1. Nastavenie pozadia pracovnej plochy

Size: px
Start display at page:

Download "1. Nastavenie pozadia pracovnej plochy"

Transcription

1 1. Nastavenie pozadia pracovnej plochy Okrem pripravených tapiet (Motívy prostredia Aero) je možné umiestnenie vlastného obrázku alebo fotografie na pracovnú plochu. Zmeňte pozadie pracovnej plochy nasledovne: 1) PK na pracovnú plochu vyberte Prispôsobiť. 2) V otvorenom dialógovom okne vyberte ľubovoľný z motívov rozhrania Aero. Po kliknutí na vybraný motív sa hneď zmení vzhľad celého prostredia pozadie pracovnej plochy, farba okien, zvuky a šetrič obrazovky. 3) Vybraný motív si môžete ďalej upraviť, napríklad ako prezentáciu. ĽK na Pozadie pracovnej plochy v dolnej časti obrazovky. Vo vybranom motíve sú zaškrtnuté všetky obrázky pre prezentáciu zrušte výber a zaškrtnite 3 vami vybrané obrázky z motívu. Tieto budú súčasťou vašej prezentácie. 4) Ďalej nastavíte časový interval za aký sa majú vybrané obrázky meniť. Nastavte 30 sekúnd a zaškrtnite náhodný výber. 5) Okrem uvedených nastavení je možné určiť akým spôsobom má byť obrázok zobrazený v prípade, že nemá rovnaký pomer strán a veľkosť ako monitor. Nechajte vyplniť. A potvrďte kliknutím na Uložiť zmeny. 6) Pretože sme náš motív upravili, je automaticky umiestnený do sekcie Moje motívy ako neuložený. Môžete ho uložiť zadaním mena. V strednej časti obrazovky kliknite Uložiť motív a zadajte svoje meno. 7) Uložené motívy pracovnej plochy sa dajú odstrániť. Podmienkou je, aby motív, ktorý chceme odstrániť, nebol aktivovaný. Potom stačí len PK na neželaný motív a potvrdiť jeho odstránenie. Odstráňte motív, ktorý ste si vytvorili zo sekcie Moje motívy.

2 8) Na pracovnú plochu môžete umiestniť aj vlastné obrázky a vytvoriť si z nich vlastný motív ako prezentáciu. Kliknite v dolnej časti obrazovky znovu na Pozadie pracovnej plochy. V hornej časti okna máte možnosť výberu viacerých kompozícií Umiestnenie obrázka a tiež možnosť Prehľadávať. Kliknutím na Prehľadávať sa dostanete do vlastných priečinkov a môžete vybrať priečinok s vlastnými pozadiami. Na pracovnú plochu môžete umiestniť aj vlastné obrázky a vytvoriť si z nich vlastný motív ako prezentáciu. Kliknite v dolnej časti obrazovky znovu na Pozadie pracovnej plochy. V hornej časti okna máte možnosť výberu viacerých kompozícií Umiestnenie obrázka a tiež možnosť Prehľadávať. Kliknutím na Prehľadávať sa dostanete do vlastných priečinkov a môžete vybrať priečinok s vlastnými pozadiami.

3 2. Nastavenie farby okien a priehľadnosti Windows 7 ponúka efektné a pôsobivé nastavenie farby okien, ich rámov a priehľadnosť záhlaví. Nastavte farbu okien a záhlaví nasledovne: 1) PK na pracovnú plochu vyberte Prispôsobiť. 2) V dolnej časti obrazovky ĽK na Farba okna. V ponuke vyberte ľubovoľnú farbu a zrušte zaškrtnuté Zapnúť priehľadnosť. K dispozícii je aj zmiešavač farieb, skúste namiešať vlastný farebný odtieň. 3) Potom kliknite na Uložiť zmeny nastavili ste farbu okrajov okien, ale aj hlavného panelu a ponuky Štart. Ďalšou možnosťou je nastavenie farby okien v kombinácii s tapetou pracovnej plochy. 1) Znovu sa vráťte do okna Prispôsobiť. 2) V strednej časti obrazovky vyberte ľubovoľný zo základných motívov a motívov pre vysoký kontrast. OBR6 3) V dolnej časti obrazovky ĽK na Pozadie pracovnej plochy. 4) Vyberte si buď z pevných farieb alebo ľubovoľný obrázok/y z ponuky Umiestnenie obrázka. 5) Potvrďte Uložiť zmeny. V tomto prípade ste nastavili ste farbu okien, okrajov okien, ale aj hlavného panelu, ponuky Štart a pozadia pracovnej plochy. 6) V strednej časti obrazovky sa nám novo vytvorený motív objavil v zozname Moje motívy. 7) Odstráňte motív, ktorý ste si vytvorili. 8) Nastavte motív Windows 7 zo sekcie Motívy rozhrania Aero.

4 Windows 7 má štandardne šetrič obrazovky vypnutý. Nastavte šetrič obrazovky nasledovne: 3. Nastavenie šetriča obrazovky 1) PK na pracovnú plochu vyberte Prispôsobiť. 2) V pravom dolnom rohu dialógového okna ĽK na Šetrič obrazovky. 3) V dialógovom okne Nastavenie šetriča obrazovky vyberieme požadovaný šetrič. 4) Pomocou tlačidla Nastavenie môžeme doladiť niektoré atribúty šetriča. Nastavte časový interval po akom sa má šetrič zapnúť 1 minúta. 5) Po vybraní šetriča ĽK na Ukážka a prehliadnite si ako bude zvolený šetrič vypadať v skutočnosti. 6) Ak chceme prístup k počítaču s aktivovaným šetričom obrazovky chrániť heslom, zaškrtneme pole Pri obnovení zobraziť prihlasovaciu obrazovku. 7) Odkazom Zmena nastavenia napájania môžeme doladiť časové intervaly, po ktorých uplynutí obrazovka stmavne a vypne sa. 8) Vybraný šetrič nenastavíme. Kliknite na tlačidlo Zrušiť. Šetrič obrazovky bol pôvodne navrhnutý, aby šetril staršie CRT monitory pred vypaľovaním obrazovky. Časy týchto monitorov sú už (pomaly) preč, ale šetriče obrazovky sa stále používajú. Dnes majú plniť akúsi estetickú funkciu. Mnohokrát však môžeme šetriče obrazovky používať pre zvýšenie bezpečnosti alebo šetrenie prostriedkov a energie. CRT monitory - Monitor CRT (Cathode Ray Tube) je monitor, ktorého zobrazovacím prvkom je katódová trubica. Používa rovnakú technológiu ako televízory, upravenú o presné zobrazovanie bodov a maximálne potlačenie zbytkového elektrónového žiarenia.

5 4. Nastavenie ikon na pracovnej ploche Rozmiestnenie a nastavenie ikon na pracovnej ploche je v mnohých prípadoch také isté ako v predchádzajúcich verziách operačného systému Windows. 1) Rozmiestnite ikony na ľubovoľné miesta na pracovnej ploche pomocou funkcie Drag and Drop. 2) Usporiadajte ikony na pracovnej ploche pomocou voľby Automaticky usporiadať. 3) PK na pracovnú plochu. Vyberte z ponuky Zobraziť a potom Automaticky usporiadať ikony. 4) Skúste či sa dajú ikony ľubovoľne rozmiestniť po pracovnej ploche. 5) Uchopte ikonu pomocou funkcie Drag and Drop. 6) Nastavte veľkosť ikon. PK na pracovnú plochu. Vyberte z ponuky Zobraziť a potom Veľké ikony. 7) Usporiadajte ikony pomocou voľby Zoradiť podľa Názvu. 8) Zrušte automatické usporiadanie ikon a veľkosť ikon vráťte na Stredne veľké ikony. Na pracovnú plochu môžem pridávať ikony podľa vlastnej potreby. Najčastejšie sa používa vytvorenie odkazu (zástupcu) programu alebo často používaného súboru. Sú k dispozícii 3 spôsoby: 1) V ponuke Štart ĽK na Všetky programy, nájdite Microsoft Office 2) V ponuke nájdite Word, kliknite naň pravým tlačidlom. 3) Z kontextovej ponuky vyberte Odoslať kam Pracovná plocha. 4) Aplikácia Word sa automaticky umiestnila na pracovnú plochu. Druhý spôsob vytvorenia odkazu na pracovnú plochu je tiež veľmi jednoduchý: 1) Otvorte prieskumníka cez ikonu Panel úloh. 2) V Knižniciach (vľavo) otvorte Dokumenty Verejné dokumenty. V strednej časti okna sa zobrazia priečinky. 3) PK na jeden z nich a z kontextovej ponuky vyberte Odoslať kam Pracovná plocha. 4) Znovu sa vybraný priečinok umiestnil na pracovnú plochu. Pri treťom spôsobe vytvorenia odkazu je dôležité poznať umiestnenie programu alebo súboru v strome priečinkov a súborov. 1) PK na pracovnú plochu a z kontextovej ponuky vyberte Nový Odkaz. 2) V otvorenom dialógovom okne ĽK na prehľadávať. 3) Dostanete sa do systému súborov a priečinkov. 4) Hľadáte napríklad obrázok z Knižnice obrázky.

6 5) ĽK na malý trojuholník vedľa Knižnice. Otvorí sa zoznam tohto priečinka. 6) Znovu ĽK na trojuholník vedľa Obrázky a zo zoznamu ĽK vyberte priečinok Verejné obrázky a potom znovu cez trojuholník Ukážka obrázkov. 7) ĽK na obrázok Medúza. 8) Kliknite na OK. 9) Do poľa sa automaticky vložila adresa daného obrázka. 10) Kliknite na Ďalej. 11) V poli názov pre odkaz necháme Medúza. 12) Kliknite na dokončiť. 13) Obrázok sa automaticky umiestnil na pracovnú plochu ako odkaz.

7 5. Nastavenie panela úloh Panel úloh ako nosný motív používateľského rozhrania ostal v základnej podobe nezmenený. Nachádza sa štandardne na dolnom okraji obrazovky. Základný stav Panela úloh môžeme vidieť na nasledujúcom obrázku. Východzí stav panela úloh je uzamknutý. To znamená, že používateľ nemôže náhodne Panel úloh presunúť hore alebo na niektorú zo strán. PK na panel úloh na mieste kde nie je žiadne ikona a zrušenie položky Zamknúť panel úloh, nám umožní ho presúvať k ľubovoľnému okraju obrazovky. Vo Windows 7 je možné priamo na Panel úloh umiestniť ľubovoľné ikony, ktorými môžeme spúšťať dané aplikácie. Upravte Panel úloh nasledovne: 1) Pred tým ako pridáte novú ikonu na hlavný panel, spusťte najprv požadovanú aplikáciu Skicár. Nájdete ju v ponuke Štart. ĽK na tlačidlo Štart v ľavom rohu obrazovky a spusťte aplikáciu. 2) PK na ikonu Skicár na Paneli úloh a z kontextovej ponuky vyberte Pripnúť tento program na panel úloh. 3) Zatvorte aplikáciu Skicár. Ikona ostala na Paneli úloh. Ikony na paneli úloh môžeme usporiadať zmenou poradia. Uchopíte myšou požadovanú ikonu a ťaháte ju po paneli úloh pred alebo za ostatné ikony. Ďalší spôsob ako pripnúť požadované aplikácie na panel úloh je pomocou funkcie Drag and Drop alebo priamo z ponuky Štart. 1) ĽK na tlačidlo Štart v ľavom rohu obrazovky. 2) ĽK na Všetky programy. 3) V zozname nájdite Príslušenstvo a ĽK. 4) V zozname nájdite aplikáciu Kalkulačka. 5) PK na Kalkulačka. Z kontextovej ponuky vyberte Pripnúť na panel úloh. 6) Kalkulačka sa automaticky pripne na panel úloh bez toho aby sa aplikácia spustila.

8 Zobrazenie ikon na paneli úloh môžeme modifikovať, nasledovne: 1) Predtým ako prejdete k modifikácii, presvedčte sa či máte otvorené aspoň dve aplikácie, napr. Skicár a Kalkulačka. Ak nie urobte tak. 2) PK na panel úloh na voľné miesto. 3) ĽK na Vlastnosti. 4) Otvorilo sa dialógové okno Vlastnosti panela úloh a ponuky Štart s aktívnou kartou Panel úloh. 5) V hornej časti karty sa definuje vzhľad panela úloh. Zaškrtnite Používať malé ikony. 6) ĽK na Použiť. Všimnite si zmenu vzhľadu ikon pripnutých na panel úloh. 7) V ponuke Tlačidlá na paneli úloh máme tri možnosti. Otvorte ponuku a vyberte Nikdy nekombinovať. 8) ĽK na Použiť. Znovu si všimnite zmenu vzhľadu ikon otvorených aplikácií na paneli úloh. Zobrazil sa celý názov spustenej aplikácie, tak ako sme na to boli zvyknutý vo Windows XP. 9) Z ponuky vyberte Vždy skombinovať a skryť názvy. 10) ĽK na Použiť. Táto funkcia šetrí miesto a sprehľadňuje panel úloh. 11) Kliknite na OK. Pravá časť Panela úloh slúži ako notifikačná oblasť. Je kompletne používateľský prispôsobiteľná, t.j. používateľ rozhoduje o každej jednotlivej ikonke, či sa bude zobrazovať alebo nie a či bude zobrazovať notifikácie. 1) PK na panel úloh na voľné miesto. 2) ĽK na Vlastnosti. 3) Otvorilo sa dialógové okno Vlastnosti panela úloh a ponuky Štart s aktívnou kartou Panel úloh. 4) V strednej časti je tlačidlo pre prispôsobenie notifikačnej časti. ĽK na Prispôsobiť. 5) V strednej časti dialógového okna je zoznam všetkých ikon, ktoré sa nachádzajú v pravej časti Panela úloh. V pravo od ikony je ponuka pre zobrazovanie ikon a oznámení, ktoré sú na paneli úloh. 6) Okno zatvorte cez tlačidlo Zrušiť. Pripnuté alebo otvorené úlohy na Paneli úloh majú aj ďalšiu novinku. Tou je kontextové menu, ktoré sa rozbalí po kliknutí pravým tlačidlom myši na danú úlohu. V závislosti od typu aplikácie sa v ponuke môžu objaviť nasledovné úlohy: zatvorenie aplikácie; zatvorenie skupiny úloh, ak máme nastavené zoskupovanie spustených aplikácií; 1) Vyskúšajte si to na aplikáciách pripnutých na vašom Paneli úloh. pripnutie alebo odopnutie aplikácie z Panela úloh; najčastejšie používané položky; ostatne otvorené dokumenty; ostatné úkony špecifické pre danú aplikáciu Pomocou týchto vylepšení sa vieme na počítači svižnejšie orientovať a pristupovať k požadovaným súborom oveľa rýchlejšie.

9 6. Nastavenie ponuky štart Menu, ktoré sa rozbalí po stlačení tlačidla Štart, je vynovené. Je to vstupná brána ku všetkému, čo je dostupné na danom počítači. Poradie aplikácií v tomto menu sa nastaví podľa frekvencie používania jednotlivých aplikácií. Okrem toho je možné pri kliknutí pravým tlačidlom na zástupcu niektorej z aplikácií vyberať z kontextového menu položku Pripnúť do ponuky štart. Týmto spôsobom si môžeme umiestniť najpoužívanejšie aplikácie na popredné miesta hlavného menu. Pravá strana menu Štart obsahuje bežne používané používateľské priečinky a súčasti. Jedným zo silných prvkov menu Štart je vyhľadávacie pole Prehľadať programy a súbory. Je to asi najpohodlnejšie a najrýchlejšie vyhľadávanie inštalovaných aplikácií a dát. jeho podkladom je komponent Windows Search 4.0, má aj vynikajúce parametre rýchlosti prehľadávania a presnosti výsledkov. Samotné vyhľadávanie sa deje iba prostredníctvom indexov. Spustenie aplikácie WordPad bude vyzerať nasledovne: 1) ĽK na tlačidlo Štart. 2) Všimnite si, že kurzor sa automaticky objaví vo vyhľadávacom poli. Zadáme príkaz Wor. Výsledky vyhľadávania sa zobrazia ako roztriedené odkazy ponuky Štart. 3) Vyberte zo zoznamu hľadaný WordPad a kliknite naň ĽK. 4) Aplikácia sa automaticky otvorí. 5) Pripnite WordPad na Panel úloh.

10 7. Nastavenie miniaplikácií Aj keď je v systéme Windows 7 koncept bočného panelu SideBar zrušený, miniaplikácie zostali zachované. Už nie sú viazané iba na úzku plochu bočného panelu, ale sú umiestniteľné kdekoľvek na pracovnú plochu. Pridanie miniaplikácií na pracovnú plochu je veľmi intuitívne: 1) PK na pracovnú plochu a z kontextovej ponuky vyberte odkaz Miniaplikácie. 2) Vybranú aplikáciu, napr. Počasie pridáte na pracovnú plochu dvojklikom na danú aplikáciu, alebo PK na aplikáciu a vybrať Pridať, alebo pomocou funkcie Drag and Drop. 3) Pridajte na pracovnú plochu miniaplikácie hodiny, kalendár a obrázkový hlavolam. 4) Rozmiestnite ich po pracovnej ploche. Ak podržíme kurzor myši nad miniaplikáciou, zobrazia sa konfiguračné prvky. Tie sú špecifické pre danú miniaplikáciu. Ako je zobrazené na nasledujúcom obrázku, miniaplikácia Hodiny má 3 ovládacie prvky. Vyskúšajte tlačidlá na vybraných miniaplikáciách. V prípade, že vám nestačia miniaplikácie v samotnom Windows 7, môžete si ďalšie doinštalovať z internetu cez odkaz Získať ďalšie miniaplikácie online.

11 Rozhranie AERO 8. Vybrané novinky a vylepšenia vo Windows 7 Windows Aero je grafické používateľské rozhranie, ktoré je preddefinované v prevažnej väčšine edícií Windows Vista a Windows 7, dostupné je aj v systéme Windows Server Aero je backronym pre Authentic Energetic Reflective Open. Od svojich predchodcov sa líši predovšetkým efektnejším grafickým spracovaním a vizuálnymi efektmi, ako napr. priehľadné rámy okien, funkcia Windows Flip 3D, ktorá umožňuje usporiadať otvorené okná do trojrozmerného stĺpca alebo jednoducho prechádzať náhľadmi otvorených okien na paneli úloh. Aero Peek má dva základné komponenty. Vyskúšajte si: 1) Presvedčte sa, že máte otvorené aspoň tri aplikácie (napr. kalkulačka, wordpad a skicár). 2) Tlačidlo zobraziť pracovnú plochu sa presunulo do pravej dolnej časti obrazovky. 3) Prejdite ukazovateľom myši na tlačidlo neklikajte. Zobrazia sa všetky otvorené aplikácie formou priehľadných rámčekov, ako aj pracovná plocha. 4) Keď na tlačidlo kliknete ĽK dostanete sa na pracovnú plochu a okná všetkých otvorených aplikácií sa naraz minimalizujú. 5) Druhý komponent je Úplný náhľad okna. 6) Znovu maximalizujte okná otvorených troch aplikácií. 7) Kurzorom prejdite na Panel úloh na otvorenú aplikáciu Skicár. 8) Prejdite kurzorom do zobrazeného náhľadu. Všetko okrem daného okna sa minimalizuje a na obrazovke je iba pracovná plocha s obrysmi neminimalizovaných okien a samozrejme okno danej aplikácie. 9) Kliknite na náhľad ĽK skicára okno tejto aplikácie ostane na vrchu. Aero Snap umožňuje uchopiť okno za titulnú lištu a ukotviť toto okno do jednej z aktívnych oblastí na pracovnej ploche. Aktívnymi oblasťami sú pravý a ľavý okraj obrazovky a horný okraj obrazovky. Vyskúšajte si: 1) Presvedčte sa, že máte otvorené aspoň tri aplikácie (napr. kalkulačka, wordpad a skicár). 2) Uchopte okno WordPad-u za horný okraj a potiahnite ho k hornému okraju obrazovky. Ako náhle sa dotknete okraja okno aplikácie sa maximalizuje. 3) Znovu uchopte horný okraj WordPad-u a potiahnite k pravému okraju obrazovky. Okno sa automaticky roztiahne na pravú polovicu obrazovky. 4) Potom rovnako uchopte okno aplikácie skicár a potiahnite ho k ľavému okraju obrazovky. 5) Takto môžete veľmi jednoducho dať okná dvoch aplikácií vedľa seba.

12 Aero Shake je zábavná a zároveň užitočná funkcia. 1) Uchopte horný okraj okna ľubovoľnej otvorenej aplikácie a zatraste s ním. 2) Po zatrasení sa minimalizujú všetky ostatné okná a na obrazovke vidíme len okno, ktoré je pre nás zaujímavé. Ak oknom zatrasieme ešte raz, vrátia sa okná do pôvodnej polohy. Jump List alebo zrýchlené odkazy. Je to novinka, ktorá je implementovaná aj do ponuky Štart aj do Panelu úloh. Jump List aplikácie obsahuje zoznam naposledy použitých dokumentov asociovaných s danou aplikáciou. 1) V ponuke Štart sa Jump Listy otvárajú automaticky. ĽK na tlačidlo Štart a tlačidlo myši podržte nad aplikáciou Začíname, ako je to na dole uvedenom obrázku. 2) Ak chceme Jump Listy na Paneli úloh stačí kliknúť pravým tlačidlom myši napr. na aplikáciu Skicár. 3) Prejdite si položky zobrazené v Jump Liste. Ich použitie je veľmi intuitívne. 4) Zoznam položiek v Jump Liste je špecifický podľa vybranej aplikácie.

13 9. Úlohy na záver V týchto úlohách budete pracovať v aplikáciách Skicár, WordPad a Kalkulačka, kancelárskeho balíka Windows. Štýl menu a zobrazenia aplikácií známy z kancelárskeho balíka Microsoft Office 2007 bol prepracovaný a zakomponovaný aj do systému Windows 7. Aplikácie nemajú len nové rozhranie a vizuálne prevedenie, ale majú mnoho nových vlastností. Všetky 3 aplikácie ste si už pripli na Panel úloh, z ktorého ich môžete ľahko spustiť. Spustite všetky 3 aplikácie! Medzi oknami sa môžete prepínať pomocou klávesovej skratky Alt + Tab alebo pre 3D zobrazenie okien tlačidlom Win + Tab. Vyskúšajte si to. 1) Pomocou textového editora WordPad napíšte krátky text na tému Facebook najrozšírenejšia sociálna sieť na svete aký máte názor na virtuálny svet, ktorý vám Facebook ponúka?. Po napísaní textu : zmeňte typ písma, veľkosť písma, niektoré slová zvýraznite, podčiarknite, zmeňte farbu písma,...). Po dokončení práce s textovým editorom WordPad napísaný dokument neuložte len minimalizujte! 2) Pomocou aplikácie Skicár namaľujte nové logo pre Facebook Keď máte obrázok hotoví, pomocou nástroja Aero Snap umiestnite okno Skicára na pravú stranu obrazovky. Maximalizujte okno WordPadu aj s vašim dokumentom a tiež pomocou nástroja Aero Snap umiestnite okno na ľavú stranu obrazovky. Obrázok vyberte a pomocou klávesovej skratky CTRL+C prekopírujte do okna WordPadu k textu. Súbory uložte pod vašim menom a priezviskom na pracovnú plochu. Minimalizujte všetky aplikácie pomocou nástroja Aero Shake okrem kalkulačky. 3) Pomocou Kalkulačky vypočítajte dva jednoduché príklady : 2 x 6 = ,5 : 4,6 x 16, ,2-22,6 = 11190,947

Postup pre zistenie adries MAC a vytvorenie pripojenia. v OS Windows

Postup pre zistenie adries MAC a vytvorenie pripojenia. v OS Windows 1 Postup pre zistenie adries MAC a vytvorenie pripojenia v OS Windows Obsah: a) Zistenie hardwarovych adries MAC Windows 10 str. 2 Windows 8.1 str. 4 Windows 7 str. 6 Windows Vista str. 8 Windows XP str.

More information

LV5WDR Wireless Display Receiver Rýchla príručka

LV5WDR Wireless Display Receiver Rýchla príručka LV5WDR Wireless Display Receiver Rýchla príručka 1 1. Predstavenie Wireless display receiver S Wireless display receiver (ďalej len WDR) môžete jednoducho zobrazovať multimediálny obsah (videá, fotografie,

More information

!T =!Mobile=== Nastavenia dátových a multimediálnych služieb pre multifunkčné zariadenia s operačným systémom Windows Mobile 5.0 NASTAVENIE MMS 1 /18

!T =!Mobile=== Nastavenia dátových a multimediálnych služieb pre multifunkčné zariadenia s operačným systémom Windows Mobile 5.0 NASTAVENIE MMS 1 /18 Nastavenia dátových a multimediálnych služieb pre multifunkčné zariadenia s operačným systémom Windows Mobile 5.0 Nastavenie je možné vykonať manuálnym resetom zariadenia, pričom všetky nastavenie sa vrátia

More information

My Passport Ultra Metal Edition

My Passport Ultra Metal Edition My Passport Ultra Metal Edition Prvotriedne úložisko Príručka používateľa Externý pevný disk Príručka používateľa My Passport Ultra Metal Edition Servis a technická podpora spoločnosti WD Ak narazíte na

More information

WK29B / WK29W. Bluetooth Wireless Slim Keyboard. User manual ( 2 5 ) Uživatelský manuál ( 6 10) Užívateľský manuál (11 15)

WK29B / WK29W. Bluetooth Wireless Slim Keyboard. User manual ( 2 5 ) Uživatelský manuál ( 6 10) Užívateľský manuál (11 15) WK29B / WK29W Bluetooth Wireless Slim Keyboard User manual ( 2 5 ) Uživatelský manuál ( 6 10) Užívateľský manuál (11 15) 1. Installing the batteries The EVOLVEO WK29B / WK29W keyboard uses two AAA alkaline

More information

Prestige 660HN-T3A Príručka k rýchlej inštalácii splittra a smerovača (routra)

Prestige 660HN-T3A Príručka k rýchlej inštalácii splittra a smerovača (routra) Prestige 660HN-T3A Príručka k rýchlej inštalácii splittra a smerovača (routra) Volajte na našu zákaznícku linku: 02/208 28 208 Prestige 660HN-T3A Príručka k rýchlej inštalácii splittra a smerovača (routra)

More information

Rychlý průvodce instalací Rýchly sprievodca inštaláciou

Rychlý průvodce instalací Rýchly sprievodca inštaláciou CZ SK Rychlý průvodce instalací Rýchly sprievodca inštaláciou Intuos5 Poznámka: chraňte svůj tablet. Vyměňujte včas hroty pera. Bližší informace najdete v Uživatelském manuálu. Poznámka: chráňte svoj

More information

Začíname s programom LibreOffice 4.2

Začíname s programom LibreOffice 4.2 Začíname s programom LibreOffice 4.2 Autorské práva Tento dokument je duševným vlastníctvom dokumentačného tímu LibreOffice Copyright 2014. Zoznam prispievateľov a prekladateľov je uvedený nižšie. Dokument

More information

WLA-5000AP. Quick Setup Guide. English. Slovensky. Česky. 802.11a/b/g Multi-function Wireless Access Point

WLA-5000AP. Quick Setup Guide. English. Slovensky. Česky. 802.11a/b/g Multi-function Wireless Access Point 802.11a/b/g Multi-function Wireless Access Point Quick Setup Guide 1 5 Česky 9 Important Information The AP+WDS mode s default IP address is 192.168.1.1 The Client mode s default IP is 192.168.1.2 The

More information

D-Link DIR-600 inštalačná príručka 1

D-Link DIR-600 inštalačná príručka 1 D-Link DIR-600 inštalačná príručka 1 Revízia Dátum Popis 1.0 November 11, 2011 DIR-600 B5 Užívateľská príručka Ochranná známka D-Link a logo D-Link sú ochranné známky alebo registrované známky D-Link Corporation

More information

Príručka k inštalácii CMS

Príručka k inštalácii CMS Príručka k inštalácii CMS EXO TECHNOLOGIES spol. s r.o. Garbiarska 3 Stará Ľubovňa 064 01 IČO: 36 485 161 IČ DPH: SK2020004503 support@exohosting.sk www.exohosting.sk Úvod Content Management System (CMS)

More information

Prevádzková príručka NWZ-A844 / A845 / A846 / A847. Obsah. Ponuka. Home Register. Kliknite! Môžete priamo preskočiť. Prenos hudby

Prevádzková príručka NWZ-A844 / A845 / A846 / A847. Obsah. Ponuka. Home Register. Kliknite! Môžete priamo preskočiť. Prenos hudby Kliknite! Môžete priamo preskočiť Prenos hudby Prenos videí/fotografií/podcastov Riešenie problémov Prevádzková príručka NWZ-A844 / A845 / A846 / A847 2009 Sony Corporation 4-165-069-32(1) Poznámka V závislosti

More information

Návod k použití: Boxovací stojan DUVLAN s pytlem a hruškou kód: DVLB1003

Návod k použití: Boxovací stojan DUVLAN s pytlem a hruškou kód: DVLB1003 Návod na použitie: Boxovací stojan DUVLAN s vrecom a hruškou kód: DVLB1003 Návod k použití: Boxovací stojan DUVLAN s pytlem a hruškou kód: DVLB1003 User manual: DUVLAN with a boxing bag and a speed bag

More information

1 Disk CD pre systém Windows 2 Disk CD pro systém Macintosh

1 Disk CD pre systém Windows 2 Disk CD pro systém Macintosh HP Photosmart 2600/2700 series all-in-one User Guide Začínáme Začíname 1 Uživatelé kabelu USB: Kabel USB byste m li zapojit až v okamžiku, kdy k tomu budete vyzváni, jinak se m že stát, že software nebude

More information

101 zá sahov do registrov Windows Autor: Peter Weis www.zive.sk

101 zá sahov do registrov Windows Autor: Peter Weis www.zive.sk Strana 1 Pokiaľ nepatríte medzi skúsený ch užívateľov a prá cu s registrami ste ešte poriadne nevyskúšali, tento seriá l je určený prá ve vá m. Určite si kladiete otá zku, na čo sú registre dobré. Odpoveď

More information

Môže sa to stať aj Vám - sofistikované cielené hrozby Ján Kvasnička

Môže sa to stať aj Vám - sofistikované cielené hrozby Ján Kvasnička Môže sa to stať aj Vám - sofistikované cielené hrozby Ján Kvasnička Territory Account Manager Definícia cielených hrozieb Široký pojem pre charakterizovanie hrozieb, cielených na špecifické entity Často

More information

Sledovanie čiary Projekt MRBT

Sledovanie čiary Projekt MRBT VYSOKÉ UČENÍ TECHNIC KÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF T ECHNOLOGY FAKULTA ELEKTROTECHNIKY A KOMUNIKAČNÍCH TECHNO LOGIÍ ÚSTAV AUTOMATIZA CE A MĚŘÍCÍ TECHNIKY FACULTY OF ELECTRICAL ENGINEERING AND COMUNICATION

More information

Hama GmbH & Co KG D-86651 Monheim/Germany. www.hama.com 67052336/10.09

Hama GmbH & Co KG D-86651 Monheim/Germany. www.hama.com 67052336/10.09 d Die Konformitätserklärung nach der R&TTE Richtlinie 99/5/EG finden Sie unter www.hama.com g See www.hama.com for declaration of conformity according to R&TTE Directive 99/5/EC guidelines f La déclaration

More information

: Architectural Lighting : Interiérové svietidlá

: Architectural Lighting : Interiérové svietidlá SEC Lighting : Architectural Lighting : nteriérové svietidlá : Shape Harmony : Tradition The company SEC accepts with enthusiasm the challenges of continuously changing world. n our opinion, luminaries

More information

Návod na inštaláciu a obsluhu

Návod na inštaláciu a obsluhu Návod na inštaláciu a obsluhu Modem/router ADSL 2/2+ Glitel GT-318RI Samoinštalačný balík Obsah 1. Špecifikácia zariadenia... 3 1.1 Vlastnosti... 3 1.2 Obsah balenia... 4 1.3 Systémové požiadavky... 4

More information

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV BETONOVÝCH A ZDĚNÝCH KONSTRUKCÍ FACULTY OF CIVIL ENGINEERING INSTITUTE OF CONCRETE AND MASONRY STRUCTURES PRIESTOROVÝ

More information

MICROSOFT WORD 2010. Mgr. Krejčí Jan (ZSJP) MICROSOFT WORD 2010 21. září 2012 1 / 21

MICROSOFT WORD 2010. Mgr. Krejčí Jan (ZSJP) MICROSOFT WORD 2010 21. září 2012 1 / 21 MICROSOFT WORD 2010 Mgr. Krejčí Jan Základní škola Jaroslava Pešaty, Duchcov 21. září 2012 Mgr. Krejčí Jan (ZSJP) MICROSOFT WORD 2010 21. září 2012 1 / 21 Microsoft Word 2010 Anotace V souboru typu pdf

More information

Séria Aspire 9120. Užívateľská príručka

Séria Aspire 9120. Užívateľská príručka Séria Aspire 9120 Užívateľská príručka Copyright 2006. Acer Incorporated. Všetky práva vyhradené. Užívateľská príručka série Aspire 9120 Pôvodné vydanie: 08/2006 V informáciách obsiahnutých v tejto publikácii

More information

BR-6258nL Quick Installation Guide

BR-6258nL Quick Installation Guide BR-6258nL Quick Installation Guide 07-2012 / v1.0 COPYRIGHT Copyright Edimax Technology Co., Ltd. all rights reserved. No part of this publication may be reproduced, transmitted, transcribed, stored in

More information

Dreambox DM 800 HD PVR

Dreambox DM 800 HD PVR Dreambox DM 800 HD PVR Užívateľská príručka Prijímač digitálnej TV pre príjem voľných a zakódovaných TV a rozhlasových programov. HDTV Sieťové rozhranie Ethernet 10/100 Mb Konektor pre pripojenie externého

More information

IBM Security Framework: Identity & Access management, potreby a riešenia.

IBM Security Framework: Identity & Access management, potreby a riešenia. Juraj Polak IBM Security Framework: Identity & Access management, potreby a riešenia. Nová doba inteligentná infraštruktúra Globalizácia a globálne dostupné zdroje Miliardy mobilných zariadení s prístupom

More information

Externý prenosný. My Passport. for Mac Prenosný pevný disk Príručka používateľa. Príručka používateľa My Passport for Mac

Externý prenosný. My Passport. for Mac Prenosný pevný disk Príručka používateľa. Príručka používateľa My Passport for Mac My Passport for Mac Prenosný pevný disk Príručka používateľa Externý prenosný Príručka používateľa My Passport for Mac Servis a technická podpora spoločnosti WD Ak sa stretnete s akýmkoľvek problémom,

More information

MX 868 FM NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL. MP3 přehrávač MP3 prehrávač MP3 player

MX 868 FM NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL. MP3 přehrávač MP3 prehrávač MP3 player MX 868 FM NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL MP3 přehrávač MP3 prehrávač MP3 player Blahopřejeme vám k zakoupení našeho nového MP3 přehrávače. Před použitím tohoto produktu si prosím pozorně

More information

Kozmické poasie a energetické astice v kozme

Kozmické poasie a energetické astice v kozme Kozmické poasie a energetické astice v kozme De otvorených dverí, Košice 26.11.2008 Ústav experimentálnej fyziky SAV Košice Oddelenie kozmickej fyziky Karel Kudela kkudela@kosice.upjs.sk o je kozmické

More information

Návod na používanie User Guide

Návod na používanie User Guide Všeobecné otázky 0850 111 154 * Pred telefonátom sa uistite, že je telefónne číslo správne. Návod na používanie User Guide SLOVENSKY ENGLISH MFL68260739

More information

Všeobecné pokyny. Bezpečnostné upozornenia a dôležité informácie

Všeobecné pokyny. Bezpečnostné upozornenia a dôležité informácie Návod k obsluze 2 Obsah Obsah... 1 Všeobecné pokyny... 2 Bezpečnostné upozornenia a dôležité informácie... 2 Prehľad zariadenia... 4 Čo je v balení?... 4 Ovládače a porty pripojenia... 5 RSC 5100 diaľkové

More information

Luk aˇ s R uˇ ziˇ cka Pomocn a slovesa

Luk aˇ s R uˇ ziˇ cka Pomocn a slovesa Pomocná slovesa Přehled funkcí Leden 2013 Přehled funkcí 1 děje probíhající právě ted 2 děje probíhající, ale ne nutně právě ted 3 děje probíhající dočasně 4 budoucí použití (pevná dohoda) Děje probíhající

More information

Viega Visign Cenník 2014

Viega Visign Cenník 2014 Viega Visign Cenník 2014 Ceny sú uvedené vrátane DPH Viega Eco Plus: Podomietková splachovacia nádržka na zabudovanie do odľahčených stien. Akčný balík Viega Eco Plus: prvok Viega Eco Plus + biela ovládacia

More information

MXM937FM NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL. MP3 přehrávač MP3 prehrávač MP3 player

MXM937FM NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL. MP3 přehrávač MP3 prehrávač MP3 player MXM937FM NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL MP3 přehrávač MP3 prehrávač MP3 player - Děkujeme vám, že jste si vybrali náš digitální MP3 přehrávač. Tento přehrávač přináší řadu výhod, včetně

More information

HYUNDAI Phablet HP503Q

HYUNDAI Phablet HP503Q HYUNDAI Phablet HP503Q Stručný návod k obsluze Quick start guide Príručka stručným návodom V1.0.0/10/2015/CZ/EN/SK 1 Základní informace Před prvním použitím Vašeho nového přístroje si pozorně přečtěte

More information

Sedací Soupravy SEDACIE SÚPRAVY. modely pro rok 2013/14 MODELY PRE ROK 2013/14 V KŮŽI I LÁTCE V KOŽI A V LÁTKE

Sedací Soupravy SEDACIE SÚPRAVY. modely pro rok 2013/14 MODELY PRE ROK 2013/14 V KŮŽI I LÁTCE V KOŽI A V LÁTKE Sedací Soupravy V KŮŽI I LÁTCE modely pro rok 2013/14 SEDACIE SÚPRAVY V KOŽI A V LÁTKE MODELY PRE ROK 2013/14 18-21 36-37 28-29 26-27 56-59 6-7 30-35 42-45 8-11 38-39 54-55 50-51 14-17 24-25 46-49 52-53

More information

Príručka na vyplňovanie

Príručka na vyplňovanie UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., organizačná zložka: UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., pobočka zahraničnej banky Príručka na vyplňovanie Príkazu na úhradu a Hromadného

More information

Luboslav Lacko Visual Studio Tools for Office

Luboslav Lacko Visual Studio Tools for Office Luboslav Lacko Visual Studio Tools for Office VISUAL STUDIO TOOLS FOR OFFICE Luboslav Lacko Autor je předním slovenským odborníkem na databázové technologie a programování s více než desetiletou praxí

More information

ING (L) Société d Investissement à Capital Variable 3, rue Jean Piret, L-2350 Luxembourg R.C.S.: Luxembourg B č. 44.873 (ďalej ako spoločnosť )

ING (L) Société d Investissement à Capital Variable 3, rue Jean Piret, L-2350 Luxembourg R.C.S.: Luxembourg B č. 44.873 (ďalej ako spoločnosť ) ING (L) Société d Investissement à Capital Variable 3, rue Jean Piret, L-2350 Luxembourg R.C.S.: Luxembourg B č. 44.873 (ďalej ako spoločnosť ) Oznam pre akcionárov 1) Správna rada spoločnosti rozhodla

More information

NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL

NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUCTION MANUAL Rádiobudík / Rádiobudík / Alarm Clock Vážený zákazníku, děkujeme vám za zakoupení našeho produktu. Než začnete s přístrojem manipulovat, přečtěte si

More information

PORUCHY A OBNOVA OBALOVÝCH KONŠTRUKCIÍ BUDOV - Podbanské 2012

PORUCHY A OBNOVA OBALOVÝCH KONŠTRUKCIÍ BUDOV - Podbanské 2012 PORUCHY A OBNOVA OBALOVÝCH KONŠTRUKCIÍ BUDOV Podbanské 2012 CIEĽ A ZAMERANIE KONFERENCIE : Cieľom konferencie je poskytnúť priestor pre prezentovanie nových a aktuálnych výsledkov vedeckej a výskumnej

More information

Installation manual Wireless Keypad

Installation manual Wireless Keypad Advanced Operations Please know exactly what you are doing when processing the operations below. It could cause errors or erase settings which make keypad stop working. Please disarm from keypad before

More information

JEDNOFÁZOVÝ STATICKÝ ELEKTROMER NA VIACSADZBOVÉ MERANIE ČINNEJ ENERGIE

JEDNOFÁZOVÝ STATICKÝ ELEKTROMER NA VIACSADZBOVÉ MERANIE ČINNEJ ENERGIE JEDNOFÁZOVÝ STATICKÝ ELEKTROMER NA VIACSADZBOVÉ MERANIE ČINNEJ ENERGIE AMS B1x-xAx Applied Meters, a. s. Budovateľská 50, 080 01 Prešov Tel.: +421-51-758 11 69, Fax: +421-51-758 11 68 Web: www.appliedmeters.com,

More information

aneb Co bylo, bylo, co zbylo, zbylo.

aneb Co bylo, bylo, co zbylo, zbylo. aneb Co bylo, bylo, co zbylo, zbylo. 2013 Minulé časy Minulý čas se vyznačuje především tím, že jím popisované děje jsou již ukončeny a dále neprobíhají. Často jsou tyto skutečnosti naznačeny signálním

More information

Vyhlásenie FCC UPOZORNENIE: UPOZORNENIE: Varovanie pred vyžarovaním rádiových vĺn:

Vyhlásenie FCC UPOZORNENIE: UPOZORNENIE: Varovanie pred vyžarovaním rádiových vĺn: Vyhlásenie FCC Toto zariadenie spĺňa časť 15 noriem FCC. Prevádzka podlieha nasledujúcim dvom podmienkam: (1) zariadenie nesmie spôsobovať rušenie a (2) zariadenie musí odolať akémukoľvek rušeniu vrátane

More information

OPENBOX X-800, X-810, X-820

OPENBOX X-800, X-810, X-820 POUŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL PRE DIGITÁLNY SATELITNÝ PRIJÍMAČ OPENBOX X-800, X-810, X-820 Pred začatím práce s prijímačom si prosím najprv prečítajte tento manuál. Pri čítaní tohto návodu spolupracujte aj s originálnym

More information

Wireless Audio with Dock

Wireless Audio with Dock DA-E550 Wireless Audio with Dock (Bezdrôtový audio systém s dokom) návod na použitie predstavte si možnosti Ďakujeme vám za zakúpenie tohto výrobku značky Samsung. Zaregistrujte svoj výrobok na lokalite

More information

PSPP ako nová alternatíva spracovania dát

PSPP ako nová alternatíva spracovania dát 1 Sociálne a politické analýzy 2012, 6, 1, s. 1-16 http://sapa.ff.upjs.sk ISSN 1337 5555 PSPP ako nová alternatíva spracovania dát Alojz Ritomský 1 Univerzita Komenského v Bratislave Fakulta sociálnych

More information

Web of Science a ďalšie nástroje na Web of Knowledge

Web of Science a ďalšie nástroje na Web of Knowledge Web of Science a ďalšie nástroje na Web of Knowledge Enikő Tóth Szász, Customer Education Specialist eniko.szasz@thomsonreuters.com http://webofknowledge.com http://wokinfo.com Cyklus výskumu Nápad Objavenie

More information

Používateľská príručka

Používateľská príručka Používateľská príručka Xperia L C2105/C2104 Obsah Xperia L Používateľská príručka...6 Začíname...7 Čo je Android?...7 Prehľad telefónu...7 Zostavenie...8 Vypnutie a zapnutie zariadenia...9 Uzamknutie obrazovky...10

More information

ARP,TCP,IP utility -zjednodusene a rychle Jiri Kubina jiri.kubina@osu.cz Ver. 1.0 leden 2006

ARP,TCP,IP utility -zjednodusene a rychle Jiri Kubina jiri.kubina@osu.cz Ver. 1.0 leden 2006 ARP,TCP,IP utility -zjednodusene a rychle Jiri Kubina Ver. 1.0 leden 2006 Obsah 1.ip 2.ifconfig 3.route 4.arp 5.arping 6.netstat 7.ethtool Upozorneni: U popisovanych prikazu nejsou uvedeny vsechny parametry

More information

Pracovná skupina 1 Energetický management a tvorba energetických plánov mesta

Pracovná skupina 1 Energetický management a tvorba energetických plánov mesta Pracovná skupina 1 Energetický management a tvorba energetických plánov mesta Metodológia a podpora poskytovaná v rámci Dohovoru primátorov a starostov Skúsenosti českých miest Skúsenosti mesta Litoměřice

More information

Vytvárajte moderné Web 2.0 aplikácie

Vytvárajte moderné Web 2.0 aplikácie 1 Vytvárajte moderné Web 2.0 aplikácie Internet už dávno nie je výsadou skupiny počítačovo gramotných ľudí. Začal sa proces masovej socializácie webu a používatelia v súčasnosti prevzali moc nad jeho obsahom.

More information

Používateľská príručka

Používateľská príručka Používateľská príručka Xperia Z5 Compact E5803/E5823 Obsah Začíname...7 Informácie o používateľskej príručke...7 Popis... 7 Zostavenie... 8 Prvé spustenie zariadenia...9 Prečo potrebujete účet Google?...

More information

TR1130 NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL

TR1130 NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL TR1130 NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL Stereo radiomagnetofon Stereo radiomagnetofon Portable radio with cassette recorder POPIS 1. Číselná stupnice 2. TELESKOPICKÁ anténa 3. Zdířka pro SLUCHÁTKA

More information

ODVLHČOVAČ MDF2-12DEN3 MDF2-16DEN3 MDF2-20DEN3 MDN1-10DEN3

ODVLHČOVAČ MDF2-12DEN3 MDF2-16DEN3 MDF2-20DEN3 MDN1-10DEN3 ODVLHČOVAČ SK MDF2-12DEN3 MDF2-16DEN3 MDF2-20DEN3 MDN1-10DEN3 OPIS PRÍSTROJA 86 ELEKTRONICKÝ OVLÁDACÍ PANEL 87 MANUÁLNY OVLÁDACÍ PANEL 89 UMIESTNENIE A UVEDENIE DO PREVÁDZKY 90 VYPRÁZDŇOVANIE VODY 91

More information

CONTEMPORARY POSSIBILITIES OF MODELING OF THE PROBLEMS OF VEHICLE TRACK INTERACTION

CONTEMPORARY POSSIBILITIES OF MODELING OF THE PROBLEMS OF VEHICLE TRACK INTERACTION ROCZNIKI INŻYNIERII BUDOWLANEJ ZESZYT 8/2008 Komisja Inżynierii Budowlanej Oddział Polskiej Akademii Nauk w Katowicach CONTEMPORARY POSSIBILITIES OF MODELING OF THE PROBLEMS OF VEHICLE TRACK INTERACTION

More information

Ľuboslav Lacko. Silverlight 4.0

Ľuboslav Lacko. Silverlight 4.0 Ľuboslav Lacko Silverlight 4.0 Silverlight 4 Ľuboslav Lacko Obsah: Kapitola 1: Raketový nástup platformy Silverlight.................................................... 4 Kapitola 2: Ako začať............................................................................

More information

40 LED 732 PVR/32 LED 731 PVR

40 LED 732 PVR/32 LED 731 PVR 40 LED 732 PVR/32 LED 731 PVR LED TV NÁVOD K OBSLUZE LED TV NÁVOD NA OBSLUHU LED TVs INSTRUCTION MANUAL CZ SK GB Před uvedením výrobku do provozu si důkladně pročtěte tento návod a bezpečnostní pokyny,

More information

YOUTUBE 4.0. Postup upgrade Youtube z Youtube 3.1 na Youtube 4.0 pro produkty EAGET X5R, M6, M7 a M9:

YOUTUBE 4.0. Postup upgrade Youtube z Youtube 3.1 na Youtube 4.0 pro produkty EAGET X5R, M6, M7 a M9: YOUTUBE 4.0 Postup upgrade Youtube z Youtube 3.1 na Youtube 4.0 pro produkty EAGET X5R, M6, M7 a M9: 1) V puštěném přehrávači EAGET zjistěte IP adresu vašeho zařízení (Nastavení - Systém - Síť - "IP adresa

More information

uboslav Lacko Silverlight 3.0 Úvod do vývoja aplikácií na platforme Silverlight 3

uboslav Lacko Silverlight 3.0 Úvod do vývoja aplikácií na platforme Silverlight 3 uboslav Lacko Silverlight 3.0 Úvod do vývoja aplikácií na platforme Silverlight 3 Silverlight 3 Ľuboslav Lacko Obsah Kapitola 1: Stručný pohľad do histórie platformy Silverlight...........................................3

More information

How to program a MapReduce cluster

How to program a MapReduce cluster How to program a MapReduce cluster TF-IDF step by step Ján Súkeník xsukenik@is.stuba.sk sukenik08@student.fiit.stuba.sk TF-IDF potrebujeme pre každý dokument počet slov frekvenciu každého slova pre každé

More information

PDXD 869 DVBT DVD/CD/MP3/CD-RW

PDXD 869 DVBT DVD/CD/MP3/CD-RW PDXD 869 DVBT DVD/CD/MP3/CD-RW přehrávač ATV/DVB-T tuner DVD/CD/MP3/CD-RW prehrávač ATV/DVB-T tuner DVD/CD/MP3/CD-RW player ATV/DVB-T tuner NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL Obsah návodu ÚVOD

More information

LEG BANDAGE Bandáž dolných končatín

LEG BANDAGE Bandáž dolných končatín LEG BANDAGE Bandáž dolných končat atín AIM OF THE LESSON Being able to manage the communication with the patient while applying leg bandage. Zvládnu dnuť komunikáciu s pacientom pri prikladaní bandáže

More information

KONTAKT CHEMIE Kontakt PCC

KONTAKT CHEMIE Kontakt PCC Cleaner and flux remover for printed circuit boards KONTAKT CHEMIE Kontakt PCC Technical Data Sheet KONTAKT CHEMIE Kontakt PCC Page 1/2 Description: Mixture of organic solvents. General properties and

More information

SBH 1006 DUAL Návod k použití ANdriod 4.1 MiNi pc Návod NA použitie ANdriod 4.1 MiNi pc user MANuAl ANdriod 4.1 MiNi pc

SBH 1006 DUAL Návod k použití ANdriod 4.1 MiNi pc Návod NA použitie ANdriod 4.1 MiNi pc user MANuAl ANdriod 4.1 MiNi pc SBH 1006 DUAL Návod k použití Návod na použitie User Manual Andriod 4.1 Mini PC Andriod 4.1 Mini PC Andriod 4.1 Mini PC obsah Prohlášení...3 A. Popis vzhledu...3 B. Spuštění provozu...3 1. Návod k připojení

More information

Skvelá komunikácia, mobilný život.

Skvelá komunikácia, mobilný život. Skvelá komunikácia, mobilný život. 3G Wi-Fi router Huawei Flybox B260 Užívateľská príručka Vyhlásenie Copyright Huawei Technologies Co., Ltd. 2009. Všetky práva vyhradené. Žiadna časť tohto dokumentu sa

More information

Aktualizácia, zálohovanie a obnova softvéru. Katalógové číslo dokumentu: 405533-231

Aktualizácia, zálohovanie a obnova softvéru. Katalógové číslo dokumentu: 405533-231 Aktualizácia, zálohovanie a obnova softvéru Katalógové číslo dokumentu: 405533-231 Január 2006 Obsah 1 Aktualizácie softvéru Príjem automatických aktualizácií softvéru spoločnosti HP.................................

More information

Uživatelská příručka GT540 Tento průvodce Vám pomůže začít používat Vaš telefon.

Uživatelská příručka GT540 Tento průvodce Vám pomůže začít používat Vaš telefon. Č E S K Y SLOVENSKY E N G L I S H Všeobecné dotazy 810 555 810 * Před voláním se ujistěte, že máte správné číslo. Všeobecné otázky

More information

Application of new information and communication technologies in marketing

Application of new information and communication technologies in marketing Application of new information and communication technologies in marketing Ladislav Izakovič, Department of Applied Informatics, Faculty of Natural Sciences, University of SS. Cyril and Methodius, J. Herdu

More information

SPRÁVA FLOOD MODELING AND LOGISTIC MODEL DEVELOPMENT FOR II/II. ČIASTKOVÁ ÚLOHA FLOOD CRISIS MANAGEMENT" - FLOODLOG

SPRÁVA FLOOD MODELING AND LOGISTIC MODEL DEVELOPMENT FOR II/II. ČIASTKOVÁ ÚLOHA FLOOD CRISIS MANAGEMENT - FLOODLOG VSBM, Vysoká škola bezpečnostného manažérstva v Košiciach SPRÁVA FLOOD MODELING AND LOGISTIC MODEL DEVELOPMENT FOR FLOOD CRISIS MANAGEMENT" - FLOODLOG II/II. ČIASTKOVÁ ÚLOHA BAY ZOLTÁN ALKALMAZOTT KUTATÁSI

More information

OSOBNOSTNÉ ASPEKTY ZVLÁDANIA ZÁŤAŽE

OSOBNOSTNÉ ASPEKTY ZVLÁDANIA ZÁŤAŽE OSOBNOSTNÉ ASPEKTY ZVLÁDANIA ZÁŤAŽE Katarína Millová, Marek Blatný, Tomáš Kohoutek Abstrakt Cieľom výskumu bola analýza vzťahu medzi osobnostnými štýlmi a zvládaním záťaže. Skúmali sme copingové stratégie

More information

Návod na obsluhu. 2015 VTech Printed in China 91-003007-007 UK

Návod na obsluhu. 2015 VTech Printed in China 91-003007-007 UK Návod na obsluhu 2015 VTech Printed in China 91-003007-007 UK Podrobný návod na obsluhu nájdete na: http://www.vtechcz.cz/sk/manual-cam Dovozca: MENUG s.r.o. B.Martinů 59, Brno 602 00 www.kidizoom.cz IČO:26909375

More information

BUDÚ SA JEJ DRZAT! ZADAJTE IM AKÚKOL VEK ÚLOHU! 01. PAPIER, BLOKY, OBÁLKY. Ten ROZDIEL spoznáte. Post-it Super Sticky Bločky SUPER ADHESIVE

BUDÚ SA JEJ DRZAT! ZADAJTE IM AKÚKOL VEK ÚLOHU! 01. PAPIER, BLOKY, OBÁLKY. Ten ROZDIEL spoznáte. Post-it Super Sticky Bločky SUPER ADHESIVE ZADAJTE IM AKÚKOL VEK ÚLOHU! BUDÚ SA JEJ DRZAT! SUPER ADHESIVE DRŽIA NA VŠETKOM! Post-it Super Sticky Bločky Ten ROZDIEL spoznáte Post-it super sticky bločky so super silným lepidlom, ktoré drží pevnejšie

More information

Pripojenie k internetu v pevnej sieti

Pripojenie k internetu v pevnej sieti Pripojenie k internetu v pevnej sieti Názov programu/služby užívateľovi (Mbit/s) užívateľa (Mbit/s) (MB) Smerom k/od užívateľa Magio Internet M ADSL 2 0,5 300 000 0,25/0,13 Magio Internet L ADSL 5 0,5

More information

ADAPTÍV A SEGME TÁCIA EEG SIG ÁLU V PROSTREDÍ MATLAB

ADAPTÍV A SEGME TÁCIA EEG SIG ÁLU V PROSTREDÍ MATLAB ADAPTÍV A SEGME TÁCIA EEG SIG ÁLU V PROSTREDÍ MATLAB M. Gála, J. Mohylová, V. Krajča, S. Petránek Katedra měřicí a řídicí techniky, Fakulta elektrotechniky a informatiky VSB - Technická univerzita Ostrava,

More information

WELL WRC8500AN Dual WiFi Router

WELL WRC8500AN Dual WiFi Router WELL WRC8500AN Dual WiFi Router CZ Vá ený zákazníku, dìkujeme Vám za dùvìru, kterou jste nám projevil nákupem tohoto výrobku. Nákup WiFi routeru WELL WRC8500AN Dual byl zcela jistì dobrou volbou a vìøíme,

More information

ČESKY SLOVENSKY ENGLISH USER GUIDE LG-H850. www.lg.com MFL69472701 (1.0)

ČESKY SLOVENSKY ENGLISH USER GUIDE LG-H850. www.lg.com MFL69472701 (1.0) ČESKY USER GUIDE SLOVENSKY ENGLISH LG-H850 MFL69472701 (1.0) www.lg.com Informace o uživatelské příručce ČESKY Děkujeme, že jste si vybrali tento produkt LG. Pro zajištění bezpečnosti a správnosti používání

More information

MODULE CAN R/S MODULE CAN BUS MAGICAR MODUL CAN R/S MODUL CAN BUS MAGICAR

MODULE CAN R/S MODULE CAN BUS MAGICAR MODUL CAN R/S MODUL CAN BUS MAGICAR MODULE CN R/S MODULE CN BUS MGICR MODUL CN R/S MODUL CN BUS MGICR Mul CN BUS prevníka Pporované funkcie tabuľka vozidiel CN BUS converter mule Table of function supported vehicles Mul CN BUS převníku Pporované

More information

You're reading an excerpt. Click here to read official SONY ERICSSON GC86 user guide http://yourpdfguides.com/dref/452530

You're reading an excerpt. Click here to read official SONY ERICSSON GC86 user guide http://yourpdfguides.com/dref/452530 You can read the recommendations in the user guide, the technical guide or the installation guide for SONY ERICSSON GC86. You'll find the answers to all your questions on the SONY ERICSSON GC86 in the

More information

1 2 ZPRAVODAJ 99. ISSN 1211-6661 Ročník 9. b TEX BULLETIN b TEX BULLETIN b TEX BULLETIN b TEX BULLETIN b ČESKOSLOVENSKÉHO SDRUŽENÍ UŽIVATELŮ T E XU

1 2 ZPRAVODAJ 99. ISSN 1211-6661 Ročník 9. b TEX BULLETIN b TEX BULLETIN b TEX BULLETIN b TEX BULLETIN b ČESKOSLOVENSKÉHO SDRUŽENÍ UŽIVATELŮ T E XU b ZPRAVODAJ C S TUG b ZPRAVODAJ C S TUG b ZPRAVODAJ C S TUG b TEX TEX METAFONT TEX METAFONT TEX METAFONT TEX METAFONT TEX METAFONT TEX METAFONT TEX METAFONT TEX METAFONT TEX METAFONT TEX METAFONT TEX METAFONT

More information

Luboslav Lacko. Visual Studio 2005 Team System

Luboslav Lacko. Visual Studio 2005 Team System Luboslav Lacko Visual Studio 2005 Team System Visual Studio 2005 Team System Luboslav Lacko Autor je popredným slovenským odborníkom na databázové technológie a programovanie s viac než desaťročnou praxou

More information

JEDNODUCHÝ GRAMATICKÝ KOREKTOR

JEDNODUCHÝ GRAMATICKÝ KOREKTOR VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ ÚSTAV POČÍTAČOVÉ GRAFIKY A MULTIMÉDIÍ FACULTY OF INFORMATION TECHNOLOGY DEPARTMENT OF COMPUTER GRAPHICS AND

More information

M-372-12V Alarm 12V Užívateľská a inštalačná príručka Uživatelská a instalační příručka User and Installation Manual

M-372-12V Alarm 12V Užívateľská a inštalačná príručka Uživatelská a instalační příručka User and Installation Manual M-372-12V Alarm 12V Užívateľská a inštalačná príručka Uživatelská a instalační příručka User and Installation Manual Objednacie číslo Objednací číslo Order number M-372-12V Obsah 1. Obsah balenia... 2

More information

Projekt KEGA Vyučovanie fyziky programovaním modelov fyzikálnych javov a pomocou interaktívneho softvéru

Projekt KEGA Vyučovanie fyziky programovaním modelov fyzikálnych javov a pomocou interaktívneho softvéru Projekt KEGA Vyučovanie fyziky programovaním modelov fyzikálnych javov a pomocou interaktívneho softvéru Teória relativity s príkladmi Učebný text Jozef Hanč Slavomír Tuleja Košice 2008 Autori: RNDr. Jozef

More information

Fakulta riadenia a informatiky Žilinská univerzita VÝSKUME A V IT RIEŠENIACH

Fakulta riadenia a informatiky Žilinská univerzita VÝSKUME A V IT RIEŠENIACH Fakulta riadenia a informatiky Žilinská univerzita OTVORENÝ SOFTVÉR VO VZDELÁVANÍ, VÝSKUME A V IT RIEŠENIACH Zborník príspevkov medzinárodnej konferencie OSSConf 2009 2. 5. júla 2009 Žilina, Slovensko

More information

Upozorňujeme,že můžete formáty pro čtečky převádět ON-LINE na internetu do formátu PDF apod.

Upozorňujeme,že můžete formáty pro čtečky převádět ON-LINE na internetu do formátu PDF apod. Dobrý den, děkujeme za Nákup,níže máte odkazy pro bezplatné stažení.knihy jsou v archivech PDF(nepotřebujete čtečku e-knih),txt(nepotřebujete čtečku e-knih), a dále pro čtečky : soubory typu: PDB,MOBI,APNX

More information

Používateľská príručka

Používateľská príručka Používateľská príručka Xperia T LT30p Obsah Dôležité informácie...7 Android čo a prečo?...8 Aplikácie...8 Začíname...9 Zostavenie...9 Vypnutie a zapnutie telefónu...9 Zámok obrazovky...10 Sprievodca nastavením...10

More information

Quick Installation Guide

Quick Installation Guide Withings Body Quick Installation Guide Průvodce rychlou instalací Sprievodca rýchlou inštaláciou Gyors telepítési útmutató NEED HELP POTŘEBUJETE POMOCI? POTREBUJETE POMOC? SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE? http://support.withings.com/body

More information

INFORMATIKA - 1.ROČNÍK

INFORMATIKA - 1.ROČNÍK INFORMATIKA - 1.ROČNÍK Pracovné listy Ing. Anita Sáreníková Obchodná akadémia, Akademika Hronca 8, Rožňava OA Rožňava moderná škola ITMS kód Projektu 26110130729 SOFTWARE - Licencie Licenciou rozumieme

More information

USERS MANUAL IN.TRA.NET PROJECT

USERS MANUAL IN.TRA.NET PROJECT This project has been funded with support from the European Commission. This publication (communication) reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use

More information

Windows 7 Quick Reference Guide

Windows 7 Quick Reference Guide Windows 7 Quick Reference Guide The following tutorial is intended to show you some key features that will help you start using Windows 7 quickly and effectively. Windows Snap Drag the window either to

More information

NEZIŠTNÉ KOPÍROVÁNÍ, ROZMNOŽOVÁNÍ A VEŘEJNÉ PROVOZOVÁNÍ JE POVOLENO HELENOU GABÁNKOVOU VDOVOU PO AUTOROVI V DUBNU ROKU 2007.

NEZIŠTNÉ KOPÍROVÁNÍ, ROZMNOŽOVÁNÍ A VEŘEJNÉ PROVOZOVÁNÍ JE POVOLENO HELENOU GABÁNKOVOU VDOVOU PO AUTOROVI V DUBNU ROKU 2007. THIS BOOK IS FREE TO SHARE FOR NONPROFIT PURPOSES WITH THE PERMISSION OF HELENA GABANKOVA WIDOW OF PAUL GABANEK GIVEN ON APRIL 2007. NEZIŠTNÉ KOPÍROVÁNÍ, ROZMNOŽOVÁNÍ A VEŘEJNÉ PROVOZOVÁNÍ JE POVOLENO

More information

Univerzita Karlova v Praze Matematicko-fyzikální fakulta BAKALÁRSKA PRÁCA. Lucia Quittnerová. Katedra didaktiky matematiky

Univerzita Karlova v Praze Matematicko-fyzikální fakulta BAKALÁRSKA PRÁCA. Lucia Quittnerová. Katedra didaktiky matematiky Univerzita Karlova v Praze Matematicko-fyzikální fakulta BAKALÁRSKA PRÁCA Lucia Quittnerová Geometria v reklame grafické zobrazovanie Katedra didaktiky matematiky Vedúci bakalárskej práce: PhDr. Alena

More information

IPS 620SD INSTRUCTION MANUAL. IPS 620SD CD/MP3/WMA PLAYER 4x60WATTS

IPS 620SD INSTRUCTION MANUAL. IPS 620SD CD/MP3/WMA PLAYER 4x60WATTS IPS 620SD INSTRUCTION MANUAL IPS 620SD CD/MP3/WMA PLAYER 4x60WATTS SCAN DISP 9 2 3 6 4 6 7 5 25 Car Stereo CD/CDR/CDRW/MP3/WMA Player with PLL MW/FM Stereo Radio Radio Data System with PTY IPS 620SD CD/MP3/WMA

More information

aneb Perfektní minulost.

aneb Perfektní minulost. aneb Perfektní minulost. 2013 se v angličtině nazývá Past Perfect. Používáme jej tehdy, potřebujeme-li jasně vyjádřit, že nějaký děj proběhl ještě dříve než minulý děj, o kterém hovoříme. Podívejme se

More information

Windows 7 and File Management

Windows 7 and File Management Windows 7 and File Management 1 Windows 7 Microsoft Windows 7 is the follow up operating system to Windows Vista. Windows 7 builds on many of the features introduced in the Vista operating system, and

More information

MODULE CAN R/S MODULE CAN BUS MAGICAR MODUL CAN R/S MODUL CAN BUS MAGICAR

MODULE CAN R/S MODULE CAN BUS MAGICAR MODUL CAN R/S MODUL CAN BUS MAGICAR MODULE CAN R/S MODULE CAN BUS MAGICAR MODUL CAN R/S MODUL CAN BUS MAGICAR Mul CAN BUS prevníka Pporované funkcie tabuľka vozidiel CAN BUS converter mule Table of function supported vehicles Mul CAN BUS

More information

Příklad hry / Príklad hry:

Příklad hry / Príklad hry: Dílky lze jednoduše uložit v přihrádce hrací plochy! Dieliky môžete jednoducho uložiť do priehradky hracej dosky! Chytlavá logická hra CZ Solitaire Chess je logická sekvenční hra založená na pravidlech

More information

Spracovanie obrazu a textu Zadanie č. 2 - Text v rastrovom programe Gimp

Spracovanie obrazu a textu Zadanie č. 2 - Text v rastrovom programe Gimp Spracovanie obrazu a textu Zadanie č. - Text v rastrovom programe Gimp Obsah 1. Teoretický rozbor. Druhy efektov TEXTU:... Chyba! Záložka nie je definovaná. 1) mokrý text ) 3D text 3) text podľa cesty

More information