How To Get A Computer To Run A Computer On A Computer (For Free)

Size: px
Start display at page:

Download "How To Get A Computer To Run A Computer On A Computer (For Free)"

Transcription

1 1. Greška prilikom čitanja sertifikata sa kartice ili (u novijim verzijama) nisu pronañeni sertifikati na kartici - instalacija sertifikata Ukoliko vam se javi ova greška potrebno je da ubacite instalacioni disk i otvorite sadržaj diska (My Computer/desni klik miša na disk, pa opcija Open). Pokrenite instalaciju sertifikata sa putanje: \SP\Certificates\Root gde je potrebno kliknuti na file InstallCertificate.exe. Ako nemate instalacioni disk sertifikate možete skinuti sa sledećeg linka - instalacija drajvera za karticu Potrebno je da instalirate drajvere za rad sa karticama. Otvorite sadržaj instalacionog diska (My Computer/desni klik miša na disk, pa opcija Open) i pokrenite file Autodetect.exe, nakon čega ćete dobiti prozor kao na slici 1, gde je potrebno kliknuti na OK i pratiti instalaciju. Ako nemate instalacioni disk drajvere za karticu možete skinuti i sa adrese: gde ćete u zavisnosti od tipa kartice, odabrati odgovarajuće biblioteke. Slika 2 Ukoliko posedujete Gemalto karticu (čip kartice izgleda kao na slici 2), potrebno je da na lokaciji C:\WINDOWS\system32 proverite da li postoji file gclib.dll i ukoliko postoji obrišite ga. 2. Nemate instaliran smart card čitač U zavisnosti od marke čitača potrebno je da instalirate drajver za Vaš čitač. Otvorite sadržaj instalacionog diska (My Computer/desni klik miša na disk, pa opcija Open)/Card Reader Drivers ili posebni disk ako ste dobili od banke i pokreniti instalaciju za odgovarajući tip čitača.

2 Stranica 2 od Opšta greška - Izvucite karticu iz čitača, zatim čitač iz računara, zatim ponovo priključite čitač i ubacite karticu, pa probajte ponovo prijavu. - Ukoliko imate 2 čitača kartica priključena na računar, potrebno je jedan isključiti. Preporučuje se samo jedan čitač kartica na jednom računaru. - Potrebno je da instalirate drajvere za kartice ukoliko one nisu instalirane. Otvorite sadržaj instalacionog diska (My Computer/desni klik miša na disk, pa opcija Open) i pokrenite file Autodetect.exe, nakon čega ćete dobiti prozor kao na slici 1, gde je potrebno kliknuti na OK i pratiti instalaciju. Ako nemate instalacioni disk drajvere za karticu možete skinuti i sa adrese: gde ćete u zavisnosti od tipa kartice, odabrati odgovarajuće biblioteke. Slika 2 Slika 3 - Ukoliko posedujete Gemalto karticu (čip kartice izgleda kao na slici 2), neophodno je da imate instaliranu verziju FxClient aplikacije ili noviju (verziju programa možete proveriti u FxClient-u tako što ćete u gornjem padajućem meniju odabrati opciju Pomoć/O nama, slika 3). Ukoliko imate stariju verziju od , potrebno je da nadogradite Vašu aplikaciju preko programa FxUpdater (Uputstvo za instalaciju Fx Updater-a i način korišćenja). 4. Pin kod je blokiran Potrebno je da Vašu karticu odnesete u banku na deblokadu, nakon čega ćete dobiti novi PIN za logovanje.

3 Stranica 3 od Nespecificirana greška Ova greška se javlja u aplikaciji Enrollmet Wizard-u, prilikom obnove sertifikata. - Ukoliko vam se javi ova greška potrebno je prvo izvući karticu i prebrisati čip na kartici, zatim proveriti koji je sertifikat upisan na kartici (pogledati sliku 1, ukoliko piše serial number posedujete digitalni sertifikat i potrebno ga je obnoviti preko adrese - Ukoliko ne piše serial number potrebno je skinuti i instalirati novu aplikaciju sa sledeće adrese i sertifikate - Ponovo pokušajte da obnovite sertifikat. 6. Nakon obnove sertifikata i dalje piše sertifikat je istekao ili još ne važi Problem se javlja nakon importa sertifikata na karticu - potrebno je da proñe odreñeni vremenski period kako bi novi sertifikat počeo da važi. Ukoliko vam je neophodno da odmah koristite elektronsko bankarstvo potrebno je da sistemsko vreme na računaru pomerite za 2 sata unapred (opcija Date and Time Properties pristupate joj dvoklikom na sat koji se nalazi u donjem desnom uglu vašeg monitora, slika 1).

4 Stranica 4 od Provera hijerarhije sertifikata neuspešna Ukoliko vam se javi ova greška potrebno je da ubacite instalacioni disk i otvorite sadržaj diska (My Computer/desni klik miša na disk, pa opcija Open). Pokrenite instalaciju sertifikata sa putanje: \SP\Certificates\Root gde je potrebno kliknuti na file InstallCertificate.exe. Ako nemate instalacioni disk sertifikate možete skinuti sa sledećeg linka 8. Greška prilikom kreiranja objekta logger Ukoliko vam se javi ova greška potrebno je ugasiti FxClient iz Task Manager-a tako što ćete na startnoj liniji kliknuti desnim klikom miša i otvoriti Task Manager. U odeljku Processes pronañite fxclient.exe i kliknite na dugme End Process kao što je prikazano na slici 1, nakon čega ćete potvrditi akciju klikom na opciju YES. Bez obzira na to da li je FxClient bio aktivan, potrebno je da uradite restart računara. Slika 2 Ako vam se i nakon ove akcije pojavi ista greška potrebno je obrisati file logger.log sa lokacije C:\Program Files\Pexim Solutions\FX Client kao na slici 2.

5 Stranica 5 od Rok važnosti sertifikata je istekao ili sertifikat još ne važi Ukoliko vam se javi ova poruka prilikom logovanja na aplikaciju Fx Client neposredno nakon što ste sertifikat obnovili potrebno je da sistemsko vreme na računaru pomerite za 2 sata unapred (opcija Date and Time Properties pristupate joj dvoklikom na sat koji se nalazi u donjem desnom uglu vašeg monitora, slika 1). Ukoliko niste obnovili sertifikat, a javlja vam se ova poruka, potrebno je da preuzmete uputstvo za obnovu sertifikata sa sledećeg linka: - Uputstvo za instalaciju i korišćenje Cert Enrollment Wizard-a,aplikacije za obnovu CAPER sertifikata Caper sertifikat ćete prepoznati tako što se u aplikaciji FX Client prilikom prijave prikazuje ime i prezime korisnika: - Uputstvo za obnavljanje DIGITRUST sertifikata Digitrust sertifikat ćete prepoznati tako što se u aplikaciji FX Client prilikom prijave prikazuje serijski broj.

6 Stranica 6 od Račun 840-xxxx-xx nije na spisku validnih računa Ukoliko vam se javi ova poruka nakon popunjavanja naloga za prenos i pokušaja validiranja istog, potrebno je proveriti verziju FxClient-a i izvršiti nadogradnju verzije (verziju programa možete proveriti u FxClient-u tako što ćete u gornjem padajućem meniju odabrati opciju Pomoć/O nama, slika 1). Uputstvo za nadogradnju aplikacije FxClient možete preuzeti ovde. 11. Greška pri povezivanju na server za obnovu sertifikata u aplikaciji Enrollment Wizard Ukoliko vam se javi ova greška prilikom obnove sertifikata u aplikaciji Enrollment Wizard potrebno je da: - proverite da li je adresa server ispravna, neophodno je da bude sledeća - instalirate sertifikat koji možete preuzeti ovde - isključiti antivirusni program i Windows Firewall (Start/Control Panel/Windows Firewall) - podesiti sledeće opcije na Internet Explorer-u (Tools Internet Options Advanced Security): odčekirati opcije Check for publisher s certificate revocation i Check for server certificate revocation; čekirati opciju Use SSL 2.0, kao što je prikazano na slici 1 i potvrditi izmene klikom na opciju Apply. Nakon ovih podešavanja je potrebno ponovo pristupiti aplikaciji za obnovu sertifikata, ukoliko se problem nastavi potrebno je kontaktirati tehničku podršku na telefon

7 Stranica 7 od 10

8 Stranica 8 od Komunikacija sa serverom prekinuta, autentikacija nije uspela Ukoliko vam se javi ova greška (slika 1), prvo je potrebno proveriti da li imate pristup internetu. U FX Client-u, u horizontalnom meniju kliknuti na tab Dokumenti/ Podešavanja, odabrati opciju Komunikacija, pa proveriti adresu servera i komunikaciju sa serverom, klikom na dugme Proveri (slika 2). Slika 2 Ukoliko se nakon klika na dugme Proveri otvara pretrazivač, a da to nije Internet Explorer, potrebno je da u vašem operativnom sistemu promenite podrazumevani pretrazivač. Otvorite Internet Explorer, kliknite gore u glavnom meniju na Tools/ Internet options, pa u opciji Programs kliknite na Make Default : Ukoliko se nakon klika na dugme Proveri otvara stranica u Internet Explorer-u, potrebno je proveriti da li možda antivirusni program blokira komunikaciju prilikom sinhronizacije, i isključiti privremeno antivirus. Takoñe je potrebno isključiti i Windows Firewall (Control Panel/ Windows firewall čekirati OFF), pa pokušati ponovo sinhronizaciju. Ukoliko navedene stvari ne pomognu, potrebno je kontaktirati tehničku podršku na telefon

9 Stranica 9 od Neuspešan odgovor servera Potrebno je prvo proveriti da li je sa internet konekcijom sve u redu, pokušajte da pristupite nekom site-u npr. Kliknite u Fx Client-u na tab Dokumenti/Podešavanja, odaberite Komunikacija, pa proverite adresu servera i komunikaciju sa serverom klikom na dugme Proveri. Ukoliko se prilikom klika na dugme Proveri otvara pretraživač, a da to nije Internet Explorer, potrebno je u vašem operativnom sistemu da promenite podrazumevani pretrazivač. Otvorite Internet Explorer, kliknite u gornjem glavnom meniju na Tools/ Internet Options, pa u opciji Programs kliknite na Make Default : Ukoliko se nakon klika na dugme Proveri otvara stranica u Internet Explorer-u, potrebno je proveriti da li možda antivirusni program blokira komunikaciju prilikom sinhronizacije i isključiti privremeno antivirus. Takoñe je potrebno isključiti i Windows Firewall (Control Panel/ Windows firewall čekirati OFF), pa pokušati ponovo sinhronizaciju. Ukoliko navedene stvari ne pomognu, potrebno je kontaktirati tehničku podršku na telefon Korisnik nije registrovan u bazi servisnog centra Potrebno je proveriti koja je adresa servera, kliknuti u aplikaciji FX Client na tab Dokumenti/Podešavanja, odabrati Komunikacija i proveriti šta piše u polju URL (slika 1): Ukoliko imate 2 čitača kartica priključena na računar, potrebno je jedan isključiti. Preporučuje se samo jedan čitač kartica na jednom računaru. Ukoliko navedene stvari ne pomognu, potrebno je kontaktirati tehničku podršku na telefon

10 Stranica 10 od Neispravan ključ za dekripciju Greška koja se javlja ukoliko se nov sertifikat banke ne nalazi u lokalnoj bazi klijenta. Pojavljuje se kao odgovor banke nakon što ste poslali nalog (vertikalni meni u Fx Client-u, Glavne akcije/sanduče), koji je po pravilu odbijen. Potrebno je zatvoriti FxClient i instalirati aplikaciju Cert Wizard, koja se nalazi na sledećoj lokaciji: a ukoliko ste korisnik Komercijalne banke aplikaciju možete preuzeti sa sledećeg linka: Nakon instalacije aplikacije, potrebno je kreirati nov nalog, i ponovo ga poslati.

Podešavanje e-mail klijenata

Podešavanje e-mail klijenata Podešavanje e-mail klijenata - Mozilla Thunderbird - Microsoft Outlook U daljem tekstu nalaze se detaljna uputstva kako podesiti nekoliko najčešće korišćenih Email programa za domenske email naloge. Pre

More information

Uputstva za HTC. Sadržaj : 1. HTC HD2 2. 2. HTC Snap 4. 3. HTC Smart 6. 4. HTC Legend 8. 5. HTC Desire 9. 6. HTC Magic 10

Uputstva za HTC. Sadržaj : 1. HTC HD2 2. 2. HTC Snap 4. 3. HTC Smart 6. 4. HTC Legend 8. 5. HTC Desire 9. 6. HTC Magic 10 Sadržaj : 1. HTC HD2 2 2. HTC Snap 4 3. HTC Smart 6 4. HTC Legend 8 5. HTC Desire 9 6. HTC Magic 10 1 HTC HD2 1. Start 2. Settings 3. Connections 4. Connections 5. U okviru My ISP izabrati Add a new modem

More information

Postupak konfiguracije ADSL modema ZTE u Routed PPPoE modu Detaljni opis konfiguracije

Postupak konfiguracije ADSL modema ZTE u Routed PPPoE modu Detaljni opis konfiguracije Postupak konfiguracije ADSL modema ZTE u Routed PPPoE modu Detaljni opis konfiguracije 1. Podešavanje računara Nakon povezivanja modema svim potrebnim kablovima na računar, linija i napajanje, uključujemo

More information

Uputstvo za povezivanje na IPv6 mrežu

Uputstvo za povezivanje na IPv6 mrežu Uputstvo za povezivanje na IPv6 mrežu Počevši od 6. juna 2012. godine, veliki javni servisi će biti dostupni širom sveta kako putem IPv4 tako i putem IPv6 adrese. Bitno je na vreme se priključiti novom

More information

Postojeći Mail Account u Outlook Expressu (podešavanje promjena):

Postojeći Mail Account u Outlook Expressu (podešavanje promjena): Outlook Express 5 Postojeći Mail Account u Outlook Expressu (podešavanje promjena): Microsoft Outlook Express je dio Microsoft Internet Explorer. izaberite: Ako Outlook, kada dva puta pritisnete na gornju

More information

Extra TV Home Gateway podešavanja

Extra TV Home Gateway podešavanja Extra TV Home Gateway podešavanja Extra TV Home Gateway podešavanja...1 Fizička instalacija...2 Konfiguracija Wirelessa kod Home Gateway opreme...5 Pokretanje PPPoE sesije sa Home Gateway opreme...9 Ostale

More information

Bezbednost Vodič za korisnika

Bezbednost Vodič za korisnika Bezbednost Vodič za korisnika Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft i Windows su žigovi korporacije Microsoft registrovani u SAD. Ovde sadržane informacije podložne su promenama

More information

Ako je Local Area Connection u stanju Disabled, kao na slici, desnim tasterom miša kliknemo na ikonicu i odaberemo lijevim tasterom opciju Enable.

Ako je Local Area Connection u stanju Disabled, kao na slici, desnim tasterom miša kliknemo na ikonicu i odaberemo lijevim tasterom opciju Enable. Postupak konfiguracije ADSL modema ZTE za uslugu moja TV Net Nakon povezivanja modema svim potrebnim kablovima na računar, linija i napajanje, uključujemo računar. Nakon učitavanja Windowsa kliknemo na

More information

Pregled svake od ovih uputa moguć je korištenjem veze koja se nalazi na nazivu pojedinog privitka.

Pregled svake od ovih uputa moguć je korištenjem veze koja se nalazi na nazivu pojedinog privitka. 1. UVOD pružaju slijedeće informacije: Privitak 1. - Upute za instalaciju e-kaba servisa Privitak 2. Upute za postavljanje certifikata e-kaba servisa Privitak 3. Upute za promjenu PIN-a Privitak 4. Upute

More information

Cloud Exchange Mail i Cloud SharePoint. Upute za konfiguraciju Cloud Exchange Mail M i L korisničkih paketa Ver 1.0 (siječanj 2014.

Cloud Exchange Mail i Cloud SharePoint. Upute za konfiguraciju Cloud Exchange Mail M i L korisničkih paketa Ver 1.0 (siječanj 2014. Upute za konfiguraciju Cloud Exchange Mail M i L korisničkih paketa Ver 1.0 (siječanj 2014.) Sadržaj 1. Konfiguracija Outlook klijenta e-pošte 1 1.1. Autodiscovery konfiguracija 1 1.2. Podešavanje Outlook

More information

KORISNIČKO UPUTSTVO ZA KORIŠĆENJE USLUGA SISTEMA BANCA INTESA ON-LINE

KORISNIČKO UPUTSTVO ZA KORIŠĆENJE USLUGA SISTEMA BANCA INTESA ON-LINE KORISNIČKO UPUTSTVO ZA KORIŠĆENJE USLUGA SISTEMA BANCA INTESA ON-LINE Korisničko uputstvo BIB On Line Verzija: 1.1 /01.12.2007. Strana 1 Sadržaj Uvod...3 1. WEB...4 1.1 Logovanje...10 1.1.1 Partija i LIB...10

More information

The Linux Small Business Server

The Linux Small Business Server The Linux Small Business Server Goran Šljivić Metalurški fakultet Sisak Aco Dmitrović Hrvatski geološki institut CUC 2011 Zentyal Gateway UTM Infrastructure management Office Unified Communications 2 Proizvođač

More information

Slika 2. Other. Hardware

Slika 2. Other. Hardware Žiro račun: 2484008-1100164754 (RBA) Matični broj: 3703142 HR - 10000 Zagreb Savica Šanci 127 T +385 (0)1 2352 200 F +385 (0)1 2352 299 HR - 35000 Slavonski Brod Gajeva 32 T +385 (0)35 447 665 F +385 (0)35

More information

Naša Škola Upustvo za upotrebu- Verzija 1.0

Naša Škola Upustvo za upotrebu- Verzija 1.0 Naša Škola Upustvo za upotrebu- Verzija 1.0 Sadržaj Izmene... 3 Uvod... 3 Početni ekran... 4 Prvo logovanje... 6 Podešavanja... 7 Strane... 9 Vesti/Novosti... 12 Download... 15 Foto Galerija... 18 Video

More information

Upute za korisnike usluge. Iskon.ADSL

Upute za korisnike usluge. Iskon.ADSL Upute za korisnike usluge Iskon.ADSL PODACI ZA KORIŠTENJE Upišite svoje osobne podatke za korištenje usluge koje ste dobili u dokumentaciji prilikom prijave. Ako ste u međuvremenu na korisničkim stranicama

More information

Kako instalirati phpbb FORUM na web/server? Za totalne početnike!!! FTP program Windows Commander

Kako instalirati phpbb FORUM na web/server? Za totalne početnike!!! FTP program Windows Commander Kako instalirati phpbb FORUM na web/server? Za totalne početnike!!! FTP program Windows Commander Kao prvo potrebno je da zakupite Web Hosting koji ima podršku za PHP i MySQL. Ja sam zakupio na Croadria.com.

More information

Mogućnost pristupa StuDOM infrastrukturi izvedena je u skladu sa eduroam standardom.

Mogućnost pristupa StuDOM infrastrukturi izvedena je u skladu sa eduroam standardom. Dragi studenti, predstavljamo vam 3. verziju priručnika kojemu je svrha omogućiti vam što jednostavnije i brže spajanje na domsku mrežu i internet. Nadamo se da ste upoznati sa činjenicom kako od prošle

More information

Business mail 1 MS OUTLOOK RECONFIGURATION DUE TO SYSTEM MIGRATION... 2

Business mail 1 MS OUTLOOK RECONFIGURATION DUE TO SYSTEM MIGRATION... 2 Business mail Instructions for configuration of Outlook, 2007, 2010, 2013 and mobile devices CONTENT 1 MS OUTLOOK RECONFIGURATION DUE TO SYSTEM MIGRATION... 2 1.1 Deleting existing Exchange e-mail accounts...

More information

ESET SMART SECURITY 9

ESET SMART SECURITY 9 ESET SMART SECURITY 9 Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP Prvi koraci Kliknite ovde da biste preuzeli najnoviju verziju ovog dokumenta ESET Smart Security je sveobuhvatni softver za bezbednost

More information

Sadržaj. Sadržaj... 1. 1. Uvod u Microsoft PowerPoint 2007... 2. 1.1. Prikazivanje galerija... 3. 1.2. Korišćenje dodatnih opcija...

Sadržaj. Sadržaj... 1. 1. Uvod u Microsoft PowerPoint 2007... 2. 1.1. Prikazivanje galerija... 3. 1.2. Korišćenje dodatnih opcija... 1 Microsoft office PowerPoint 2007 Sadržaj Sadržaj... 1 1. Uvod u Microsoft PowerPoint 2007... 2 1.1. Prikazivanje galerija... 3 1.2. Korišćenje dodatnih opcija... 4 1.3. Promena prikaza... 5 2. Pripremanje

More information

ESET SMART SECURITY 9

ESET SMART SECURITY 9 ESET SMART SECURITY 9 Korisničko uputstvo (namenjeno za verziju proizvoda 9,0 i novije verzije) Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP Kliknite ovde da biste preuzeli najnoviju verziju ovog dokumenta

More information

Windows. Pošto uključite računar na kome je instaliran Windows na ekranu će se pojaviti slika slična ovoj:

Windows. Pošto uključite računar na kome je instaliran Windows na ekranu će se pojaviti slika slična ovoj: Osnove Windows-a Windows Widows (što na englekom jeziku znači - prozori ) je operativni sistem. To je program (sistemski) koji omogućuje komunikaciju između računara i korisnika i izvršavanje svih ostalih

More information

U Uputstvo za upotrebu

U Uputstvo za upotrebu U Uputstvo za upotrebu Sadržaj Važne informacije...7 Android šta i zašto?...8 Aplikacije...8 Prvi koraci...9 Sklop...9 Uključivanje i isključivanje telefona...11 Čarobnjak za podešavanje...11 Zaključavanje

More information

Upoznajte se sa Microsoft Outlook-om

Upoznajte se sa Microsoft Outlook-om Upoznajte se sa Microsoft Outlook-om SADRŽAJ RAD SA ELEKTRONSKOM POŠTOM... 174 1.1. POKRETANJE PROGRAMA OUTLOOK PRVI PUT... 175 1.2. ČITANJE PORUKA I OTVARANJE PRILOGA... 175 1.3. ODGOVARANJE NA PORUKE...

More information

POP3 MAIL SERVER PDF

POP3 MAIL SERVER PDF POP3 MAIL SERVER PDF ==> Download: POP3 MAIL SERVER PDF POP3 MAIL SERVER PDF - Are you searching for Pop3 Mail Server Books? Now, you will be happy that at this time Pop3 Mail Server PDF is available at

More information

Business Intelligence. 10. OLAP, KPI ETL December 2013.

Business Intelligence. 10. OLAP, KPI ETL December 2013. Business Intelligence 10. OLAP, KPI ETL December 2013. Microsoft Analysis Services Poslovna inteligencija 2 Analysis Services freely available resources Analysis Services Tutorial: http://technet.microsoft.com/en-us/library/ms170208.aspx

More information

Lean Product Lifecycle Management Approach

Lean Product Lifecycle Management Approach International Journal of Industrial Engineering and Management (), Vol. 4 No 4, 2013, pp. 207-214 Available online at www.iim.ftn.uns.ac.rs/ijiem_journal.php ISSN 2217-2661 UDK:621:005.7 Lean Product Lifecycle

More information

Business mail 1 MS OUTLOOK CONFIGURATION... 2

Business mail 1 MS OUTLOOK CONFIGURATION... 2 Business mail Instructions for configuration of Outlook, 2007, 2010, 2013 and mobile devices CONTENT 1 MS OUTLOOK CONFIGURATION... 2 1.1 Outlook 2007, 2010 and 2013 adding new exchange account, automatic

More information

Short Installation Guidebook

Short Installation Guidebook Short Installation Guidebook Installation Version 6.3 December, 2010 1 In order to successfully install the program support and to use PBZCOM@NET service for Internet banking, you need: Computer having

More information

MS Security System d.o.o. Tošin bunar 166/2, Beograd web: www.mss.rs; email: office@mss.rs; tel: 011 267 27 17; mob: 069 267 27 17

MS Security System d.o.o. Tošin bunar 166/2, Beograd web: www.mss.rs; email: office@mss.rs; tel: 011 267 27 17; mob: 069 267 27 17 1 1 1 P a g e 2 2 Važna upozorenja! Ne stavljajte teške objekte na AHD DVR. Nemojte otvarati i pokušavati da popravljate uređaj. Uređaj treba da servisira samo ovlašćeno lice. Ne dozvolite da u uređaj

More information

Pribor. Bezbednosne mere. Izvor napajanja. Napojni kabl. Vlaga i voda

Pribor. Bezbednosne mere. Izvor napajanja. Napojni kabl. Vlaga i voda Sadržaj Pribor... 56 Opcije... 56 Uvod... 56 Priprema... 56 Bezbednosne mere... 56 Izvor napajanja... 56 Napojni kabl... 56 Vlaga i voda... 56 Čišćenje... 57 Toplota i plamen... 57 Grmljavina... 57 Rezervni

More information

INSTALACIJA WEB APLIKACIJA KOJE SE ZASNIVAJU NA PHP, MySQL i APACHE PLATFORMI

INSTALACIJA WEB APLIKACIJA KOJE SE ZASNIVAJU NA PHP, MySQL i APACHE PLATFORMI INSTALACIJA WEB APLIKACIJA KOJE SE ZASNIVAJU NA PHP, MySQL i APACHE PLATFORMI Uvod: Uspešna realizacija nastave često ovisi o nivou kooperativnosti između učenika, profesora, roditelja i drugih institucija

More information

1 Upoznavanje sa. Projectom. U ovom poglavlju

1 Upoznavanje sa. Projectom. U ovom poglavlju 1 Upoznavanje sa Projectom U ovom poglavlju Koristite Pozadinski prikaz za otvaranje i čuvanje Projectovih datoteka. Radite sa komandama na različitim karticama u traci interfejsa, glavnoj vizuelnoj promeni

More information

Uputstvo za upotrebu ONT optičkog modema

Uputstvo za upotrebu ONT optičkog modema Sadržaj 01. Uvod 5 1.1 LED - opis svetlećih dioda na uređaju........................ 6 02. Konfiguracija ONT 7 2.1 Login na ONT................................. 8 03. Status 8 3.1 Device Information...............................

More information

1. Oblast rozvoj spolků a SU UK 1.1. Zvyšování kvalifikace Školení Zapojení do projektů Poradenství 1.2. Financování 1.2.1.

1. Oblast rozvoj spolků a SU UK 1.1. Zvyšování kvalifikace Školení Zapojení do projektů Poradenství 1.2. Financování 1.2.1. 1. O b l a s t r o z v o j s p o l k a S U U K 1. 1. Z v y š o v á n í k v a l i f i k a c e Š k o l e n í o S t u d e n t s k á u n i e U n i v e r z i t y K a r l o v y ( d á l e j e n S U U K ) z í

More information

UPOZNAVANJE SA RADNIM TOKOM

UPOZNAVANJE SA RADNIM TOKOM 1 UPOZNAVANJE SA RADNIM TOKOM Pregled lekcije U ovoj lekciji naučićete kako da uradite sledeće: Pravite projekte i uvozite snimljeni materijal. Pravite kompozicije i doterujete slojeve. Krećete se po interfejsu

More information

PCLinq2 Hi-Speed USB Bridge-Network Cable. Quick Network Setup Guide

PCLinq2 Hi-Speed USB Bridge-Network Cable. Quick Network Setup Guide PCLinq2 Hi-Speed USB Bridge-Network Cable Congratulations! Quick Network Setup Guide For Windows 98/ME/2000/XP Congratulations for installing the PCLinq2 Hi-Speed USB Bridge-Network Cable. This Quick Network

More information

ADVANTAGES AND LIMITATIONS OF THE DISCOUNTED CASH FLOW TO FIRM VALUATION

ADVANTAGES AND LIMITATIONS OF THE DISCOUNTED CASH FLOW TO FIRM VALUATION Pregledni rad Škola biznisa Broj 1/2013 UDC 005.52:330.133.1 ADVANTAGES AND LIMITATIONS OF THE DISCOUNTED CASH FLOW TO FIRM VALUATION Sanja Vlaović Begović *, Higher School of Professional Business Studies,

More information

Install MS SQL Server 2012 Express Edition

Install MS SQL Server 2012 Express Edition Install MS SQL Server 2012 Express Edition Sohodox now works with SQL Server Express Edition. Earlier versions of Sohodox created and used a MS Access based database for storing indexing data and other

More information

Put the human back in Human Resources.

Put the human back in Human Resources. Put the human back in Human Resources A Co m p l et e Hu m a n Ca p i t a l Ma n a g em en t So l u t i o n t h a t em p o w er s HR p r o f essi o n a l s t o m eet t h ei r co r p o r a t e o b j ect

More information

WLA-5000AP. Quick Setup Guide. English. Slovensky. Česky. 802.11a/b/g Multi-function Wireless Access Point

WLA-5000AP. Quick Setup Guide. English. Slovensky. Česky. 802.11a/b/g Multi-function Wireless Access Point 802.11a/b/g Multi-function Wireless Access Point Quick Setup Guide 1 5 Česky 9 Important Information The AP+WDS mode s default IP address is 192.168.1.1 The Client mode s default IP is 192.168.1.2 The

More information

Microsoft Word 2003. Brana Pantić

Microsoft Word 2003. Brana Pantić Microsoft Word 2003 Brana Pantić Sadržaj: Izgled Word-ovog prozora... 2 Kucanje teksta... 3 Podešavanja parametra strane Page Setup... 4 Kretanje kroz tekst i selektovanje... 5 Formatiranje teksta... 7

More information

16 17 bosnjacka Ukoliko trebate posao, pravo rješenje za Vas je: BIH INTERNATIONAL TRUCKING COMPANY OBUKA ZA CDL VOZAČKU DOZVOLU - mogućnost učenja i polaganja na bosanskom jeziku - pet sedmica trening

More information

Start Here. Installation Guide. Rosetta Stone Standalone License. This Guide Will Show You How To: Install the Student Management System...

Start Here. Installation Guide. Rosetta Stone Standalone License. This Guide Will Show You How To: Install the Student Management System... Rosetta Stone Standalone License Installation Guide This Guide Will Show You How To: Install the Student Management System... Set Up the SMS... Install Rosetta Stone... 4 Configure Rosetta Stone (If Needed)...

More information

Online Media Planning. Ivan Dimitrijević

Online Media Planning. Ivan Dimitrijević Online Media Planning Ivan Dimitrijević $ #! %&!$ /$( #$!&())()%&$#! # Digitalna Srbija MEDIA MARKET OVERVIEW Skoro Source: Gemius Audience 1/2013 Miliona Aktivnih korisnika svakog meseca (2.998.000) Ali

More information

PrivateServer HSM Integration with Microsoft IIS

PrivateServer HSM Integration with Microsoft IIS PrivateServer HSM Integration with Microsoft IIS January 2014 Document Version 1.1 Notice The information provided in this document is the sole property of Algorithmic Research Ltd. No part of this document

More information

DP-313 Wireless Print Server

DP-313 Wireless Print Server DP-313 Wireless Print Server Quick Installation Guide TCP/IP Printing (LPR for Windows 95/98/Me/2000) Rev. 03 (August, 2001) Copyright Statement Trademarks Copyright 1997 No part of this publication may

More information

OrgPublisher for PeopleSoft HCM. Scheduler

OrgPublisher for PeopleSoft HCM. Scheduler OrgPublisher for PeopleSoft HCM Scheduler Table of Contents Table of Contents Connector Scheduling Chart Publishing... 3 Microsoft WINDOWS XP... 3 Scheduling a New Task... 3 Microsoft VISTA/Windows Server

More information

WhatsUp Gold v16.3 Installation and Configuration Guide

WhatsUp Gold v16.3 Installation and Configuration Guide WhatsUp Gold v16.3 Installation and Configuration Guide Contents Installing and Configuring WhatsUp Gold using WhatsUp Setup Installation Overview... 1 Overview... 1 Security considerations... 2 Standard

More information

UPUTSTVO ZA UPOTREBU. Vacuklav 23-B. sa pripadajućim softverom. Hvala Vam što ste ukazali poverenje za naše proizvode kupovinom ovog autoklava.

UPUTSTVO ZA UPOTREBU. Vacuklav 23-B. sa pripadajućim softverom. Hvala Vam što ste ukazali poverenje za naše proizvode kupovinom ovog autoklava. MELAG UPUTSTVO ZA UPOTREBU ZA Vacuklav 23-B sa pripadajućim softverom Poštovani doktore: Hvala Vam što ste ukazali poverenje za naše proizvode kupovinom ovog autoklava. Više od 50 godina, MELAG srednje

More information

Immotec Systems, Inc. SQL Server 2005 Installation Document

Immotec Systems, Inc. SQL Server 2005 Installation Document SQL Server Installation Guide 1. From the Visor 360 installation CD\USB Key, open the Access folder and install the Access Database Engine. 2. Open Visor 360 V2.0 folder and double click on Setup. Visor

More information

Palm and Finger Vein Scanners

Palm and Finger Vein Scanners Palm and Finger Vein Scanners Finger and Palm Vein Readers work with ACS CheckPoint and ACS Headmaster Desktop and OnDemand. Models available for purchase 12740 Finger Vein Reader 12741 Palm Vein Reader

More information

LPR for Windows 95/98/Me/2000/XP TCP/IP Printing User s Guide. Rev. 03 (November, 2001)

LPR for Windows 95/98/Me/2000/XP TCP/IP Printing User s Guide. Rev. 03 (November, 2001) LPR for Windows 95/98/Me/2000/XP TCP/IP Printing User s Guide Rev. 03 (November, 2001) Copyright Statement Trademarks Copyright 1997 No part of this publication may be reproduced in any form or by any

More information

Mala škola programiranja C# (1)

Mala škola programiranja C# (1) Mala škola programiranja C# (1) Uvod Namena ovog serijala jeste da nastavnike informatike i programiranja uputi u tematiku programiranja u programskom jeziku C# i u.net tehnologiju. Kada otvorite navedenu

More information

IP Office Technical Tip

IP Office Technical Tip IP Office Technical Tip Tip no: 119 Release Date: 20 Jan 2006 Region: GLOBAL Overview Avaya IP Office Compact Contact Center (CCC) Security Modifications Post Windows 2003 SP1 In Microsoft Windows Server

More information

Vaš vodič kroz. Microsoft program za partnere

Vaš vodič kroz. Microsoft program za partnere Vaš vodič kroz. Microsoft program za partnere Partner Program SADRŽAJ: Kako da postanete Microsoft partner?...4 Upoznajte se sa Microsoft programom za partnere...5 Ko može da postane član Microsoft programa

More information

1.- L a m e j o r o p c ió n e s c l o na r e l d i s co ( s e e x p li c a r á d es p u é s ).

1.- L a m e j o r o p c ió n e s c l o na r e l d i s co ( s e e x p li c a r á d es p u é s ). PROCEDIMIENTO DE RECUPERACION Y COPIAS DE SEGURIDAD DEL CORTAFUEGOS LINUX P ar a p od e r re c u p e ra r nu e s t r o c o rt a f u e go s an t e un d es a s t r e ( r ot u r a d e l di s c o o d e l a

More information

WhatsUp Gold v16.1 Installation and Configuration Guide

WhatsUp Gold v16.1 Installation and Configuration Guide WhatsUp Gold v16.1 Installation and Configuration Guide Contents Installing and Configuring Ipswitch WhatsUp Gold v16.1 using WhatsUp Setup Installing WhatsUp Gold using WhatsUp Setup... 1 Security guidelines

More information

Windows 10 iz perspektive jednog insajdera

Windows 10 iz perspektive jednog insajdera Windows 10 je poslednja verzija Windows operativnog sistema! Ne brinite, ništa strašno. Od sada će Windows biti ažuriran nekoliko puta godišnje. Windows 10 iz perspektive jednog O čemu se, zapravo, radi?

More information

SSL Installing your new Certificate

SSL Installing your new Certificate SSL Installing your new Certificate Contents Introduction... 3 Preparing your Certificate... 3 Installing your Certificate... 3 IIS 7.0... 3 IIS6... 5 Apache... 7 Plesk... 8 Other operating systems...

More information

Installing SQL Express. For CribMaster 9.2 and Later

Installing SQL Express. For CribMaster 9.2 and Later Installing SQL Express For CribMaster 9.2 and Later CRIBMASTER USER GUIDE Installing SQL Express Document ID: CM9-031-03012012 Copyright CribMaster. 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004,

More information

1. CONFIGURING REMOTE ACCESS TO SQL SERVER EXPRESS

1. CONFIGURING REMOTE ACCESS TO SQL SERVER EXPRESS 1. CONFIGURING REMOTE ACCESS TO SQL SERVER EXPRESS From the Start menu, point to All Programs, point to Microsoft SQL Server 2005, point to Configuration Tools, and then click SQL Server Configuration

More information

SERIAL ATA HOST CONTROLLER CARD USER MANUAL SATA3112-150R SATA3112-150I WARNING

SERIAL ATA HOST CONTROLLER CARD USER MANUAL SATA3112-150R SATA3112-150I WARNING SD-SIL3112-041103 SERIAL ATA HOST CONTROLLER CARD USER MANUAL SATA3112-150R SATA3112-150I WARNING Before installing and activating RAID function, please make sure you have a complete backup of your existing

More information

KANTECH SCHEDULED EVENTS INSTALLATION MANUAL

KANTECH SCHEDULED EVENTS INSTALLATION MANUAL KANTECH SCHEDULED EVENTS INSTALLATION MANUAL Before you begin you will need to have downloaded the software and received your license from the Multi Tech Reps webstore. You may also need your Windows installation

More information

PROCEDURE FOR DSC CONFIGURATION. A. Installation of the driver has to be done for the first time and only once.

PROCEDURE FOR DSC CONFIGURATION. A. Installation of the driver has to be done for the first time and only once. PROCEDURE FOR DSC CONFIGURATION 1. INSTALL GEMALTO TOKEN DRIVER A. Installation of the driver has to be done for the first time and only once. B. Open the Browser and go to http://nicca.nic.in C. Click

More information

Digital Voice PC Client Software Setup Guide

Digital Voice PC Client Software Setup Guide Digital Voice PC Client Software Setup Guide Ramesh Dhami, VA3UV (Ramesh@va3uv.com) The information in this guide is for the use of a DV Dongle in conjunction with the Digital Voice Client 1 software to

More information

Option nv, Gaston Geenslaan 14, B-3001 Leuven Tel +32 16 317 411 Fax +32 16 207 164 http://www.option.com Page 1 of 14

Option nv, Gaston Geenslaan 14, B-3001 Leuven Tel +32 16 317 411 Fax +32 16 207 164 http://www.option.com Page 1 of 14 Page 1 of 14 ! " #!"#$ % &&' Page 2 of 14 1 INTRODUCTION One of the highly desirable features of the GlobeSurfer III device is the ability to network together Printers and External Hard Disk drives (aka

More information

4.0 SP2 (4.0.2.0) May 2015 702P03296. Xerox FreeFlow Core Installation Guide: Windows Server 2008 R2

4.0 SP2 (4.0.2.0) May 2015 702P03296. Xerox FreeFlow Core Installation Guide: Windows Server 2008 R2 4.0 SP2 (4.0.2.0) May 2015 702P03296 Installation Guide: Windows Server 2008 R2 2015 Xerox Corporation. All rights reserved. Xerox, Xerox and Design, and FreeFlow are trademarks of Xerox Corporation in

More information

Visual Basic. VB IDE radna okolina za razvoj programa

Visual Basic. VB IDE radna okolina za razvoj programa Visual Basic Vizualno orijentirani programski jezik: prvo načini sučelje za što ugodniji i intuitivniji rad korisnika (jedan ili više prozora) Dogañajima voñeno programiranje: sve što se izvodi potaknuto

More information

Agenda. 11:30 11:45 Roadmap - Hrvoje Freuhwirth, Viši voditelj korisničkih rješenja 11:45 12:45 Ručak

Agenda. 11:30 11:45 Roadmap - Hrvoje Freuhwirth, Viši voditelj korisničkih rješenja 11:45 12:45 Ručak 1 Agenda 08:30 09:00 Registracija 09:00 09:15 Pozdravni govor- Aljoša Pavelin, Izvršni direktor za prodaju i marketing 09:15 10:15 Firewall nove generacije- Hrvoje Freuhwirth, Viši voditelj korisničkih

More information

Intelligent Power Protector User manual extension for Microsoft Virtual architectures: Hyper-V 6.0 Manager Hyper-V Server (R1&R2)

Intelligent Power Protector User manual extension for Microsoft Virtual architectures: Hyper-V 6.0 Manager Hyper-V Server (R1&R2) Intelligent Power Protector User manual extension for Microsoft Virtual architectures: Hyper-V 6.0 Manager Hyper-V Server (R1&R2) Hyper-V Manager Hyper-V Server R1, R2 Intelligent Power Protector Main

More information

LPR for Windows 95 TCP/IP Printing User s Guide

LPR for Windows 95 TCP/IP Printing User s Guide LPR for Windows 95 TCP/IP Printing User s Guide First Edition Printed in Taiwan, R.O.C. RECYCLABLE Copyright Statement Trademarks Limited Warranty Copyright 1997 D-Link Corporation No part of this publication

More information

Important. Please read this User s Manual carefully to familiarize yourself with safe and effective usage.

Important. Please read this User s Manual carefully to familiarize yourself with safe and effective usage. Important Please read this User s Manual carefully to familiarize yourself with safe and effective usage. About This Manual This manual describes how to install and configure RadiNET Pro Gateway and RadiCS

More information

Installation of USB Virtual COM. Version 1.02

Installation of USB Virtual COM. Version 1.02 Installation of USB Virtual COM Version 1.02 RELEASE NOTES Version Date Notes 1.02 May 13, 2014 Modified: Install USB Virtual COM Drivers files on CD updated 1.01 Dec. 10, 2009 Supports driver for Windows

More information

S/MIME on Good for Enterprise MS Online Certificate Status Protocol. Installation and Configuration Notes. Updated: October 08, 2014

S/MIME on Good for Enterprise MS Online Certificate Status Protocol. Installation and Configuration Notes. Updated: October 08, 2014 S/MIME on Good for Enterprise MS Online Certificate Status Protocol Installation and Configuration Notes Updated: October 08, 2014 Installing the Online Responder service... 1 Preparing the environment...

More information

Installing a Browser Security Certificate for PowerChute Business Edition Agent

Installing a Browser Security Certificate for PowerChute Business Edition Agent Installing a Browser Security Certificate for PowerChute Business Edition Agent The Agent component of PowerChute Business Edition has a "self-signed" security certificate. This means that when you access

More information

Set Up PlayOn. Installing and Setting Up PlayOn. Installing PlayOn Plugins. Accessing Your PlayOn Content. Related URLs

Set Up PlayOn. Installing and Setting Up PlayOn. Installing PlayOn Plugins. Accessing Your PlayOn Content. Related URLs Set Up PlayOn Installing and Setting Up PlayOn Installing PlayOn Plugins Accessing Your PlayOn Content Related URLs NETGEAR, Inc. 350 E. Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA August 2009 208-10533-01 v1.0

More information

1. Kako početi programirati u JAVA jeziku

1. Kako početi programirati u JAVA jeziku 1. Kako početi programirati u JAVA jeziku Cilj ovog poglavlja je napisati i pokrenuti jednostavnije Java programe. SADRŽAJ 1. O predmetu. 2. Programi i programski jezici. 3. Neki jednostavni Java programi.

More information

MOVING TOWARDS CLOUD SECURITY

MOVING TOWARDS CLOUD SECURITY Interdisciplinary Description of Complex Systems 13(1), 9-14, 2015 MOVING TOWARDS CLOUD SECURITY Edit Szilvia Rubóczki 1 and Zoltán Rajnai 2, * 1 c/o Obuda University 1 Budapest, Hungary 2 Doctoral School

More information

August 13, 2014. Install/Uninstall/Share Xerox Print Drivers Best Practices for Windows Server 2012 R2 Customer Tip

August 13, 2014. Install/Uninstall/Share Xerox Print Drivers Best Practices for Windows Server 2012 R2 Customer Tip August 13, 2014 Install/Uninstall/Share Xerox Print Drivers Best Practices for Windows Server 2012 R2 Customer Tip 2014 Xerox Corporation. All rights reserved. Xerox, Xerox and Design, ColorQube, and WorkCentre

More information

Automatic identification based on 2D barcodes

Automatic identification based on 2D barcodes International Journal of Industrial Engineering and Management (), Vol.2 No 4, 2011, pp. 151-157 Available online at http:// www.iim.ftn.uns.ac.rs/ijiem_journal.php ISSN 2217-2661 UDK: 003.295.8 Research

More information

Configuring Network Load Balancing with Cerberus FTP Server

Configuring Network Load Balancing with Cerberus FTP Server Configuring Network Load Balancing with Cerberus FTP Server May 2016 Version 1.0 1 Introduction Purpose This guide will discuss how to install and configure Network Load Balancing on Windows Server 2012

More information

Laptop. E-priručnik. 15.6 : X551 Serija 14.0 : X451 Serija

Laptop. E-priručnik. 15.6 : X551 Serija 14.0 : X451 Serija Laptop E-priručnik 15.6 : X551 Serija 14.0 : X451 Serija SB8290 Prvo izdanje Maj 2013 INFORMACIJE O AUTORSKIM PRAVIMA Nijedan deo ovog uputstva, uključujući proizvode i softver koji su u njemu opisani,

More information

How To Connect A Gemalto To A Germanto Server To A Joniper Ssl Vpn On A Pb.Net 2.Net 3.5.1 (Net 2) On A Gmaalto.Com Web Server

How To Connect A Gemalto To A Germanto Server To A Joniper Ssl Vpn On A Pb.Net 2.Net 3.5.1 (Net 2) On A Gmaalto.Com Web Server Application Note: Integrate Juniper SSL VPN with Gemalto SA Server SASolutions@gemalto.com October 2007 www.gemalto.com Table of contents Table of contents... 2 Overview... 3 Architecture... 5 Configure

More information

CAKEPHP & EXTJS - RESPONSIVE WEB TECHNOLOGIES

CAKEPHP & EXTJS - RESPONSIVE WEB TECHNOLOGIES CAKEPHP & EXTJS - RESPONSIVE WEB TECHNOLOGIES Davor Lozić, Alen Šimec Tehničko veleučilište u Zagrebu Sažetak Ovaj rad prikazuje današnje, moderne tehnologije za responzivni web. Prikazuje način na koji

More information

E-LEARNING IN BUSINESS

E-LEARNING IN BUSINESS Pregledni rad Škola biznisa Broj 3-4/2013 UDC 37.018.43:004 E-LEARNING IN BUSINESS Marta Woźniak-Zapór *, Andrzej Frycz-Modrzewski Krakow University Abstract: Training for employees improves work efficiency

More information

TM Online Storage: StorageSync

TM Online Storage: StorageSync TM Online Storage: StorageSync 1 Part A: Backup Your Profile 1: How to download and install StorageSync? Where to download StorageSync? You may download StorageSync from your e-storage account. Please

More information

How to Install and Setup IIS Server

How to Install and Setup IIS Server How to Install and Setup IIS Server 2010/9/16 NVR is a Windows based video surveillance software that requires Microsoft IIS (Internet Information Services) to operate properly. If you already have your

More information

E-CERT C ONTROL M ANAGER

E-CERT C ONTROL M ANAGER E-CERT C ONTROL M ANAGER for e-cert on Smart ID Card I NSTALLATION G UIDE Version v1.7 Copyright 2003 Hongkong Post CONTENTS Introduction About e-cert Control Manager... 3 Features... 3 System requirements...

More information

Implementing Gemalto Smart Card for Use with HP Compaq t5720 and HP CCI

Implementing Gemalto Smart Card for Use with HP Compaq t5720 and HP CCI Implementing Gemalto Smart Card for Use with HP Compaq t5720 and HP CCI Introduction............................................................ 2 Prerequisites............................................................

More information

PC DVR MAGIC RADAR UPUTSTVO ZA KORISNIKE

PC DVR MAGIC RADAR UPUTSTVO ZA KORISNIKE PREDUZEĆE ZA PROIZVODNJU, PROJEKTOVANJE I USLUGE Direkcija: Vase Čarapića 3, Beograd, tel: 011/26-212-26 Komercijalni sektor: Admirala Geprata 6, Beograd tel: 011/362-04-76, 011/306-69-72, fax: 011/361-71-09

More information

ECA IIS Instructions. January 2005

ECA IIS Instructions. January 2005 ECA IIS Instructions January 2005 THIS PAGE INTENTIONALLY BLANK ECA IIS Instructions ii July 22, 2005 Table of Contents 1. Install Certificate in IIS 5.0... 1 2. Obtain and Install the ECA Root Certificate

More information

This document details the following four steps in setting up a Web Server (aka Internet Information Services -IIS) on Windows XP:

This document details the following four steps in setting up a Web Server (aka Internet Information Services -IIS) on Windows XP: Wazza s QuickStart: Setting up a Web Server (IIS) Windows XP This document details the following four steps in setting up a Web Server (aka Internet Information Services -IIS) on Windows XP: Configuring

More information

QUICK INSTALLATION GUIDE

QUICK INSTALLATION GUIDE ShareCenter TM 2-Bay Cloud Network Storage Enclosure QUICK INSTALLATION GUIDE INSTALLATIONSANLEITUNG GUIDE D INSTALLATION GUÍA DE INSTALACIÓN GUIDA DI INSTALLAZIONE INSTALLATIEHANDLEIDING INSTRUKCJA INSTALACJI

More information

Cisco QuickVPN Installation Tips for Windows Operating Systems

Cisco QuickVPN Installation Tips for Windows Operating Systems Article ID: 2922 Cisco QuickVPN Installation Tips for Windows Operating Systems Objective Cisco QuickVPN is a free software designed for remote access to a network. It is easy to install on a PC and simple

More information

Installation of the CryptoKit application and adding of certificates

Installation of the CryptoKit application and adding of certificates Installation of the CryptoKit application and adding of certificates Version 2.0 December 2013 Sberbank d.d. Stranica 1 CONTENT 1 INSTALLATION PROCEDURE AND ADDING CERTIFICATES (WINDOWS 7 32BIT,WINDOWS

More information

Issue Tracking Anywhere Installation Guide

Issue Tracking Anywhere Installation Guide TM Issue Tracking Anywhere Installation Guide The leading developer of version control and issue tracking software Table of Contents Introduction...3 Installation Guide...3 Installation Prerequisites...3

More information

ESET NOD32 ANTIVIRUS 9

ESET NOD32 ANTIVIRUS 9 ESET NOD32 ANTIVIRUS 9 Korisničko uputstvo (namenjeno za verziju proizvoda 9,0 i novije verzije) Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP Kliknite ovde da biste preuzeli najnoviju verziju ovog dokumenta

More information

You're reading an excerpt. Click here to read official SONY ERICSSON GC86 user guide http://yourpdfguides.com/dref/452530

You're reading an excerpt. Click here to read official SONY ERICSSON GC86 user guide http://yourpdfguides.com/dref/452530 You can read the recommendations in the user guide, the technical guide or the installation guide for SONY ERICSSON GC86. You'll find the answers to all your questions on the SONY ERICSSON GC86 in the

More information

Network Setup Guide. Introduction. Setting up for use over LAN

Network Setup Guide. Introduction. Setting up for use over LAN Network Setup Guide This manual contains the setup information required to use the machine over wired LAN. If you use the machine with USB connection, refer to your setup sheet. Introduction To use the

More information