have never been able to confide in anyone, and I hope you will be a great source of and support A. impart ; help B. tell ; fun C. confess ; relief D. confide ; comfort 11. When Anne Frank s family fled their home to go into hiding, Anne was very upset that they left their cat behind. Fortunately, the van Pels family brought their cat to the secret annexe. What was the name of the cat in the Secret Annexe? A. Moortje B. Dupi C. Mouschi D. Boots 12. What was the name of the radio station the Franks listened to, at great risk to their safety, when they were in hiding? A. Radio Amsterdam B. Dutch National Radio C. The RBC (Reich Broadcasting Corporation) D. The BBC Page 2 of 5

3 13. The secret annexe was hidden away in the back of Otto Frank s workplace. What object disguised the entrance to the secret annexe? A. A piano B. A bookcase C. A wardrobe D. A sink 14. Anne Frank shared her room with a man called Frtiz Pfeffer. What was his profession? A. Dentist B. Doctor C. Veterinarian D. Teacher 15. Is this really the beginning of the long-awaited liberation? The liberation we ve all talked so much about, which still seems too good, too much of a fairy tale ever to come true? - Anne Frank Anne Frank wrote about D-Day, the Allied landing in France, with great excitement. What is the date of D-Day? A. 1st December 1944 B. 10th August 1943 C. 6th June 1944 D. 20th October The two of us looked out at the blue sky, the bare tree glistening with dew, the seagulls and other birds glinting with silver as they swooped through the air, and we were so moved and entranced that we couldn t speak. - Anne Frank What type of tree was the famous tree outside the Secret Annexe s window? A. Pine tree B. Willow tree C. Oak Tree D. Chestnut Tree 17. What is the date of Anne Frank s final diary entry? A. 3rd January 1945 B. 24th July 1945 C. 1st August 1944 D. 4th August Which one of these camps was Anne Frank NOT in? A. Dachau B. Bergen-Belsen C. Auschwitz D. Westerbork Page 3 of 5

4 19. In 2009, the BBC produced a critically acclaimed miniseries about the residents of the Secret Annexe called The Diary of Anne Frank. What is the name of the young actress who portrayed Anne Frank? A. Felicity Jones B. Ellie Kendrick C. Darcy Isa D. Jenna Louise Coleman 20. What of these is NOT something that Anne enjoyed? A. Celebrity gossip B. Dance C. Biographies D. Algebra 21. Approximately how many languages has Anne Frank s diary been translated into? A. 100 B. 70 C. 15 D Throughout her diary, Anne Frank often observes that she feels closer to her father than to her mother. What was her nickname for her father? A. Pater B. Vader C. Pim D. Pa 23. In 1976, Otto Frank appeared on a BBC television programme - his appearance was one of that programme s most requested repeat items. Which BBC programme was it? A. Blue Peter B. John Craven s Newsround C. Swap Shop D. The Extraordinary People Show 24. Select the correct words to fill in the blanks from Anne s diary (hint: the entry is from 1944): Those awful Germans have oppressed and us for so long that the thought of friends and salvation means everything to us! A. Threatened B. Frightened C. Bullied D. Arrested 25. In which year was Anne Frank s diary first published? A B C D Page 4 of 5

5 ANSWER KEY We hope that you have learnt some new facts about Anne Frank. Check the answers below to find out how you did. 1. B 14. A 2. C 15. C 3. A 16. D 4. B 17. C 5. D 18. A 6. A 19. B 7. B 20. D 8. B 21. B 9. A 22. C 10. D 23. A 11. C 24. A 12. D 25. D 13. B Page 5 of 5

Anne Frank. Over one million children under the age of sixteen died in the Holocaust.

Anne Frank. Over one million children under the age of sixteen died in the Holocaust. Anne Frank Over one million children under the age of sixteen died in the Holocaust. Anne Frank was one of these children. Here is a brief account of Anne s life One-day-old Anne with her mother at the

More information

Who Was Anne Frank? By The United States Holocaust Memorial Museum From The Holocaust Encyclopedia 2016

Who Was Anne Frank? By The United States Holocaust Memorial Museum From The Holocaust Encyclopedia 2016 Name: Class: Who Was Anne Frank? By The United States Holocaust Memorial Museum From The Holocaust Encyclopedia 2016 The Holocaust was one of the greatest human tragedies the world has ever known. From

More information

Teachers Manual Anne Frank Introductory Lesson

Teachers Manual Anne Frank Introductory Lesson Teachers Manual Anne Frank Introductory Lesson The lesson contains the following activities: > Mind map > Film clip with an > Time line Teachers in the upper classes of elementary schools and lower classes

More information

Anne Frank Web Quest Companion Guide

Anne Frank Web Quest Companion Guide Name Date Anne Frank Web Quest Companion Guide Task 1: You will first spend some time gathering research about the events that led to World War II. You ll look at the people, countries, and historical

More information

knowledge of the situation of the Jews in Holland does not help students understand why the Frank family story is so special.

knowledge of the situation of the Jews in Holland does not help students understand why the Frank family story is so special. Teaching Anne Frank, Diary of a Young Girl: Anne Frank s story talks to middle schoolers and many, many middle school English teachers use The Diary of a Young Girl to teach their Standards of Learning

More information

THE STORY OF A LITTLE GIRL ANNE FRANK: A LITTLE GIRL WHO HAPPENED TO BE A JEW.

THE STORY OF A LITTLE GIRL ANNE FRANK: A LITTLE GIRL WHO HAPPENED TO BE A JEW. THE STORY OF A LITTLE GIRL WHO ANNE WAS A FRANK JEWESS ANNE FRANK: A LITTLE GIRL WHO HAPPENED TO BE A JEW. AT THE BEGINNING Baby Anne Edith a day after Anne s birth Jewish and German My father, the most

More information

Anne Frank Remembered, by Miep Gies

Anne Frank Remembered, by Miep Gies Reading Guide for Anne Frank Remembered, by Miep Gies To check your comprehension, answer the following questions during or after reading. Prologue 1. What was the author s motivation in writing this account?

More information

Grade Seven, Unit Three Sample Lesson Plan The Diary of Anne Frank: A Play

Grade Seven, Unit Three Sample Lesson Plan The Diary of Anne Frank: A Play Grade Seven, Unit Three Sample Lesson Plan The Diary of Anne Frank: A Play, by Frances Goodrich and Albert Hackett Anne Frank Beyond the Diary: A Photographic Remembrance, by Ruud Van Rol and Rian Verhoven

More information

Where there s hope, there s life. It fills us with fresh courage and makes us strong again.

Where there s hope, there s life. It fills us with fresh courage and makes us strong again. Where there s hope, there s life. It fills us with fresh courage and makes us strong again. Amsterdam / AFF Basel AFH Anne Frank July 6, 1944 / AFF Basel The Anne Frank CurriCulum My reflections Anne on

More information

Anne Frank House A museum with a story. English museum guide

Anne Frank House A museum with a story. English museum guide Anne Frank House A museum with a story English museum guide The museum 1 Main entrance 2 Welcome 263 Prinsengracht front-and-back house (annexe) 3 Warehouse 4 Offices 5 Storeroom 10 11 8 9 12 13 7 6 5

More information

The Holocaust Anne Frank

The Holocaust Anne Frank Non-fiction: The Holocaust Anne Frank The Holocaust Anne Frank Anne Frank was born on June 12, 1929, in Germany, to a Jewish family. When she was 4 years old, in 1933, her father moved the family from

More information

Resources Pack. Citizenship & PSHE

Resources Pack. Citizenship & PSHE Resources Pack Citizenship & PSHE 1 Introduction This document is intended for use by teachers, pupils or anyone interested in the BBC Drama "The Diary of Anne Frank". It is suitable for both primary and

More information

This workbook. Reading & writing. Anne Frank. with. Give yourself a voice and write! Workbook 2

This workbook. Reading & writing. Anne Frank. with. Give yourself a voice and write! Workbook 2 This workbook belongs to Reading & writing Anne Frank with Give yourself a voice and write! Workbook 2 title: 1929 Anne Frank s Life Follow Anne Frank s life here. Make sure you write down the right titles

More information

The Dutch Christians in the Netherlands and their effects on Jewish Identity

The Dutch Christians in the Netherlands and their effects on Jewish Identity The Dutch Christians in the Netherlands and their effects on Jewish Identity by Dr. Benjamin H. Cassutto Yad Vashem Holocaust Educators Conference August 8-12, 2004 Introduction Lightbeacon Ministries

More information

This workbook belongs to: Reading & writing. Anne Frank. with. Workbook 1

This workbook belongs to: Reading & writing. Anne Frank. with. Workbook 1 This workbook belongs to: Reading & writing Anne Frank with Workbook 1 Hi! This workbook teaches you more about Anne Frank. Anne Frank is a Jewish girl. She receives a diary for her thirteenth birthday.

More information

Before You Read. Name: The Diary of Anne Frank: The Play Act I, Scenes 1-3 Guided Reading

Before You Read. Name: The Diary of Anne Frank: The Play Act I, Scenes 1-3 Guided Reading The Diary of Anne Frank: The Play Act I, Scenes 1-3 Guided Reading Before You Read Understanding plot and theme makes reading narratives meaningful. Narratives include short stories, novels, and dramas.

More information

Through the Eyes of a Friend: The World of Anne Frank. Teacher Resource Guide

Through the Eyes of a Friend: The World of Anne Frank. Teacher Resource Guide Through the Eyes of a Friend: The World of Anne Frank Teacher Resource Guide Objective: Through the viewing of and participation in the live presentation of Through the Eyes of a Friend, as well as the

More information

Multiple Choice (2pts each): Identify the choice that best completely the statement of answers the question.

Multiple Choice (2pts each): Identify the choice that best completely the statement of answers the question. The Diary of Anne Frank Test: Act Two Name: Period: Date: Multiple Choice (2pts each): Identify the choice that best completely the statement of answers the question. 1. Which of the following actions

More information

Anne Frank Essay Assignment

Anne Frank Essay Assignment Anne Frank Essay Assignment We have just finished studying Anne Frank. For this assignment, I want you to really think deeply about how reading about reading The Diary of Anne Frank has impacted the way

More information

Anne Frank: The Diary of a Young Girl

Anne Frank: The Diary of a Young Girl Reflections: A Student Response Journal for Anne Frank: The Diary of a Young Girl by Anne Frank Copyright 2001 by Prestwick House, Inc., P.O. Box 658, Clayton, DE 19938. 1-800-932-4593. www.prestwickhouse.com

More information

Brief History of the Holocaust in the Netherlands

Brief History of the Holocaust in the Netherlands Brief History of the Holocaust in the Netherlands Jewish presence in the Netherlands With the abolition of the Inquisition in 1579, the Dutch Republic became the preferred host country for Jews fleeing

More information

The Diary of Anne Frank

The Diary of Anne Frank The Diary of Anne Frank Reader s Response journal Act 2, Scene 1: Vocabulary Development Peter is furious, inarticulate (p. 751). Inarticulate means. What causes Peter to become inarticulate? Setting:

More information

Starring: Hilary Swank, Scott Glenn, Imelda Staunton, Patrick Dempsey, Mario Directed By: Richard LaGravenese

Starring: Hilary Swank, Scott Glenn, Imelda Staunton, Patrick Dempsey, Mario Directed By: Richard LaGravenese SYNOPSIS FREEDOM WRITERS - 2nd March 2007 (Cert 12A) (Paramount) Starring: Hilary Swank, Scott Glenn, Imelda Staunton, Patrick Dempsey, Mario Directed By: Richard LaGravenese Freedom Writers is inspired

More information

StudySync Lesson Plan Diary of Anne Frank

StudySync Lesson Plan Diary of Anne Frank StudySync Lesson Plan Diary of Anne Frank Objectives Time 1. Engage students in the language and main ideas of The Diary of Anne Frank so that they are prepared to discuss and write about the excerpt.

More information

CHAPTER I INTRODUCTION. (Levin, 1983 : 56). It means that literature is the medium of expression of whatever

CHAPTER I INTRODUCTION. (Levin, 1983 : 56). It means that literature is the medium of expression of whatever CHAPTER I INTRODUCTION 1.1 Background of the Study Literature is the expression of society as speech is the expression of man (Levin, 1983 : 56). It means that literature is the medium of expression of

More information

When they came for me, there was no one left to speak up.

When they came for me, there was no one left to speak up. When they came for me, there was no one left to speak up. A Lesson Plan from the Education Department of the The National World War II Museum The National World War II Museum 945 Magazine Street New Orleans,

More information

The Diary of Anne Frank

The Diary of Anne Frank P a g e 1 The Diary of Anne Frank Play by Frances Goodrich and Albert Hackett Includes: - Student Packet - Act 1 Quiz with Key - Act 2 Quiz with Key - 4 Activities with Rubrics - Final Assessment with

More information

Anne Frank: The Whole Story (2001)

Anne Frank: The Whole Story (2001) Filmographie zu Anne Frank (8.11.2007) Anne Frank: The Whole Story (2001) Anne Frank: The Whole Story is a film based on the life of Anne Frank, a Jewish girl growing up in Nazi occupied Holland. When

More information

READERS COMPANION TO THE DIARY OF ANNE FRANK The Anne Frank Center USA

READERS COMPANION TO THE DIARY OF ANNE FRANK The Anne Frank Center USA READERS COMPANION TO THE DIARY OF ANNE FRANK Introduction Wednesday, April 5, 1944...I Finally realized that I must do my schoolwork to keep from being ignorant, to get on in life, to become a journalist,

More information

World War II. The Diary of Anne Frank

World War II. The Diary of Anne Frank World War II The Diary of Anne Frank The world was just getting over the Great War...World War I. In 1929 the Great Depression hit. The stock marked crashed in October (Black Friday) and affected the whole

More information

Anne Frank in the World Exhibition

Anne Frank in the World Exhibition Anne Frank in the World Exhibition DIARY EXTRACTS Life in Amsterdam after the Nazi Invasion Anne writes on June 20 th, 1942: After May 1940 good times rapidly fled; first the war, then the capitulation,

More information

www.famous PEOPLE LESSONS.com ANNE FRANK http://www.famouspeoplelessons.com/a/anne_frank.html

www.famous PEOPLE LESSONS.com ANNE FRANK http://www.famouspeoplelessons.com/a/anne_frank.html www.famous PEOPLE LESSONS.com ANNE FRANK http://www.famouspeoplelessons.com/a/anne_frank.html CONTENTS: The Reading / Tapescript 2 Synonym Match and Phrase Match 3 Listening Gap Fill 4 Choose the Correct

More information

THE DIARY OF A YOUNG GIRL DIGITAL EDITION

THE DIARY OF A YOUNG GIRL DIGITAL EDITION THE DIARY OF A YOUNG GIRL DIGITAL EDITION 01/02/2013 Teachers Pack This pack has been designed for use by teachers with their students in the classroom. You need to purchase a copy of The Diary of Young

More information

Why did Anne Frank. go into Hiding?

Why did Anne Frank. go into Hiding? Why did Anne Frank go into Hiding? Material to support a series of six lessons written by Katy Staples and Sue Thompson for Bristol SACRE Anne Frank Why did she go into hding? A Series of Six Lessons Outline

More information

Anne Frank: The Diary of a Young Girl

Anne Frank: The Diary of a Young Girl Individual Learning Packet Teaching Unit by Anne Frank Copyright 2001 by Prestwick House Inc., P.O. Box 658, Clayton, DE 19938. 1-800-932-4593. www.prestwickhouse.com Permission to copy this unit for classroom

More information

The Diary of Anne Frank. Reading Activities

The Diary of Anne Frank. Reading Activities The Diary of Frank Reading Activities A Dynamic Character s Learning Journey Act 1, Scene 1 Act 2, Scene 1 Act 1, Scene 2 Act 2, Scene 2 Act 1, Scene 3 Act 2, Scene 3 Act 1, Scene 4 Act 2, Scene 4 Act

More information

The Diary of Anne Frank ACT 2 SCENES 1-3

The Diary of Anne Frank ACT 2 SCENES 1-3 The Diary of Anne Frank ACT 2 SCENES 1-3 Scene 1 This scene starts on January first in 1944. They have been hiding for one year, five months and twenty-five days. Anne is writing in her diary while everyone

More information

A Tragedy Revealed: A Heroine s Last Days Ernst Schnabel

A Tragedy Revealed: A Heroine s Last Days Ernst Schnabel SELECTION TEST Student Edition page 443 A Tragedy Revealed: A Heroine s Last Days Ernst Schnabel COMPREHENSION (40 points; 4 points each) On the line provided, write the letter of the best answer to each

More information

STUDY GUIDE TO THE BROADWAY PLAY, The Diary of Anne Frank

STUDY GUIDE TO THE BROADWAY PLAY, The Diary of Anne Frank STUDY GUIDE TO THE BROADWAY PLAY, The Diary of Anne Frank How to Use This Guide This guide was developed to help teachers prepare students coming to see the play, The Diary of Anne Frank, and to aid classroom

More information

Rescue during the Holocaust

Rescue during the Holocaust Miep Gies Born 15th February 1909 in Vienna, Austria What did she do? Miep moved to the Netherlands in 1920 after suffering from illness in Austria. She was cared for by a Dutch family and decided to stay.

More information

2015 Ufa Arts Festival

2015 Ufa Arts Festival Bashkortostan - Netherlands 3-6 December exhibitions performances lectures 2015 Ufa Arts Festival In 1813 Bashkir regiments joined the Russian army to defeat Napoleon in Europe. As part of that campaign,

More information

August 4, 1944 Dr. Gertjan Broek Anne Frank House December 2016

August 4, 1944 Dr. Gertjan Broek Anne Frank House December 2016 August 4, 1944 Dr. Gertjan Broek Anne Frank House December 2016 From July 6, 1942 until August 4, 1944, during the German occupation of the Netherlands, the rear annex of the canal-side building at 263

More information

THE JEWISH CHILDREN IN THE GHETTOS AND DEATH CAMPS

THE JEWISH CHILDREN IN THE GHETTOS AND DEATH CAMPS Collection 4 The Human Spirit Teaching Notes 7 Using Transparency 7 This transparency will complement the selection The Diary of Anne Frank by Frances Goodrich and Albert Hackett (Student Edition, page

More information

STUDY GUIDE TO THE BROADWAY PLAY, The Diary of Anne Frank The Anne Frank Center USA

STUDY GUIDE TO THE BROADWAY PLAY, The Diary of Anne Frank The Anne Frank Center USA STUDY GUIDE TO THE BROADWAY PLAY, The Diary of Anne Frank How to Use This Guide This guide was developed to help teachers prepare students coming to see the play, The Diary of Anne Frank, and to aid classroom

More information

IMD110 Spring 2009 By Melinda Bashen

IMD110 Spring 2009 By Melinda Bashen IMD110 Spring 2009 By Melinda Bashen Index Creative Brief.3 Navigation Map.4 Wireframes 5 Styles 15 Files..16 Credits..18 Melinda Bashen-2 Creative Brief Here is to proposal for a webpage on Anne Frank

More information

16.3 The Holocaust. Main Idea: Why it Matters Now: During the Holocaust, Hitler s Nazis killed six million Jews and five million other non- Aryans.

16.3 The Holocaust. Main Idea: Why it Matters Now: During the Holocaust, Hitler s Nazis killed six million Jews and five million other non- Aryans. Main Idea: During the Holocaust, Hitler s Nazis killed six million Jews and five million other non- Aryans. Why it Matters Now: The violence against the Jews during the Holocaust led to the founding of

More information

The Anne Frank House in Amsterdam: A Museum and Literary Landscape Goes Virtual Reality

The Anne Frank House in Amsterdam: A Museum and Literary Landscape Goes Virtual Reality Journalism and Mass Communication, ISSN 2160-6579 October 2013, Vol. 3, No. 10, 625-644 D DAVID PUBLISHING The Anne Frank House in Amsterdam: A Museum and Literary Landscape Goes Virtual Reality Rudi Hartmann

More information

Anne Frank: The Diary of a Young Girl by Anne Frank. Bantam, 1993 (originally 1947).

Anne Frank: The Diary of a Young Girl by Anne Frank. Bantam, 1993 (originally 1947). Anne Frank: The Diary of a Young Girl: 6 th Grade Literacy Focus Unit Created by Lisa Heaton FEATURED SELECTION: Anne Frank: The Diary of a Young Girl by Anne Frank. Bantam, 1993 (originally 1947). Anne

More information

An Introduction for Teachers

An Introduction for Teachers B l a c k b u r n C a t h e d r a l 1-2 8 M a y 2 0 0 8 t h e n e w e x h i b i t i o n f r o m t h e A n n e F r a n k T r u s t An Introduction for Teachers. exchange, Blackburn Cathedral s community

More information

Students of Saint Patrick School, Carlisle, Pennsylvania USA Teacher: Noreen Dempsey

Students of Saint Patrick School, Carlisle, Pennsylvania USA Teacher: Noreen Dempsey The was a tragic event. So many Jews died just because of their religion. They obviously did not deserve the harsh treatment. Today we look back and reflect on the. Students of Saint Patrick School, Carlisle,

More information

Appalachian State University s Department of Theatre and Dance presents The Diary of Anne Frank April 22 & 23, 2015 Study Guide

Appalachian State University s Department of Theatre and Dance presents The Diary of Anne Frank April 22 & 23, 2015 Study Guide Appalachian State University s Department of Theatre and Dance presents The Diary of Anne Frank April 22 & 23, 2015 Study Guide As an integral part of the Performing Arts Series, APPlause! offers a variety

More information

Selection Review #1. Anne Frank: The Diary of a Young Girl. 14 June, 1942 to 7 November, 1942 (pages 1-46)

Selection Review #1. Anne Frank: The Diary of a Young Girl. 14 June, 1942 to 7 November, 1942 (pages 1-46) 75 Selection Review #1 14 June, 1942 to 7 November, 1942 (pages 1-46) 1. Make a list of things you know about Anne Frank. Then compare your list with that of a classmate. Anne is a talkative, intelligent,

More information

Single supplement: 59 euro per night. INCLUDED Breakfasts: 4 Lunches: 5 Dinners: 3 Overnight stays: 4 nights

Single supplement: 59 euro per night. INCLUDED Breakfasts: 4 Lunches: 5 Dinners: 3 Overnight stays: 4 nights PROGRAM Day 1 Meeting with the guide and departure by bus to Arnhem. Arrival in Arnhem and visit to the Dutch Open Air Museum. People in the museum look like they just stepped out of the past. This museum

More information

Diary of a Young Girl

Diary of a Young Girl Diary of a Young Girl Anne Frank EDITORIAL DIRECTOR Justin Kestler EXECUTIVE EDITOR Ben Florman TECHNICAL DIRECTOR Tammy Hepps SERIES EDITORS Boomie Aglietti, Justin Kestler PRODUCTION Christian Lorentzen,

More information

Holocaust Webquest. Click on the web links for each topic on The Holocaust: A Learning Site for Students webpage and answer the questions.

Holocaust Webquest. Click on the web links for each topic on The Holocaust: A Learning Site for Students webpage and answer the questions. Holocaust Webquest Name: Use complete sentences if needed Go to the following website: Hour: http://www.ushmm.org/outreach/ Click on the web links for each topic on The Holocaust: A Learning Site for Students

More information

The Diary of Anne Frank

The Diary of Anne Frank The Diary of Anne Frank by Frances Goodrich & Albert Hackett Adapted by Wendy Kesselman Classroom Activity Guide researched and written by the Education Department of The Shakespeare Theatre of New Jersey

More information

THE NETHERLANDS DURING THE 1930s

THE NETHERLANDS DURING THE 1930s THE NETHERLANDS DURING THE 1930s 1. The 1930s This first part of the exhibition shows the Netherlands before the Second World War. Look around and then match each letter with the right picture. A: Democracy

More information

http://www.nationalarchives.gov.uk/education/homefront/ 2

http://www.nationalarchives.gov.uk/education/homefront/ 2 Create your own Home Front diary for the Second World War Use the documents and photographs in our Home Front website as evidence to help you write a diary about how your life was affected by the Second

More information

Berlin Memorial Exercise

Berlin Memorial Exercise Berlin Memorial Exercise Berlin Memorial This monument was put up in Berlin in 1993. It consists of signs placed on lampposts throughout a part of Berlin, which before 1933 had 6,000 Jews. Nearly all of

More information

Official Auschwitz Statistics of Admissions, Deaths and Transfers Out

Official Auschwitz Statistics of Admissions, Deaths and Transfers Out Official Auschwitz Statistics of Admissions, Deaths and Transfers Out 1940-1944 Official German Record of Prisoners in Auschwitz Concentration Camp, May 1940 through December 1944 Dr. Germar Rudolf These

More information

Holocaust Memorial Assembly

Holocaust Memorial Assembly Holocaust Memorial Assembly Rights Respecting Schools Award You have the right to be protected from being hurt and mistreated, in body or mind. Article 19 The Holocaust What is the Holocaust? The term

More information

The Diary of Anne Frank

The Diary of Anne Frank Prime Stage Theatre 1 The Diary of Anne Frank RESOURCE AND TOUR GUIDE FUNDED IN PART BY: THE GRABLE FOUNDATION, EQUITABLE RESOURCES FOUNDATION AND LAUREL FOUNDATION April 28 May 5, 2007 Jaime Slavinsky,

More information

The Diary of a Young Girl by Anne Frank

The Diary of a Young Girl by Anne Frank LITERATURE GUIDE GRADES 4 8 The Diary of a Young Girl by Anne Frank Scholastic, Inc., grants teachers permission to photocopy the activity pages from this book for classroom use. No other part of this

More information

Commemorative Book for the Jews of Karlsruhe. Josef Altmann, 1939, portrait for a passport application to Australia.

Commemorative Book for the Jews of Karlsruhe. Josef Altmann, 1939, portrait for a passport application to Australia. Commemorative Book for the Jews of Karlsruhe Josef Altmann From the photo album (Picture) Josef Altmann, 1939, portrait for a passport application to Australia. Personal Data Josef Altmann Surname: Altmann

More information

Adam LeBor, The Independent, February 2001

Adam LeBor, The Independent, February 2001 Little girl lost; We thought we knew all about Anne Frank, the teenage refugee whose plight personified the Holocaust. But now a new film purports to tell some uncomfortable truths about her life, and

More information

Anne Frank: The Power of One

Anne Frank: The Power of One Anne Frank: The Power of One A WebQuest Created for 7 th Grade European History Created by: XXXXXXXXX Through her diary, Anne Frank has become the face of the Holocaust. Students will further their knowledge

More information

BBC Learning English Talk about English First Sight, Second Thoughts Part 2 Coming to terms with English

BBC Learning English Talk about English First Sight, Second Thoughts Part 2 Coming to terms with English BBC Learning English First Sight, Second Thoughts Part 2 Coming to terms with English This programme was first broadcast in 1999. This is not an accurate word-for-word transcript of the programme. You

More information

Growing Anne Frank s legacy

Growing Anne Frank s legacy Growing Anne Frank s legacy Dear Friend Anne Frank Tree Planting Thank you for downloading our Anne Frank Tree Planting Pack. More than 500 cities, towns, schools, libraries and public places across Britain

More information

AMSTERDAM Canals of Amsterdam Museumplein Van Gogh Museum

AMSTERDAM Canals of Amsterdam Museumplein Van Gogh Museum AMSTERDAM Canals of Amsterdam Amsterdam, capital of the Netherlands, has more than one hundred kilometers of canals, about 90 islands and 1,500 bridges. The three main canals, Herengracht, Prinsengracht,

More information

THEME: We need to come to Jesus with hearts of wonder and worship.

THEME: We need to come to Jesus with hearts of wonder and worship. Devotion NT226 CHILDREN S DEVOTIONS FOR THE WEEK OF: LESSON TITLE: Rejection at Nazareth THEME: We need to come to Jesus with hearts of wonder and worship. SCRIPTURE: Mark 6:1-6 Dear Parents Welcome to

More information

THE HOLOCAUST. By: Kara Mullaney

THE HOLOCAUST. By: Kara Mullaney THE HOLOCAUST By: Kara Mullaney 5/2/2014 Imagine if you looked up and saw gray smoke from bodies burning. Imagine if you looked around and couldn t find your family. Imagine if you and your loved ones

More information

Inside the Maize Maze by Sharon Holt, photographs by Anthony Russell. Copyright for the text, illustrations and/or photographs

Inside the Maize Maze by Sharon Holt, photographs by Anthony Russell. Copyright for the text, illustrations and/or photographs The New Zealand Curriculum Reading AT SCHOOL SUPPORTING YOUR CHILD S LEARNING AFTER 2 YEARS AT SCHOOL If your child is meeting the Reading Standard after two years at school......they will be reading books

More information

A UNIT OF STUDY FOR GRADES 6 9 ACKNOWLEDGEMENTS

A UNIT OF STUDY FOR GRADES 6 9 ACKNOWLEDGEMENTS A UNIT OF STUDY FOR GRADES 6 9 ACKNOWLEDGEMENTS The Children s Museum of Indianapolis wishes to acknowledge the staff of the Anne Frank House of Amsterdam, the Netherlands; the Anne Frank Center USA, New

More information

Reading Comprehension

Reading Comprehension Reading Comprehension ASSESSMENT REVIEW This material is intended as a review. To help prepare for the assessment, the following resources are also available: Nanaimo ABE Learning Centre: Bldg 205 Rm.

More information

Staying Safe.. out and about

Staying Safe.. out and about Staying Safe.. out and about An easy read guide for people with learning disabilities What this guide is about Being safe and feeling safe are important. We wrote some top tips to help you think about

More information

Year 4 Unit 1: BIBLE - THE WORD OF GOD Week 1 Title: Mary Jones

Year 4 Unit 1: BIBLE - THE WORD OF GOD Week 1 Title: Mary Jones Year 4 Unit 1: BIBLE - THE WORD OF GOD Week 1 Title: Mary Jones Learning Intentions: AT1: To consider the story of Mary Jones and the work of the Bible Society. AT2: To think about what really matters

More information

TeachingEnglish Lesson plans. April Fool s Day. Topic: April Fool s

TeachingEnglish Lesson plans. April Fool s Day. Topic: April Fool s April Fool s Day Topic: April Fool s Aims: - To develop reading and speaking skills - To introduce students to April Fool s Day in the UK Level: Intermediate+ Introduction: This lesson gives students the

More information

Anne Frank House Annual Report 2014

Anne Frank House Annual Report 2014 Anne Frank House Annual Report 2014 The Anne Frank House is an independent organisation dedicated to the preservation of the place where Anne Frank went into hiding during the Second World War, and to

More information

Week Two. EL.8.3.9 2006 Analyze the relevance of setting (places, times, customs) to mood, tone, and meaning of text.

Week Two. EL.8.3.9 2006 Analyze the relevance of setting (places, times, customs) to mood, tone, and meaning of text. Week Two Nakkia Patrick English/Language Arts- 8 th Grade Anne Frank/Holocaust Wednesday: January 15, 2014 Standards: EL.8.7.9 2006 Interpret and evaluate the various ways in which visual image makers

More information

Ê - -^"^J. Vocabulary. QUIZ ;^ ONLINE! iwww.schalastic.com * /aciionmag

Ê - -^^J. Vocabulary. QUIZ ;^ ONLINE! iwww.schalastic.com * /aciionmag QUIZ ;^ ONLINE! iwww.schalastic.com * /aciionmag Ê - -^"^J!i These chilclren concentration ca like niany of Ferei Schatz'5 relatives Vocabulary concentration camps: camps where Jews and others were sent

More information

The Holocaust. Contents. The Holocaust: Theme Overview

The Holocaust. Contents. The Holocaust: Theme Overview The Holocaust Contents The Holocaust: Theme Overview 1 Artifacts Helena Zaleska 2 Auschwitz-Birkenau, 1944 3 Star of David 4 Metal cup 5 Child s shoe 6 The Holocaust: Theme Overview When Adolf Hitler and

More information

LEST WE FORGET Discrimination in Disguise

LEST WE FORGET Discrimination in Disguise For seven weeks I ve lived in here, Penned up inside this ghetto. But I have found what I love here. The dandelions call to me And the white chestnut branches in the court. Only I never saw another butterfly.

More information

LISTENING SKILLS TEACHER S NOTES

LISTENING SKILLS TEACHER S NOTES The Secret Garden LISTENING SKILLS TEACHER S NOTES Author: Adrian Tennant Level: Pre-intermediate Age: Teenagers / Young adults Time needed: 30-45 minutes Preparation: One copy of the picture needed for

More information

AUDITION NOTICE: THE DIARY OF ANNE FRANK By Frances Goodrich and Albert Hackett, adapted by Wendy Kesselman

AUDITION NOTICE: THE DIARY OF ANNE FRANK By Frances Goodrich and Albert Hackett, adapted by Wendy Kesselman AUDITION NOTICE: THE DIARY OF ANNE FRANK By Frances Goodrich and Albert Hackett, adapted by Wendy Kesselman The Pennington Players are pleased to announce open auditions for its March 2016 production of

More information

Becoming a Father. Becoming a Father

Becoming a Father. Becoming a Father Becoming a Father Becoming a Father Becoming a Father Fathers can have many feelings about pregnancy and being a parent. You may find that your feelings are sometimes very mixed. Your feelings may also

More information

The Diary of Anne Frank

The Diary of Anne Frank The Diary of Anne Frank By Frances Goodrich and Albert Hackett Adapted by Wendy Kesselman Produced by Raleigh Little Theatre, April 2004 Sponsored by Registered mark of Blue Cross Blue Shield Association.Blue

More information

World War II: Government Posters

World War II: Government Posters Education Service World War II: Government Posters help win the war?? 2 This resource was produced using documents from the collections of The National Archives. It can be freely modified and reproduced

More information

Georgia Studies. Unit 6: Early 20 th Century Georgia. Lesson 2: World War II. Study Presentation

Georgia Studies. Unit 6: Early 20 th Century Georgia. Lesson 2: World War II. Study Presentation Georgia Studies Unit 6: Early 20 th Century Georgia Lesson 2: World War II Study Presentation Lesson 2: World War II ESSENTIAL QUESTION: How do acts of aggression influence public sentiment toward conflict?

More information

distinguished guests,

distinguished guests, Toespraak van de minister van Defensie, E. van Middelkoop, ter gelegenheid van de herdenking op de Amerikaanse militaire begraafplaats Margraten op 30 mei 2010 te Margraten. Let op: Alleen gesproken woord

More information

History Controlled Assessment Task. Nazi Treatment of the Jewish Community

History Controlled Assessment Task. Nazi Treatment of the Jewish Community General Certificate of Secondary Education History Controlled Assessment Task Unit 3: Investigative Study Nazi Treatment of the Jewish Community [GHY31] VALID FROM SEPTEMBER 2014 MAY 2015 INSTRUCTIONS

More information

In which part of the world are the Netherlands located?

In which part of the world are the Netherlands located? 1 In which part of the world are the Netherlands located? Europe 2 Which country is south of the Netherlands? Belgium 3 Which country is east of the Netherlands? Germany 4 5 Which country is bigger, the

More information

1. Tips to get started: 2. Read with concentration. 3. Practice specific reading skills:

1. Tips to get started: 2. Read with concentration. 3. Practice specific reading skills: Reading Comprehension study Guide Reading is one of the most important skills for any student in any program. Students are required to read a variety of different texts and reading materials from novels

More information

Good morning Ladies! Thank you very much to the Lady Rocci team and to you, for the

Good morning Ladies! Thank you very much to the Lady Rocci team and to you, for the 1 THE BUTTERFLY EFFECT Good morning Ladies! Thank you very much to the Lady Rocci team and to you, for the opportunity to share with you this morning. It s always a privilege for me to share with you and

More information

Janet R. Natalia M. Afsheen M.

Janet R. Natalia M. Afsheen M. Janet R. Learning about Anne Frank has inspired me in many ways. First of all, I have learned that there s only one life and that you have to know how to live it to the fullest because it can be taken

More information

Please tell us about yourself.

Please tell us about yourself. // www.claimscon.org PENSION/ONE-TIME PAYMENT/SOCIAL WELFARE SERVICES APPLICATION FORM There is no fee to apply for Claims Conference programs. You do not need to pay anyone for this application form or

More information

Tips and techniques Don t view conversations about staying safe as a one-off. It s much better to have conversations little and often.

Tips and techniques Don t view conversations about staying safe as a one-off. It s much better to have conversations little and often. The NSPCC helps parents and carers talk to their children about staying safe. It s part of our work to prevent abuse from happening to any child. And it s what this guide is all about. Simple conversations,

More information

Adam and Eve Part 1 by Victor Torres

Adam and Eve Part 1 by Victor Torres Adam and Eve Part 1 by Victor Torres Hello children. Today we will learn how God created the first humans: Adam and Eve. We will also learn what happened to them in the garden of Eden. I will tell you

More information

AVIATOR S FLIGHT LOG BOOK

AVIATOR S FLIGHT LOG BOOK AVIATOR S FLIGHT LOG BOOK NAME: SCHOOL: GRADE: DATE: Welcome to the US Freedom Pavilion: The Boeing Center at ore than 70 years ago, the United States and its Allies fought and defeated M Germany, Japan,

More information

Irene with Olga, her mother, and her father. Map of Romania 1933

Irene with Olga, her mother, and her father. Map of Romania 1933 By: Katherine Charness Interview Date: December 14 th 2011 Irene Csillag was born in 1925 in Satu Mare, Romania Her father was Hungarian and her mother was Romanian She also lived with her sister Olga

More information

First Stop, Ellis Island! by Michael Peros reprinted by permission

First Stop, Ellis Island! by Michael Peros reprinted by permission Info Sheet First Stop, Ellis Island! First Stop, Ellis Island! by Michael Peros reprinted by permission Characters (in order of appearance) Narrators 1 and 2 Paulina Spigos: a Greek immigrant Ivan Erdman:

More information