1. The landlord just rented the apartment when I got there.

Size: px
Start display at page:

Download "1. The landlord just rented the apartment when I got there."

Transcription

1 1. Mehmet already left when you arrived. a. be b. had c. just d was 1. I working until you came. a. am b. will be c. had been d. won t 1. The landlord just rented the apartment when I got there. a. almost b. had been c. have d. had 1. they rented it before you called? a. How b. Did c. Who d. Had 1 / 26

2 1. you like to go to the movies tonight? a. How b. Would c. Had d. Why 1. No, I rather go tomorrow. a. would b. much c. can d. will 1. it be possible to go next week? a. Can b. Rather c. How d. May 1. No, I like to go then. a. can t b. wouldn t c. can d. not 1. If my car start, I will be late. 2 / 26

3 a. didn t b. don t c. doesn t d. did 1. If Anita doesn t hurry, she be able to finish. a. won t b. can c. would d. can t 1. Leonard won t come it rains tomorrow. a. will b. because c. if d. and 1. If I a chef, I d make a great meal. a. was b. am c. were d. cooked 1. If it cold outside, Linda would go to the beach. 3 / 26

4 a. weren t b. wasn t c. isn t d. won t be 1. Jim study harder if he had more time a. will b. were c. won t d. would 1. Many cameras in Japan. a. made b. here c. are making d. are made 1. Wallace needed here tomorrow. a. not b. was c. isn t d. aren t 1. The computer guaranteed by the company. a. is b. it s c. are d. aren t 4 / 26

5 1. These packages are special care because they re fragile. a. give b. given c. needing d. giving 1. When the door Frank was very surprised. a. opens b. is opened c. was opened d. shuts 1. The letter last week. Lola said. a. is sent b. was sent c. will be sent d. sent 1. These houses by settlers many years ago. a. are made b. were built c. built d. made 5 / 26

6 1. America by Christopher Columbus in a. was here b. was discovered c. found d. had ships 1. Wilma called if she had forgotten her keys. a. had b. was c. would d. would have 1. They would have gone home if we here. a. aren t b. won t be c. hadn t been d. are 1. If Bruce had been careful, he had an accident. a. has b. have c. wouldn t d. wouldn t have 1. Would Bruce his car if he had driven slowly? 6 / 26

7 a. damage b. had damaged c. have damaged d. damaged 1. Janet taught to play the piano. a. myself b. yourself c. herself d. I 1. The Nelsons enjoyed on their vacation. a. themselves b. yourself c. yourselves d. ourselves 1. I m teaching to speak English. a. himself b. yourself c. us d. myself 7 / 26

8 1. It was very cold today. You your sweater. a. could wear b. should have worn c. should wear d. couldn t worn 1. Tom more for the test yesterday. a. can always study b. will be able to study c. could have studied d. always studies 1. Ronald left last week. a. should b. might not c. have d. might have 1. By 5:30 this afternoon, Bob been at work for eight hours. a. has b. have c. will d. will have 8 / 26

9 1. Everyone will lunch by 2:30. a. be b. have had c. eat for d. had have 1. The painters finished their work by tomorrow. a. have b. won t be c. will have d. were 1. The package should be here ten o clock tomorrow. a. delivered b. by c. sent d. by mail 1. Susan will probably work six. a. for b. until c. under d. by 9 / 26

10 1. the time Mr. Woo is sixty, he will have worked for forty years. a. When b. Over c. Until d. By 1. Always put medicine away after it. a. take b. you took c. took d. taking 1. You should always check your tires before your car. a. drive b. driving c. you drove d. you re driving 1. Are you interested in a watch? a. by b. buying c. for d. to buy 1. Joan said that. 10 / 26

11 a. I m at my office b. she was at her office c. I m at my office d. you are at your office 1. Jack to Tom. a. says that he had spoken b. said that he had spoken c. say that he speaks d. had spoken that he will say 1. Lucy told him that to you. a. she wants to talk b. I want to talk c. she wanted to talk d. you wanted to talk 1. I thought that he something for me. 11 / 26

12 a. was supposed to do b. is supposed to do c. was supposed to d. is supposed to 1. Carlos heard that you in town. a. are b. were c. been d. gone. 1. They promised that they Mike next year. a. visit b. will visit c. would visit d. won t visit 1. I don t mind for you. a. to wait b. to waiting c. waiting d. wait 1. Betty couldn t help when Oscar fell down. 12 / 26

13 a. the laugh b. at laughing c. to laugh d. laughing 1. Wilbur can t stand the bus to work. a. riding b. the ride c. ride d. sitting 1. Don t be nervous. I want you. a. not nervous b. to relax c. relax d. relaxing 1. Excuse me, officer. I d like you me. a. helping b. to help c. help d. for helping 1. The instructor want us for the test 13 / 26

14 a. student b. study hard c. to prepare d. writing 1. Would you like me? he asked. a. dancing b. to dance c. a dance d. dance 1. Traffic was bad because the highway repaired. a. will be b. was being c. is d. being 1. They didn t consider the traffic problem when the plans for the project made last year. a. have been b. was being c. were being d. are carefully 1. The English test was yesterday. 14 / 26

15 a. being b. being hard c. being here d. being given 1. Jean has paid a good salary. a. earned b. being c. been d. been earning 1. Nobu s suitcase already examined by the customs officer. a. carefully b. has c. is d. has been 1. Their passports checked by the officer. a. already Have b. have already been c. already been d. have already to be 15 / 26

16 1. What did the surgeon tell Elizabeth? He recommended an operation. a. that she have b. her have c. she has d. that she will have 1. John in Japan before he came here. a. learned b. been educated c. been reading d. had gone to school 1. Our house needs painting You can a company paint it. a. get b. ask c. have d. tell 16 / 26

17 1. Robert seems ready. a. it is b. to be c. being d. of being 1. They imagine London like the picture. a. be b. of being c. to be d. look 1. The theater seems small for all the people. a. to b. it s to c. to be too d. too much 1. Nancy had imagined it different. a. much b. will be c. is d. to be 1. When Adam was a child, he to live on a farm. 17 / 26

18 a. likes b. used c. farmed d. wishes 1. Mr. Jasper to be a baseball player. a. as b. has been c. used d. never 1. Before the invention of the automobile, people use horses for transportation. a. to b. to travel c. always d. used to 1. Did Alice to live here? a. used b. used to c. use d. ever 1. Are you still employed at the airport? 18 / 26

19 Yes, I there since a. had been working b. worked c. have been working d. am working 1. Mike earns a better salary at his new job. a. Mike s new salary is nice. b. Mike earned less money at his old job. c. Mike s old job wasn t nice. d. The money that Mike earns is better. 1. It was the most difficult test that Tim had ever taken. a. Tim had never taken a difficult test. 19 / 26

20 b. Tim had never taken a harder test. c. Tim had taken many difficult tests. d. Tim will have taken a harder test. Read the paragraph and answer the questions The amount of water used in the United States is quickly increasing. The country needs twice as much water as it did ten years ago. Much of the nation s water, however, is polluted. Some experts say that ninety percent of the country s major rivers are polluted. In recent years, however, the United States has begun to clean up its water supply. 1. The amount of water used in the United Nations is. a. polluted b. clean c. big d. increasing 1. The country needs water than it did ten years ago.. a. clearer b. more c. more polluted d. polluted 20 / 26

21 1. percent of the country s major rivers are not polluted. a. A large b. Ten c. Ninety d. Most 1. The United States has recently begun to its water supply. a. use b. pollute c. drink d. clean up TEST 2 1 B 26 C 21 / 26

22 2 C 27 C 3 D 28 A 4 D 29 D 5 B 30 B 6 A 31 C 22 / 26

23 7 A 32 D 8 B 33 D 9 C 34 B 10 A 35 C 11 C 36 B 23 / 26

24 12 C 37 B 13 A 38 D 14 D 39 D 15 D 40 B 16 C 41 B 24 / 26

25 17 A 42 B 18 B 43 B 19 C 44 C 20 B 45 A 25 / 26

26 21 B 46 B 22 B 47 C 23 D 48 C 24 C 49 D 25 D 50 A 26 / 26

Conditional Sentences Third Condition (Past Time - Unreal/ Contrary to Fact)

Conditional Sentences Third Condition (Past Time - Unreal/ Contrary to Fact) Conditional Sentences Third Condition (Past Time - Unreal/ Contrary to Fact) Complete the following sentences using the correct form of the verbs provided. Ex. Annie failed her history test, but if she

More information

IN A SMALL PART OF THE CITY WEST OF

IN A SMALL PART OF THE CITY WEST OF p T h e L a s t L e a f IN A SMALL PART OF THE CITY WEST OF Washington Square, the streets have gone wild. They turn in different directions. They are broken into small pieces called places. One street

More information

Mammon and the Archer

Mammon and the Archer O. H e n r y p Mammon and the Archer OLD ANTHONY ROCKWALL, WHO HAD MADE millions of dollars by making and selling Rockwall s soap, stood at a window of his large Fifth Avenue house. He was looking out

More information

Today, it is spoken in some offices. He's going to study English hard. and talk with a lot of people in the future.

Today, it is spoken in some offices. He's going to study English hard. and talk with a lot of people in the future. Good. How are you? You re welcome. How are you? Oh, no. You mustn t help him. OK. I ll ask him. Why did you finish the report? You can t buy a dictionary. No, thank you. How are you? It s cloudy. How are

More information

Placement Test. It is designed to enable us to place you in a class at the right level for you.

Placement Test. It is designed to enable us to place you in a class at the right level for you. Placement Test Date / / Name Nationality This placement test contains 50 multiple-choice questions for you to answer, and 3 writing questions. Please write a few sentences for each writing question. It

More information

[elo'quia. S 1 / 6. Please mark the correct answer with a X. Example: I must my homework this evening. X. Duration: 45 minutes.

[elo'quia. S 1 / 6. Please mark the correct answer with a X. Example: I must my homework this evening. X. Duration: 45 minutes. [elo'quia. English test ] Duration: 45 minutes Family name First name Date Please mark the correct answer with a X. Example: I must my homework this evening. X do to make to do make 1] What do you do?

More information

DIDAKIS- ENGLISH ASSESSMENT TEST

DIDAKIS- ENGLISH ASSESSMENT TEST 1. Where you from? a) is b) are c) am d) have 2. This is my friend. name is Peter. a) Her b) Our c) Yours d) His 3. Mike is. a) A friend of mine b) A my friend c) Friend my d) Mine friend 4. My brother

More information

ONE DOLLAR AND EIGHTY-SEVEN CENTS.

ONE DOLLAR AND EIGHTY-SEVEN CENTS. T h e G i f t o f t h e M a g i p T h e G i f t o f t h e M a g i ONE DOLLAR AND EIGHTY-SEVEN CENTS. That was all. She had put it aside, one cent and then another and then another, in her careful buying

More information

Kangourou Italia - British Institutes Gara del 2 marzo 2010 Categoria Wallaby Per studenti della classe terza della Scuola Secondaria di Primo Grado

Kangourou Italia - British Institutes Gara del 2 marzo 2010 Categoria Wallaby Per studenti della classe terza della Scuola Secondaria di Primo Grado Testi_Kang_10ENG.qxp 8-01-2010 22:38 Pagina 10 Kangourou Italia - British Institutes Gara del 2 marzo 2010 Categoria Per studenti della classe terza della Scuola Secondaria di Primo Grado Choose the correct

More information

銘 傳 大 學 九 十 一 學 年 度 轉 學 生 招 生 考 試 八 月 四 日 第 四 節 應 英 轉 三 英 文 聽 力 試 題

銘 傳 大 學 九 十 一 學 年 度 轉 學 生 招 生 考 試 八 月 四 日 第 四 節 應 英 轉 三 英 文 聽 力 試 題 銘 傳 大 學 九 十 一 學 年 度 轉 學 生 招 生 考 試 八 月 四 日 第 四 節 應 英 轉 三 英 文 聽 力 試 題 Part A Medium Dialogue Dialogue 1. 1. a. in the night market b. in a supermarket c. in a 7-11 d. in an electronics store 2. a. She is

More information

1. When Dan got home yesterday, he found that somebody into his house. a. broke b. had broken c. has broken d. was broken

1. When Dan got home yesterday, he found that somebody into his house. a. broke b. had broken c. has broken d. was broken DIAGNOSTICO DE NIVEL : SELECCIONA LAS OPCIONES QUE CREAS SEAN CORRECTAS. SI DUDAS O DESCONOCES LA RESPUESTA, TAN SOLO DEJALA EN BLANCO, ASI SABREMOS TU NIVEL REAL.RECUERDA QUE ESTE NO ES UN EXAMEN, SINO,UN

More information

Choose the correct alternative to complete the sentences.

Choose the correct alternative to complete the sentences. Testi_Kang_09.qxp 19-04-2009 20:00 Pagina 16 Kangourou Italia - British Institutes Gara dell 11 marzo 2009 Categoria Per studenti della classe seconda della Scuola Secondaria di Secondo Grado Choose the

More information

Nombre: I am not playing. You are not (you aren t) eating. He is not (He isn t) reading. She is not (She isn t) sleeping.

Nombre: I am not playing. You are not (you aren t) eating. He is not (He isn t) reading. She is not (She isn t) sleeping. PRESENT CONTINUOUS Affirmative Negative Interrogative I am (I m) playing. You are (you re) eating He is (He s) reading. She is (She s) sleeping. It is (It s) running. We are (we re) speaking. You are (you

More information

Preliminary English Test

Preliminary English Test Preliminary English Test Placement Test Time allowed: 2 hours QUESTION PAPER DO NOT write on this paper Instructions: Please answer all questions DO NOT USE a dictionary Write all answers on the separate

More information

Kaufmännische Berufsmatura im Kanton Zürich Aufnahmeprüfung 2009 Englisch Serie 2 K E Y - K E Y - K E Y 100 MARKS

Kaufmännische Berufsmatura im Kanton Zürich Aufnahmeprüfung 2009 Englisch Serie 2 K E Y - K E Y - K E Y 100 MARKS K E Y - K E Y - K E Y 100 MARKS TASK 1 ( Jamaica appoints whizz kid to top job ) (two marks) T F DS T F DS T F DS 1. 0 0 5. 0 0 9. 0 0 2. 0 0 6. 0 0 10. 0 0 3. 0 0 7. 0 0 4. 0 0 8. 0 0 20 marks TASK 2

More information

ENGLISH PLACEMENT TEST

ENGLISH PLACEMENT TEST ENGLISH PLACEMENT TEST NAME: Look at these examples. The correct answers are underlined. a) In warm climates people like / likes / are liking sitting outside in the sun. b) If it is very hot, they sit

More information

FILE 1 FILE 2. english file PRE-INTERMEDIATE third edition Entry Checker answer key. a 1 Our 2 My 3 your 4 its 5 your 6 My 7 our 8 His 9 their 10 her

FILE 1 FILE 2. english file PRE-INTERMEDIATE third edition Entry Checker answer key. a 1 Our 2 My 3 your 4 its 5 your 6 My 7 our 8 His 9 their 10 her English File Pre-Intermediate third edition Entry Checker answer key FILE 1 1A a 1 are 2 am 3 are 4 is 5 are 6 is 7 are 8 are 9 is 10 am b 1 I m 2 You re 3 It s 4 They re c 1 We re 2 It s 3 He s 4 You

More information

1 I... swim well when I was very young. A can B could C knew. 3 What... on Sundays? A does Mary usually do B does Mary usually

1 I... swim well when I was very young. A can B could C knew. 3 What... on Sundays? A does Mary usually do B does Mary usually Test 2A 1 I... swim well when I was very young. A can B could C knew 2 When I got... I had a bath. A home B at home C to home 3 What... on Sundays? A does Mary usually do B does Mary usually C usually

More information

SCHOOL ALL ABOUT. unit. What school activities do you see in the pictures? Write the numbers. going on a field trip. giving a presentation

SCHOOL ALL ABOUT. unit. What school activities do you see in the pictures? Write the numbers. going on a field trip. giving a presentation unit 1 ALL ABOU SCHOOL 1 What school activities do you see in the pictures? Write the numbers. 1 2 3 4 5 6 going on a field trip working on computers doing a project giving a presentation taking a test

More information

TEST DIAGNOSTYCZNY Z JĘZYKA ANGIELSKIEGO

TEST DIAGNOSTYCZNY Z JĘZYKA ANGIELSKIEGO 1. They are the United States. a) to b) for c) from d) with 3. is your favourite colour? a) How b) This c) Who d) What 5. This is my car. a) mother b) mothers c) mother is d) mother's 7. Are these shoes

More information

SALE TODAY All toys half price

SALE TODAY All toys half price Name: Class: Date: KET Practice PET TestPractice Reading Test and Reading Writing KET PET Part 1 Questions 1 5 Which notice (A H) says this (1 5)? For Questions 1 5 mark the correct letter A H on your

More information

ACT ONE. (The phone rings. He answers.)

ACT ONE. (The phone rings. He answers.) YAKUP ALMELEK ACT ONE The action unfolds in the suite of a five-star hotel. There may or may not be a door between the two connecting rooms. There should be be a desk, a computer, a fax and a photocopier

More information

Nombre: SIMPLE PRESENT AFFIRMATIVE. Subjet + verb (3 sing +s, or es) NEGATIVE. Subjet + do/does + not+ verb INTERROGATIVE. Do /Does + Subjet + verb?

Nombre: SIMPLE PRESENT AFFIRMATIVE. Subjet + verb (3 sing +s, or es) NEGATIVE. Subjet + do/does + not+ verb INTERROGATIVE. Do /Does + Subjet + verb? SIMPLE PRESENT Affirmative Negative Interrogative I play. You eat. He reads. She sleeps. It runs. We speak. You work. They study. I don t play. You don t eat. He doesn t read. She doesn t sleep. It doesn

More information

MODALVERBS: STRUCTURE& USE

MODALVERBS: STRUCTURE& USE MODALVERBS: STRUCTURE& USE What are modal verbs? Can Could May Might Must Shall Should Ought to Will Would They are Auxiliary verbsthat provide additional and specific meaning to the main verb of the sentence

More information

A test based on the grammar-grade one

A test based on the grammar-grade one A test based on the grammar-grade one Choose the correct option for these comparative and superlative adjective sentences. 1. I am my brother. a) taller than b) the tallest 2. She is student in her class.

More information

Connectedness and the Emotional Bank Account

Connectedness and the Emotional Bank Account Connectedness and the Emotional Bank Account Directions This is a self-guided activity that can be completed by parents, teens or both. It contains five parts and should take about 45 minutes to complete.

More information

Self-Acceptance. A Frog Thing by E. Drachman (2005) California: Kidwick Books LLC. ISBN 0-9703809-3-3. Grade Level: Third grade

Self-Acceptance. A Frog Thing by E. Drachman (2005) California: Kidwick Books LLC. ISBN 0-9703809-3-3. Grade Level: Third grade Self-Acceptance A Frog Thing by E. Drachman (2005) California: Kidwick Books LLC. ISBN 0-9703809-3-3 This Book Kit was planned by Lindsay N. Graham Grade Level: Third grade Characteristic Trait: Self Acceptance

More information

Learning by Ear 2011 Road Safety Episode 03 Pedestrian precautions

Learning by Ear 2011 Road Safety Episode 03 Pedestrian precautions Learning by Ear 2011 Road Safety Episode 03 Pedestrian precautions Text: Victoria Averill Editing: Johannes Beck, Katrin Ogunsade Proofreading: Martin Vogl CHARACTERS: Scene 1: ALICE (FEMALE, 13) (+ 2

More information

KEY ENGLISH TEST for Schools

KEY ENGLISH TEST for Schools KEY ENGLISH TEST for Schools PAPER 1 Reading and Writing Sample Paper Time 1 hour 10 minutes INSTRUCTIONS TO CANDIDATES Do not open this question paper until you are told to do so. Write your name, Centre

More information

ENGLISH FILE. New. Level Tests. Grammar, vocabulary

ENGLISH FILE. New. Level Tests. Grammar, vocabulary Grammar, vocabulary New ENGLISH FILE Level Tests This Test Booklet contains: Level Tests, in A and B versions, for New English File Elementary, New English File Pre-Intermediate, and English File Intermediate

More information

Fry Instant Words High Frequency Words

Fry Instant Words High Frequency Words Fry Instant Words High Frequency Words The Fry list of 600 words are the most frequently used words for reading and writing. The words are listed in rank order. First Hundred Group 1 Group 2 Group 3 Group

More information

That spring, the sun shone every day. I was lonely at first in

That spring, the sun shone every day. I was lonely at first in 1 Tom and Daisy That spring, the sun shone every day. I was lonely at first in the East. But I felt that this was the real beginning of my life. I walked in the fresh air. I bought books. I worked hard.

More information

Moving on! Not Everyone Is Ready To Accept! The Fundamental Truths Of Retail Trading!

Moving on! Not Everyone Is Ready To Accept! The Fundamental Truths Of Retail Trading! Moving on If you re still reading this, congratulations, you re likely to be in the minority of traders who act based on facts, not emotions. Countless others would have simply denied the facts, and moved

More information

THE WIDOW IN MINK By Carl L. Williams. (Excerpts may be used royalty free for auditions.)

THE WIDOW IN MINK By Carl L. Williams. (Excerpts may be used royalty free for auditions.) THE WIDOW IN MINK By Carl L. Williams (Excerpts may be used royalty free for auditions.) AUDITION -- for 1 m, 5 w In this scene, Jane and Roger are awaiting Margaret s return. (MARGARET enters wearing

More information

ENGLISH DIAGNOSTIC TEST

ENGLISH DIAGNOSTIC TEST ENGLISH DIAGNOSTIC TEST Please answer the following questions without spending too long considering your answers. The test multiple choice based and is there for diagnostic purposes to assess your present

More information

Name Total Listening / 100 Total Grammar Part 2 / 50 Total Grammar Part 1 / 50 Grand total / 200

Name Total Listening / 100 Total Grammar Part 2 / 50 Total Grammar Part 1 / 50 Grand total / 200 OXFORD PLACEMENT TEST 2 GRAMMAR TEST PART 1 Name Total Listening / 100 Total Grammar Part 2 / 50 Total Grammar Part 1 / 50 Grand total / 200 Look at these examples. The correct answer is indicated in bold.

More information

Fry Instant Word List

Fry Instant Word List First 100 Instant Words the had out than of by many first and words then water a but them been to not these called in what so who is all some oil you were her sit that we would now it when make find he

More information

My name is Jonathan Harker. I am a lawyer and I live in

My name is Jonathan Harker. I am a lawyer and I live in 1 The Road to Castle Dracula My name is Jonathan Harker. I am a lawyer and I live in London. About seven years ago, some strange and terrible things happened to me. Many of my dear friends were in danger

More information

Choose the correct answers. Grey Kangaroo. 1. My father a job at the moment. A) don t have B) isn t having C) doesn t have D) doesn t got

Choose the correct answers. Grey Kangaroo. 1. My father a job at the moment. A) don t have B) isn t having C) doesn t have D) doesn t got Testi_Kang_08.qxp 28-05-2008 21:39 Pagina 16 Kangourou Italia - British Institutes Gara del 14 marzo 2008 Categoria Per studenti della classe seconda della Scuola Secondaria di Secondo Grado Choose the

More information

AFA BERGA ANGLÈS PROVA ACCÉS CFGM CURS 2012-13. Name:.. Date:

AFA BERGA ANGLÈS PROVA ACCÉS CFGM CURS 2012-13. Name:.. Date: AFA BERGA ANGLÈS PROVA ACCÉS CFGM CURS 2012-13 Name:.. Date: Vocabulary 1.Complete the chart with the words below. baseball bat theatre playground surgeon hockey stick engineer tennis racket office shop

More information

4. Did you use to go to the gym when you were a teenager? 5. People didn t use to send e-mails to each other in the past.

4. Did you use to go to the gym when you were a teenager? 5. People didn t use to send e-mails to each other in the past. Book - Key Grammar MODULE 1 Unit 1 (1a) 1. are you doing, want 2. boils 3. is surfing, is listening 4. doesn t belong 5. think, is ringing 6. usually finish, m working 1. Are they going shopping today?

More information

1) To take a picture is fun. It is fun to take a picture. it To master English grammar is difficult. It is difficult to master English grammar.

1) To take a picture is fun. It is fun to take a picture. it To master English grammar is difficult. It is difficult to master English grammar. 3 1) To take a picture is fun. It is fun to take a picture. it To master English grammar is difficult. It is difficult to master English grammar. English grammar is diffcult to master. 2) My dream is to

More information

B.A. ENGLISH ENTRANCE TEST

B.A. ENGLISH ENTRANCE TEST B.A. ENGLISH ENTRANCE TEST Time allowed: 60 min Total marks for the test: 100 Marking scheme: 1 mark for each correct answer In each multiple choice question, only one of the four answers is correct. Choose

More information

BEAN BUDGET: A budgeting exercise

BEAN BUDGET: A budgeting exercise BEAN BUDGET: A budgeting exercise Objective: Help students think about how to make budgeting choices and how to determine spending priorities. Time: 0 minutes Materials: Bean Budget Handout (2-page) Cut

More information

Seth Sheraden of Environmental Consultants

Seth Sheraden of Environmental Consultants Date of Meeting: November 10, 2011 Kind of Meeting: Place of Meeting: Members Present: Members Absent: Consultants Present: Business Village Hall Robert Murphy, Chairman Tracy Durkin David Kelly Wayne

More information

The plan of the seance

The plan of the seance Key answers The plan of the seance Solution File 9 Solution File 10 Solution File 11 Solution File 12 Solution File 13 o solutions Leisure Time 3 Solution File 9 : Sequence 1: 1. It s situated on the east

More information

milanoinglese.it Example ESL English Test - Level B1 Intermediate Test 1 - Page 1

milanoinglese.it Example ESL English Test - Level B1 Intermediate Test 1 - Page 1 B1 MOCK EXAMINATION SECTION I Choose the correct alternatives to complete the sentences. 1. John. me to lend him money! It s so annoying. a) asks always b) always is asking c) is always asking d) had been

More information

TALKING ABOUT THE FUTURE

TALKING ABOUT THE FUTURE UNIT 3 TALKING ABOUT THE FUTURE Be Going To and Will UNIT GOALS Form statements and questions about the future using be going to and will Know the uses of be going to and will Choose between be going to

More information

EXTRA OEFENINGEN CHAPTER 1: PRESENT SIMPLE - EXTRA OEFENINGEN 1

EXTRA OEFENINGEN CHAPTER 1: PRESENT SIMPLE - EXTRA OEFENINGEN 1 EXTRA OEFENINGEN CHAPTER 1: PRESENT SIMPLE 1 He... (arrive) at work at 9 every morning. 2 I really like watching TV but I... (not watch) it very much. 3 Henry... (not live) in Hannover, he... (live) in

More information

The Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde

The Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde Step Three B1.2 READING & TRAINING Robert Louis Stevenson The Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde audio CD PART TWO The Search for Mr Hyde Mr Utterson was unhappy after his walk with Richard Enfield.

More information

Psychic Lotto Formula 3-Step Formula Secret Template To Lottery Secrets Module 3

Psychic Lotto Formula 3-Step Formula Secret Template To Lottery Secrets Module 3 Page 1 Table of Content The Psychic Lotto Formula Jackpot to Success System... 4 Part 1 Channeling the Power of Your Mind to Success... 6 Part 2 Visualization... 12 Part 3 Integrating Luck and Making it

More information

High School Lesson 14. Lesson 14 Credit: Your Best Friend or Your Worst Enemy? High School

High School Lesson 14. Lesson 14 Credit: Your Best Friend or Your Worst Enemy? High School High School Lesson 14 Lesson 14 Credit: Your Best Friend or Your Worst Enemy? High School L EARNING, EARNING AND I NVESTING, NATIONAL C OUNCIL ON E CONOMIC E DUCATION, NEW YORK, NY 189 14 Credit: Your

More information

Making Inferences Picture #1

Making Inferences Picture #1 Making Inferences Picture #1 Casey and Josie are standing in front of East Moore Middle School. Making Inferences Picture #2 Sue surprised her friend with a gift. Making Inferences Picture #3 Angela isn

More information

REVISING EXERCISES- 1º bachillerato 2013-2014. (tienes las soluciones al final del documento)

REVISING EXERCISES- 1º bachillerato 2013-2014. (tienes las soluciones al final del documento) REVISING EXERCISES- 1º bachillerato 2013-2014 (tienes las soluciones al final del documento) 1) Complete the email with the correct tense: Hi Paul, Thanks for your email. I m glad you (enjoy) your university

More information

New Beginnings: Managing the Emotional Impact of Diabetes Module 1

New Beginnings: Managing the Emotional Impact of Diabetes Module 1 New Beginnings: Managing the Emotional Impact of Diabetes Module 1 ALEXIS (AW): Welcome to New Beginnings: Managing the Emotional Impact of Diabetes. MICHELLE (MOG): And I m Dr. Michelle Owens-Gary. AW:

More information

Ididn t think I was an alcoholic. I thought my

Ididn t think I was an alcoholic. I thought my (2) FEAR OF FEAR This lady was cautious. She decided she wouldn t let herself go in her drinking. And she would never, never take that morning drink! Ididn t think I was an alcoholic. I thought my problem

More information

Being a Carer and Having a Carer s Assessment How to get help if you are doing a lot to look after another person Introduction

Being a Carer and Having a Carer s Assessment How to get help if you are doing a lot to look after another person Introduction Being a Carer and Having a Carer s Assessment How to get help if you are doing a lot to look after another person Introduction What is this pack about? This pack is to help people with learning disabilities

More information

Seven Things You Must Know Before Hiring a Real Estate Agent

Seven Things You Must Know Before Hiring a Real Estate Agent Seven Things You Must Know Before Hiring a Real Estate Agent Seven Things To Know Before Hiring a Real Estate Agent Copyright All Rights Reserved 1 Introduction Selling a home can be one of the most stressful

More information

Refer to: Present & future If-clause Main clause. ZERO Present + Present. If you can meet me at the car, that s easiest for me.

Refer to: Present & future If-clause Main clause. ZERO Present + Present. If you can meet me at the car, that s easiest for me. 1 CONDITIONALS Refer to: Present & future If-clause Main clause ZERO Present + Present If you press this button, the engine stops. If you can meet me at the car, that s easiest for me. Present + If you

More information

TEST PLASUJĄCY Z JĘZYKA ANGIELSKIEGO pozwalający na ocenę poziomu zaawansowania znajomości języka

TEST PLASUJĄCY Z JĘZYKA ANGIELSKIEGO pozwalający na ocenę poziomu zaawansowania znajomości języka STUDIUM JĘZYKÓW OBCYCH Krakowskiej Akademii im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego ul. Herlinga-Grudzińskiego 1 tel./ fax.: 25-24-570, -572 TEST PLASUJĄCY Z JĘZYKA ANGIELSKIEGO pozwalający na ocenę poziomu

More information

Wallaby Choose the correct answer (Scegli la risposta giusta)

Wallaby Choose the correct answer (Scegli la risposta giusta) Baby_Kang_07.qxp 16-04-2007 12:17 Pagina 10 Kangourou Italia - British Institutes Gara del 20 marzo 2007 Categoria Per studenti della classe terza della Scuola Secondaria di Primo Grado Choose the correct

More information

Reading. Re d on Power up. Skill. Sum up. Spe k up 4 D. You use a digital camera.

Reading. Re d on Power up. Skill. Sum up. Spe k up 4 D. You use a digital camera. 03 We school Reading Re d on Power up 1 music 3 Match the school subjects with the photos. computer studies geography history maths science A B Read the article on page 27 about a school in Northern Ireland.

More information

The Story of Ruby Bridges

The Story of Ruby Bridges The Story of Ruby Bridges Our Ruby taught us all a lot. She became someone who helped change our country. She was part of history, just like generals and presidents are part of history. They re leaders,

More information

Iva Slavova. Department of Civil and Environmental Engineering Course: Structural and Architectural Engineering

Iva Slavova. Department of Civil and Environmental Engineering Course: Structural and Architectural Engineering Iva Slavova Department of Civil and Environmental Engineering Course: Structural and Architectural Engineering 1. Name of host University and country University of South Carolina, United States 2. Orientation

More information

Speech to the Bell Telephone System s Traffic Conference November 1927

Speech to the Bell Telephone System s Traffic Conference November 1927 Speech to the Bell Telephone System s Traffic Conference November 1927 Page, A. W. (1927, November 11). Address. Speech includes remarks by Bancroft Gherardi on Nov. 7 introducing Mr. Page on his arrival

More information

PUNCTUATION for CONNECTING WORDS (Explanations, Exercises, and Answers)

PUNCTUATION for CONNECTING WORDS (Explanations, Exercises, and Answers) Learning Centre PUNCTUATION for CONNECTING WORDS (Explanations, Exercises, and Answers) A connecting word helps you clarify to a reader how one idea logically links to the next idea. However, using these

More information

TALLER No 1 INGLES 4

TALLER No 1 INGLES 4 TALLER No 1 INGLES 4 CHAPTER 10 TOO MUCH TOO MANY too many people, classes, books too much money, work, wine A. Fill in the blanks with too much or too many. 1. Don t drink too much vodka! 2. There were

More information

SAY IT BETTER IN ENGLISH

SAY IT BETTER IN ENGLISH PHRASE GUIDE FOR THE BOOK SAY IT BETTER IN ENGLISH Useful Phrases for Work & Everyday Life Directions for use: This guide contains all the phrases included in the book Say it Better in English. If you

More information

QUESTION # 1 As a sales person, what do YOU sell FIRST on a sales call?

QUESTION # 1 As a sales person, what do YOU sell FIRST on a sales call? Page 1 of 13 Sales Aptitude Assessment Questions The following questions are to determine what type of sales person you are and where you fit in our sales organization. We want to make the right decision

More information

Word Meaning Helping Your Child Determine the Meaning of Words

Word Meaning Helping Your Child Determine the Meaning of Words Grades 4-5 Word Meaning Helping Your Child Determine the Meaning of Words As children begin to read more difficult stories and passages, they can come across words they don t understand. Sometimes they

More information

1 Time. 5 Answer the questions about yourself. Lesson 1: Time in your life. Listening 1

1 Time. 5 Answer the questions about yourself. Lesson 1: Time in your life. Listening 1 Time Listening Lesson : Time in your life. Listen to the information about Linda and Huseyin. Are the sentences true or false? True False Linda likes the early morning. She usually checks her emails when

More information

English as a Second Language Podcast www.eslpod.com. ESL Podcast 307 Cable and Satellite TV

English as a Second Language Podcast www.eslpod.com. ESL Podcast 307 Cable and Satellite TV GLOSSARY cable TV cable television; television services that are delivered through long wires that are underground or high in the air * With cable TV you can see hundreds of channels from all around the

More information

Verbs in Present Tense This is the answer key to Unit 2 - Using verbs in present tense. 1) cook 2) cook 3) cook 4) cook 5) cooks 6) cooks 7) cooks

Verbs in Present Tense This is the answer key to Unit 2 - Using verbs in present tense. 1) cook 2) cook 3) cook 4) cook 5) cooks 6) cooks 7) cooks ReadTheory.Org 2010 EnglishForEveryone.Org 2008 Answer Key Verbs in Present Tense This is the answer key to Unit 2 - Using verbs in present tense Exercise 1 1) cook 2) cook 3) cook 4) cook 5) cooks 6)

More information

Fry Phrases Set 1. TeacherHelpForParents.com help for all areas of your child s education

Fry Phrases Set 1. TeacherHelpForParents.com help for all areas of your child s education Set 1 The people Write it down By the water Who will make it? You and I What will they do? He called me. We had their dog. What did they say? When would you go? No way A number of people One or two How

More information

For DUI Can Be What Gets You Off.

For DUI Can Be What Gets You Off. - Cutting Edge DUI Defense At A Price You Can Afford - Not Guilty Dismissed Reduced The Exact Same Science That Got You Arrested For DUI Can Be What Gets You Off. The Decision You Make Right Now Will Affect

More information

The Top Five. FMLA Compliance Mistakes That Could Land You in Court

The Top Five. FMLA Compliance Mistakes That Could Land You in Court The Top Five FMLA Compliance Mistakes That Could Land You in Court A slip of the tongue, a misplaced remark, the wrong job assignment: managers make mistakes every day. When the mistake involves FMLA,

More information

by Simon Cooke When I get to his house, Grandpa Sid doesn t answer the door, so I let myself in with the spare key.

by Simon Cooke When I get to his house, Grandpa Sid doesn t answer the door, so I let myself in with the spare key. by Simon Cooke Something s upsetting your grandpa, Mum says when I get home from school. He s flatter than a pancake. I think you should go over. That doesn t sound like Grandpa Sid. He has more fizz-bang

More information

Phone Etiquette Reference Guide Copyright 2006 Bonney Staffing. All rights reserved

Phone Etiquette Reference Guide Copyright 2006 Bonney Staffing. All rights reserved Compliments of Phone Etiquette Reference Guide Copyright 2006 Bonney Staffing. All rights reserved Introduction In today s world the telephone is one of the most important tools used to do business in

More information

Case 3 Student C, 21 yrs, female, has been tutored by you since September. She is known as a happy, lively, and outgoing person, but begins to withdra

Case 3 Student C, 21 yrs, female, has been tutored by you since September. She is known as a happy, lively, and outgoing person, but begins to withdra Case 1 Student A, 23 yrs, male, after two months of studying in Finland injures his knee while playing baseball and is rushed to the hospital by ambulance. You are informed of the incident by phone. You

More information

CONCURSO ESPECIAL DE ACESSO E INGRESSO DO ESTUDANTE INTERNACIONAL NOS CURSOS DO 1º CICLO DE ESTUDOS E MESTRADO INTEGRADO

CONCURSO ESPECIAL DE ACESSO E INGRESSO DO ESTUDANTE INTERNACIONAL NOS CURSOS DO 1º CICLO DE ESTUDOS E MESTRADO INTEGRADO CONCURSO ESPECIAL DE ACESSO E INGRESSO DO ESTUDANTE INTERNACIONAL NOS CURSOS DO 1º CICLO DE ESTUDOS E MESTRADO INTEGRADO PROVA ESPECÍFICA MODELO DE INGLÊS (NÍVEL A.2.2) WRITTEN TEST Questions 1 5 PART

More information

Entry test B1. Grammar Vocabulary Communication. Test di ingresso - classe III. Nome e cognome... Classe... Data...

Entry test B1. Grammar Vocabulary Communication. Test di ingresso - classe III. Nome e cognome... Classe... Data... Test di ingresso - classe III Entry test B1 Grammar Vocabulary Communication Nome e cognome... Classe.........................................................................................................................................................................................

More information

ADDRESS TO NEW MEMBERS MAY 16, 2005 THE MEANING OF LIFE, THE UNIVERSE, AND ALL THAT

ADDRESS TO NEW MEMBERS MAY 16, 2005 THE MEANING OF LIFE, THE UNIVERSE, AND ALL THAT ADDRESS TO NEW MEMBERS MAY 16, 2005 THE MEANING OF LIFE, THE UNIVERSE, AND ALL THAT ALLAN M. KAUFMAN I am supposed to congratulate you, tell you what a great profession you have joined, and tell you about

More information

PARAGRAPH ORGANIZATION 1 Worksheet 1: What is an introductory paragraph?

PARAGRAPH ORGANIZATION 1 Worksheet 1: What is an introductory paragraph? PARAGRAPH ORGANIZATION 1 Worksheet 1: What is an introductory paragraph? Read the paragraph. This is the introductory paragraph for an essay. What is the title of the essay? a The oldest person in your

More information

My Fresco HANDOUT. Snapshots from Today. 1. Elementary School 2. Middle School 3. High School. Snapshots for Tomorrow

My Fresco HANDOUT. Snapshots from Today. 1. Elementary School 2. Middle School 3. High School. Snapshots for Tomorrow My Fresco Snapshots from Today 1. Elementary School 2. Middle School 3. High School Snapshots for Tomorrow 4. College 5. 20s & 30s 6. 40s & 50s 7. 60s I NEED WISDOM What advice would you offer to the following

More information

Life With Hope I m Not An Addict I M NOT AN ADDICT 147

Life With Hope I m Not An Addict I M NOT AN ADDICT 147 I M NOT AN ADDICT How could I be an addict? My life is great. I live in a very good area of Los Angeles, drive a nice sports car, have a good job, pay all my bills, and have a wonderful family. This is

More information

Roteiro de Estudos para Avaliação Trimestral English. Teachers: Karla and Luana Student:

Roteiro de Estudos para Avaliação Trimestral English. Teachers: Karla and Luana Student: Roteiro de Estudos para Avaliação Trimestral English 9th grade Date: Teachers: Karla and Luana Student: Roteiro de Estudos para Avaliação Trimestral Here are the contents for the 2nd Term test: Unit 4

More information

PRINCESS POOH. By Kathleen M. Muldoon Illustrated by Linda Shute Redrawn by Jyoti Hiremath

PRINCESS POOH. By Kathleen M. Muldoon Illustrated by Linda Shute Redrawn by Jyoti Hiremath PRINCESS POOH By Kathleen M. Muldoon Illustrated by Linda Shute Redrawn by Jyoti Hiremath My big sister is ten years old. Her name is Penelope Marie Piper, but everyone calls her Penny. Everyone except

More information

Careers Audio Transcription Carolyn Roberts with Sally Harrison

Careers Audio Transcription Carolyn Roberts with Sally Harrison Careers Audio Transcription Carolyn Roberts with Sally Harrison I m talking to Sally Harrison now. Sally graduated from this College, as it was then, in 1984 with a Degree in Geography and Geology, but

More information

prepared in making referrals through Choose and Book, which doesn t create any additional work for me.

prepared in making referrals through Choose and Book, which doesn t create any additional work for me. Health Management Limited has been appointed as the supplier to deliver Fit for Work (previously Health and Work Service) in England and Wales. The following is a personal account of a service user s journey.

More information

Young Learners English

Young Learners English University of Cambridge ESOL Examinations Young Learners English Flyers Information for Candidates Information for candidates YLE Flyers Dear Parent Thank you for encouraging your child to learn English

More information

Grammar Academic Review

Grammar Academic Review Name Grammar Academic Review s Hour s are used in place of nouns. s can be singular or plural. I you he she it they we me him her them us Isaac is in the bad. He is in the band. Connor and Brook like to

More information

3a Order the words to make questions. b Check your answers. c Practise saying the questions.

3a Order the words to make questions. b Check your answers. c Practise saying the questions. 3 Home sweet home Language focus there is / there are Jane is looking for a new flat. Look at her list of things in the area and complete the sentences with there s, there isn t, there are or there aren

More information

THE ADVENTURE TO MIAMI, FLORIDA

THE ADVENTURE TO MIAMI, FLORIDA THE ADVENTURE TO MIAMI, FLORIDA These kids from Nebraska are going to a totally new place in United States, Miami Florida. Not sure what to expect we were all nervous and had a certain sense of excitement,

More information

Ad Sales Scripts. Would you be willing to meet with me in person to discuss this great opportunity?

Ad Sales Scripts. Would you be willing to meet with me in person to discuss this great opportunity? Successful Cold Call to Business Hi, this is Steve at Waterway Car Wash. Good afternoon, Steve. My name is (first and last name) and I am calling on behalf of (name of yearbook), the yearbook publication

More information

Epreuve commune à tous les candidats. 1. You must a reservation if you want to get a table. A) make B) do C) book D) take

Epreuve commune à tous les candidats. 1. You must a reservation if you want to get a table. A) make B) do C) book D) take ATS 2011 Anglais Part I Epreuve commune à tous les candidats Durée : 1 h I Grammar and Vocabulary Find the right answer 1. You must a reservation if you want to get a table. A) make B) do C) book D) take

More information

Change the verb into the correct form using the words in parenthesis. (simple present)

Change the verb into the correct form using the words in parenthesis. (simple present) Change the verb into the correct form using the words in parenthesis. (simple present) 1. I usually (go) to school. 2. They (visit) us often. 3. You (play) basketball once a week. 4. Tom (work) every day.

More information

Placement test Written test

Placement test Written test Placement test Written test CEF A1 to C1 Choose the best answer for each question Stop when the questions become too difficult Spend no more than 40 minutes on the test 1 Where from? I m from Russia A

More information

Red Kangaroo. Choose the correct answers.

Red Kangaroo. Choose the correct answers. Baby_Kang_07.qxp 16-04-2007 12:20 Pagina 23 Kangourou Italia - British Institutes Gara del 20 marzo 2007 Categoria Per studenti della classe quinta della Scuola Secondaria di Secondo Grado Choose the correct

More information

CONGRATULATIONS! YOU HAVE YOUR G1

CONGRATULATIONS! YOU HAVE YOUR G1 CONGRATULATIONS! YOU HAVE YOUR G1 Exciting times for you. Nervous times for your parents but it doesn t have to be. Driving a car is one of the biggest responsibilities you will ever undertake. One mistake

More information