Licenčná zmluva k softwaru IBM SPSS Statistics pre Windows

Size: px
Start display at page:

Download "Licenčná zmluva k softwaru IBM SPSS Statistics pre Windows"

Transcription

1 Licenčná zmluva k softwaru IBM SPSS Statistics pre Windows Uzatvorená medzi: ACREA SR, spol. s r.o. Zapísaná: OR Okresného súdu Bratislava I., oddiel: Sro, vložka číslo: 77703/B so sídlom: Andrusovova 6, Bratislava, Slovenská Republika IČO: DIČ: bankové spojenie: FIO Banka čisto účtu: /8330 štatutárny zástupca: doc. RNDr. Jan Řehák (ďalej tiež poskytovateľ) a Katolícka univerzita v Ružomberku so sídlom: Nám. A. Hlinku 60, Ružomberok, Slovenská republika IČO: DIČ: bankové spojenie: Štátna pokladnica Bratislava čisto účtu: / /8180 štatutárny zástupca: prof. Tadeusz Zasepa, PhD., rektor (ďalej tiež užívateľ) I. Predmet zmluvy Predmetom tejto zmluvy je nákup, aktualizácia a poskytnutie práv obmedzeného kopírovania SOFTWARU užívateľom pre súčasných študentov, učiteľov, vedeckých pracovníkov, asistentov a ďalších zamestnancov užívateľa. SOFTWAROM sa v tejto zmluve rozumie štatistický program IBM SPSS Statistics v aktuálnom zložení modulu v desktopových verziách, a to v neobmedzenom počte inštalácii na počítačoch užívateľa a tiež na domácich a prenosných počítačoch jeho súčasných učiteľov. vedeckých pracovníkov a súčasných študentov, ktorí prešli zápisom pre dané obdobie. Zmluva sa uzaviera na dobu tri roky od 1. novembra 2012 do 31. októbra 2015 a po tejto dobe môže byť predĺžená, a to podľa aktuálnych podmienok poskytovateľa platných v danej dobe. SOFTWARE je dodávaný v anglickej verzii. Parametre softwaru sú uvedené v prílohe.

2 I. Aktualizácia Aktualizáciou SOFTWARU sa pre účely tejto zmluvy rozumie automatické zasielanie nových a aktualizovaných verzií SOFTWARU špecifikovaného v čl. I. bezodkladne, najneskôr však do 4 (štyroch) týždňov, po ich uvedení poskytovateľom na slovenský trh. Všetky nové verzie SOFTWARU, ktoré sú číslované v tvare X.X., a ktoré sú určené pre slovenský trh a sú uvedené na slovenský trh, sú v priebehu platnosti tejto zmluvy a za predpokladu splnenia podmienok tejto zmluvy užívateľovi poskytnuté bezplatne. Dodávka novej verzie SOFTWARU s ročným prístupovým kódom obsahuje inštalačné CD ROM SOFTWARU a elektronickú verziu manuálu v anglickom jazyku. Aktualizácia ďalej zahrňuje primeranú technickú podporu pre užívateľa. Užívateľ berie na vedomie a súhlasí, že o stanovení rozsahu technickej podpory rozhoduje poskytovateľ. Poskytovaním technickej podpory sa rozumejú odpovede na otázky technického rázu, ktoré sa priamo týkajú aj inštalácie, prevádzky a hlásenia chýb SOFTWARU. Otázky a odpovede sa poskytujú om, faxom. poštou, telefonicky alebo osobne v sídle poskytovateľa. K technickej podpore nepatrí riešenie problémov operačných systémov, programov tretích strán, s ktorými je SOFTWARE viazaný ani riešenie problémov štatistického alebo interpretačného charakteru. Technická podpora je poskytovaná iba pre aktuálnu verziu SOFTWARU na slovenskom trhu a nemusí byť poskytnutá, pokiaľ užívateľ modifikoval SOFTWARE alebo je platba ceny za nákup po splatnosti či nebola uhradená. III. Cena Užívateľ sa podpisom tejto zmluvy zaväzuje odoberať aktualizáciu SOFTWARU v priebehu 3 (troch) rokov po sebe idúcich od 1. novembra 2012 a zaplatiť dohodnutú cenu špecifikovanú ďalej Cena nákupu SOFTWARU je: ,00 EUR bez DPH (Cena s DPH sa vypočíta ako cena bez DPH spolu s DPH vo výške podľa platných zákonov) Všetky platby budú realizované v EUR. Užívateľ obdrží do 3 (troch) týždňov po úhrade ceny na účet poskytovateľa a za predpokladu platnosti zmluvy kód pre príslušné obdobie k prevádzke SOFTWARU v aktuálnej verzii na jeden rok dopredu. V priebehu platnosti zmluvy v platnom znení a za predpokladu zaplatenia nákupnej ceny dodá poskytovateľ! aktualizovanú verziu SOFTWARU vždy bezprostredne potom, čo je poskytnutá k distribúcii v SR. Každá dodávka aktualizovaného SOFTWARU bude obsahovať jedno CD ROM so SOFTWAREM a s elektronickou verziou manuálu.

3 IV. Autorizačné číslo Po podpise zmluvy a zaplatení nákupnej ceny bude užívateľovi zaslaný ročný prístupový kód (autorizačné číslo). Zaplatením sa pre účely tejto zmluvy rozumie pripísanie na účet poskytovateľa. Užívateľ uhradí bankové poplatky svojej banky spojené s úhradou. Vzhľadom k spôsobu generovania licenčného kódu a ochrany softwaru autorizačnými kódmi, bude užívateľovi poskytnuté právo na autorizáciu 500 (päťsto) inštalácií. Po vyčerpaní tohto počtu rozšíri poskytovateľ počet autorizácií o ďalších 500 (päťsto) inštalácií. Po každom vyčerpaní počtu autorizácii užívateľom bude takto poskytnutých poskytovateľom ďalších 500 (päťsto) autorizácii. Toto ustanovenie má iba technický dôvod a neobmedzuje nijak právo užívateľa na neobmedzený počet inštalácii podľa čl. I. Užívateľ určuje hlavného koordinátora, ktorým je v dobe podpisu zmluvy: Meno a priezvisko: Prof. Peter Olekšák tel.: oleksak@ku.sk Zmena koordinátora bude oznámená užívateľom poskytovateľovi písomne. Oznámenie sa uchováva spoločne so zmluvou ako jej dodatok. Koordinátor zaisťuje kontakt s poskytovateľom a je zodpovedný za plnenie záväzku tejto zmluvy. Koordinátor (a iba koordinátor alebo ním určená a poskytovateľovi oznámená ďalšia osoba) má právo podmienečného kopírovania SOFTWARU pre súčasných študentov. učiteľov, vedeckých pracovníkov, asistentov a ostatných zamestnancov užívateľa, ktorí sa podpisom zaviažu, že nebudú SOFTWARE používať ku komerčným účelom a nebudú ho poskytovať tretej osobe. Všetky kópie musia byť označené povinným textom podľa autorského zákona a všetci užívatelia musia byť evidovaní. Za evidenciu zodpovedá koordinátor. Zoznam osôb, ktoré užívajú SOFTWARE v rámci tejto zmluvy, je pravidelne predkladaný poskytovateľovi jedenkrát za rok alebo na vyžiadanie poskytovateľom kedykoľvek Užívateľ má právo vyberať od jednotlivých subjektov užívateľa (katedier, ústavov, súčasných učiteľov, vedeckých a výskumných pracovníkov a študentov) manipulačný poplatok v ním stanovenej výške. Z tohto príjmu neplatí poskytovateľ žiadne dodatočné poplatky a tento príjem je plne k dispozícii pre použitie užívateľom. V. Používanie starších verzií Poskytovateľ! umožňuje užívateľovi súčasné používanie aktuálnej verzie SOFTWARU spoločne so staršími verziami SOFTWARU, ku ktorým užívateľ získal už skôr ročné prístupové kódy v rámci tejto zmluvy. Na základe písomnej žiadosti užívateľa, poskytovateľ) vygeneruje a zašle ročné prístupové kódy k týmto starším verziám SOFTWARU vždy s platnosťou v rámci zmluvného roku. Užívateľ berie na vedomie, že na staršie verzie SOFTWARU už nie je poskytovaná technická podpora a poskytovateľ) neručí za ich funkčnosť.

4 VI. Zmluvná pokuta Zmluvné pokuty: a) zmluvná pokuta z omeškania v platení: ak je užívateľ v omeškaní s platením faktúry vystavenej poskytovateľom v súlade s touto zmluvou, zaväzuje sa užívateľ uhradiť poskytovateľovi zmluvnú pokutu vo výške 0,1% z dlžnej čiastky za každý začatý deň omeškania, maximálne však do výšky 5% dlžnej čiastky. b) zmluvná pokuta z omeškania v dodaní kódu: ak je poskytovateľ v omeškaní s dodaním licenčného čísla (kódu) pre príslušné obdobie, zaväzuje sa uhradiť užívateľovi zmluvnú pokutu vo výške 0,1% z dlžnej čiastky za každý začatý deň omeškania, maximálne však do výšky 5% dlžnej čiastky. Zmluvnými pokutami nie je dotknutý nárok na náhradu škody. VII. Doba platnosti Tato zmluva sa uzaviera na dobu určitú 3 rokov a je platná dňom podpisu oboma zmluvnými stranami a účinná dňom nasledujúcim po dni jej zverejnenia. Zmluva zaniká: - uplynutím dohodnutej doby trvania, - výpoveďou s okamžitou účinnosťou z dôvodu hrubého porušenia ustanovení tejto zmluvy (hrubým porušením sa pre účely tejto zmluvy rozumie hlavne omeškanie v úhrade ceny), - výpoveďou s okamžitou účinnosťou zo strany poskytovateľa, pokiaľ SOFTWARE nebude ďalej poskytovaný od jeho autora, ktorý k nemu vlastní autorské práva, - dohodou, - výpoveďou zo strany užívateľa kedykoľvek, i bez udania dôvodu, s výpovednou dobou 3 kalendárnych mesiacov. Výpovedná doba začína plynúť prvý deň kalendárneho mesiaca nasledujúceho po mesiaci v ktorom bola výpoveď doručená poskytovateľovi. Ak zmluva nebude po 3 rokoch ďalej predĺžená, zostávajú užívateľovi aktuálne používané licencie SOFTWARU v aktuálnych verziách na počítačoch užívateľa s permanentnou platnosťou. Užívateľ je v takom prípade povinný zaistiť odobranie licencií SOFTWARU všetkým študentom, ktorí ukončili štúdium a všetkým učiteľom a vedeckým pracovníkom, ktorí už nie sú zamestnancami užívateľa. Užívateľ berie na vedomie a súhlasí s tým, že mu bude predaný permanentný autorizačný kód iba v prípade, že bude zmluva dodržaná, t.j. po uplynutí troch rokov aktualizácie a realizovaných platieb za toto obdobie v plnej výške. VIII. Záverečné ustanovenia Užívateľ je zodpovedný za stanovenie toho, aký SOFTWARE spĺňa jeho špecifické potreby, za inštaláciu SOFTWARU, a za získané výsledky. Dodávaný SOFTWARE má licenciu bez záruky na nedostatky", s výnimkou záruky na média. Poskytovateľ nie je zodpovedný za nepriame alebo následné škody alebo ušlý zisk v rámci užívania SOFTWARE. Zmluva nadobúda platnosť dňom podpisu oprávnených zástupcov oboch zmluvných strán a účinnosť dňom nasledujúcim po dni jej zverejnenia v Centrálnom registri zmlúv. Zmluva môže byť menená

5 výhradne po dohode oboch zmluvných strán formou písomného dodatku zmluvy. Zmluva sa vyhotovuje v dvoch rovnopisoch, ktorých každá stránka je parafovaná a z ktorých každá zmluvná strana obdrží jeden rovnopis. Zmluvné strany súhlasia, že v súlade s podmienkami čerpania finančných prostriedkov zo štrukturálnych fondov EÚ strpia výkon kontroly (auditu) overovania súvisiaceho s dodávanými tovarmi kedykoľvek počas trvania Zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku uzavretej medzi kupujúcim a Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR (ďalej aj Zmluva o poskytnutí NFP ), a to oprávnenými osobami v zmysle záväzkov kupujúceho vyplývajúcich z uvedenej Zmluvy o poskytnutí NFP a poskytnúť im všetku potrebnú súčinnosť. Táto zmluva a všetky z nej vyplývajúce vzťahy sa riadi právnym poriadkom Slovenskej republiky. Na všetky spory vzniknuté zo zmluvy je príslušný všeobecný súd v sídle užívateľa. Príloha: Parametre softwaru IBM SPSS Statistics V..., dňa... V Ružomberku, dňa Za ACREA SR, spol. s r.o. Za Katolícku univerzitu v Ružomberku doc. RNDr. Jan Řehák prof. Tadeuzs Zasepa, PhD. štatutárny zástupca rektor

6 Príloha Parametre softvéru Software IBM Statistics umožňuje robiť jednoducho štatistické a marketingové reporty Business Inteligence, ktoré zahŕňajú: 0. Načítanie dát z viacerých formátov a pomocou ODBC export dát do iných formátov, manipulácia so súbormi, dátové manipulácie (výber prípadov, váženie, agregácia, identifikácia duplicitných prípadov), transformácia dát, export výstupov, ovládanie programu pomocou syntaxe, makier a skriptov. 1. Popisné statistiky - popis štatistických dát (tabelácia, grafické znázornenia) vytvorenie štatistických tabuliek a grafov podľa potrieb aj s uložením šablón. 2. Meranie variability dát: priemery, mediány, kvartily, decily, rozptyl, meranie vnútornej heterogenity súboru grafy rozptýlenia dát (box-ploty, histogramy.. 3. Testovanie hypotéz a intervaly spoľahlivosti - neurčitosť v datach - rozhodovanie pri neurčitosti, Intervaly spoľahlivosti a ich zobrazenie (error bar) štatistické hypotézy, ich prijatie a zamietnutie, testy hypotéz pre priemery (t-testy). 4. Analýza priemerov v skupinách jednoduchá analýza rozptylu ANOVA, porovnanie skupinových priemerov a rozptylov, spájanie skupín s rovnakými vlastnosťami, komparácia (kontrasty), zoskupovanie podľa jednej a viac premenných (postupné vyhľadávanie interakcií na stromoch). 5. Korelačná analýza hľadanie súvislostí v dátach pomocou lineárnej aj neparametrickej korelácie, práca s korelačnou maticou, parciálne korelácie, reťazenie vplyvov, spoločná príčina dvoch vlastností (nepravé korelácie).korelačné grafy. 6. Regresná analýza: lineárna regresná analýza, regresné priamky, predikcia, viacnásobná regresná analýza; metódy automatického výberu regresorov v rovnici; kvalita modelu regresného vzťahu. 7. Faktorová analýza latentné vlastnosti a ich nájdenie, faktory ovplyvňujúce korelačnú maticu, faktorové riešenia, rotácie, zobrazenie faktorov, uloženie faktorov. 9. Komparačné a asociačné tabuľky početností početnosti v tabuľkách triedenia druhého stupňa, porovnanie skupín, vzťah medzi dvomi vlastnosťami (štatistická asociácia), grafické zobrazenie tabuľky, hypotézy homogenity a nezávislosti, znamienkové schéma. 10.Zoskupovacie metódy, segmentácia a vytváranie typológií zoskupovanie prípadov z hľadiska dátového profilu, typ a typológia, segmenty trhu, analýza a interpretácia typov. IBM SPSS Custom Tables: jednoduché a interaktívne vytváranie komplexných tabuliek na mieru zákazníkovi. IBM SPSS Regression pokročilé viacrozmerné modely založené na regresii (binárna logistická regresia, mnohorozmerná logistická regresia, nelineárne regresné modely s okrajovými podmienkami a bez nich, metóda najmenších štvorcov, dvojstupňová metóda najmenších štvorcov). IBM SPSS Advanced Statistics: sofistikované metódy matematicko - štatistického modelovania vzťahov: n-rozmerný všeobecný lineárny model, metódy na modelovanie vzťahu medzi kategorizovanými premennými a metódy analýzy dĺžky života. IBM SPSS Categories: analýza viacrozmerných kategorizovaných dát spolu s grafickým zobrazením vzťahov (optimálne škálovanie, percepčné mapy, rôzne techniky redukcie dimenzií, kategorická regresní analýza). IBM SPSS Decision Trees: tvorba, overovanie a aplikácia klasifikačných stromov. IBM SPSS Conjoint: analýza vlastností produktu alebo služby na základe preferencií zákazníkov, odporučenie vhodnej kombinácie atribútov. IBM SPSS Complex Samples: nástroj na prácu s komplexnými výbermi od plánovania až po analýzy.

7 Korektní odhady štatistík, spolu so zložitejšími modelmi (všeobecný lineárny model, logistická regresia). IBM SPSS Forecasting: široká škála metód na analýzu časových radov. IBM SPSS Exact Tests: analýza malých dátových súborov alebo riedke zastúpených skupín prípadov s presnými hladinami významnosti. IBM SPSS Missing Values: analýza chýbajúcich hodnôt zisťovanie štruktúry, sumarizáciu, vzory, odhady chýbajúcich pozorovaní. IBM SPSS Neural Networks: odhalenie komplexnej štruktúry vzťahov v dátach pomocou neurónových sietí na klasifikácie a predikcie. IBM SPSS Data Preparation: zefektívnenie procesu validácie dát a zjednodušenie časovo náročných postupov pri ich manuálnej kontrole. Ľahká identifikácia podozrivých alebo chybných prípadov, premenných a hodnôt v dátach, detekcia extrémnych hodnôt, sledovanie štruktúry chýbajúcich hodnôt a ďalšie postupy umožňujúce získať z dát presnejšie výsledky. IBM SPSS Direct Marketing: porozumenie zákazníkom a optimalizácia marketingových kampaní použitím RFM analýzy (Recency, Frequency, Monetary), segmentácia zákazníkov a analýzy ich profilov, porovnaním efektivity kampaní a odhadnutím pravdepodobnosti nákupu to všetko v jednotnom a jednoducho ovládateľnom rozhraní. IBM SPSS Bootstrapping: validácia modelov metódou bootstrap robustný odhad smerodajnej odchýlky a intervalov spoľahlivosti pre odhadované parametre, napr. priemer, medián, percentily, pomer šancí, korelačné a regresné koeficienty.

8 Statistické procedury v systému IBM SPSS Statistics 20 ADP automatická příprava dat pro modelování IBM SPSS Data Preparation Analyze Patterns (MULTIPLE IMPUTATION) popis výskytu chybějících hodnot IBM SPSS Missing Values ANOVA* jednoduché faktoriální modely IBM SPSS Statistics Base AREG* odhad regresního modelu v časových řadách IBM SPSS Forecasting ARIMA* odhady maximální věrohodnosti pro sezónní a nesezónní jednorozměrné modely IBM SPSS Forecasting Automatic Linear Models (LINEAR) automatická tvorba lineárního regresního modelu IBM SPSS Statistics Base Backtransform Scores (TMS IMPORT) transformace vypočteného skóre na původní škálu IBM SPSS Data Preparation Binární logistická regrese (LOGISTIC regrese závislé dichotomické proměnné vůči množině nezávislých proměnných IBM SPSS Regression Bivariate Correlations (CORRELATIONS) korelační matice IBM SPSS Statistics Base BOOTSTRAP robustní odhad směrodatné chyby a intervalu spolehlivosti pro odhadovaný parametr IBM SPSS Bootstrapping Case Summaries (SUMMARIZE) souhrnné datové zprávy IBM SPSS Statistics Base CATPCA analýza hlavních komponent metodou optimálního škálování IBM SPSS Categories CATREG kategorická regresní analýza metodou optimálního škálování IBM SPSS Categories Classification & Regression Trees (CRT) IBM SPSS Decision Trees CODEBOOK report o datovém souboru IBM SPSS Statistics Base Complex Samples Cox Regression (CSCOXREG) Coxova regrese proporcionálního rizika pro data získaná komlexními výběrovými metodami IBM SPSS Complex Samples Complex Samples Descriptives odhaduje průměry, součty a podíly a počítá jejich standardní chyby, efekty designu, (CSDESCRIPTIVES) konfidenční intervaly a provádí testování hypotéz IBM SPSS Complex Samples Complex Samples General Linear Models modely lineární regrese, analýzy rozptylu (ANOVA) a analýzy kovariance (ANCOVA) pro (CSGLM) výběry provedené pomocí komplexních výběrových metod IBM SPSS Complex Samples Complex Samples Logistic Regression binární i multinomická logistická regresní analýza pro data získaná komplexními výběrovými (CSLOGISTIC) metodami IBM SPSS Complex Samples Complex Samples Plan (CSPLAN) prostředí pro specifikaci výběrového designu a analýz IBM SPSS Complex Samples Complex Samples Selection (CSSELECT) komplexní pravděpodobnostní výběry z populace IBM SPSS Complex Samples Complex Samples Tabulate (CSTABULATE) vytváří tabulky četností a kontingenční tabulky IBM SPSS Complex Samples Complex Saples Ordinal (CSORDINAL) regresní analýza binární nebo ordinální proměnné pro komplexní výběry IBM SPSS Complex Samples CONJOINT* analýza orthogonálních designů pro úplné profily IBM SPSS Conjoint CORRESPONDENCE korespondenční analýza IBM SPSS Categories Coxova regrese (COXREG) proportional hazard s časově závislými kovariátami IBM SPSS Advanced Statistics CROSSTABS kontingenční tabulky IBM SPSS Statistics Base Curve Estimation (CURVEFIT) vyhlazování křivek IBM SPSS Statistics Base Custom Tables (CTABLES) tvorba vlastních tabulek a testování hypotéz, včetně testů pro mnohonásobné odpovědi IBM SPSS Custom Tables DESCRIPTIVES popisné statistiky pro číselné proměnné IBM SPSS Statistics Base DETECT ANOMALY vyhledání neobvyklých případů v datovém souboru IBM SPSS Data Preparation Discriminant Analysis (DISCRIMINANT) diskriminační analýza IBM SPSS Statistics Base Distances (PROXIMITIES) proximity vzdálenosti a ne/podobnosti IBM SPSS Statistics Base DMCLUSTER segmentace zákazníků pomocí dvoustupňové seskupovací analýzy IBM SPSS Direct Marketing DMLOGISTIC predikce pravděpodobnosti nákupu pomocí logistické regrese IBM SPSS Direct Marketing DMROC hodnocení přesnosti modelu pomocí ROC křivky IBM SPSS Direct Marketing DMTABLES porovnání efektivity kampaní pomocí testu sloupcových proporcí IBM SPSS Direct Marketing DMTREE analýza profilů zákazníků pomocí rozhodovacích stromů IBM SPSS Direct Marketing

9 Dvoustupňové nejmenší čtverce (2SLS) dvoustupňové nejmenší čtverce IBM SPSS Regression Exhaustive CHAID IBM SPSS Decision Trees Explore (EXAMINE) popisné statistily v podskupinách IBM SPSS Statistics Base EXSMOOTH* exponenciální metody vyhlazení časové řady IBM SPSS Forecasting Factor Analysis (FACTOR) faktorová analýza IBM SPSS Statistics Base FIT* popis residuálních řad IBM SPSS Statistics Base FREQUENCIES tabulky rozložení četností IBM SPSS Statistics Base GENLIN a GEE zobecněný lineární model a jeho rozšíření pro analýzu vnitřně korelovaných longitudiálních dat IBM SPSS Advanced Statistics GENLINMIXED zobecněné smíšené lineární modely IBM SPSS Advanced Statistics GENLOG loglineární a logitové modely četnostních dat zobecněným lineárním modelem IBM SPSS Advanced Statistics GLM obecný lineární model IBM SPSS Advanced Statistics GLM Univariate (UNIANOVA) regresní model a analýza rozptylu jedné závislé proměnné a několika nezávislých proměnných IBM SPSS Statistics Base Graphical Production Language (GPL) tvorba grafů, které nejsou podporovány uživatelským rozhraním IBM SPSS Statistics Base Hierarchical Cluster Analysis (CLUSTER) hierarchická seskupovací analýza IBM SPSS Statistics Base HILOGLINEAR hierarchické loglineární modely pro vícerozměrné kontingenční tabulky IBM SPSS Advanced Statistics CHAID IBM SPSS Decision Trees Impute Missing Data Values (MULTIPLE mnohonásobná imputace chybějích hodnot IBM SPSS Missing Values Kaplan-Meier (KM) odhad doby do výskytu události pomocí Kaplan-Meierovy metody odhadu IBM SPSS Advanced Statistics K-Means Cluster Analysis (QUICK CLUSTER) rychlé seskupování (K-means) IBM SPSS Statistics Base Linear Regression (REGRESSION) lineární regresní model IBM SPSS Statistics Base LOGLINEAR obecné loglineární modely pro vícerozměrné kontingenční tabulky IBM SPSS Advanced Statistics MEANS tabulky průměrů a statistik pro číselné proměnné IBM SPSS Statistics Base Missing Value Analysis (MVA) popis struktury výskytu chybějících hodnot, testy a imputace pro číselné proměnné IBM SPSS Missing Values MIXED smíšené lineární modely IBM SPSS Advanced Statistics MRSETS sady pro mnohonásobné odpovědi IBM SPSS Custom Tables Multidimensional Scaling (ALSCAL) mnohorozměrné škálování IBM SPSS Statistics Base Multilayer Perceptron (MLP) dopředná supervizovaná neuronová síť IBM SPSS Neural Networks Multinomická logistická regrese (NOMREG) regrese kategorizované proměnné s více než dvěma kategoriemi na několika nezávislých proměnných IBM SPSS Regression MULTIPLE CORRESPONDENCE mnohorozměrná korespondenční analýza (nahrazuje proceduru HOMALS) IBM SPSS Categories Multiple Response (MULT RESPONSE) odpovědi na násobné otázky (tabulky četností a kontingenční tabulky) IBM SPSS Statistics Base Nearest Neighbor Analysis (KNN) analýza nejbližších sousedů IBM SPSS Statistics Base Nelineární regrese (NLR) nelineární regrese bez omezení IBM SPSS Regression Nelineární regrese s omezením (CNLR) nelineární regrese s omezením IBM SPSS Regression Nonparametric Tests (NPAR TESTS) chí-kvadrát: volba očekávaného rozložení (rozpětí hodnot z dat, uživatelem specifikované) IBM SPSS Statistics Base Nonparametric Tests (NPAR TESTS) binomický: volba dichotomie (z dat, dělící hodnota), volba testované proporce IBM SPSS Statistics Base Nonparametric Tests (NPAR TESTS) test pořadí: volba dělícího bodu (medián, modus, průměr, zadaná hodnota) IBM SPSS Statistics Base Nonparametric Tests (NPAR TESTS) jednovýběrové testy: Kolmogorov-Smirnov (rovnoměrné, normální, Poissonovo, IBM SPSS Statistics Base Nonparametric Tests (NPAR TESTS) dva nezávislé výběry: Mann-Whitneyho U, Wilcoxonovo W, Kolmogorov-Smirnovovo Z, Mosesovy extrémy, Wald-Wolfowitzův test pořadí IBM SPSS Statistics Base Nonparametric Tests (NPAR TESTS) k-nezávislých výběrů: Kruskal-Wallisovo H, mediánový test IBM SPSS Statistics Base Nonparametric Tests (NPAR TESTS) dva závislé výběry: Wilcoxonův test, znaménkový test, McNemarův test IBM SPSS Statistics Base Nonparametric Tests (NPAR TESTS) k-závislých výběrů: Friedmanův test, Kendallovo W, Cochranovo Q IBM SPSS Statistics Base Nonparametric Tests (NPTEST) neparametrické testy IBM SPSS Statistics Base OLAP CUBES datové kostky IBM SPSS Statistics Base

10 One-Way ANOVA (ONEWAY) jednoduchá analýza rozptylu IBM SPSS Statistics Base OPTIMAL BINNING optimální kategorizace IBM SPSS Data Preparation Ordinal Regression (PLUM) modelování vztahů pro ordinální proměnné IBM SPSS Statistics Base ORTHOPLAN* tvorba plánu ortogonálního faktoriálního experimentu s hlavními efekty IBM SPSS Conjoint OVERALS kanonická korelační analýza dvou nebo více skupin proměnných IBM SPSS Categories Partial Correlations (PARTIAL CORR) parciální korelační koeficienty IBM SPSS Statistics Base Partial Least Squares Regression (PLS) parciální nejmenší čtverce IBM SPSS Statistics Base PLANCARDS* generování dotazových karet pro dotaz sdružených měření IBM SPSS Conjoint PREFSCAL preferenční škálování dvou skupin objektů za účelem nalezení společné kvantitativní škály IBM SPSS Categories PROBIT analýza dávkových dat a příbuzné metody, logitový a probitový model responsí IBM SPSS Regression Programmability Extention* využití programovacích jazyků třetích stran IBM SPSS Statistics Base PROXIMITIES distanční a proximitní matice IBM SPSS Statistics Base PROXSCAL mnohorozměrné škálování proximitních dat IBM SPSS Categories QUEST IBM SPSS Decision Trees Radial Basis Function (RBF) supervizovaná neuronová síť s dvoustupňovým učením, ve skryté vrstvě využívá Gaussovskou radiální bazickou funkci (RBF) IBM SPSS Neural Networks RATIO STATISTICS popisné poměrové statistiky IBM SPSS Statistics Base Reliability Analysis (RELIABILITY) analýza spolehlivosti testových baterií IBM SPSS Statistics Base Report: Summaries in Columns (REPORT) souhrnné datové zprávy IBM SPSS Statistics Base Report: Summaries in Rows (REPORT) souhrnné datové zprávy IBM SPSS Statistics Base RESPONSE RATE výpočet podílu reakcí na kampaň IBM SPSS Direct Marketing RFM analýza RFM analýza pro transakční i zákaznická data IBM SPSS Direct Marketing ROC Curve (ROC) ROC křivka IBM SPSS Statistics Base SEASON odhad multiplikativních či aditivních sezónních faktorů pro periodické časové řady IBM SPSS Forecasting SPECTRA dekompozice časové řady na harmonické komponenty IBM SPSS Forecasting SURVIVAL analýza tabulek délky života IBM SPSS Advanced Statistics TSAPPLY použití uložených modelů na nová nebo doplněná data IBM SPSS Forecasting TSMODEL automatické určení procesu ARIMA či exponenciálního vyrovnávání nejlépe popisujícího časovou řadu IBM SPSS Forecasting T-TEST jednovýběrový, dvouvýběrový a párový t-test IBM SPSS Statistics Base TwoStep Cluster Analysis (TWOSTEP CLUSTER) dvoustupňová seskupovací analýza IBM SPSS Statistics Base VALIDATE DATA kontrola správnosti dat v datovém souboru IBM SPSS Data Preparation VARCOMP odhad složek rozptylu IBM SPSS Advanced Statistics Vážená metoda nejmenších čtverců (WLS) vážená metoda nejmenších čtverců IBM SPSS Regression Pearsonův test nezávislosti chí-kvadrát v kontingenčních tabulkách IBM SPSS Exact Tests test poměrem věrohodností v kontingenčních tabulkách IBM SPSS Exact Tests Fisherův neparametrický test IBM SPSS Exact Tests test lineární závislosti IBM SPSS Exact Tests kontingenční koeficient IBM SPSS Exact Tests Fí IBM SPSS Exact Tests Cramerovo V IBM SPSS Exact Tests Goodmanovo a Kruskalovo t IBM SPSS Exact Tests symetrický a asymetrický koeficient redukce neurčitosti IBM SPSS Exact Tests Kapa IBM SPSS Exact Tests Gama IBM SPSS Exact Tests

11 * Tyto procedury jsou dostupné pouze pomocí syntaxe. Kendallovo t b a t c IBM SPSS Exact Tests symetrické a asymetrické Somersovo D IBM SPSS Exact Tests Pearsonovo r IBM SPSS Exact Tests Spearmanův korelační koeficient IBM SPSS Exact Tests McNemarův test IBM SPSS Exact Tests znaménkový test IBM SPSS Exact Tests Wilcoxonův znaménkový test pro pořadí IBM SPSS Exact Tests test marginální homogenity IBM SPSS Exact Tests dvouvýběrový Kolmogorov-Smirnovův test IBM SPSS Exact Tests testy pomocí Mann-Whitneyho U nebo Wilcoxonova W pro součet pořadí IBM SPSS Exact Tests Wald-Wolfowitzův test IBM SPSS Exact Tests Cochranův Q test IBM SPSS Exact Tests Friedmanův test IBM SPSS Exact Tests Kendallův koeficient konkordance IBM SPSS Exact Tests Kruskal-Wallisův test IBM SPSS Exact Tests mediánový test IBM SPSS Exact Tests Jonckheere-Terpstry test IBM SPSS Exact Tests jednovýběrový chí-kvadrát test dobré shody IBM SPSS Exact Tests jednovýběrový Kolmogorův-Smirnovův test dobré shody IBM SPSS Exact Tests jednovýběrový Wald-Wolfowitzův IBM SPSS Exact Tests binomický test IBM SPSS Exact Tests

12 IBM Software IBM SPSS Statistics 20 Business Analytics IBM SPSS Statistics Solve research problems easily and efficiently Highlights Key benefits of using SPSS Statistics: Multiple interfaces to key functions give you flexible access to a depth of analytical power Comprehensive set of statistical tools enables you to use the right statistical capability at the right time Multiple deployment capabilities help you make the most of your analytical resources IBM SPSS Statistics is used by tens of thousands of commercial, government and academic organizations worldwide to solve a range of business and research problems. It offers rich statistical capabilities paired with features that make it easier to access and manage data, select and perform analyses and share results. As the analysis of data becomes more important and widespread, organizations often find they have disparate, disconnected sets of tools to help them through the data analysis process, from planning to deployment. This results in process inefficiencies, steeper learning curves and headaches for IT staff. IBM SPSS Statistics supports the entire analytical process. It helps people validate assumptions faster, guiding them in using the right statistical capability at the right time. It also gives analysts flexible access to powerful analytical techniques, whatever their level of expertise. Finally, it helps organizations make the most of their analytical resources by scaling from the simplest to the most widespread initiative. With SPSS Statistics, organizations can streamline their data analysis and reporting processes. Instead of using multiple tools and resources, analysts can work within a single, integrated suite of products simplifying not only the jobs of analysts and their managers but those of the organization s technical support staff as well.

13 IBM Software IBM SPSS Statistics 20 Business Analytics Multiple interfaces With SPSS Statistics analysts gain flexible access to powerful analytic techniques, whatever their level of analytical expertise. It offers multiple interfaces to key functions from a menudriven user interface experience for the beginner to command syntax and programmable extensibility for the experienced statistician. Comprehensive statistical tools IBM SPSS Statistics helps people test and validate assumptions faster and discover additional information efficiently, using the right statistical capability at the right time. The SPSS Statistics product family has the most comprehensive set of tools for the entire analytical process. Easy access to multiple data types plus many integrated modules gives analysts what they need for the tasks at hand. And the software s reporting and deployment capabilities provide insight and enable users to communicate results quickly and clearly. Planning IBM SPSS SamplePower IBM SPSS Complex Samples IBM SPSS Conjoint Data Collection IBM SPSS Data Collection Web Interviews IBM SPSS Data Collection Data Entry Data Access IBM SPSS Statistics Base All Modules Deployment IBM SPSS Collaboration and Deployment Services Reporting IBM SPSS Statistics Base IBM SPSS Custom Tables IBM SPSS Visualization Designer IBM SPSS Data Collection Data Analysis IBM SPSS Statistics Base IBM SPSS Amos IBM SPSS Advanced Statistics IBM SPSS Bootstrapping IBM SPSS Categories IBM SPSS Direct Marketing IBM SPSS Exact Tests IBM SPSS Forecasting IBM SPSS Neural Networks IBM SPSS Regression Data Management and Preparation IBM SPSS Statistics Base IBM SPSS Data Preparation IBM SPSS Missing Values IBM SPSS Text Analytics for Surveys IBM SPSS Modeler Professional IBM SPSS Modeler Premium IBM SPSS Statistics integrates with a broad range of capabilities for the entire analytical process 2

14 IBM Software IBM SPSS Statistics 20 Business Analytics Multiple deployment capabilities IBM SPSS Statistics helps organizations make the most of their analytical resources because it can easily scale to meet the needs of anywhere from a few end users to an entire department or enterprise. IBM SPSS Statistics Server Statistics clients IBM SPSS Statistics Server & hardware Server hardware Data About IBM Business Analytics IBM Business Analytics software delivers actionable insights decision-makers need to achieve better business performance. IBM offers a comprehensive, unified portfolio of business intelligence, predictive and advanced analytics, financial performance and strategy management, governance, risk and compliance and analytic applications. With IBM software, companies can spot trends, patterns and anomalies, compare what if scenarios, predict potential threats and opportunities, identify and manage key business risks and plan, budget and forecast resources. With these deep analytic capabilities our customers around the world can better understand, anticipate and shape business outcomes. For more information For further information or to reach a representative please visit ibm.com/analytics. Our statistical software can be purchased separately or in three specialized editions: IBM SPSS Statistics Standard, IBM SPSS Statistics Professional and IBM SPSS Statistics Premium. By grouping essential capabilities, these editions provide an efficient way to ensure that your entire team or department has the features and functionality they need to perform the analyses that contribute to your organization s success. Request a call To request a call or to ask a question, go to ibm.com/businessanalytics/contactus. An IBM representative will respond to your inquiry within two business days. IBM SPSS Statistics delivers this flexibility by supporting multiple deployment options from a stand-alone desktop application ideal for individuals, to a multi-client/server deployment appropriate for larger analyst teams. Users can also benefit from the content management, automation and deployment capabilities of IBM SPSS Collaboration and Deployment Services. More information about these valuable capabilities can be found at 3

15 Copyright IBM Corporation 2011 IBM Corporation Route 100 Somers, NY US Government Users Restricted Rights - Use, duplication of disclosure restricted by GSA ADP Schedule Contract with IBM Corp. Produced in the United States of America June 2011 All Rights Reserved IBM, the IBM logo, ibm.com, and SPSS are trademarks or registered trademarks of International Business Machines Corp., registered in many jurisdictions worldwide. Other product and service names might be trademarks of IBM or other companies. A current list of IBM trademarks is available on the Web at Copyright and trademark information at Other company, product or service names may be trademarks or service marks of others. P26453 Please Recycle YTD03123-USEN-00

Get to Know the IBM SPSS Product Portfolio

Get to Know the IBM SPSS Product Portfolio IBM Software Business Analytics Product portfolio Get to Know the IBM SPSS Product Portfolio Offering integrated analytical capabilities that help organizations use data to drive improved outcomes 123

More information

SPSS Modules Features Statistics Premium

SPSS Modules Features Statistics Premium SPSS Modules Features Statistics Premium Core System Functionality (included in every license) Data access and management Data Prep features: Define Variable properties tool; copy data properties tool,

More information

Easily Identify Your Best Customers

Easily Identify Your Best Customers IBM SPSS Statistics Easily Identify Your Best Customers Use IBM SPSS predictive analytics software to gain insight from your customer database Contents: 1 Introduction 2 Exploring customer data Where do

More information

IBM SPSS Direct Marketing

IBM SPSS Direct Marketing IBM Software IBM SPSS Statistics 19 IBM SPSS Direct Marketing Understand your customers and improve marketing campaigns Highlights With IBM SPSS Direct Marketing, you can: Understand your customers in

More information

Using Data Mining to Detect Insurance Fraud

Using Data Mining to Detect Insurance Fraud IBM SPSS Modeler Using Data Mining to Detect Insurance Fraud Improve accuracy and minimize loss Highlights: combines powerful analytical techniques with existing fraud detection and prevention efforts

More information

IBM SPSS Modeler Professional

IBM SPSS Modeler Professional IBM SPSS Modeler Professional Make better decisions through predictive intelligence Highlights Create more effective strategies by evaluating trends and likely outcomes. Easily access, prepare and model

More information

IBM SPSS Modeler Professional

IBM SPSS Modeler Professional IBM SPSS Modeler Professional Make better decisions through predictive intelligence Highlights Create more effective strategies by evaluating trends and likely outcomes. Easily access, prepare and model

More information

Make Better Decisions Through Predictive Intelligence

Make Better Decisions Through Predictive Intelligence IBM SPSS Modeler Professional Make Better Decisions Through Predictive Intelligence Highlights Easily access, prepare and model structured data with this intuitive, visual data mining workbench Expand

More information

Silvermine House Steenberg Office Park, Tokai 7945 Cape Town, South Africa Telephone: +27 21 702 4666 www.spss-sa.com

Silvermine House Steenberg Office Park, Tokai 7945 Cape Town, South Africa Telephone: +27 21 702 4666 www.spss-sa.com SPSS-SA Silvermine House Steenberg Office Park, Tokai 7945 Cape Town, South Africa Telephone: +27 21 702 4666 www.spss-sa.com SPSS-SA Training Brochure 2009 TABLE OF CONTENTS 1 SPSS TRAINING COURSES FOCUSING

More information

Making confident decisions with the full spectrum of analysis capabilities

Making confident decisions with the full spectrum of analysis capabilities IBM Software Business Analytics Analysis Making confident decisions with the full spectrum of analysis capabilities Making confident decisions with the full spectrum of analysis capabilities Contents 2

More information

Make Better Decisions Through Predictive Intelligence

Make Better Decisions Through Predictive Intelligence IBM SPSS Modeler Professional Make Better Decisions Through Predictive Intelligence Highlights Easily access, prepare and model structured data with this intuitive, visual data mining workbench Rapidly

More information

Making critical connections: predictive analytics in government

Making critical connections: predictive analytics in government Making critical connections: predictive analytics in government Improve strategic and tactical decision-making Highlights: Support data-driven decisions using IBM SPSS Modeler Reduce fraud, waste and abuse

More information

WebFOCUS RStat. RStat. Predict the Future and Make Effective Decisions Today. WebFOCUS RStat

WebFOCUS RStat. RStat. Predict the Future and Make Effective Decisions Today. WebFOCUS RStat Information Builders enables agile information solutions with business intelligence (BI) and integration technologies. WebFOCUS the most widely utilized business intelligence platform connects to any enterprise

More information

IBM Cognos Analysis for Microsoft Excel

IBM Cognos Analysis for Microsoft Excel IBM Cognos Analysis for Microsoft Excel Explore and analyze data in a familiar spreadsheet format Highlights Explore and analyze data drawn from IBM Cognos TM1 models and IBM Cognos Business Intelligence

More information

Get to know the IBM SPSS product portfolio

Get to know the IBM SPSS product portfolio Business Analytics SPSS software Get to know the IBM SPSS product portfolio Advanced analytics that help organizations anticipate change and take action to improve outcomes 2 Get to know the IBM SPSS product

More information

Better planning and forecasting with IBM Predictive Analytics

Better planning and forecasting with IBM Predictive Analytics IBM Software Business Analytics SPSS Predictive Analytics Better planning and forecasting with IBM Predictive Analytics Using IBM Cognos TM1 with IBM SPSS Predictive Analytics to build better plans and

More information

The IBM Cognos family

The IBM Cognos family IBM Software Business Analytics Cognos software The IBM Cognos family Analytics in the hands of everyone who needs it The IBM Cognos family Overview Business intelligence (BI) and business analytics have

More information

Understanding the Benefits of IBM SPSS Statistics Server

Understanding the Benefits of IBM SPSS Statistics Server IBM SPSS Statistics Server Understanding the Benefits of IBM SPSS Statistics Server Contents: 1 Introduction 2 Performance 101: Understanding the drivers of better performance 3 Why performance is faster

More information

Working with telecommunications

Working with telecommunications Working with telecommunications Minimizing churn in the telecommunications industry Contents: 1 Churn analysis using data mining 2 Customer churn analysis with IBM SPSS Modeler 3 Types of analysis 3 Feature

More information

Better decision making under uncertain conditions using Monte Carlo Simulation

Better decision making under uncertain conditions using Monte Carlo Simulation IBM Software Business Analytics IBM SPSS Statistics Better decision making under uncertain conditions using Monte Carlo Simulation Monte Carlo simulation and risk analysis techniques in IBM SPSS Statistics

More information

Solve your toughest challenges with data mining

Solve your toughest challenges with data mining IBM Software IBM SPSS Modeler Solve your toughest challenges with data mining Use predictive intelligence to make good decisions faster Solve your toughest challenges with data mining Imagine if you could

More information

Improving claims management outcomes with predictive analytics

Improving claims management outcomes with predictive analytics Improving claims management outcomes with predictive analytics Contents: 1 Executive Summary 2 Introduction 3 Predictive Analytics Defined 3 Proven ROI from Predictive Analytics 4 Improving Decisions in

More information

Deliver Value and See Your Market Research Business Grow

Deliver Value and See Your Market Research Business Grow IBM Software Business Analytics IBM SPSS Data Collection Deliver Value and See Your Market Research Business Grow Become a valued partner to your clients by providing unique services, with support from

More information

IBM Cognos Enterprise: Powerful and scalable business intelligence and performance management

IBM Cognos Enterprise: Powerful and scalable business intelligence and performance management : Powerful and scalable business intelligence and performance management Highlights Arm every user with the analytics they need to act Support the way that users want to work with their analytics Meet

More information

Three proven methods to achieve a higher ROI from data mining

Three proven methods to achieve a higher ROI from data mining IBM SPSS Modeler Three proven methods to achieve a higher ROI from data mining Take your business results to the next level Highlights: Incorporate additional types of data in your predictive models By

More information

Rychlý průvodce instalací Rýchly sprievodca inštaláciou

Rychlý průvodce instalací Rýchly sprievodca inštaláciou CZ SK Rychlý průvodce instalací Rýchly sprievodca inštaláciou Intuos5 Poznámka: chraňte svůj tablet. Vyměňujte včas hroty pera. Bližší informace najdete v Uživatelském manuálu. Poznámka: chráňte svoj

More information

Predictive Analytics for Donor Management

Predictive Analytics for Donor Management IBM Software Business Analytics IBM SPSS Predictive Analytics Predictive Analytics for Donor Management Predictive Analytics for Donor Management Contents 2 Overview 3 The challenges of donor management

More information

Predictive analytics with System z

Predictive analytics with System z Predictive analytics with System z Faster, broader, more cost effective access to critical insights Highlights Optimizes high-velocity decisions that can consistently generate real business results Integrates

More information

IBM Cognos 10: Enhancing query processing performance for IBM Netezza appliances

IBM Cognos 10: Enhancing query processing performance for IBM Netezza appliances IBM Software Business Analytics Cognos Business Intelligence IBM Cognos 10: Enhancing query processing performance for IBM Netezza appliances 2 IBM Cognos 10: Enhancing query processing performance for

More information

ORIGINÁL. KRYCÍ LIST NABÍDKY na verejnou zakázku: Tovary - Laboratórna technika pre Výskumné centrum Žilinskej univerzity

ORIGINÁL. KRYCÍ LIST NABÍDKY na verejnou zakázku: Tovary - Laboratórna technika pre Výskumné centrum Žilinskej univerzity ORIGINÁL KRYCÍ LIST NABÍDKY na verejnou zakázku: Tovary - Laboratórna technika pre Výskumné centrum Žilinskej univerzity UCHAZEČ (obchodní firma nebo název) Sídlo (v prípade fyzické osoby místo podnikání)

More information

IBM SPSS Modeler Premium

IBM SPSS Modeler Premium IBM SPSS Modeler Premium Improve model accuracy with structured and unstructured data, entity analytics and social network analysis Highlights Solve business problems faster with analytical techniques

More information

IBM Analytical Decision Management

IBM Analytical Decision Management IBM Analytical Decision Management Deliver better outcomes in real time, every time Highlights Organizations of all types can maximize outcomes with IBM Analytical Decision Management, which enables you

More information

IBM SPSS Statistics Performance Best Practices

IBM SPSS Statistics Performance Best Practices IBM SPSS Statistics IBM SPSS Statistics Performance Best Practices Contents Overview... 3 Target User... 3 Introduction... 3 Methods of Problem Diagnosis... 3 Performance Logging for Statistics Server...

More information

The top 10 secrets to using data mining to succeed at CRM

The top 10 secrets to using data mining to succeed at CRM The top 10 secrets to using data mining to succeed at CRM Discover proven strategies and best practices Highlights: Plan and execute successful data mining projects using IBM SPSS Modeler. Understand the

More information

Increasing marketing campaign profitability with Predictive Analytics

Increasing marketing campaign profitability with Predictive Analytics Increasing marketing campaign profitability with Predictive Analytics Highlights: Achieve better campaign results without increasing staff or budget Enhance your CRM by creating personalized campaigns

More information

VÁHOSTAV SK, a.s. ZML 1100632 1

VÁHOSTAV SK, a.s. ZML 1100632 1 Komplexná rekonštrukcia operačných sál, urgentného príjmu a centrálnej sterilizácie Fakultnej nemocnice s poliklinikou F.D. Roosevelta Banská Bystrica ZMLUVA O DIELO č. ZML 1100632 uzavretá v súlade s

More information

A business intelligence agenda for midsize organizations: Six strategies for success

A business intelligence agenda for midsize organizations: Six strategies for success IBM Software Business Analytics IBM Cognos Business Intelligence A business intelligence agenda for midsize organizations: Six strategies for success A business intelligence agenda for midsize organizations:

More information

: Architectural Lighting : Interiérové svietidlá

: Architectural Lighting : Interiérové svietidlá SEC Lighting : Architectural Lighting : nteriérové svietidlá : Shape Harmony : Tradition The company SEC accepts with enthusiasm the challenges of continuously changing world. n our opinion, luminaries

More information

Name: Srinivasan Govindaraj Title: Big Data Predictive Analytics

Name: Srinivasan Govindaraj Title: Big Data Predictive Analytics Name: Srinivasan Govindaraj Title: Big Data Predictive Analytics Please note the following IBM s statements regarding its plans, directions, and intent are subject to change or withdrawal without notice

More information

What s New in SPSS 16.0

What s New in SPSS 16.0 SPSS 16.0 New capabilities What s New in SPSS 16.0 SPSS Inc. continues its tradition of regularly enhancing this family of powerful but easy-to-use statistical software products with the release of SPSS

More information

ING (L) Société d Investissement à Capital Variable 3, rue Jean Piret, L-2350 Luxembourg R.C.S.: Luxembourg B č. 44.873 (ďalej ako spoločnosť )

ING (L) Société d Investissement à Capital Variable 3, rue Jean Piret, L-2350 Luxembourg R.C.S.: Luxembourg B č. 44.873 (ďalej ako spoločnosť ) ING (L) Société d Investissement à Capital Variable 3, rue Jean Piret, L-2350 Luxembourg R.C.S.: Luxembourg B č. 44.873 (ďalej ako spoločnosť ) Oznam pre akcionárov 1) Správna rada spoločnosti rozhodla

More information

Business intelligence for business users

Business intelligence for business users IBM Software Business Analytics Business intelligence Business intelligence for business users 2 R and SPSS software: Everyone wins Contents 2 Overview 3 Business users are faced with a number of analytics

More information

Predictive Maintenance for Government

Predictive Maintenance for Government Predictive Maintenance for How to prevent asset failure, control maintenance costs and anticipate budget needs Highlights Predictive maintenance helps government agencies automatically detect equipment

More information

Maximize customer value and reduce costs and risk

Maximize customer value and reduce costs and risk Maximize customer value and reduce costs and risk companies around the world face the same challenges: How can they lower costs while increasing profitability? Improve efficiency? Identify, attract and

More information

CONTENTS PREFACE 1 INTRODUCTION 1 2 DATA VISUALIZATION 19

CONTENTS PREFACE 1 INTRODUCTION 1 2 DATA VISUALIZATION 19 PREFACE xi 1 INTRODUCTION 1 1.1 Overview 1 1.2 Definition 1 1.3 Preparation 2 1.3.1 Overview 2 1.3.2 Accessing Tabular Data 3 1.3.3 Accessing Unstructured Data 3 1.3.4 Understanding the Variables and Observations

More information

The power of IBM SPSS Statistics and R together

The power of IBM SPSS Statistics and R together IBM Software Business Analytics SPSS Statistics The power of IBM SPSS Statistics and R together 2 Business Analytics Contents 2 Executive summary 2 Why integrate SPSS Statistics and R? 4 Integrating R

More information

IBM Security Framework: Identity & Access management, potreby a riešenia.

IBM Security Framework: Identity & Access management, potreby a riešenia. Juraj Polak IBM Security Framework: Identity & Access management, potreby a riešenia. Nová doba inteligentná infraštruktúra Globalizácia a globálne dostupné zdroje Miliardy mobilných zariadení s prístupom

More information

Návod k použití: Boxovací stojan DUVLAN s pytlem a hruškou kód: DVLB1003

Návod k použití: Boxovací stojan DUVLAN s pytlem a hruškou kód: DVLB1003 Návod na použitie: Boxovací stojan DUVLAN s vrecom a hruškou kód: DVLB1003 Návod k použití: Boxovací stojan DUVLAN s pytlem a hruškou kód: DVLB1003 User manual: DUVLAN with a boxing bag and a speed bag

More information

Five predictive imperatives for maximizing customer value

Five predictive imperatives for maximizing customer value Five predictive imperatives for maximizing customer value Applying predictive analytics to enhance customer relationship management Contents: 1 Introduction 4 The five predictive imperatives 13 Products

More information

Integrating IBM Cognos TM1 with Oracle General Ledger

Integrating IBM Cognos TM1 with Oracle General Ledger Integrating IBM Cognos TM1 with Oracle General Ledger Highlights Streamlines the data integration process for fast and precise data loads. Enables planners to drill back into transactional data for the

More information

IBM Content Analytics adds value to Cognos BI

IBM Content Analytics adds value to Cognos BI IBM Software IBM Industry Solutions IBM Content Analytics adds value to Cognos BI 2 IBM Content Analytics adds value to Cognos BI Analyzing unstructured information It is generally accepted that about

More information

Môže sa to stať aj Vám - sofistikované cielené hrozby Ján Kvasnička

Môže sa to stať aj Vám - sofistikované cielené hrozby Ján Kvasnička Môže sa to stať aj Vám - sofistikované cielené hrozby Ján Kvasnička Territory Account Manager Definícia cielených hrozieb Široký pojem pre charakterizovanie hrozieb, cielených na špecifické entity Často

More information

IBM Cognos Business Intelligence on Cloud

IBM Cognos Business Intelligence on Cloud IBM Cognos Business Intelligence on Cloud Operate and succeed at a new business speed Highlights Take advantage of world-class reporting, analysis, dashboards and visualization capabilities offered as

More information

Simplify survey research with IBM SPSS Data Collection Data Entry

Simplify survey research with IBM SPSS Data Collection Data Entry IBM SPSS Data Collection Data Entry Simplify survey research with IBM SPSS Data Collection Data Entry Advanced, survey-aware software for creating surveys and capturing responses Highlights Create compelling,

More information

Three Ways to Improve Claims Management with Business Analytics

Three Ways to Improve Claims Management with Business Analytics IBM Software Business Analytics Insurance Three Ways to Improve Claims Management with Business Analytics Three Ways to Improve Claims Management Overview Filing a claim is perhaps the single most important

More information

IBM Cognos Insight. Independently explore, visualize, model and share insights without IT assistance. Highlights. IBM Software Business Analytics

IBM Cognos Insight. Independently explore, visualize, model and share insights without IT assistance. Highlights. IBM Software Business Analytics Independently explore, visualize, model and share insights without IT assistance Highlights Explore, analyze, visualize and share your insights independently, without relying on IT for assistance. Work

More information

Scorecarding with IBM Cognos TM1

Scorecarding with IBM Cognos TM1 Scorecarding with IBM Elevating the role of metrics in high-participation planning Highlights Link high-par ticipation planning, budgeting and forecasting processes to actual performance results. Model

More information

Solve your toughest challenges with data mining

Solve your toughest challenges with data mining IBM Software Business Analytics IBM SPSS Modeler Solve your toughest challenges with data mining Use predictive intelligence to make good decisions faster 2 Solve your toughest challenges with data mining

More information

The IBM Cognos family

The IBM Cognos family IBM Software Business Analytics Cognos Software The IBM Cognos family Analytics in the hands of everyone who needs it 2 The IBM Cognos Family Overview Business intelligence (BI) and business analytics

More information

CENOVÁ NABÍDKA. jednatc~ Krmivo pro laboratorní zvířata" k veřejné soutěži. Krnov, 17.09.2014. Ing. Jiří Bauer. Předmět zakázky:

CENOVÁ NABÍDKA. jednatc~ Krmivo pro laboratorní zvířata k veřejné soutěži. Krnov, 17.09.2014. Ing. Jiří Bauer. Předmět zakázky: CENOVÁ NABÍDKA k veřejné soutěži Předmět zakázky: Krmivo pro laboratorní zvířata" Krnov, 17.09.2014 Ing. Jiří Bauer jednatc~ Obsah cenové nabídky:!.identifikace uchazeče výběrového řízení str.2 2.Cenová

More information

Analyzing survey text: a brief overview

Analyzing survey text: a brief overview IBM SPSS Text Analytics for Surveys Analyzing survey text: a brief overview Learn how gives you greater insight Contents 1 Introduction 2 The role of text in survey research 2 Approaches to text mining

More information

Ensuring the security of your mobile business intelligence

Ensuring the security of your mobile business intelligence IBM Software Business Analytics Cognos Business Intelligence Ensuring the security of your mobile business intelligence 2 Ensuring the security of your mobile business intelligence Contents 2 Executive

More information

The IBM Cognos Platform

The IBM Cognos Platform The IBM Cognos Platform Deliver complete, consistent, timely information to all your users, with cost-effective scale Highlights Reach all your information reliably and quickly Deliver a complete, consistent

More information

Easily Identify the Right Customers

Easily Identify the Right Customers PASW Direct Marketing 18 Specifications Easily Identify the Right Customers You want your marketing programs to be as profitable as possible, and gaining insight into the information contained in your

More information

LV5WDR Wireless Display Receiver Rýchla príručka

LV5WDR Wireless Display Receiver Rýchla príručka LV5WDR Wireless Display Receiver Rýchla príručka 1 1. Predstavenie Wireless display receiver S Wireless display receiver (ďalej len WDR) môžete jednoducho zobrazovať multimediálny obsah (videá, fotografie,

More information

Jabil builds momentum for business analytics

Jabil builds momentum for business analytics Jabil builds momentum for business analytics Transforming financial analysis with help from IBM and AlignAlytics Overview Business challenge As a global electronics manufacturer and supply chain specialist,

More information

IBM Social Media Analytics

IBM Social Media Analytics IBM Analyze social media data to improve business outcomes Highlights Grow your business by understanding consumer sentiment and optimizing marketing campaigns. Make better decisions and strategies across

More information

Identifikačné údaje uchádzača.

Identifikačné údaje uchádzača. PRAGOPERUN SK, s.r.o., Dvojkrížna 47, 821 06 Bratislava 214 tel.: 02 / 4564 1257, fax: 02 / 4564 1258, pragoperun@stonline.sk IDENTIFIKÁCIA VO Názov organizácie: BUILDINGS CITY, s.r.o. IČO: 45 254 389

More information

CÏESKEÂ A SLOVENSKEÂ FEDERATIVNIÂ REPUBLIKY

CÏESKE A SLOVENSKE FEDERATIVNI REPUBLIKY RocÏnõÂk 199 2 SbõÂrka zaâkonuê CÏESKE A SLOVENSKE FEDERATIVNI REPUBLIKY CÏ ESKE REPUBLIKY / SLOVENSKE REPUBLIKY CÏ aâstka 64 RozeslaÂna dne 26. cïervna 1992 Cena 11,± OBSAH: 317. Za kon Slovenskej

More information

Afni deploys predictive analytics to drive milliondollar financial benefits

Afni deploys predictive analytics to drive milliondollar financial benefits Afni deploys predictive analytics to drive milliondollar financial benefits Using a smarter approach to debt recovery to identify the best payers and focus collection efforts Overview The need Afni wanted

More information

Making Critical Connections: Predictive Analytics in Government

Making Critical Connections: Predictive Analytics in Government Making Critical Connections: Predictive Analytics in Improve strategic and tactical decision-making Highlights: Support data-driven decisions. Reduce fraud, waste and abuse. Allocate resources more effectively.

More information

Managing your error-prone spreadsheets

Managing your error-prone spreadsheets IBM Software Business Analytics IBM Cognos Express Managing your error-prone spreadsheets Create more accurate plans, budgets and forecasts with integrated planning tools for midsize businesses 2 Managing

More information

Improve Model Accuracy with Unstructured Data

Improve Model Accuracy with Unstructured Data IBM SPSS Modeler Premium Improve Model Accuracy with Unstructured Data Highlights Easily access, prepare and integrate structured data and text, Web and survey data Support the entire data mining process

More information

IBM Business Analytics: Finance and Integrated Risk Management (FIRM) solution

IBM Business Analytics: Finance and Integrated Risk Management (FIRM) solution IBM Sales and Distribution Solution Brief Banking IBM Business Analytics: Finance and Integrated Risk Management (FIRM) solution Risk transparency across the enterprise 2 IBM Business Analytics: Finance

More information

PORUCHY A OBNOVA OBALOVÝCH KONŠTRUKCIÍ BUDOV - Podbanské 2012

PORUCHY A OBNOVA OBALOVÝCH KONŠTRUKCIÍ BUDOV - Podbanské 2012 PORUCHY A OBNOVA OBALOVÝCH KONŠTRUKCIÍ BUDOV Podbanské 2012 CIEĽ A ZAMERANIE KONFERENCIE : Cieľom konferencie je poskytnúť priestor pre prezentovanie nových a aktuálnych výsledkov vedeckej a výskumnej

More information

Pracovná skupina 1 Energetický management a tvorba energetických plánov mesta

Pracovná skupina 1 Energetický management a tvorba energetických plánov mesta Pracovná skupina 1 Energetický management a tvorba energetických plánov mesta Metodológia a podpora poskytovaná v rámci Dohovoru primátorov a starostov Skúsenosti českých miest Skúsenosti mesta Litoměřice

More information

IBM Social Media Analytics

IBM Social Media Analytics IBM Social Media Analytics Analyze social media data to better understand your customers and markets Highlights Understand consumer sentiment and optimize marketing campaigns. Improve the customer experience

More information

IBM Cognos FSR Internal reporting process automation

IBM Cognos FSR Internal reporting process automation IBM Software Business Analytics Reporting IBM Cognos FSR Internal reporting process automation 2 IBM Cognos FSR Internal reporting process automation IBM Cognos Financial Statement Reporting (FSR) automates

More information

Sledovanie čiary Projekt MRBT

Sledovanie čiary Projekt MRBT VYSOKÉ UČENÍ TECHNIC KÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF T ECHNOLOGY FAKULTA ELEKTROTECHNIKY A KOMUNIKAČNÍCH TECHNO LOGIÍ ÚSTAV AUTOMATIZA CE A MĚŘÍCÍ TECHNIKY FACULTY OF ELECTRICAL ENGINEERING AND COMUNICATION

More information

Data Mining. Dr. Saed Sayad. University of Toronto 2010 saed.sayad@utoronto.ca. http://chem-eng.utoronto.ca/~datamining/

Data Mining. Dr. Saed Sayad. University of Toronto 2010 saed.sayad@utoronto.ca. http://chem-eng.utoronto.ca/~datamining/ Data Mining Dr. Saed Sayad University of Toronto 2010 saed.sayad@utoronto.ca http://chem-eng.utoronto.ca/~datamining/ 1 Data Mining Data mining is about explaining the past and predicting the future by

More information

Recognize the many faces of fraud

Recognize the many faces of fraud Recognize the many faces of fraud Detect and prevent fraud by finding subtle patterns and associations in your data Contents: 1 Introduction 2 The many faces of fraud 3 Detect healthcare fraud easily and

More information

Sampling Error Estimation in Design-Based Analysis of the PSID Data

Sampling Error Estimation in Design-Based Analysis of the PSID Data Technical Series Paper #11-05 Sampling Error Estimation in Design-Based Analysis of the PSID Data Steven G. Heeringa, Patricia A. Berglund, Azam Khan Survey Research Center, Institute for Social Research

More information

IBM Cognos TM1 on Cloud Solution scalability with rapid time to value

IBM Cognos TM1 on Cloud Solution scalability with rapid time to value IBM Solution scalability with rapid time to value Cloud-based deployment for full performance management functionality Highlights Reduced IT overhead and increased utilization rates with less hardware.

More information

How to Get More Value from Your Survey Data

How to Get More Value from Your Survey Data Technical report How to Get More Value from Your Survey Data Discover four advanced analysis techniques that make survey research more effective Table of contents Introduction..............................................................2

More information

IBM SPSS Text Analytics for Surveys

IBM SPSS Text Analytics for Surveys IBM SPSS Text Analytics for Surveys IBM SPSS Text Analytics for Surveys Easily make your survey text responses usable in quantitative analysis Highlights With IBM SPSS Text Analytics for Surveys you can:

More information

A full spectrum of analytics you can get yourself

A full spectrum of analytics you can get yourself Industry area A full spectrum of analytics you can get yourself 5 reasons to choose IBM for self-service business intelligence Contents Self-service business intelligence that paints a full picture 3 Reason

More information

How to Optimize Your Data Mining Environment

How to Optimize Your Data Mining Environment WHITEPAPER How to Optimize Your Data Mining Environment For Better Business Intelligence Data mining is the process of applying business intelligence software tools to business data in order to create

More information

High-Performance Business Analytics: SAS and IBM Netezza Data Warehouse Appliances

High-Performance Business Analytics: SAS and IBM Netezza Data Warehouse Appliances High-Performance Business Analytics: SAS and IBM Netezza Data Warehouse Appliances Highlights IBM Netezza and SAS together provide appliances and analytic software solutions that help organizations improve

More information

Regression Modeling Strategies

Regression Modeling Strategies Frank E. Harrell, Jr. Regression Modeling Strategies With Applications to Linear Models, Logistic Regression, and Survival Analysis With 141 Figures Springer Contents Preface Typographical Conventions

More information

Business Intelligence Tutorial

Business Intelligence Tutorial IBM DB2 Universal Database Business Intelligence Tutorial Version 7 IBM DB2 Universal Database Business Intelligence Tutorial Version 7 Before using this information and the product it supports, be sure

More information

IBM Software Enabling business agility through real-time process visibility

IBM Software Enabling business agility through real-time process visibility IBM Software Enabling business agility through real-time process visibility IBM Business Monitor 2 Enabling business agility through real-time process visibility Highlights Understand the big picture of

More information

Grow Revenues and Reduce Risk with Powerful Analytics Software

Grow Revenues and Reduce Risk with Powerful Analytics Software Grow Revenues and Reduce Risk with Powerful Analytics Software Overview Gaining knowledge through data selection, data exploration, model creation and predictive action is the key to increasing revenues,

More information

Achieve Better Insight and Prediction with Data Mining

Achieve Better Insight and Prediction with Data Mining Clementine 11.1 Specifications Achieve Better Insight and Prediction with Data Mining Data mining provides organizations with a clearer view of current conditions and deeper insight into future events.

More information

Operationalise Predictive Analytics

Operationalise Predictive Analytics Operationalise Predictive Analytics Publish SPSS, Excel and R reports online Predict online using SPSS and R models Access models and reports via Android app Organise people and content into projects Monitor

More information

What s New in IBM SPSS Statistics 20

What s New in IBM SPSS Statistics 20 Myrto Setzi Associate Sales Engineer What s New in IBM SPSS Statistics 20 Editable Text Editable Text Editable Text Business Analytics software Agenda Themes of the release Demonstration Questions 2 Themes

More information

Tapping the benefits of business analytics and optimization

Tapping the benefits of business analytics and optimization IBM Sales and Distribution Chemicals and Petroleum White Paper Tapping the benefits of business analytics and optimization A rich source of intelligence for the chemicals and petroleum industries 2 Tapping

More information